Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

power_settings_newLogin to reply
+10
spetrov
Debora
grešnik
No Nick
ILIJA
Alem
Medeni
Caesar
Feba
Pravednik
14 posters

descriptionRazbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19 - Page 4 EmptyRe: Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

more_horiz
abraham je napisao/la:
Što adventisti misle o rimokatolicizmu?

Okriviti jednu vjersku zajednicu za prošla kršćenja kršćanskih načela nije ispravno prikazivanje povijesti ni biblijskih proročanstava. Svjesni smo da su ponekad protestanti, uključujući i adventiste sedmog dana, pokazali predrasude pa i zadrtost. Ako adventisti, tumačeći ono što Biblija uči, ne pokažu ljubav prema onima kojima se obraćaju, onda ne pokazujemo pravo kršćanstvo.

Adventisti nastoje biti iskreni u svom kontaktu s drugima. Premda ostajemo svjesni povijesnih zapisa i nastavljamo sačuvati svoja gledišta o budućim događajima, u novije vrijeme prepoznajemo neke pozitivne promjene u katolicizmu te naglašavamo uvjerenje da su mnogi rimokatolici braća i sestre u Kristu.

Ovu je izjavu 15. travnja 1997. godine zapisnički utvrdio Administrativni odbor Generalne konferencije adventista sedmog dana a objavio Ured predsjednika Roberta S. Folkenberga.

Hm... Ovo je jedna od boljih Laodikijskih izjava koje sam procitao.

A kako ce Adventisti objasniti "braci i sestrama" rimokatolicima, da adventisticka osnovna ucenja govore da je katolicka institucija (svaka cast pojedincima koji jos uvijek nisu svjesni kakvoj i kojoj instituciji pripadaju) bila u proslosti progonilacka sila, i da ce biti isto takva u buducnosti? Na koji nacin ova bljutava izjava, zarad mira i tolerancije, moze da objasni drugi, zvanicni stav Adventistickog ucenja:

Katolicka crkva je zvijer iz 13 glave otkrivenja, kojoj se klanja Amerika, dvorozna zvijer i koja ce uciniti da se upravo pred katolickom crkvom pobiju svi oni koji se ne poklone uticaju i vlasti katolicke crkve?

Kako objasniti katolicima da je izvorno adventisticko ucenje da je katolicka crkva bezboznicka ustanova, koja se klanja laznim bogovima i istinski je institucionalni neprijatelj Bozji?

Mozda su adventisti u svom vjerskom zaru previse ostrih rijeci izrekli na racun jedne potpuno nehriscanske organizacije kakva je katolicka crkva, ali sta raditi sa prorocanstvima koje adventisticki krugovi vrlo rado citiraju i koja govore da je katolicka crkva najveca vjerska mrlja, zvijer iz otkrivenja, koja ce i u buducnosti pokazati iste osobine kao i u proslosti?

Kako ce adventisti objasniti katolicima da se ovo ucenje nikada nije promjenilo od njegovog nastanka do danas, bas kao sto adventisticka crkva stampa milione knjiga Ellen White, Velika Borba koja u poglavlju "Namjere Papstva" jasno pise da je katolicka crkva sada samo jedna "transformisana, i lazno prikrivena crkva" ciju zvijersku vladavinu cemo uskoro ponovo vidjeti na djelu, i cija institucija se nije odrekla ni jednog jedinog svirepog stava iz proslosti?"

Odlucite se vec jednom kome ce te sluziti. Vjerovanje u Boga nije demokratija. Ili je Bog Bog, ili je Val Bog!

descriptionRazbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19 - Page 4 EmptyRe: Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

more_horiz
Snježana je napisao/la:
Prijatelju, hvala za ovakav tekst...stvarno, da li Bogu išta treba? Da li njemu trebaju naše molitve i ceremonije da bi on opstao zbog toga? Treba li Bogu odvjetnik?

Vrlo zanimljivo kako si to pisao, mogao bi to malo još razraditi, tim jednostavnim načinom ...često se pitam, jeli Bog gluh kada čujem kako u molitvi ljudi galame, ili podsjećaju Boga na neke stvari iz Biblije?

Mislim da je velika potreba za mentalno zdravim misionarima koji će pronositi Riječ na istinski način, bez dodataka i izmišljanja o tome tko je i kakav je Bog i što trebamo činiti da se spasimo.

Snjezana.. Bog je ponudio spasenje svima, ali cuje molitve jednog malog broja ljudi koje ceka da zapecati i zbog toga, cijeli ovaj svijet danas zivi, posluje, zaradjuje novac, vara, krade, laze, napreduje, raduje se, voli, biva srecan, uci, smije se, pjeva....

Cim poslednji od izabranih bude zapecacen, sve ovo sto sada vidimo i znamo i mislimo da je nesto, propasce i bice unisteno. Svaki pojedinac, bilo koje vjere i denominacije. Svi ce biti odbaceni, a silne rijeci i molitve utrosene na mir, toleranciju, vjersko medjupostovanje itd.. pokazace se samo kao jedna od mnogih prica kojom je ovaj svijet obmanjivan da i dalje zivi u zlu.

Svi clanovi crkava su vec toliko razradili svoju vjeru, tako da treba da ostanu uvjereni za svoju misao i nepokolebljivo treba da slijede ucenja svojih svestenika, tradicije, teologije, ucitelja itd. Nema potrebe da bilo ko, bilo kome prizna da je u pravu ili ne. Ionako ce svi zajedno propasti i ljudi samo gube svoje dragocjeno vrijeme da se pokaju do grijeha, nadju mir, prime pecat na svoje celo i udju medju izabrane i spasu se.

Nema puno vremena. Puno je zvanih, ali je malo izabranih. Sve ostalo nije vazno.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Jesu jesu kljucevi mnogih grobnica bili su u ruci katolicke crkve i lomace su otkljucavali za brzi put do neba tim kljucevima pakla!?
Kao republika, tako to funkcionise kod katolika?Ma kakvi nasljednici -razbojnici tokom cijele povjesti krvnici ko krizari koje je "nasljednik svetog Petra"slao da kolju i ubijaju ljude!

Na još jednu digresiju nedokazanog utjecaja grešnosti pojedinaca na konstitutivnu svetost Crkve čime se u nedostatku argumenata o Petrovom primatu tema skreće u mutne vode, jednom slikom mogu najbolje naznačiti moju reakciju: spava na komp

ILIJA je napisao/la:

Ne salim se saktama svako moze vidjeti da su katolici najbrojnija sekta pagana koja postoji, a krije se iza imena krscana kako bi po sili bezakonja o kojoj su pisali i apostoli prevarila ako je moguce cak i izabrane.......A koliko nam povjest daje informacija spaljivanje se katolicima takodje cinilo logicnim????

I naravno, opet bez argumenata o famoznom poganstvu a na temelju literature ala onaj tekst o Šimunu magu kao prvom papi. Što se tiče naravi sekti i sektaštva da konačno naznačimo nekoliko opće prihvaćenih karakteristika:

1) Pozivanje na privatne objave i karizmu svog utemeljitelja, te njihovo uzdizanje u rang javnih objava
2) manje skupine antiinstitucijalnih težnji i (pre)velike gorljivosti za svoj pothvat
3) usredotočenost na apokaliptička proročanstva
4) ekskluzivizam

Mogli bismo nabrojiti još neke no i ovo je dovoljno da nas potakne na razmišljanje tko jest a tko nije...

more_horiz
spetrov je napisao/la:
E nikada nisam ukapirao: sta ce Isusu namjesnik na zemlji? U Katolickoj vjeri na cijem celu je papa i sistem crkve ja ne vidim nikakav problem. Vjera je takva, "bogosluzenje" je takvo, ucenje je takvo i to vise ni "vrata paklena" ne mogu promjeniti... to je vec preko 1500 godina tradicije.

Mogli bismo ići dalje u zapitkivanju pa postaviti pitanje zašto su ljudi zli, zašto se događaju zločini, progonstva, glad, siromaštvo ako postoji svemogući Bog.... zainteresiranom ćemo dati odgovor o neistraživim putevima Gospodnjim, o čovjekovoj slobodnoj volji, odgovornosti za vlastitu sudbinu its. što može na neki način biti prihvatljivo. Slično je ovdje, moramo pretpostaviti da je Isus znao što čini kad izabire siromašne, neuke i plašljive ribare kako bi proširio svoje Kraljevstvo po svoj zemlji, i jednom od njih daje primat da u njegovoj odsutnosti upravlja Crkvom... iz ljudskog kuta štošta nam se u Evanđeljima čini nelogičnim. Tako između ostalog Isus kao blagodat za čovjeka proglašava progonstvo, trpljenje, siromaštvo, bolest, odricanje od ovozemnih užitaka... ostaje nam da se zapitamo - kome normalnom čovjeku oslonjenom na ljudsku logiku bi palo na pamet takvo što naučavati?

spetrov je napisao/la:

Sta ce Isusu cijeli crkveni sistem, milioni svetaca - posrednika, izmedju gresnog covjeka i Njega samog? Jel On to nesto zatajio u svojoj "sveprisutnosti" i "svemogucnosti" i postao neki umorni starac koji ne izlazi iz svog office-a i nema veze sta se u stvari desava napolju?

Dajte ljudi, sprdajte se sa Napoleonom, sa Hitlerom, sa Milosevicem, sa Tudjmanom, sa Merlin Monro, Elvisom i ostalim legendama covjecanstva.. ali prodjite se Isusa vec jednom u liku "nepogresivog pape".

Pogled na svjetska zbivanja možda bi nas mogao navesti na takav zaključak... kršćani se međusobno zavađuju, oni koji niječi Krista postaju svjetski najdominantnija religija - treba li to nekome?

Što se tiče ''ludosti'' izgradnje Crkve na jednom čovjeku, na mogu a da ne iznesem briljantno opažanje jednog velikog uma iz početka 20. st:

''When Christ at a symbolic moment was establishing His great society, He chose for its comer-stone neither the brilliant Paul nor the mystic John, but a shuffler, a snob a coward--in a word, a man. And upon this rock He has built His Church, and the gates of Hell have not prevailed against it. All the empires and the kingdoms have failed, because of this inherent and continual weakness, that they were founded by strong men and upon strong men. But this one thing, the historic Christian Church, was founded on a weak man, and for that reason it is indestructible. For no chain is stronger than its weakest link.''
(G.K. Chesterton, Heretics)

more_horiz
Ma koje mutne vode? Pa mutile se vode od krvi i to od onih koje je katolicka crkva proglasavala hereticima i njihovo ucenje stetnim.
Na pomen o tomu tvoja reakcija je jasni pokazatelj karaktera i savjesti i savjesti takozvane crkve ali po svom karakteru svakako ne krscanske.

I sta to nije jasno?
Katolicki svecenici homoseksualci, ubice i pedofili, oni koji blagosiljaju vojnike koji idu u rat tebi to nije dovoljno odvratno i gadno .Nisu ti gadni svecenici koji blagosiljaju oruzje iako je Isus ucio da ljubimo i neprijatelje svoje?!
Sta je to sta treba da urade katolici i njihove vodje da bi se svijet zgrozio na te zlocine?!
Da li je potrebno nesto vise od pogleda da bi se vidjelo idolopoklonstvo u katolickim crkvama i brojanje molitva po uzoru na pagane?!

Jasno je da je Isus bio progonjen od zvanicne crkve svog vremena i jasno da je Pavao uhicen kao vodja sekte i onaj koji rusi hram pa mi je u odnosu na to cast biti sektom i pred svjetom i pred laznim paganskim crkvama kakva je katolicka-ono sto je vazno da sam clan crkve koja je na Nebu a po ucenju Hebrejima 12 poglavlja.
A katolicka crkva dok se ne pokaje i ne pobaca svoje mantije i oltare dok ne pobaca kipove i ne razda svoja imanja onima koji gladuju bice samo jedna paganska idolopoklonicka ustanova.Dokle god budu naucavali i stavljali zakone ljudi i ucenja ljudi iznad Bozje Rijeci katolici ce biti samo to sto i jesu -idolopoklonici.

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Slično je ovdje, moramo pretpostaviti da je Isus znao što čini kad izabire siromašne, neuke i plašljive ribare kako bi proširio svoje Kraljevstvo po svoj zemlji, i jednom od njih daje primat da u njegovoj odsutnosti upravlja Crkvom... iz ljudskog kuta štošta nam se u Evanđeljima čini nelogičnim. Tako između ostalog Isus kao blagodat za čovjeka proglašava progonstvo, trpljenje, siromaštvo, bolest, odricanje od ovozemnih užitaka... ostaje nam da se zapitamo - kome normalnom čovjeku oslonjenom na ljudsku logiku bi palo na pamet takvo što naučavati?

Ave Cezare. Ajde mi molim te objasni, a kako se u ovaj opis koji si sada ovdje napisao a sa kojim se skroz slazem (pocecemo nas dvojica da vjerujemo isto vidim ja!) slaze Papstvo i katolicko svestenstvo u svojim zlatom optocenim haljinama, rituelnim obredima, velicanstvenim crkvama i gradjevinama? I pravoslavno svestenstvo sa istim takvim pridjevima? I Protestantsko svestenstvo koje je radikalno materijalisticko? i Muslimansko svestenstvo koje uziva sve prednosti svoje "bozanske" tradicije? I adventisticko svestenstvo koje uziva da se poistovjecuje sa "uspjesnim" poslovnim covjecanstvom?

Bas me zanima? I nemoj da mi sad filozofiras, vidim da si divljenja velik i obrazovan filozof i evo pred svima ti to priznajem, ali postedi me takvih postova jer ja za to nemam vremena. Konkretno te pitam, odogovori mi konkretno. Budi covjek.

Caesar je napisao/la:
Pogled na svjetska zbivanja možda bi nas mogao navesti na takav zaključak... kršćani se međusobno zavađuju, oni koji niječi Krista postaju svjetski najdominantnija religija - treba li to nekome?

E ako znam sta si ovdje htjeo da kazes, mene grom ubio. Kakve ti hriscane pominjes? Hriscani koji se zavadjuju, pucaju jedni na druge? Pljuju jedni na druge? Svadjaju im se svestenstva i polazu pravo na Petrovo prvenastvo? A joj... To je isto kao da kazes da se sam Isus sa sobom dijeli? Kako ti takve ljude mozes da nazoves hriscanima? Samo zato sto tako pise u enciklopediji? Svasta se nacitah od tebe...

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
A katolicka crkva dok se ne pokaje i ne pobaca svoje mantije i oltare dok ne pobaca kipove i ne razda svoja imanja onima koji gladuju bice samo jedna paganska idolopoklonicka ustanova.Dokle god budu naucavali i stavljali zakone ljudi i ucenja ljudi iznad Bozje Rijeci katolici ce biti samo to sto i jesu -idolopoklonici.

Au, Ilija brate! Tvoja je vjera velika! Pa ti jos imas i nadu da ce katolicki svesenici pobacati mantije i pokajati se za svoje grijehe!? Svaka cast, ja tek sad vidim koliki sam nevjernik!!!

Ja sam bio ubjedjen da ce oni skinuti svoje predivne mantije i ponovo obuci one inkvizitorske i da ce cijeli svijet ponovo o jadu zabaviti. Opet cemo mi gledati kako katolicko svestenstvo testerama propovjeda jevandjelje jereticima uz savremene mucionice. Nije mene ni malo pogodilo to sto je katolicka crkva u ime Bozje ubijala 1000 godina po Evropi, nego mene brine to sto ce opet raditi isto.

Ilija zabrinuo si me sad sa svojim postom i moram se preispitati da nisam ja jedan heretik?.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ma koje mutne vode? Pa mutile se vode od krvi i to od onih koje je katolicka crkva proglasavala hereticima i njihovo ucenje stetnim.
Na pomen o tomu tvoja reakcija je jasni pokazatelj karaktera i savjesti i savjesti takozvane crkve ali po svom karakteru svakako ne krscanske.

I sta to nije jasno?
Katolicki svecenici homoseksualci, ubice i pedofili, oni koji blagosiljaju vojnike koji idu u rat tebi to nije dovoljno odvratno i gadno .Nisu ti gadni svecenici koji blagosiljaju oruzje iako je Isus ucio da ljubimo i neprijatelje svoje?!
Sta je to sta treba da urade katolici i njihove vodje da bi se svijet zgrozio na te zlocine?!
Da li je potrebno nesto vise od pogleda da bi se vidjelo idolopoklonstvo u katolickim crkvama i brojanje molitva po uzoru na pagane?!

Jesu li se mutile i od katolika koje su dični reformatori proglašavli krivovjercima i progonili...?

Karakter, karakter... pa ne znam tko neprestano provlači ubojstva, progone, mitove o poganstvu i ostale opačine te ih u nedostatku argumenata u kontekstu rasprave koristi kao pokriće kojim nastoji unijeti sablazan. Ne znam, ja osobno nisam vidio svećenike koji blagoslivljaju oružje da bi se radilo o vijesti prikladnoj za histeriziranje, no ne sporime da je svakovrstnih grešnika u Crkvi bilo i bit će ih... toga je bio i sam Isus svjestan kad je u parabolama naznačio da će u Crkvu biti i dobrih i loših ljudi, i žita i kukolja, ali je vrata paklena neće nadvladati (Mt 16,18 ) i Duh Božji ostat će s njome do kraja vremena (Mt 28, 18-20). I prema tome, Riječ Božja je za mene mjerodavnija od bapskih tričarija.

Dosad nisam sreo nijedan idol u katoličkim crkvama, a obišao sam ih poprilično, bit će da opet raspolažeš nekim meni nepoznatim informacijama...
a što se tiče ''brojenja'' molitava, imamo i nekoliko psalama u kojima se ''broje'' isti zazivi, isto kao i molitvu Gospodnju za koju je Isus naumio da bude ponavljana, pa ti vidi...

ILIJA je napisao/la:

Jasno je da je Isus bio progonjen od zvanicne crkve svog vremena i jasno da je Pavao uhicen kao vodja sekte i onaj koji rusi hram pa mi je u odnosu na to cast biti sektom i pred svjetom i pred laznim paganskim crkvama kakva je katolicka-ono sto je vazno da sam clan crkve koja je na Nebu a po ucenju Hebrejima 12 poglavlja.

Da, jedina je razlika što su Isus i Pavao bili u Crkvi dok je neki nastoje rušiti... no kako god imamo povjerenja u Kristove riječi da Crkvu sagrađenu na Petru - Stijeni ni vrata paklena neće nadvladati, ma koliko joj neki nastojali podmetati.

more_horiz
spetrov je napisao/la:

Ave Cezare. Ajde mi molim te objasni, a kako se u ovaj opis koji si sada ovdje napisao a sa kojim se skroz slazem (pocecemo nas dvojica da vjerujemo isto vidim ja!) slaze Papstvo i katolicko svestenstvo u svojim zlatom optocenim haljinama, rituelnim obredima, velicanstvenim crkvama i gradjevinama? I pravoslavno svestenstvo sa istim takvim pridjevima? I Protestantsko svestenstvo koje je radikalno materijalisticko? i Muslimansko svestenstvo koje uziva sve prednosti svoje "bozanske" tradicije? I adventisticko svestenstvo koje uziva da se poistovjecuje sa "uspjesnim" poslovnim covjecanstvom?

Bas me zanima? I nemoj da mi sad filozofiras, vidim da si divljenja velik i obrazovan filozof i evo pred svima ti to priznajem, ali postedi me takvih postova jer ja za to nemam vremena. Konkretno te pitam, odogovori mi konkretno. Budi covjek.

Ja kažem da će svatko osobno pred Bogom odgovarati i biti suđen po Njegovoj Riječi, i neće nas se pitati je li osoba, ma kako se voljeli s njome uspoređivati, bila bolja ili gora od nas u odnosu na vlastitu interpretaciju kriterija, već jesmo li mi živjeli dostojnu vjeru, postupali u skladu s poslanjem i oplodili povjerene talente. Prema tome, netko drugi izuzev Isusa je zadnji kriterij za mjerenje vlastite pravednosti.

Što se tiče hramova, bogoslužja i liturgijskog pribora, moramo znati da Bog sigurno ne želi jalov prinos u najsvečanijem činu našeg uzajamnog susreta... kako je u Starom zavjetu odbijao išta osim žrtve bez mane, naredio Salomonu da izgradi hram koji nadmašuje bilo koju crkvenu građevinu, a Isus odvratio identičan prigovor Jude na upotrebu skupocjene nardove pomasti, ništa manje danas ne želi da se bogoslužje odvija prije svega u jednom prostoru i okolnostima koje su u skladu s biblijskim značajkama. Ključno je imati na umu da Isus nije osuđivao posjedovanje kao takvo, već našu navezanost na zemaljska dobra koja nas odjeljuje od potpunog služenja Bogu. Sko promatramo stvari u tom kontekstu, mnogo toga će nam postati razumljivije.

spetrov je napisao/la:

E ako znam sta si ovdje htjeo da kazes, mene grom ubio. Kakve ti hriscane pominjes? Hriscani koji se zavadjuju, pucaju jedni na druge? Pljuju jedni na druge? Svadjaju im se svestenstva i polazu pravo na Petrovo prvenastvo? A joj... To je isto kao da kazes da se sam Isus sa sobom dijeli? Kako ti takve ljude mozes da nazoves hriscanima? Samo zato sto tako pise u enciklopediji? Svasta se nacitah od tebe...

Govorim o kršćanima koji iz svog častohleplja neprestano osnivaju zajednice u kojima će biti svoj vlastiti šef koji nepogrešivo tumači Bibliju, unoseći time kaos i nered u cjelokupni kršćanski korpus. Pogledamo li u prošlost vidjet ćemo da su uvijek ljudske ambicije bile središnji razlog rascjepa i razdora, nikad poniznost i apsolutna poslušnost Božjoj Riječi. Ako povučemo liniju i pogledamo malo uzročno- posljedične odnose, nije teško otkriti gdje se nalazi uzrok današnjeg fundamentalizma... abyssus abyssum invocat.

more_horiz
Ceasare ili si malo hodao po katolickim crkvama ili lazes li lazes!?
Nema idola u katolickim crkvama!? -pa same crkve su dizane po ugledu na idolske i na idolskim temeljima!!!
I ni Pavao , Petar ni Ivan nisu imali nista zajenicko sa katolickom crkvom!

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ceasare ili si malo hodao po katolickim crkvama ili lazes li lazes!?
Nema idola u katolickim crkvama!? -pa same crkve su dizane po ugledu na idolske i na idolskim temeljima!!!
I ni Pavao , Petar ni Ivan nisu imali nista zajenicko sa katolickom crkvom!

Vjeruj mi na riječ da sam već obišao popriličan broj katoličkih crkvi i nisam naišao ni na jedan idol. U prijevodu, ni na jedan kip koji bi ljudi smatrali bogom samim koji posjeduje nadnaravna svojstva.

more_horiz
A za sta su ga smatrali, za kucanski aparat?

more_horiz
E dobro ti je ovo sa prevodom buduci da idoli ne vide i ne cuju i treba da prevodi neko za njih-a ono sta si mi rekao za majku bozju ajde molim te...pa molite joj se u molitvi zar ne?
A izraz -budale slijepe- je biblijski izraz i upotrjebio sam ga na one koji odgovaraju tom opisu dakle sukladno Biblijskom ucenju.
....a ljubav se izmedju ostalog ocituje i tako da ne govorimo laz nego da govorimo istinu kako neko ne bi stradao zbog toga sto vjeruje u obmanu...

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

hahahaha, e bas si me nasmijao! lol!

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

lol! lol! lol!

Mi katolici promatramo kipove onim što doista jesu u svojoj suštini - kao puku reprezentaciju osobe na koju se odnose, a ne idola koji posjeduje nadnaravna svojstva sam po sebi... isto kao što promatramo npr. fotografije neke osobe ili kip bana Jelačića. Nekima iskazujemo čast, drugima ne, i to je u suštini cijela priča.

ILIJA je napisao/la:

E dobro ti je ovo sa prevodom buduci da idoli ne
vide i ne cuju i treba da prevodi neko za njih-a ono sta si mi rekao za
majku bozju ajde molim te...pa molite joj se u molitvi zar ne?
A
izraz -budale slijepe- je biblijski izraz i upotrjebio sam ga na one
koji odgovaraju tom opisu dakle sukladno Biblijskom ucenju.
....a
ljubav se izmedju ostalog ocituje i tako da ne govorimo laz nego da
govorimo istinu kako neko ne bi stradao zbog toga sto vjeruje u
obmanu...

Ne razumijem na koju se točno izjavu referiraš (vezano za idole i Majku Božju), a što se tiče budala i sličnih izraza moramo znati da ni ti ni ja nismo Isus da bi mogli osuđivati, još manje bez ikakvih biblijskih argumenata kao što ti činiš.

Ti si ustvrdio kako katolici vjeruju da je Marija bog, zar ne? Prema tome, nemojmo sad varati sami sebe, izrekao si notornu laž koja nema nikakve dodirne točke sa stvarnošću i ako nastaviš s ovakim izjavama teško da može biti kršćanskog dijaloga koji svi mi priželjkujemo...

more_horiz
Izgleda da mislis na moju izjavu iz posta o Idolopoklonstvu, bi li htio da mi je navedes jer ima puno takvih mojih izjava koje imaju neke veze sa time -uslovno receno, tako da te molim da mi napises na koju si mislio.
A ja cu ti naravno to pojasniti, a budi ljubazan pa mi dokazi da sam rekao laz, a ja cu javno to priznati ako je to tako-dakle molim za moju izjavu sta sam ja to tvrdio?

Rekao sam naime da ste od Marije napravili Boga sto je tacno!!! jer Biblijski nigdje ne postoji tekst koji nas uci da joj se molimo kao posredniku a ako se neko stavlja kao posrednik onda se stavlja i na mjesto koje pripada jedino i iskljucivo Bogu ...dalje, naslov kojim je oslovljavate "majkom bozjom" dovoljno govori....!!!
Kad neko smrtnog covjeka stavlja na mjesto Boga ili umjesto Boga- po Evandjeoskom principu negira da ce svi biti nauceni od Boga i ako tvrdi da su za to potrebni posebno obuceni svecenici onda takav izvrce Bozju rijec i sam sebe stavlja na mjesto Boga kao i ono sto stavlja umjesto Boga.

Osobito je zanimljiv fenomen na jednom katolickom blogu gdje se usudjuju da govore cak i ono sto Bog misli - koliko mi je poznato to se ni jedan od Proroka nije usudjivao u Bibliji ipak katolici imaju toliko drskosti da oni cak govore i tumace sta Bog misli"O tome što navedeni citat znači, raspravljat ćemo u poglavlju o Deset Božjih Zapovijedi, dotad- dati ćemo dokaze da Bog nije mislio zabraniti gradnju kipova.
Dakle nisam izreko laz nego sam iznio cinjenice, takodje rekao sam da samo budale sljepe a taj izraz je sam Isus koristio znaci ponavljam -reako sam da samo sljepe budale mogu nositi kip majke bozje kako je zovu katolici, a svi ostali neka prosude da li i za sta katolici smatraju Mariju kad joj se ovako obrcaju.Recimo i to da su zlatno tele Zidovi napravili i rekli da je to bog koji ih je izveo iz egipta -a da li je to zaista bio Bog?
Nije, to je i dalje bilo zlatno tele i da li je Bog rekao -kako su dobri ovi Zidovi napravili su kip u moju cast -pa naravno da nije, to sta vi proglasujete kipove i Mariju za ovo ili ono ne cini da oni postanu nesto drugo nego sto jesu idoli u tom kontekstu.Kad je Aron rekao "Izlazak 32,5 Kad to vidje Aron, napravi žrtvenik pred njim, i proglasi Aron glasno: "Sutra je svetkovina u čast Gospodu." mislite li da je to bilo Gospodu na cast ili mu se to gadilo ?Kad je narod poistovjetio jedinog zivog Boga sa teletom od zlata zar zaista mislite da je to bilo ugodno Bogu ?Izlazak 32,4 On ih uze od njih, preli ih i napravi od njih tele liveno. Tada oni povikaše: "Ovo je bog tvoj, Izraele, koji te izvede iz zemlje egipatske."
A isto kako je sebi Aron dao za pravo da pagansko stovanje zove stovanjem koje je Gospodu u cast isto cini rimokatolicka crkva i ima drskosti da to opravdava.Pismo jasno kaze:Propovjednik 8,11 Što nema odmah osude za zlo djelo, zato srce sinova ljudskih kipi u njima da čine zlo.

more_horiz
Evo sad ću citirati što si napisao:

A od Marije ste napravili boga -svog boga kome se klanjate kako su se nekad klanjali pred Mitrom i Balom i ostavljate novce pred njima,a ZNAMO DA JE BOG JEDAN -a mnostvo je zaba i i jaraca franja asiskih i svetaca marija i djevica koje ste stavili umjesto boga i ljubite drvo i kamen klecite pred njima i ponavljate mnostvo molitvi po paganskom obicaju- a nasuprot Biblijskom ucenju.

Kao prvo: Bog je jedan trojedini u katoličkoj vjeri što možeš vrlo jednostavno provjeriti, i Marija ima posve jasnu ulogu Majke Božje, zagovornice i posrednice u molitvi kod Boga, a kao drugo klanjamo se jedino Bogu, a Mariju štujemo. Dakle dvije greške u koracima koje ti sad odmah dajem na znanje... no poznajući tebi, ne bi se začudili da opet iskrsne ista priča, i to naravno, opet bez argumenata. Progovaraš o katoličkim učenjima s kojima nisi upoznat... mislim meni je nevjerojatno tvrditi nešto s čime, objektivno, ne možeš biti bolje upoznat no onaj tko se nalazi unutar Crkve, i to još bez ikakvih argumenata. Badava i deset puta jedno ponovio čovjek, opet ti šumom, a ja drumom.

Već su nekoliko puta navedeni citati u kojim se spominje posrednišvo vjernika jednih za druge pred Bogom:

A i vi ćete nam pomagati molitvom da bi mnogi za nas zahvaljivali Bogu na milosti koja nam je darovana posredovanjem mnogih.
2 Kor 1:11

Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.
2 Kor 9:11

Isto kao i činjenica da sveti neprestano prinose molitve Bogu (Otk 5,8; Otk 8, 3-4), te u skladu s biblijskim pojmom općinstva svetih mogu nas preporučiti Bogu svojom molitvom. to pravilo tim više vrijedi za Majku Božju, koju je Bog uzvisio iznad svako drugo stvorenje odabravši ju da bude majka Isus Krista. Sam Bog će znati koji puta ponavaljam ove stvari, već bi i tebi moralo biti naporno sve ovo slušati, a kamoli meni ponavljati...

Što se tiče Arona, stoji jasno da je zlatno tele izjednačio s živim Bogom, tako da opet svaka tvoja usporedba otpada... naime katolici ne vjeruju da u kipu stanuje Bog ili bilo tko drugi, već koriste kipove i slike u estetske svrhe.

more_horiz
Ma ajde dobro -da kazemo i da ne razumijem al ajd da cujem ko je tu kome mama a ko tata -mislim sta dodje majka bozja ko su joj djeca rodbina itd,prosto mi je to nevjerojatno.

Znam da je Marija imala djece i pored Isusa kao i da je imala muza Josipa i takodje znamo da je bilo to sve po Volji Bozjoj.
A ovu vasu "majku bozju" nigdje nism sreo u Bibliji osim kad su izraelci pekli kolace carici nebeskoj...
....ovo vec postaje parodija...sad me savjetujes da ce mi bit jasno ako postanem clan katolicke crkve jer tamo je jasno?- a znamo da je ljudima bilo jasno da vide apostole i Isusa pa da im oni objasne -Isus je tako objasnjavao na padini gore a apostoli cak i u zatvoru....

E sta ces ja volim sumom tu sam okruzen cvrkutom ptica i onim sto je Gospod stvorio....

A citati???- pa da, ali znamo kakav mora biti onaj koji je u Kristovoj crkvi a sam si priznao da su vrhovni vodje katolicke crkve slali u krizarske ratove da bi ubijali -to jednostavno receno nije ni najmanje krscanski.Tako da se ti citati odnose na prave krscane a ne na one koji to glume da jesu a nisu, i sramote Rijec Bozju svojim djelima.
A daj ne sprdaj se sa mnom vi koristite u estetske svrhe kipove ...pa im onda ostavljate estetske papirice i milujete ih ....ma sta milujete ljubite kipove!!!...i ako ti nisi vidio ja jesam i jedno i drugo i jos da je bila carica nebeska tj majka bozja nego kip sv Franje ....pa bas estetski djeluje kad ljube komad drveta i redjaju se ....jeste samo je bilo malo pozlate tako da ipak nije ko zlatno tele -vise mi je izgledalo na telca toliko je estetski neestetsko djelovao taj kip!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply