Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sotonizam

power_settings_newLogin to reply
+22
sinan
matej24
otpadnik
misliti
Domenika
John Coffey
darkie
Spart
Lado
Josip13
Euro
ILIJA
mudri Salomon
Hell master
kristina888
UČENIK10
Izrail
crusader
Fazlija
jakob
Medeni
apostol
26 posters

descriptionSotonizam - Page 6 EmptyRe: Sotonizam

more_horiz
ne, ima je onaj koji te stvorio i koji je umro za tebe i koji ti zeli dati svoju ljubav da je vidis, kako bi bio sretan, ako to zelis???

more_horiz
Hell master je napisao/la:
... imaš veliku moć..ah...

odluci se jedan dan pa ces vidjeti...

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
levitiro je, pojavljuje se na dva mijesta,one stigme su cudne, da je umro nekoliko puta,

ovo je ono sto moze trece oko:Ako biste danas pitali bilo koga u Indiji ili na Tibetu, da li postoji “trece oko”, gotovo da bi vas pogledao s prezirom. Kakvo pitanje!? Pa “trece oko” posjeduje svako razumno bice! Doduše, kod nekih ljudi “trece oko” je zakržljalo i neaktivo, a kod nekih naprosto blista. Uz pomoc njega može se sagledavati buducnost, proizvoditi fantomske dvojnike, boraviti istovremeno na dva razlicita mjesta, hodati po površini vode, levitirati, putovati kroz vrijeme i prostor. Sve se to može uz pomoc “treceg oka”, svjedoce tibetanske lame i indijski jogini. Uostalom, primjera je mnogo da bi se sumnjalo u fascinantne moci “treceg oka”.

a mi zanamo da to trece oko je nadahnuto demonima i da to demoni rade...

bit ce da ce slijepac voditi slijepce, Bog je bio jasna kad je rekao da nek je proklet covjek koji se uzdaje u covjeka

a ti odi ako hoces, ali pitaj Boga da li da ides kod njega!

I Isus Krist je bio čovijeka mi se uzdajemo u njega... po mom mišljenju si se ti izgubio. i to jako. Koristi ono što ti je dano ali i jednako tako kada ti treba. Da Isus nije imao treće oko otvoreno(tj. Bog mu je otvorio predpostavljam) danas ništa od krščanstva nebi bilo. Nerazumijem zašto se skoro svi krščani boje tog trečeg oka heh.lol!
i najjače mi je kada ste napisali za ovu sektu odma se vidi panika i strah lol! i onda se javi teški krščanin i pita zašto policija nešto neučini, a ti da možeš najradije bih ih poubijao ili koji KrC? Bar sam takav dojam dobio od vaših postova.
Neke mi stvari nisu jasne i ja sam često zbunjen ali... čemu toliki strah, zar nije gospodin uz nas?

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Josip13 je napisao/la:
O.K. trbamo se držati teme. Evo jedno pitanje za diskusiju. Šta ako sotonizam počne propovjedati o miru, jedinstvu, sve slićno kao katolicizam, zabrne sve obrede krvi, Sotonu poćnu spominjati samo kao simbol nećega ćemu teže ali je to drukćije od tradicionalnih sotonističkih vjerovanja. Kako se prema njima odnositi?

to se ne moze dogoditi jer sotona ljude nece poticati na dobro...

a to sto si ti rekao to je katolicizam, jer nitko ne vidi sto se događa iza zida u vatikanu...

Zapamti da je sotona 2 najjaci entitet u citavom univerzumu. zna da jos malo vremena ima i pokusace svim sliama i snagama pridobiti slijedbenike jer...
Svim silama i stalno pokušava pobijediti slie dobra. što je čudno ako pokuša napraviti sve da povuče i ostatak ljudi sa sobom u krc?
Što se mene tiće dok god ćini dobro dobar je, kad pokaže suprotno onda će ga naši dragi krščani proglasiti sotonom i neznam kakvim još pizdarijama, možda ga još i spale na lomači. Nije ni naše krščanstvo naj naj.
Veliki broj krščana postaju fanatici i mnogi ili završe na psihijatiji ili se okrenu protiv boga ukoliko neuspiju u svom naumu vječne dobrote itd. pa i Isus se razljutio i pobijesnio kada je vidio ljude u hramu kako su hram pretvorili u tržnicu. Sve je polupao i razbacao. Ne?
Nisu mi mnoge stvari jasne i to me dovodi do ludila.

more_horiz
Hell master je napisao/la:
ah.. dokazi..ti slatki dokazi di ste??

Traži i naci ces ih.albino
Ili idi linijom manjeg otpora, meni svejedno.

more_horiz
darkie je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:
levitiro je, pojavljuje se na dva mijesta,one stigme su cudne, da je umro nekoliko puta,

ovo je ono sto moze trece oko:Ako biste danas pitali bilo koga u Indiji ili na Tibetu, da li postoji “trece oko”, gotovo da bi vas pogledao s prezirom. Kakvo pitanje!? Pa “trece oko” posjeduje svako razumno bice! Doduše, kod nekih ljudi “trece oko” je zakržljalo i neaktivo, a kod nekih naprosto blista. Uz pomoc njega može se sagledavati buducnost, proizvoditi fantomske dvojnike, boraviti istovremeno na dva razlicita mjesta, hodati po površini vode, levitirati, putovati kroz vrijeme i prostor. Sve se to može uz pomoc “treceg oka”, svjedoce tibetanske lame i indijski jogini. Uostalom, primjera je mnogo da bi se sumnjalo u fascinantne moci “treceg oka”.

a mi zanamo da to trece oko je nadahnuto demonima i da to demoni rade...

bit ce da ce slijepac voditi slijepce, Bog je bio jasna kad je rekao da nek je proklet covjek koji se uzdaje u covjeka

a ti odi ako hoces, ali pitaj Boga da li da ides kod njega!

I Isus Krist je bio čovijeka mi se uzdajemo u njega... po mom mišljenju si se ti izgubio. i to jako. Koristi ono što ti je dano ali i jednako tako kada ti treba. Da Isus nije imao treće oko otvoreno(tj. Bog mu je otvorio predpostavljam) danas ništa od krščanstva nebi bilo. Nerazumijem zašto se skoro svi krščani boje tog trečeg oka heh.lol!
i najjače mi je kada ste napisali za ovu sektu odma se vidi panika i strah lol! i onda se javi teški krščanin i pita zašto policija nešto neučini, a ti da možeš najradije bih ih poubijao ili koji KrC? Bar sam takav dojam dobio od vaših postova.
Neke mi stvari nisu jasne i ja sam često zbunjen ali... čemu toliki strah, zar nije gospodin uz nas?

Isus je imao vjeru a ne trece oko!

more_horiz
Istina... jucer sam shvatio mnogo stvari =)
hvala.

more_horiz
ok, ali vjeruj samo Bogu i bibliji a ne ljudima, sve provjeri dobro zadrzi

more_horiz
Evo jednog pitanja...
S obzirom na svijet u kojem ľivimo i na tragedije koje se neprekidno događaju dolazimo do zaključka da sotona postoji i da na ovoj zemlji radi odličan posao.
Kolio često moľemo promatrati sotonizam u svome ľivotu i koliki je njegov utjecaj na moj, odnosno tvoj svakodnevni ľivot?
Ne vidim smisao u raspravljanju o temi kao ąto je sotonizam, ako to doľivljavamo kao fikciju i daleku stvarnost.
Vjerujem da je svatko od nas u svom ľivotu iskusio opsjednutost, sotonizam i da bi iz ove diskusije treba izvući primjenjivu pouku inače gubimo vrijeme.

more_horiz
John Coffey je napisao/la:
Evo jednog pitanja...
S obzirom na svijet u kojem živimo i na tragedije koje se neprekidno događaju dolazimo do zaključka da sotona postoji i da na ovoj zemlji radi odličan dobar posao.
Kolio često možemo promatrati sotonizam u svome životu i koliki je njegov utjecaj na moj, odnosno tvoj svakodnevni život?
Ne vidim smisao u raspravljanju o temi kao što je sotonizam, ako to doživljavamo kao fikciju i daleku stvarnost.
Vjerujem da je svatko od nas u svom životu iskusio opsjednutost, sotonizam i da bi iz ove diskusije treba izvući primjenjivu pouku inače gubimo vrijeme.

Od samog pada covjeka u ropstvo grijeha se bore sile tame i svjetla.Koliko cemo biti pod utjecajem jedne ili druge moramo preuzeti sami odgovornost.
Mozda da nekad ne osjetimo djelovanje,mracne sile nikad ne bi shvatili opasnosti u kojima se nalazima,ali svakako se ne treba kusati tako.
Covjek mora individualno raditi na sebi,i izgradjivati sebe slicna karakteru savrsenstva a to je samo Krist,koji je u svemu bio iskusan kao i mi.
Mozda sam djelomice odgovorila na tvoja pitanja.
da bi iz ove diskusije treba izvući primjenjivu pouku inače gubimo vrijeme

I ako stvarno ne izvucemo poruku je tako kako kazes ti gubljenje vremena.
Istini za volju tema je sama po sebi teska,bitke su svakodnevne i ono najteze je boriti se protiv svoga ega.

more_horiz
Kolio često moľemo promatrati sotonizam u svome ľivotu i koliki je njegov utjecaj na moj, odnosno tvoj svakodnevni ľivot?

Molim konkretnije pojasnjenje na ovo pitanje.

more_horiz

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv... osim mozda kroz nasu vlastitu mastu i psihoze koje izaziva. To su izmisljotine dvije posebne (i medjusobno povezane) vrste ljudi: jedni su religiozni dualisti koji ne mogu prihvatiti postojanje zla u svijetu kao tvorevinu Boga pa je objasnjavaju jednom takvom dogomo tj. praznovjerjem; a drugi su oni koji se naivno bune protiv praznovjerja prvih (religioznih dualista) na nacin da prihvacaju Sotonu kao simbol anti-dogmatske pobune.

Vrlo je jasno vec na prvi pogled da obije ove skupine sacinjavaju ljudi koji si nisu postavljali dublja pitanja o prirodi svojih vjerovanja i odnosu stvari u svemiru. Veliku vecinu preostalog stanovnistva, bilo da su jednostavni i prirodni ljudi, ili su duhovni trazitelji monistickog smjera, ovo pitanje uopce ne zamara.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

[size=12]Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv... osim mozda kroz nasu vlastitu mastu i psihoze koje izaziva.

..."Fazlija" već ova tvoja izjava jasno potvrđuje...Sotona postoji...
i već je duboko u tvome ľivotu...već si u raljama...
...tamne zvijezde bezdana...!!
©to god dolazi od njegova "sjaja" ...nije zanemarivo...već Opasno...!!

more_horiz
apostol je napisao/la:

Molim konkretnije pojasnjenje na ovo pitanje.

Sotona ima pristup naąem umu i svaki dan on nam sugerira ąta da radimo. Prihvačanjem njegovih sugestija postupno idemo prema propasti bez da to i shvatimo. (Biblija je jedina knjiga koja nam moľe ukazati u kakvoj se situaciji nalazimo, moľe nam ukazati na to duhovnu borbu) Mi imamo izbor da zlo nadvladamo dobrim, a to pravo imamo zahvaljujući Kristovoj pobjedi nad sotonom.
Koliko čest upadamo u zamku da sluąamo sotonone sugestije i moľemo li mi u praktičnom ľivotu zlo nadvladati dobrim?

more_horiz
Domenika je napisao/la:
..."Fazlija" već ova tvoja izjava jasno potvrđuje...Sotona postoji...
i već je duboko u tvome ľivotu...već si u raljama...

Draga "Domenica", tvoja izjava nije zasnovana na nikakvom razumnom objasnjenju, dokazima, pa cak niti na otvorenoj i zdravoj raspravi, samo na strahu. Praznovjerje se moze odrzavati samo strahom. Jednom kada se ljudi prestanu bojati, praznovjerje se raspada jer ga je odrzavao samo strah.

Postavit cemo ovakvu tvrdnju (posve neutemeljenu i nerazumnu) da postoji Bau-bau koji nosi malu djecu. Domenica, ti ces ili mene slusati, dijeliti moje misljenje, ili si vec u raljama tog Bau-baua, on ti je vec iza ledja, govori iz tebe, nastradat ces, tamni sjaj, bezdan, opasno...

Takvom jednom besmislicom ustvari pokusavam odvratiti tvoju paznju od stvarne rasprava koja bi vrlo brzo pokazala da je moja tvrdnja o postojanju Bau-bau posve neutemeljena. Umjesto da razgovaramo, ja te plasim obred

more_horiz
..."Fazlija" već ova tvoja izjava jasno potvrđuje...Sotona postoji...i već je duboko u tvome ľivotu...već si u raljama...

Ovo već...postaje kao pravilo.
Čim neko...progovori o sotonizmu...i o Sotoni...odmah se počinje...njega Sotonizirati!!!

...pozdrav...

...Euro...

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv...

Svaki dan ga gledaą i joą ga ne vidią:
on očituje svoju moć u nasilju, laľima, prijevarama, krađama, ubojstvima, prirodnim katastrofama...
On drľi ljude zaposlene, opterećene sitnim problemima tako da oni nemaju vremena da upoznaju Boga ili uvide sotonine prijevare, a uza sve to savrąeno prikriva svoje postojanje i prikazuje se tako da ljudima bude nerealan.
Zamisli anđela sa iskustvom varanja ljudi od 6000 godina, mislią li zbilja da mi ljudi koji koristimo 5% mozga moľemo nadmudriti takvo biće.

more_horiz
John Coffey je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv...

Svaki dan ga gledaą i joą ga ne vidią:
on očituje svoju moć u nasilju, laľima, prijevarama, krađama, ubojstvima, prirodnim katastrofama...
On drľi ljude zaposlene, opterećene sitnim problemima tako da oni nemaju vremena da upoznaju Boga ili uvide sotonine prijevare, a uza sve to savrąeno prikriva svoje postojanje i prikazuje se tako da ljudima bude nerealan.
Zamisli anđela sa iskustvom varanja ljudi od 6000 godina, mislią li zbilja da mi ljudi koji koristimo 5% mozga moľemo nadmudriti takvo biće.

Tako je brate! Veoma lijepo razmisljanje! Ali njegova je najveca obmana natjerati ljude da uopce negiraju njegovo postojanje! Onda on likuje jer sa tom osobom moze raditi sto hoce i kako hoce jer ona nije svjesna o kakvom se tu devijantnom bicu radi. I ni nezna u kakvoj je smrtnoj opasnosti zato strazite i bdijte te molite da ne padnete u napast te da vas knez tame ne doceka nespremne i rastrga. Hvala.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply