ILIJA je napisao/la: Osobito je papa osoba koja se ne pominje u bibliji kao crkveni glavar ? Naravno da se ne pominje...
Jer će biti vrijeme, kad zdrave nauke neće podnositi, nego će po svojim željama nakupiti sebi učitelje, jer ih uši svrbe. 2. Timoteju 4,3
Spominju li se riječi Biblija i Trojstvo u Bibliji?
Papinska funkcija se u sv. Pismu vrlo jasno može raspoznati prvenstveno kroz Isusovo imenovanje Petra kao Stijene na kojoj se gradi Crkva i obećanje ključeva kraljevstva nebeskog
(Mt 16, 18 ) te davanje vrhovne pastirske vlasti u Crkvi
(Iv 21, 15-17).
I da ne navodimo opet nebrojene situacije gdje Petar zauzima posve istaknuto mjesto među apostolima: kao prvo, Petar se spominje daleko najviše puta u sv. Pismu pod raznim imenima (Šimun, Petar, Kefa: čak 195 puta. drugi je Ivan koji se spominje samo 29 puta!), Petar se pri nabrajanju apostola uvijek spominje prvi, a Juda posljednji
(Mt 10,1-4; Mk 3,16-19; Lk, 6, 14-16), više puta se apostoli navode u sintagmi ''Petar i njegovi drugovi''
(Lk 9,32; Mk 16,7; Dj 2,37), Petar više puta govori u ime apostola
(Mk 8,29; Lk 12,41; Iv, 6,68 ) i predvodi apostole u izboru zamjene za Judino mjesto
(Dj 1,15), Petar izgovara prvu propovijed
(Dj 4), čini prvo čudo
(Dj 3, 6-7), i dobiva prvu objavu izravno od Boga
(Dj 10, 46-48 ), Isus prije muke moli za Petra da ustraje u vjeri i učvrsti svoju braću
(Lk 22,31-32) itd. Vrlo jasna potvrda Petrovog primata među apostolima.
ILIJA je napisao/la:
Racinger
tako vjeruje u u svoju crkvu da sa svojim izjavama kada mu se to cini
zgodno, iskljucuje i jasne i nedvosmislene rijeci Svetog Pisma."ne moze
se jednostavno okupiti skupina ljudi,koji ce procitati Novi zavjet i
reci"mi smo sad crkva zato sto je Gospodin prisutan ondje gdje se u
njegovo ime okupilo dvoje troje ljudi"
Sama vjera tvrdi
Racinger,nije dovoljna.Osim nje mora postojati organizacija
struktura,hijararhizirano zdanje:"Crkva je stvarno prisutna u svim
zakonski organiziranim skupinama vjernika,koje se ako su ujedinjene pod
svojim pastorima(...)nazivaju crkvama"
Ove izjave su u suprotnosti
ucenju Svetog Pisma a kako ih izgovara najveci poglavar katolicke crkve
tako je jasno da je rimokatolicka crkva leglo antikrscanske i anti
biblijske nauke.
Biblija je jasna:
Jer gdje su dvojica ili trojica skupljena u ime moje, ondje sam ja među njima" Matej 18,20
Katolici to odbacuju.
Nisi shvatio papinu poruku, ILIJA, i opet skrećeš temu na sporedni kolosijek. Papa Ratzinger prije svega na umu ima biblijske kriterije crkvenosti: jedinstvo s apostolskim nasljedstvom na čelu s Petrovim nasljednikom, rimskim biskupom, koje jamči neiskvarenost apostolskog nauka. Jer kao što Isus govori apostolima:
“Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire. A tko mene prezire, prezire onoga koji mene posla."
(Lk 10, 16)
"Tko vas prima, mene prima; a tko prima mene, prima onoga koji je mene poslao.''
(Mt 10,40)“Zaista, zaista, kažem vam: Tko primi onoga kojega ja šaljem, mene prima. A tko mene primi, prima onoga koji je mene poslao."
(Iv 13, 20)"Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu."
(Mt 18, 18 )''Isus im pristupi i prozbori: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."
(Mt 28, 18-20)...tako moramo znati da je za puninu jedinstva s Kristovom zaručnicom - Crkvom, potrebno slijediti apostolski nauk sadržan u nasljedstvu apostola na čelu s Petrovim nasljednikom - papom. Nije dovoljno pozivati se na određene dijelove Biblije, pritom ne mareći za ovaj vrlo određeni kriterij crkvenosti i smatrati se u potpunom smislu dionikom Kristove Crkve. Jer Krist je stvorio i zamislio samo jednu Crkvu, a ne mnoštvo njih koje će zastupati različite, međusobno protivne nauke.
ILIJA je napisao/la:
Isto tako u tom smislu ne postoji nigdje u Novom zavjetu priznanata i po zakonu priznata crkva krscana vec naprotiv progonjena i gonjena i nepriznata crkva Isusa Krista koju je katolicka crkva u stoljecima kroz povjest jednako gonila kao i sto su je gonili jevrejske vodje i rimska vlast i tako do dana danasnjeg.
Nisam shvatio. Priznata Crkva po kojem zakonu - građanskom? Kakve veze državno priznanje Crkve ima s bilo čime u Bibliji, naročito s obilježjima crkvenosti Kristove Crkve?
Hoćeš mi molim nabrojiti koje je to pravovjerne sljedbenike Kristovog nauka Katolička crkva progonila kroz stoljeća?