Caesar je napisao/la: ILIJA je napisao/la: "U licnoj audienciji sa papom Pavlom III,Franjo Kseverski,Petar Feber i Lojola su papi objasnili cilj svog drustva.Cilj drustva je bio da pokore Bogu sva carstva ovoga svjeta.To je znacilo da dovedu sve ljude i krilo rimske crkve i da papin autoritet uzdignu iznad autoriteta svih zemaljskih vladara....Papskom bulom uspostavljena je papska vojska koja je treba vjecno da se bori za papstvo svuda i po svaku cijenu"
ILIJA, opet nisi citirao autora i djelo. Tko to tvrdi i na kojim se povijesnim izvorima temelji? Mogu ja sad staviti znakove navodnika i citirati da je otkrivena kolonija živih bića na Marsu, što neće činiti moj navod imalo manje relevantnijim od tvojega.
Postoje konstutucije Družbe Isusove pa bih molio da mi citiraš gdje se spominju nasilne metode za širenje vjere i uzdizanje papinske vlasti iznad svjetskih vladara. Da, doista su Ignacije i drugovi namjeravali privesti sve ljude Bogu, ali isto tako znam da Ignacije osobno nije napisao nijednu jedinu riječ protiv krivovjernika i radi se o jednom od najvećih svetaca Katoličke crkve, dok je Franjo Ksaverski bez sumnje najveći misionar nakon apostola Pavla.
ILIJA je napisao/la:
Istaknuti jezuita Torkvemada pod cijim inkvizitorskim djelovanjem je optuzeno 114.000 osoba,od kojih je 10 220 zivo spaljeno po povjesnim izvorima jasno govori o demonskom a ne krscanskom djelovanju,takodje poznato je da je u Spaniji oko tri miliona osoba poginulo od inkvizicije u toku jednog i po stoljeca....ovo su cinjenice koje povjest dobro poznaje.
U tom smislu nacela koja je uspostavio zacetnik jezuita jasno su donjela svoj plod-plod krvi i zlocina za koje je direktno kriva katolicka crkva, papstvo i inkvizicija sa svojim psima(dominikanci)!
Kao prvo, Tomas Torquemada nije bio jezuit nego dominikanac (Družba Isusova osnovana je tak pola stoljeća kasnije!), što se može vrlo jednostavno provjeriti i dovoljno govori o upućenosti tvojih izvora:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1s_de_TorquemadaKao drugo, ILIJA, ovi podaci koje navodiš nemaju veze s objektivnim stanjem stvari i temelje se na analizama u rangu Voje Šešelja. Španjolska je u drugoj polovici 16. st. brojila oko 7 milijuna ljudi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spain#Imperial_Spain...i od velikih epidemija kuga procjenjuje se da je život izgubilo oko 1.25 milijuna ljudi, što čini oko 20 % populacije. Ne znam koji nam to ''poznati'' povijesni izvori govore da je Inkvizicija kriva za smrt dva i pol puta više ljude (dakle, sveukupno bi populacija Španjolske u stoljeće i pol bila prorijeđena za čak 60 % !!!)..bit će da nam hoćeš donijeti neke nove demografske spoznaje? S druge strane, bilo će korisno konačno pročitati i jednu objektivnu analizu:
http://www.vjesnik.hr/Pdf/2004%5C06%5C17%5C28A28.PDFJoš jedanput te pozivam da nam kažeš gdje se u Konstitucijama Družbe Isusove nalazi poziv na primjenu nasilnih metoda i gdje ih je odobravao sv. Ignacije Lojolski. U protivnom imam svako pravo da tvoje izjave nazovem klevetama i zatražim izvjesne sankcije ukoliko ne povučeš ovu notornu neistinu.
ILIJA je napisao/la:
Takodje komentar u vezi Otkrivenja 12 poglavlja jasno ukazuje da potomstvo zene koja se ovdje opisuje drzi Bozje zpovjedi:
I razgnjevi se zmaj na ženu, i otide da zametne borbu s ostalima od potomstva njezina, koji drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusa Krista. Otkrivenje 12,17
Katolicka crkva direktno krsi Bozju zapovjest koja kaze -Ne ubij-..sto se narocito vidjelo kroz djelovanje isusovaca tj jezuita,a cetvrtu zapovjed je izbrisala iz Bozjeg zakona cime je dokazala i pokazala da ne ispunjava uvjete koje nalazimo za potomstvo zene koja se pominje u otkrivenju 12 glavi.Time je jasno da se ne radi o nikakvoj krscanskoj instituciji vec o falsifikatu krscanstava.
Inače sama Inkvizicija nije donijela nijednu pravnu presudu (nije imala ni ovlasti za to, prije svega), nego je utvrđivala činjenično stanje a država je donosila presude. To naravno ne umanjuje ulogu Crkve u cijeloj priči, no prava istina se mora znati. Istina je da su pojedinci vršili zločine, no isto vrijedi i za svaku drugu povredu Božjeg zakona čega ima u svakoj drugoj Crkvi i Crkva nikad nije odobrila ubojstvo kao takvo. Ovakva podjela Božjih zapovijedi kakvu imamu danas vrijedila je kroz čitavu povijest, a što se tiče 3. zapovijedi, dovoljno je reći da nas je Isus svojom smrću i uskrsnućem oslobodio robovanja Zakonu i uskrsnućem u prvi dan označio stvaranje novog neba i nove zemlje. Isti nauk je bio predan apostolima, što možemo vrlo jednostavno dokazati povijesnim izvorima da je već od najranijih vremena svetkovan Dan Gospodnji umjesto subote.
To da je od najranijih vremena svetkovana nedelja to je tacno samo je svetkovana u paganskim religijama koje su obaozavale neznabozacke kultove i lazne bogove i idole, odakle su je katolici i usvojili kao dan od odmora.
Ti pokusavas da izjednacis crkve i u pravu si sve te crkve koje u svojim redovima imaju zlocince i krvnike nisu krscanske niti imaju veze sa krscanstvom,jer Bozja crkva je sveta i kako znamo da je Hrist galava te crkve tako je jasno da organizm takova tijela ne moze biti krvnicki i zlocinacki.
Torkvemanda je bio jezuita u ideoloskom smislu i ja ne pravim razliku izmedju katolickih redova u tom smislu jer je katolicka crkva totalitarna institucija te mi ne pada na pamet da navodim ono sto je za katolike vazno...za mene je vazno to da je katolicka crkva umjesana idejno ili direktno u zlocine i ratove sirom evrope.
Na pamet mi ne pada da se ja pravdam pogotovu ne da bih se pravdao od dominikanaca i isusovaca cija djela kreoz stoljeca kao i papstva i katolicke crkve jasno govore o njihovoj zlocinackoj povjesti.
Za papu Urbana znamo da je pozvao vitezove i narod u krstaski rat...samo ova cinjenica dovoljno govori o miroljubivosti papstva i katolicke vjere ...
To sto si me optuzio da sam u analizama u rangu Voje Seselja mogu prihvatiti samo ako se slazes da si ti u svojim analizama i misljenju u rangu Ante Pavelica....znaci ne kazem kao sto si ti meni rekao da jesam ali ako ja jesam onda to znaci da se ti slazes sa mojom tvrdnjom.
Dalje :"Tako otkrivamo da je i korijen nedavnoga rata bio upravo u pogrešnom izboru onih koji su htjeli imati sve više, i to tuđe, a apetiti nisu ni danas prestali. Nažalost, tako je u cijelom svijetu. Ali, da bi se očuvao mir, kada je ugrožen, potrebna je hrabrost, a ponekad i žrtva.
Da bi se očuvao mir i vratilo okupirana područja u sastav Republike Hrvatske, koja su bila silom oduzeta, bila je potrebna žrtva, koju su dali naši branitelji, a mnogi i svoje živote. Upravo za njih, u znak zahvalnosti i ljubavi, prikazujemo ovu svetu Misu, da ih Bog nagradi za njihovu ljubav, a molimo se i za one koji su ostali bez roditelja, bez sinova i očeva. Molimo se i za naše žive branitelje, koji još na duši i tijelu nose ratne ožiljke i rane. Naši su branitelji, upravo živeći Isusova Blaženstva, mogli biti spremni ući u borbu protiv Zloga, koji je suprotnost Isusovu propovijedanju."
iz Propovijedi vojnog biskupa Jurja Jezerinca Zagreb, 02.11.2007
Ovaj tekst je najobicnija laz i propaganda dovoljno je proci od Karlovca prema moru i vidjeti prazna sela i srusene kuce i crkve i to crkve koju i katolici smatraju crkvom.Cije su to kuce i crkve ?Zasto su srusene cije su vjere bili oni koji su ih rusili palili i pljackali,Gdje su ljudi koji su tu nekad zivjeli tko ih je protjerao?
Krscani sigurno ne, krscani vole jer ih je Isus tako ucio... Luka 6,29 "Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi, i onomu tko ti otima gornju haljinu ne krati ni donje.
Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstva, protiv vlastima, protiv upravitelja tame ovoga svijeta, protiv duhova pakosti u zračnim visinama. Efežanima 6,12
Osim toga krcani ne vode ratove niti se ponose vojskom niti ucestvuju u zlocinima-oni koji ubijaju i mrze po definiciji Biblije su krvnici i ubojice .
Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti1IV 3:14
Tko god mrzi brata svoga, ubojica je. A znate da nijedan ubojica nema u sebi trajnoga, vječnoga života. 1IV 3:15
Rimljanima 12,19 Ne osvećujte se sami, ljubljeni, nego podajte mjesto gnjevu, jer je pisano: "Moja je osveta, ja ću vratiti", govori Gospodin.
1. Korinćanima 5,11 A sad vam napisan, da se ne miješate, ako je jedan, koji se brat zove, bludnik, ili lakomac, ili idolopoklonik, ili psovač, ili pijanica, ili razbojnik; s takvima da i ne jedete!
Po tom se poznaju djeca Božja i djeca đavolja: "Tko ne čini pravde, nije od Boga; isto tako, tko ne ljubi brata svojega. 1. Ivanova 3,10
Ne kao Kain, koji je bio od zloga i ubio brata svojega. A zašto ga je ubio? Jer su djela njegova bila zla, a brata mu pravedna,1. Ivanova 3,12