Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

power_settings_newLogin to reply
+10
spetrov
Debora
grešnik
No Nick
ILIJA
Alem
Medeni
Caesar
Feba
Pravednik
14 posters

descriptionRazbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19 - Page 3 EmptyRe: Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

more_horiz
MIR ISUSA KRIST U VAMA BRAČO
NE ŽELIM ISTICATI MOJU DENOMINACIJSKU PRIPADNOST ,KAKO SAM UPOZOREN , OPET SLAŽEM SE SA ILIJOM DA PRIĆA RIMOKATOLIČKE CRKVENE NE DRŽI VODU .
ZNAMO DA JE PAPA =OTAC .A GOSPODIN BAŠ OPOMINJE :MATEJ 23;8-11 NE DOPUSTITE DA VAS NAZIVAJU RABBI ,JER IMATE SAMO JEDNOGA UČITELJA , A SVI STE BRAČA ! NIKOGA NA ZEMLJI NE NAZIVAJTE SVOJIM OCEM , JER IMATE SAMO JEDNOG OCA ,ONOGA NEBESKOGA !TAKOĐER NE DOPUSTITE DA VAS NAZIVAJU VOĐAMA , JER IMATE SAMO JEDNOG VOĐU: KRISTA ! TKO JE NAJVEČI MEĐU VAMA , NEKA VAM BUDE SLUGA !
DJ.APOSTOLSKA 10;25-26 DOK JE PETAR ULAZIO , KORNELIJE MU IZIĐE U SUSRET,PADE MU DO NOGU I POKLONI SE . A PETAR GA PODIGNU I REČE MU: USTANI ! I JA SAM SAMO ČOVIJEK . HOČU PRIMJETITI DA "BITI SLUGA " I "SAMO ČOVIJEK " BAŠ SE I NEMOŽE ZAMJETITI U SLUŽBI SADAŠNJEG PAPE -PETRA .IMA JOŠ NAVODA . SVA SLAVA BOGU OCU NEBESKOM I ISUSU KRISTU GOSPODINU . AMEN.

descriptionRazbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19 - Page 3 EmptyRe: Razbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
"U licnoj audienciji sa papom Pavlom III,Franjo Kseverski,Petar Feber i Lojola su papi objasnili cilj svog drustva.Cilj drustva je bio da pokore Bogu sva carstva ovoga svjeta.To je znacilo da dovedu sve ljude i krilo rimske crkve i da papin autoritet uzdignu iznad autoriteta svih zemaljskih vladara....Papskom bulom uspostavljena je papska vojska koja je treba vjecno da se bori za papstvo svuda i po svaku cijenu"

ILIJA, opet nisi citirao autora i djelo. Tko to tvrdi i na kojim se povijesnim izvorima temelji? Mogu ja sad staviti znakove navodnika i citirati da je otkrivena kolonija živih bića na Marsu, što neće činiti moj navod imalo manje relevantnijim od tvojega.

Postoje konstutucije Družbe Isusove pa bih molio da mi citiraš gdje se spominju nasilne metode za širenje vjere i uzdizanje papinske vlasti iznad svjetskih vladara. Da, doista su Ignacije i drugovi namjeravali privesti sve ljude Bogu, ali isto tako znam da Ignacije osobno nije napisao nijednu jedinu riječ protiv krivovjernika i radi se o jednom od najvećih svetaca Katoličke crkve, dok je Franjo Ksaverski bez sumnje najveći misionar nakon apostola Pavla.

ILIJA je napisao/la:

Istaknuti jezuita Torkvemada pod cijim inkvizitorskim djelovanjem je optuzeno 114.000 osoba,od kojih je 10 220 zivo spaljeno po povjesnim izvorima jasno govori o demonskom a ne krscanskom djelovanju,takodje poznato je da je u Spaniji oko tri miliona osoba poginulo od inkvizicije u toku jednog i po stoljeca....ovo su cinjenice koje povjest dobro poznaje.
U tom smislu nacela koja je uspostavio zacetnik jezuita jasno su donjela svoj plod-plod krvi i zlocina za koje je direktno kriva katolicka crkva, papstvo i inkvizicija sa svojim psima(dominikanci)!

Kao prvo, Tomas Torquemada nije bio jezuit nego dominikanac (Družba Isusova osnovana je tak pola stoljeća kasnije!), što se može vrlo jednostavno provjeriti i dovoljno govori o upućenosti tvojih izvora:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1s_de_Torquemada

Kao drugo, ILIJA, ovi podaci koje navodiš nemaju veze s objektivnim stanjem stvari i temelje se na analizama u rangu Voje Šešelja. Španjolska je u drugoj polovici 16. st. brojila oko 7 milijuna ljudi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Spain#Imperial_Spain

...i od velikih epidemija kuga procjenjuje se da je život izgubilo oko 1.25 milijuna ljudi, što čini oko 20 % populacije. Ne znam koji nam to ''poznati'' povijesni izvori govore da je Inkvizicija kriva za smrt dva i pol puta više ljude (dakle, sveukupno bi populacija Španjolske u stoljeće i pol bila prorijeđena za čak 60 % !!!)..bit će da nam hoćeš donijeti neke nove demografske spoznaje? S druge strane, bilo će korisno konačno pročitati i jednu objektivnu analizu:

http://www.vjesnik.hr/Pdf/2004%5C06%5C17%5C28A28.PDF

Još jedanput te pozivam da nam kažeš gdje se u Konstitucijama Družbe Isusove nalazi poziv na primjenu nasilnih metoda i gdje ih je odobravao sv. Ignacije Lojolski. U protivnom imam svako pravo da tvoje izjave nazovem klevetama i zatražim izvjesne sankcije ukoliko ne povučeš ovu notornu neistinu.

ILIJA je napisao/la:

Takodje komentar u vezi Otkrivenja 12 poglavlja jasno ukazuje da potomstvo zene koja se ovdje opisuje drzi Bozje zpovjedi:

I razgnjevi se zmaj na ženu, i otide da zametne borbu s ostalima od potomstva njezina, koji drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusa Krista. Otkrivenje 12,17

Katolicka crkva direktno krsi Bozju zapovjest koja kaze -Ne ubij-..sto se narocito vidjelo kroz djelovanje isusovaca tj jezuita,a cetvrtu zapovjed je izbrisala iz Bozjeg zakona cime je dokazala i pokazala da ne ispunjava uvjete koje nalazimo za potomstvo zene koja se pominje u otkrivenju 12 glavi.Time je jasno da se ne radi o nikakvoj krscanskoj instituciji vec o falsifikatu krscanstava.

Inače sama Inkvizicija nije donijela nijednu pravnu presudu (nije imala ni ovlasti za to, prije svega), nego je utvrđivala činjenično stanje a država je donosila presude. To naravno ne umanjuje ulogu Crkve u cijeloj priči, no prava istina se mora znati. Istina je da su pojedinci vršili zločine, no isto vrijedi i za svaku drugu povredu Božjeg zakona čega ima u svakoj drugoj Crkvi i Crkva nikad nije odobrila ubojstvo kao takvo. Ovakva podjela Božjih zapovijedi kakvu imamu danas vrijedila je kroz čitavu povijest, a što se tiče 3. zapovijedi, dovoljno je reći da nas je Isus svojom smrću i uskrsnućem oslobodio robovanja Zakonu i uskrsnućem u prvi dan označio stvaranje novog neba i nove zemlje. Isti nauk je bio predan apostolima, što možemo vrlo jednostavno dokazati povijesnim izvorima da je već od najranijih vremena svetkovan Dan Gospodnji umjesto subote.

more_horiz
Grešniče,mozda nisi vidio ali se na ovom forumu nesmije pisati velikim slovima,upozorenje prije nego dođe ,,odozgo,,

more_horiz
victory victory victory Ispričavam se svima na forumu za velika slova , nisam htio vikati.

more_horiz
Grešnik.... potpuno si u pravu što se toga tiče, čudno je što katolička crkva maže oči ljudima tim bizarnim objašnjenjima.

more_horiz
Caesar je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
"U licnoj audienciji sa papom Pavlom III,Franjo Kseverski,Petar Feber i Lojola su papi objasnili cilj svog drustva.Cilj drustva je bio da pokore Bogu sva carstva ovoga svjeta.To je znacilo da dovedu sve ljude i krilo rimske crkve i da papin autoritet uzdignu iznad autoriteta svih zemaljskih vladara....Papskom bulom uspostavljena je papska vojska koja je treba vjecno da se bori za papstvo svuda i po svaku cijenu"

ILIJA, opet nisi citirao autora i djelo. Tko to tvrdi i na kojim se povijesnim izvorima temelji? Mogu ja sad staviti znakove navodnika i citirati da je otkrivena kolonija živih bića na Marsu, što neće činiti moj navod imalo manje relevantnijim od tvojega.

Postoje konstutucije Družbe Isusove pa bih molio da mi citiraš gdje se spominju nasilne metode za širenje vjere i uzdizanje papinske vlasti iznad svjetskih vladara. Da, doista su Ignacije i drugovi namjeravali privesti sve ljude Bogu, ali isto tako znam da Ignacije osobno nije napisao nijednu jedinu riječ protiv krivovjernika i radi se o jednom od najvećih svetaca Katoličke crkve, dok je Franjo Ksaverski bez sumnje najveći misionar nakon apostola Pavla.

ILIJA je napisao/la:

Istaknuti jezuita Torkvemada pod cijim inkvizitorskim djelovanjem je optuzeno 114.000 osoba,od kojih je 10 220 zivo spaljeno po povjesnim izvorima jasno govori o demonskom a ne krscanskom djelovanju,takodje poznato je da je u Spaniji oko tri miliona osoba poginulo od inkvizicije u toku jednog i po stoljeca....ovo su cinjenice koje povjest dobro poznaje.
U tom smislu nacela koja je uspostavio zacetnik jezuita jasno su donjela svoj plod-plod krvi i zlocina za koje je direktno kriva katolicka crkva, papstvo i inkvizicija sa svojim psima(dominikanci)!

Kao prvo, Tomas Torquemada nije bio jezuit nego dominikanac (Družba Isusova osnovana je tak pola stoljeća kasnije!), što se može vrlo jednostavno provjeriti i dovoljno govori o upućenosti tvojih izvora:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1s_de_Torquemada

Kao drugo, ILIJA, ovi podaci koje navodiš nemaju veze s objektivnim stanjem stvari i temelje se na analizama u rangu Voje Šešelja. Španjolska je u drugoj polovici 16. st. brojila oko 7 milijuna ljudi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Spain#Imperial_Spain

...i od velikih epidemija kuga procjenjuje se da je život izgubilo oko 1.25 milijuna ljudi, što čini oko 20 % populacije. Ne znam koji nam to ''poznati'' povijesni izvori govore da je Inkvizicija kriva za smrt dva i pol puta više ljude (dakle, sveukupno bi populacija Španjolske u stoljeće i pol bila prorijeđena za čak 60 % !!!)..bit će da nam hoćeš donijeti neke nove demografske spoznaje? S druge strane, bilo će korisno konačno pročitati i jednu objektivnu analizu:

http://www.vjesnik.hr/Pdf/2004%5C06%5C17%5C28A28.PDF

Još jedanput te pozivam da nam kažeš gdje se u Konstitucijama Družbe Isusove nalazi poziv na primjenu nasilnih metoda i gdje ih je odobravao sv. Ignacije Lojolski. U protivnom imam svako pravo da tvoje izjave nazovem klevetama i zatražim izvjesne sankcije ukoliko ne povučeš ovu notornu neistinu.

ILIJA je napisao/la:

Takodje komentar u vezi Otkrivenja 12 poglavlja jasno ukazuje da potomstvo zene koja se ovdje opisuje drzi Bozje zpovjedi:

I razgnjevi se zmaj na ženu, i otide da zametne borbu s ostalima od potomstva njezina, koji drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusa Krista. Otkrivenje 12,17

Katolicka crkva direktno krsi Bozju zapovjest koja kaze -Ne ubij-..sto se narocito vidjelo kroz djelovanje isusovaca tj jezuita,a cetvrtu zapovjed je izbrisala iz Bozjeg zakona cime je dokazala i pokazala da ne ispunjava uvjete koje nalazimo za potomstvo zene koja se pominje u otkrivenju 12 glavi.Time je jasno da se ne radi o nikakvoj krscanskoj instituciji vec o falsifikatu krscanstava.

Inače sama Inkvizicija nije donijela nijednu pravnu presudu (nije imala ni ovlasti za to, prije svega), nego je utvrđivala činjenično stanje a država je donosila presude. To naravno ne umanjuje ulogu Crkve u cijeloj priči, no prava istina se mora znati. Istina je da su pojedinci vršili zločine, no isto vrijedi i za svaku drugu povredu Božjeg zakona čega ima u svakoj drugoj Crkvi i Crkva nikad nije odobrila ubojstvo kao takvo. Ovakva podjela Božjih zapovijedi kakvu imamu danas vrijedila je kroz čitavu povijest, a što se tiče 3. zapovijedi, dovoljno je reći da nas je Isus svojom smrću i uskrsnućem oslobodio robovanja Zakonu i uskrsnućem u prvi dan označio stvaranje novog neba i nove zemlje. Isti nauk je bio predan apostolima, što možemo vrlo jednostavno dokazati povijesnim izvorima da je već od najranijih vremena svetkovan Dan Gospodnji umjesto subote.

To da je od najranijih vremena svetkovana nedelja to je tacno samo je svetkovana u paganskim religijama koje su obaozavale neznabozacke kultove i lazne bogove i idole, odakle su je katolici i usvojili kao dan od odmora.
Ti pokusavas da izjednacis crkve i u pravu si sve te crkve koje u svojim redovima imaju zlocince i krvnike nisu krscanske niti imaju veze sa krscanstvom,jer Bozja crkva je sveta i kako znamo da je Hrist galava te crkve tako je jasno da organizm takova tijela ne moze biti krvnicki i zlocinacki.

Torkvemanda je bio jezuita u ideoloskom smislu i ja ne pravim razliku izmedju katolickih redova u tom smislu jer je katolicka crkva totalitarna institucija te mi ne pada na pamet da navodim ono sto je za katolike vazno...za mene je vazno to da je katolicka crkva umjesana idejno ili direktno u zlocine i ratove sirom evrope.
Na pamet mi ne pada da se ja pravdam pogotovu ne da bih se pravdao od dominikanaca i isusovaca cija djela kreoz stoljeca kao i papstva i katolicke crkve jasno govore o njihovoj zlocinackoj povjesti.
Za papu Urbana znamo da je pozvao vitezove i narod u krstaski rat...samo ova cinjenica dovoljno govori o miroljubivosti papstva i katolicke vjere ...
To sto si me optuzio da sam u analizama u rangu Voje Seselja mogu prihvatiti samo ako se slazes da si ti u svojim analizama i misljenju u rangu Ante Pavelica....znaci ne kazem kao sto si ti meni rekao da jesam ali ako ja jesam onda to znaci da se ti slazes sa mojom tvrdnjom.

Dalje :"Tako otkrivamo da je i korijen nedavnoga rata bio upravo u pogrešnom izboru onih koji su htjeli imati sve više, i to tuđe, a apetiti nisu ni danas prestali. Nažalost, tako je u cijelom svijetu. Ali, da bi se očuvao mir, kada je ugrožen, potrebna je hrabrost, a ponekad i žrtva.
Da bi se očuvao mir i vratilo okupirana područja u sastav Republike Hrvatske, koja su bila silom oduzeta, bila je potrebna žrtva, koju su dali naši branitelji, a mnogi i svoje živote. Upravo za njih, u znak zahvalnosti i ljubavi, prikazujemo ovu svetu Misu, da ih Bog nagradi za njihovu ljubav, a molimo se i za one koji su ostali bez roditelja, bez sinova i očeva. Molimo se i za naše žive branitelje, koji još na duši i tijelu nose ratne ožiljke i rane. Naši su branitelji, upravo živeći Isusova Blaženstva, mogli biti spremni ući u borbu protiv Zloga, koji je suprotnost Isusovu propovijedanju."
iz Propovijedi vojnog biskupa Jurja Jezerinca Zagreb, 02.11.2007
Ovaj tekst je najobicnija laz i propaganda dovoljno je proci od Karlovca prema moru i vidjeti prazna sela i srusene kuce i crkve i to crkve koju i katolici smatraju crkvom.Cije su to kuce i crkve ?Zasto su srusene cije su vjere bili oni koji su ih rusili palili i pljackali,Gdje su ljudi koji su tu nekad zivjeli tko ih je protjerao?
Krscani sigurno ne, krscani vole jer ih je Isus tako ucio... Luka 6,29 "Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi, i onomu tko ti otima gornju haljinu ne krati ni donje.

Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstva, protiv vlastima, protiv upravitelja tame ovoga svijeta, protiv duhova pakosti u zračnim visinama. Efežanima 6,12

Osim toga krcani ne vode ratove niti se ponose vojskom niti ucestvuju u zlocinima-oni koji ubijaju i mrze po definiciji Biblije su krvnici i ubojice .

Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti1IV 3:14
Tko god mrzi brata svoga, ubojica je. A znate da nijedan ubojica nema u sebi trajnoga, vječnoga života. 1IV 3:15

Rimljanima 12,19 Ne osvećujte se sami, ljubljeni, nego podajte mjesto gnjevu, jer je pisano: "Moja je osveta, ja ću vratiti", govori Gospodin.
1. Korinćanima 5,11 A sad vam napisan, da se ne miješate, ako je jedan, koji se brat zove, bludnik, ili lakomac, ili idolopoklonik, ili psovač, ili pijanica, ili razbojnik; s takvima da i ne jedete!

Po tom se poznaju djeca Božja i djeca đavolja: "Tko ne čini pravde, nije od Boga; isto tako, tko ne ljubi brata svojega. 1. Ivanova 3,10

Ne kao Kain, koji je bio od zloga i ubio brata svojega. A zašto ga je ubio? Jer su djela njegova bila zla, a brata mu pravedna,1. Ivanova 3,12

more_horiz
grešnik je napisao/la:
MIR ISUSA KRIST U VAMA BRAČO NE ŽELIM ISTICATI MOJU DENOMINACIJSKU PRIPADNOST ,KAKO SAM UPOZOREN , OPET SLAŽEM SE SA ILIJOM DA PRIĆA RIMOKATOLIČKE CRKVENE NE DRŽI VODU . ZNAMO DA JE PAPA =OTAC .A GOSPODIN BAŠ OPOMINJE :MATEJ 23;8-11 NE DOPUSTITE DA VAS NAZIVAJU RABBI ,JER IMATE SAMO JEDNOGA UČITELJA , A SVI STE BRAČA ! NIKOGA NA ZEMLJI NE NAZIVAJTE SVOJIM OCEM , JER IMATE SAMO JEDNOG OCA ,ONOGA NEBESKOGA !TAKOĐER NE DOPUSTITE DA VAS NAZIVAJU VOĐAMA , JER IMATE SAMO JEDNOG VOĐU: KRISTA ! TKO JE NAJVEČI MEĐU VAMA , NEKA VAM BUDE SLUGA !

Mir Gospodnji i tebi.

U vezi s ovim citatom, postavlja se pitanje što je Isus doista mislio poručiti učenicima. Je li doista zabranio da drugog nazivamo ocem ili je ovim izričajem htio izraziti nešto drugo? Smijemo li, prema tome, svog biološkog oca nazivati ocem?

Ovo je još jedan primjer stilskog sredstva - hiperbole, gdje Isus posebno oštrim ili snažnim izričajima misli zapravo svrnuti pozornost na jednu točno određenu stvar. kao primjer možemo uzeti slijedeće:

''Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ak te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." (Mt 5, 29-30)

Misli li ovime isus doista reći da je potrebno osaakatiti određeni ud kako bi se oduprijeli požudu? Teško je u takvo što vjerovati, budući da kasnije ne nalazimo nijedan takav zahtjev. Znamo da je Pavao više puta pozivao na kroćenje tjelesnih požuda, što nam daje savršeni smisao ove konstrukcije.

''Tada pristupi k njemu Petar i reče: "Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?" Kaže mu Isus: "Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam." (Mt 18, 21-22)

Isto je i ovdje, sigurno Isus ne misli reći da 491. puta ne treba oprostiti već koristi veliki broj kako bi ukazao na neograničenost praštanja. tako i u primjeri koji raspravljamo, da Isus misli doslovno tada bi bilo da moramo izmisliti novu riječ za svog biološkog oca. U nekoliko sljedećih navoda možemo vidjeti da i sami apostoli druge nazivaju ocem i učiteljem, a znamo da ljudi puni Duhom Svetim takvo što ne bi činili ukoliko je zabranjeno:

Najprije Stjepan, čovjek pun Duha Svetog, židovske starješine i patrijarha Abrahama naziva ocima:

''Veliki svećenik upita: "Je li to tako?" Stjepan odgovori: "Braćo i oci, čujte! Bog slave ukaza se ocu našemu Abrahamu dok bijaše u Mezopotamiji, prije negoli se nastani u Haranu'' (Dj 7, 1-2)

Pavao Izaka titulira ocem:

''Ali ne samo to! I Rebeka je s jednim, s Izakom, ocem našim, zanijela.'' (Rim 9,10)

Također, Pavao sebe naziva učiteljem naroda:

''To je u svoje vrijeme dano svjedočanstvo, za koje sam ja postavljen propovjednikom i apostolom - istinu govorim, ne lažem - učiteljem naroda u vjeri i istini.'' (1 Tim 2,7)

…i spominje službu učitelja u Crkvi:

''I neke postavi Bog u Crkvi: prvo za apostole, drugo za proroke, treće za učitelje; onda čudesa, onda dari liječenja; zbrinjavanja, upravljanja, razni jezici.'' (1 Kor 12,28 )

''On i "dade" jedne za apostole, druge za proroke, jedne opet za evanđeliste, a druge za pastire i učitelje'' (Ef 4,11)

Apostol Ivan starije titulira kao oce:

''Pišem vama, oci, jer upoznaste onoga koji je od početka. Pišem vama, mladići, jer ste pobijedili Zloga.'' (1 Iv 2,13)

I prema tome ne činimo nikakav grijeh ako službenike Crkve nazivamo ocima ili učiteljima jer vidimo da i sami apostoli koriste ovaj izraz i nadahnuti Duhom Svetim ne čine grijeh. Isus je dakle iskoristio ovu hiperbolu da iskaže potrebu naše poniznosti pred Ocem nebeskim i nije doslovce zabranio da se druge naziva ocima.

grešnik je napisao/la:

DJ.APOSTOLSKA 10;25-26 DOK JE PETAR ULAZIO , KORNELIJE MU IZIĐE U SUSRET,PADE MU DO NOGU I POKLONI SE . A PETAR GA PODIGNU I REČE MU: USTANI ! I JA SAM SAMO ČOVIJEK . HOČU PRIMJETITI DA "BITI SLUGA " I "SAMO ČOVIJEK " BAŠ SE I NEMOŽE ZAMJETITI U SLUŽBI SADAŠNJEG PAPE -PETRA .IMA JOŠ NAVODA . SVA SLAVA BOGU OCU NEBESKOM I ISUSU KRISTU GOSPODINU . AMEN.

Kako ne – pa papa i nosi titulu ''Servus servorum Dei'', u prijevodu = sluga slugu Božjih. Što s tiče gornjeg navoda – Petar doista jest odbio čast iz poniznosti, no sam čin nije grešan po svojoj prirodi jer u Bibliji nalazimo nekoliko primjera u kojima se proroku ili kralju iskazuje čast na jednak način i ne smatra se nedostojnim (1 Kr 1, 23-27; 1 Kr 1,15-17; 1 Kr 18, 7-8; 1 Ljet 21:21. Upravo suprotno tome.

inliner je napisao/la:

Grešnik.... potpuno si u pravu što se toga tiče, čudno je što katolička crkva maže oči ljudima tim bizarnim objašnjenjima.

Još samo ostaje da nam obrazložiš zašto bi bila bizarna, ako se temelje na sv. Pismu.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

To da je od najranijih vremena svetkovana nedelja to je tacno samo je svetkovana u paganskim religijama koje su obaozavale neznabozacke kultove i lazne bogove i idole, odakle su je katolici i usvojili kao dan od odmora.

Jesu li tada Ignacije Antiohijski, Justin Mučenik, Tertulijan i Origen, koji u svojim izvještajima spominju svetkovanje nedjelje u čast Gospodnjeg uskrsnuća pogani? Jesu li Didahe i Barnabino pismo poganski dokumenti?

ILIJA je napisao/la:

Ti pokusavas da izjednacis crkve i u pravu si sve te crkve koje u svojim redovima imaju zlocince i krvnike nisu krscanske niti imaju veze sa krscanstvom,jer Bozja crkva je sveta i kako znamo da je Hrist galava te crkve tako je jasno da organizm takova tijela ne moze biti krvnicki i zlocinacki.

Nećemo valjda opet s objašnjenjima da su svi ljudi grešni, da nema nijednog jedinog čovjeka koji nije grešan, i da grijesi pojedinaca nemaju ništa s konstitutivnom svetošću Crkva koja se temelji na Kristu i koju upravlja Krist? Rolling Eyes

ILIJA je napisao/la:

Torkvemanda je bio jezuita u ideoloskom smislu i ja ne pravim razliku izmedju katolickih redova u tom smislu jer je katolicka crkva totalitarna institucija te mi ne pada na pamet da navodim ono sto je za katolike vazno...za mene je vazno to da je katolicka crkva umjesana idejno ili direktno u zlocine i ratove sirom evrope.
Na pamet mi ne pada da se ja pravdam pogotovu ne da bih se pravdao od dominikanaca i isusovaca cija djela kreoz stoljeca kao i papstva i katolicke crkve jasno govore o njihovoj zlocinackoj povjesti.

Samo malo... koja je to jezuitska ideologija? ILIJA, ne možemo ovako, ja sam te već ako se ne varam dva puta pitao da mi izneseš temelje svoje teorije, no ti i dalje ne odustaješ od izmišljenih lažnih citata i ne daješ mi odgovor gdje to konstitucije Družbe Isusove govore o primjeni prisile te gdje i na koji način je njezin osnivač, sv. Ignacije Lojolski odobrava prisilu i papinsku prevlast nad svjetskim vladarima. Ovakve laži ja osobno ne namjeravam podnositi i zahtjevam sad odmah da se očituješ oko spornog pitanja, u protivnom ću biti prisiljen obratiti se nadležnoj instanci ovog foruma za primjerenu sankciju zbog opetovanog iznošenja objektivnih neistina.

Imaš se itekakvog razloga pravdati jer mi ovdje slušamo lažne podatke i neutemeljene teorije o pisanim temeljima Družbe Isusove i njezinim osnivačima. Dakle možebitna kleveta je u pitanju, ukoliko nam ne podastreš evidentne dokaze u prilog svojih tvrdnji ili povučeš svoju izjavu.

ILIJA je napisao/la:

Dalje :"Tako otkrivamo da je i korijen nedavnoga rata bio upravo u pogrešnom izboru onih koji su htjeli imati sve više, i to tuđe, a apetiti nisu ni danas prestali. Nažalost, tako je u cijelom svijetu. Ali, da bi se očuvao mir, kada je ugrožen, potrebna je hrabrost, a ponekad i žrtva.
Da bi se očuvao mir i vratilo okupirana područja u sastav Republike Hrvatske, koja su bila silom oduzeta, bila je potrebna žrtva, koju su dali naši branitelji, a mnogi i svoje živote. Upravo za njih, u znak zahvalnosti i ljubavi, prikazujemo ovu svetu Misu, da ih Bog nagradi za njihovu ljubav, a molimo se i za one koji su ostali bez roditelja, bez sinova i očeva. Molimo se i za naše žive branitelje, koji još na duši i tijelu nose ratne ožiljke i rane. Naši su branitelji, upravo živeći Isusova Blaženstva, mogli biti spremni ući u borbu protiv Zloga, koji je suprotnost Isusovu propovijedanju."
iz Propovijedi vojnog biskupa Jurja Jezerinca Zagreb, 02.11.2007
Ovaj tekst je najobicnija laz i propaganda dovoljno je proci od Karlovca prema moru i vidjeti prazna sela i srusene kuce i crkve i to crkve koju i katolici smatraju crkvom.Cije su to kuce i crkve ?Zasto su srusene cije su vjere bili oni koji su ih rusili palili i pljackali,Gdje su ljudi koji su tu nekad zivjeli tko ih je protjerao?
Krscani sigurno ne, krscani vole jer ih je Isus tako ucio... Luka 6,29 "Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi, i onomu tko ti otima gornju haljinu ne krati ni donje.

Nisam te najbolje shvatio kao prvo kakve veze ovaj s vedroga neba pao tekst ima s temom o Petrovom primatu, kao drugo kakve veze tvoj komentar ima s izjavom vojnog ordinarija, a kao treće ne shvaćam uopće unutarnji smisao komentara kao izdvojene cjeline.

more_horiz
Mir Isusa Krista u vama braćo,
ilija mislim da je jasan moj stav prema temi , ali iskreno malo si se udaljio od teme .Šta nije temejlno pitanje teme : dali je sadašnji poglavar rimokatolićke crkve naslijednik apostola Petra u apostolskoj službi koju je apostol Petar dobio od Gospodina Isusa kao sveto pomazanje.Slava Isusu Kristu kralju kraljeva.

amen

more_horiz
grešnik je napisao/la:
Mir Isusa Krista u vama braćo,
ilija mislim da je jasan moj stav prema temi , ali iskreno malo si se udaljio od teme .Šta nije temejlno pitanje teme : dali je sadašnji poglavar rimokatolićke crkve naslijednik apostola Petra u apostolskoj službi koju je apostol Petar dobio od Gospodina Isusa kao sveto pomazanje.Slava Isusu Kristu kralju kraljeva.

amen

Tako je! cheers

Ne želimo misliti da se skreće tema s glavnog kolosijeka zbog nedostatka argumenata, no u svakom slučaju protivno je konstruktivnosti diskusije.

more_horiz
Tocno, jasno da se Petar sa svojim rajskim kljucevima tri put odreko Krista i tako isto Isus mu je takodje rekao"Isus se okrene i reče Petru: "Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko! Matej 16,23
Takodje nalazimo Petra kako spava u najteze vrijeme "Tada dođe opet i nađe ih gdje spavaju. Reče Petru: "Simone, ti spavaš? Zar nijesi mogao bdjeti ni jednu uru? Marko 14,37"
A poslje kajanja kao apostola obrezanih odnosno kao apostola Zidova:Nego nasuprot, kad vidješe, da je meni povjereno evanđelje među neobrezanima, kao Petru među obrezanima; Galaćanima 2,7

Isus je svojim ucenicima dao nalog: Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen. Matej 28,18-20
I na kraju Bog daje svog Duha svojima kako je pisano:Za to smo mi svjedoci i Duh Sveti, kojega Bog dade svima, koji se pokoravaju njemu." Djela apostolska 5,32

I kao sto sam ranije pisao katolici nemaju obicaja da "….. drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusa Krista. Otkrivenje 12,17 Vec se drze ljudskih predaja i i temelja na Petru...il jos gore na Mariji...a Evandjelje jasno kaze"
Jer kad govori tko: "Ja sam Pavlov", a drugi: "Ja Apolov", nijeste li ljudi?
Tko je dakle Apolo, a tko je Pavao? Sluge, po kojima vjerovaste, svaki, kako mu je Gospodin dao. 1. Korinćanima 3,3-a isto tako je jasno"Jer temelja drugoga nitko ne može postaviti, osim onoga, koji je postavljen, koji je Isus Krist. 1. Korinćanima 3,11

Tako isto hram o kom pise Evandjelje nema nikakve veze sa bazilikom sv Petra ili ma kojom ljudskom gradjevinom:Ne znate li, da ste hram Božji, i Duh Božji da stanuje u vama?
Ako li tko oskvrni hram Božji, upropastit će njega Bog; jer je hram Božji svet, a to ste vi.
Nitko neka se ne vara! Ako tko među vama misli, da je mudar na ovome svijetu, neka bude lud, da hude mudar!
Jer je mudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom; jer je pisano: "On hvata mudre u njihovu lukavstvu."
opet: "Gospodin zna misli mudrih, da su ništave."
Zato nitko neka se ne hvali ljudima, jer je sve vaše:
Bio Pavao, ili Apolo, ili Kefa, ili svijet, ili život, ili smrt, ili sadašnje, ili buduće: sve je vaše;
A vi ste Kristovi, a Krist je Božji. 1. Korinćanima 3,16

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Tocno, jasno da se Petar sa svojim rajskim kljucevima tri put odreko Krista i tako isto Isus mu je takodje rekao"Isus se okrene i reče Petru: "Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko! Matej 16,23
Takodje nalazimo Petra kako spava u najteze vrijeme "Tada dođe opet i nađe ih gdje spavaju. Reče Petru: "Simone, ti spavaš? Zar nijesi mogao bdjeti ni jednu uru? Marko 14,37"

A što mu Isus kasnije govori, nakon trostrukog zatajenja:

“Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" (Iv 21, 15-17)

Analogno, tri puta postalja pitanje voli li ga, Petar ispovijeda svoju vjeru, a Isus mu potvrđuje onaj isti primat predan u Mt 16,18, koji se dalje potvrđuje u nebrojenim situacijama nakon Gospodinovog uzašašća i poslanja Duha Svetoga kad Petar vodi prvu kršćansku općinu, predvodi apostole u izboru zamjene za Judu, prvi iznosi nauk na Jeruzalemskom saboru apostola, dobiva izravnu objavu od Bogu o primanju pogana u Crkvu, ne brojim mjestima se njegovo ime navodi na prvom mjestu ili jednostavno ''Petar i apostoli'' ili ''Petar i braća''. Činjenice koje već 4. puta (ako se ne varam) ponavljam na ovoj temi...

ILIJA je napisao/la:

A poslje kajanja kao apostola obrezanih odnosno kao apostola Zidova:Nego nasuprot, kad vidješe, da je meni povjereno evanđelje među neobrezanima, kao Petru među obrezanima; Galaćanima 2,7

Znači li to da ni Pavao nije više nikad propovijedao Židovima? Ako da, zašto ga nalazimo da propovijeda Židovima u Solunu (Dj 17,1), Bereji (Dj 17,10), Ateni (Dj 17,17), Korintu (Dj 18,4) i Efezu (Dj 18,19)?

Ako Petar nije propovijedao među poganima, zašto ih ohrabruje da ostanu čvrsti u vjeru kako, kao u prošlim vremenima, ne bi vršili volju pogana (1 Pt 4, 1-4)?

ILIJA je napisao/la:

Isus je svojim ucenicima dao nalog: Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen. Matej 28,18-20
I na kraju Bog daje svog Duha svojima kako je pisano:Za to smo mi svjedoci i Duh Sveti, kojega Bog dade svima, koji se pokoravaju njemu." Djela apostolska 5,32

Pa naravno, tvrdi li netko da je Duh Sveti predan samo apostolima? Ali apostolima je predan autoritet da upravljaju Crkvom i odlučuju o doktrinalnim i disciplinskim pitanjima, tako da tko njih (i njihove nasljednike na čelu s Petrovim nasljednikom - rimskim biskupom) sluša, sluša i Gospodina (Lk 10,16)

ILIJA je napisao/la:

I kao sto sam ranije pisao katolici nemaju obicaja da "….. drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusa Krista. Otkrivenje 12,17 Vec se drze ljudskih predaja i i temelja na Petru...il jos gore na Mariji...a Evandjelje jasno kaze"

I Petar i Marija imaju svoje mjesto u Crkvi, ILIJA, a glava Crkve je sam Isus Krist, mi smo pojedinci udovi (1 Kor 12). Tako je Petar prvi autoritet zemaljske Crkve (Mt 16,18; Iv 21, 15-17), a Marija njezina duhovna Majka (Iv 19,26; Otk 12).

ILIJA je napisao/la:

Jer kad govori tko: "Ja sam Pavlov", a drugi: "Ja Apolov", nijeste li ljudi?
Tko je dakle Apolo, a tko je Pavao? Sluge, po kojima vjerovaste, svaki, kako mu je Gospodin dao. 1. Korinćanima 3,3-a isto tako je jasno"Jer temelja drugoga nitko ne može postaviti, osim onoga, koji je postavljen, koji je Isus Krist. 1. Korinćanima 3,11

Upravo tako, Petar i njegovi nasljednici su sluge slugu Božjih po kojima vjerujemo u Gospodina Isusa Krista kao zaglavnoog temelja naše vjere, i dozvoljavamo da nas učvrste u vjeri (Lk 22, 31-32). Oni koji ne poštuju ovu Gospodinovu riječ međusobno se dijele na tisuće denominacija sa vlastitim tumačenjima koja odstupaju od zemaljskog temelja koji je postavio Isus Krist. Jer samo je jednu Crkvu osnovao Isus Kristu, ostalo su ljudske tvorevine.

more_horiz
Petrovi nasljednici, tko ? Papa rimski? hahaha imas li jos toga?Kristova crkva je nedjeljiva za razliku od katolicke sekte koja je puna raznih pravaca franjevaca ,dominikanaca i ostalih tzv "svetih"druzbi tajno ili javno skovanih....naravno tu ne treba zaboraviti crkvu koju i katolici priznaju kao svoju istocnu bracu bar sad, tu i tamo prodje pokoja takva izjava a ne treba zaboraviti da je sve bilo jedno nekad dok se ovi nisu podjelili itd...o kojoj ti crkvi pricas uopce?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Petrovi nasljednici, tko ? Papa rimski? hahaha imas li jos toga?Kristova crkva je nedjeljiva za razliku od katolicke sekte koja je puna raznih pravaca franjevaca ,dominikanaca i ostalih tzv "svetih"druzbi tajno ili javno skovanih....naravno tu ne treba zaboraviti crkvu koju i katolici priznaju kao svoju istocnu bracu bar sad, tu i tamo prodje pokoja takva izjava a ne treba zaboraviti da je sve bilo jedno nekad dok se ovi nisu podjelili itd...o kojoj ti crkvi pricas uopce?

Da, papa, rimski biskup i Petrov nasljednik - on je taj kome su povjereni ključevi kraljevstva nebeskog da pase Isusovim stadom na zemlji, te ga utvrđuje u istini.

Nisam shvatio paralelu redova i supstancijalne djeljivosti - hoćeš reći da je recimo Republika Hrvatska postojanjem tisuću različitih udruga građana, političkih stranaka i interesnih skupina odijeljena i ne egzistira kao jedan međunarodnopravni subjekt?

Joj nemoj se šaliti sa sektama, da ne bismo išli u otkrivanje neispunjenih proročanstava pokreta kojeg se odričeš iako mu po nekoj logičnoj definiciji pripadaš...

more_horiz
Jesu jesu kljucevi mnogih grobnica bili su u ruci katolicke crkve i lomace su otkljucavali za brzi put do neba tim kljucevima pakla!?
Kao republika, tako to funkcionise kod katolika?Ma kakvi nasljednici -razbojnici tokom cijele povjesti krvnici ko krizari koje je "nasljednik svetog Petra"slao da kolju i ubijaju ljude!
Ne salim se saktama svako moze vidjeti da su katolici najbrojnija sekta pagana koja postoji, a krije se iza imena krscana kako bi po sili bezakonja o kojoj su pisali i apostoli prevarila ako je moguce cak i izabrane.......A koliko nam povjest daje informacija spaljivanje se katolicima takodje cinilo logicnim????

descriptionRazbijanje mita o sagradnji Crkve na Petru - Mt 16,18-19 - Page 3 EmptyNamjesnik Sina Bozjeg

more_horiz
E nikada nisam ukapirao: sta ce Isusu namjesnik na zemlji? U Katolickoj vjeri na cijem celu je papa i sistem crkve ja ne vidim nikakav problem. Vjera je takva, "bogosluzenje" je takvo, ucenje je takvo i to vise ni "vrata paklena" ne mogu promjeniti... to je vec preko 1500 godina tradicije.

Nego, meni u katolickoj vjeri jedino Isus nije normalan!

Pitam se kakav je to Isus kome je potreban neko ko ce da ima svoju drzavu, Vatikan?

Sta ce Isusu smrdljivi, smrtni covjek sa politickim i vjerskim ambicijama - da bi sirio carstvo mira i oprostenja grijeha kroz vjeru?

Sta ce Isusu cijeli crkveni sistem, milioni svetaca - posrednika, izmedju gresnog covjeka i Njega samog? Jel On to nesto zatajio u svojoj "sveprisutnosti" i "svemogucnosti" i postao neki umorni starac koji ne izlazi iz svog office-a i nema veze sta se u stvari desava napolju?

Sta ce Isusu, koji je Zivi Bog, glavom, i koji cita misli svakog zivog covjeka na zemlji - jedna ljudska institucija koja ima SVOJ PRIJESTO, SVOJE PODANIKE, SVOJU DRZAVU, SVOJU VOJSKU, SVOJU CRKVU, SVOJE GRADJEVINE, SVOJU IDEOLOGIJU, SVOJE SVESTENSTVO...???

Dajte ljudi, sprdajte se sa Napoleonom, sa Hitlerom, sa Milosevicem, sa Tudjmanom, sa Merlin Monro, Elvisom i ostalim legendama covjecanstva.. ali prodjite se Isusa vec jednom u liku "nepogresivog pape".

O Petre Petre... nije ni cudo sto si trazio u Rimu da te naopako razapnu!

more_horiz
Prijatelju, hvala za ovakav tekst...stvarno, da li Bogu išta treba? Da li njemu trebaju naše molitve i ceremonije da bi on opstao zbog toga? Treba li Bogu odvjetnik?

Vrlo zanimljivo kako si to pisao, mogao bi to malo još razraditi, tim jednostavnim načinom ...često se pitam, jeli Bog gluh kada čujem kako u molitvi ljudi galame, ili podsjećaju Boga na neke stvari iz Biblije?

Mislim da je velika potreba za mentalno zdravim misionarima koji će pronositi Riječ na istinski način, bez dodataka i izmišljanja o tome tko je i kakav je Bog i što trebamo činiti da se spasimo.

more_horiz
Što adventisti misle o rimokatolicizmu?

Adventisti smatraju sve ljude i žene jednakima pred Bogom. Odbacujemo netrpeljivost prema bilo kome, bez obzira na rasu, nacionalnost ili vjeroispovjest. Osim toga slobodno priznajemo da iskrene kršćane možemo naći u drugim vjerskim zajednicama, uključujući i rimokatoličku, i djelujemo zajedno sa svim institucijama i tijelima koja nastoje olakšati ljudske patnje i uzdići Krista pred svijetom.

Adventisti nastoje zauzeti pozitivno stajalište prema drugim vjerama. Naša je primarna zadaća objaviti evanđelje Isusa Krista imajući u vidu Kristov skori povratak, a ne isticati nedostatke drugih vjerskih zajednica.

Vjerovanja adventista sedmog dana utemeljena su na biblijskom apostolskom učenju i zbog toga su mnoge bitne točke kršćanske vjere zajedničke sa sljedbenicima drugih kršćanskih crkava. Međutim, mi se smatramo posebnim pokretom. Naša vijest za kršćane i nekršćane jeste prenijeti nadu, usmjeravajući na kvalitetu života ostvarenog u Kristu.

Kad adventisti govore o rimokatolicizmu u naše razmišljanje ulazi prošlost i budućnost. Ne možemo izbrisati niti zanemariti povijesni izvještaj ozbiljne netrpeljivosti i čak progonstva od strane Rimokatoličke crkve. Rimokatolički sustav upravljanja crkvom, zasnovan na izvanbiblijskom učenju kao što je papinski primat, doveo je do ozbiljnih zlouporaba vjerske slobode kad se Crkva povezala s državom.

Adventisti su osvjedočeni o vjerodostojnosti naših proročkih gledišta prema kojima čovječanstvo danas živi sasvim blizu kraja vremena. Na temelju biblijskih proročanstava adventisti vjeruju da će neposredno pred Kristov dolazaka ova zemlja doživjeti razdoblje nezamislivog meteža u kojem će subota zauzimati središnje mjesto. S obzirom na ovo, mi očekujemo da će se svjetske religije – uključujući glavna kršćanska tijela kao ključne čimbenike – povezati sa silama koje se protive Bogu i suboti. Ujedinjenje crkve i države ponovo će izazvati opće vjersko progonstvo.

Okriviti jednu vjersku zajednicu za prošla kršćenja kršćanskih načela nije ispravno prikazivanje povijesti ni biblijskih proročanstava. Svjesni smo da su ponekad protestanti, uključujući i adventiste sedmog dana, pokazali predrasude pa i zadrtost. Ako adventisti, tumačeći ono što Biblija uči, ne pokažu ljubav prema onima kojima se obraćaju, onda ne pokazujemo pravo kršćanstvo.

Adventisti nastoje biti iskreni u svom kontaktu s drugima. Premda ostajemo svjesni povijesnih zapisa i nastavljamo sačuvati svoja gledišta o budućim događajima, u novije vrijeme prepoznajemo neke pozitivne promjene u katolicizmu te naglašavamo uvjerenje da su mnogi rimokatolici braća i sestre u Kristu.

Ovu je izjavu 15. travnja 1997. godine zapisnički utvrdio Administrativni odbor Generalne konferencije adventista sedmog dana a objavio Ured predsjednika Roberta S. Folkenberga.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply