Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sotonizam

power_settings_newLogin to reply
+22
sinan
matej24
otpadnik
misliti
Domenika
John Coffey
darkie
Spart
Lado
Josip13
Euro
ILIJA
mudri Salomon
Hell master
kristina888
UČENIK10
Izrail
crusader
Fazlija
jakob
Medeni
apostol
26 posters

descriptionSotonizam EmptySotonizam

more_horiz
Abraham:
Bilo bi zanimljivo vidjeti dijalog na temu o sotonizmu buduci je u Varazdinu dosta mladih zainteresirano..Neznam dali oni odrzavaju crnu misu ili ne?

"Sotonizam" je pojam koji se koristi/o da bi se opisalo mnostvo razlicitih sistema vjerovanja u brojnim kontekstima.
Osobe koje tvrde da su Sotonisti, ili autsajderi koji tvrde da opisuju Sotonizam, pripisuju mu sirok spektar uvjerenja i vjerovanja. A u isto vrijeme ne postoji neko utemeljeno, razborito saznanje ili smisao o rijeci.

Dakle imamo velik asortiman objasnjenja, od ocigledno fanaticnih sekti do grupa ljudi u potrazi za sobom; od doslovnog deisticnog stovanja spiritualnog bica -Teisticki Sotonizam- do monografija ateisticnih filozofa; od subverzivnog ritualnog cina sa naglasenim ismijavanjem Krscanskih simbolia -ponajprije Crna Misa- do demantiranja svih rituala; od tvrdnji o pronalasku saznanja o
antickim krivo shvacenim religijama -Setianizam, stovanje Egipatskog boga Seta koji je poistovijecen sa biblijskim Sotonom-
do uzvisenja hedonizma i proslave sebicnosti i zadovoljstva.

Sotonizam je u osnovi nacin zivota - prakticna filozofija zivota.

Suština ovog pravca je misljenje, vjera ili uvjerenje da svi mi mozemo, kao pojedinci, postici mnogo vise od nasih zivota nego sto shvacamo.

Vecina ljudi odbacuje i trati mogucnosti koje zivot, pomocu magije, moze donjeti. Sotonisticka magija je jednostavno koristenje magicnih sila ili energija da bi se unaprijedio, poboljsao i obogatio zivot pojedinca ili pojedinaca ovisno o njihovim zeljama i potrebama.

Postoje dva tipa primjene ovog postupka - prvi je eksterni ili vanjski a drugi je interni ili unutrasnji.

Eksterna magija je u osnovi carobnjastvo ili vracanje - promjena ili izmjena vanjskih zbivanja ili dogadjaja, promjena okolnosti ili mogucnosti ili cak individua u skladu sa zeljama "maga".

Interna magija jest izmjena svijesti individualnog "maga" upotrebom odredjenih tehnika.

Sotonizam, u svojim pocetcima, je usmjeren na budjenje (ili oslobadjanje) nase prave prirode, koju neki nazivaju mracnom ili sjenovitom.

Stoga je jedna od prvih lekcija oslobadjanje uma od lutajucih i zabludjelih misli kako bi procijenili i utvrdili ono sto vidimo. Kasnije, uci se kako gledati ono sto vidimo, da bi bolje razumjeli, a jos kasnije, uci se fokusirati ono sto vidimo radi nase vlastite koristi i koristi ostalih drugova; i s tim se ciljem preuzima Sotonisticka magija.

Sotonisti vjeruju da smo mi svi vec bogovi: ali vecina ljudi ne uspijeva to spoznati ili razumjeti i nastavljaju puzati pred drugima ili pred "bogom".

Sotonist je ponosan, solidan, energican i prkosan i gnusa se religije
razapetog boga utemeljene od strane Nazarecana, Yeshue. Smatra da se Nezarecanin -sljedbenik Yeshuin- boji smrti i opterecen je s tezinom grijeha, krivnje i zavisti.

Yeshuina religija je izokrenula sve prirodne i istinske vrijednosti, te tako unazadila putovanje i tijek nase svjesne evolucije.

Sotonizam, u suprotnosti, je prirodna (ili realna) ekspresija evolucionarnog ili "Prometejskog" nagona u nama: a njegova magija je nacin da nas ucini bogovima na Zemlji, da shvatimo potencijal koji lezi u nama svima.

Da je svatko kao "besmrtna dusa" jednak svakomu, da u zajednistvu svih bica "spasenje" svakoga pojedinca smije zahtijevati vjecnu vaznost, da sitni udvorice i u tri cetvrtine ludi smiju zamisljati kako se zbog njih stalno krse zakoni prirode - takvo uzvisivanje svih vrsta samoljublja unedogled, do besramnosti, ne moze se zigosati s dovoljno prezira. Pa ipak, krscanstvo zahvaljuje na svojoj pobjedi upravo tom bijednom laskanju osobnoj tastini - upravo je time pridobilo za sebe sve sto nije uspjelo, sve pobunjenicki nastrojeno, sve sto je poslo krivim putem, sav ljudski izrod i smece. "Spas duse" - jasnije receno: "svijet se vrti oko mene"...

... Ukratko to bi bilo to...

*edit*

Ispricavam se ukoliko se netko osjetio pogodjen ili uvrijedjen za vrijeme citanja ovoga teksta... To mi nikako nije bila namjera.

Zadnji dio, zbog kojeg ce se mnogi mozda osjetiti napadnuto, se temelji na misljenju Friedricka Nietzschea.

Zadnja promjena: ; čet 03 sij 2008, 21:45; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionSotonizam EmptyRe: Sotonizam

more_horiz
Arcanael :

Pa ipak, krscanstvo zahvaljuje na svojoj pobjedi upravo tom bijednom laskanju osobnoj tastini - upravo je time pridobilo za sebe sve sto nije uspjelo, sve pobunjenicki nastrojeno, sve sto je poslo krivim putem, sav ljudski izrod i smece. "Spas duse" - jasnije receno: "svijet se vrti oko mene"...

Arcanael, jesi li ti sotonista?

Pristasa spiritualnog sotonizma ili nekog novog ?
Podrzavas li sotonizam idejno i materijalno?
Da li je sotona tvoj bog?

Vjerujes li da ce sotona biti unisten u jezeru ognjenom?

Tko je tvoj Bog?
Prihvatas li Isusa kao Spasitelja , vjerujes li u Isusa Krista..

more_horiz
Arcanael je napisao/la:

... Ukratko to bi bilo to...
Sotonist je ponosan, solidan, energican i prkosan i gnusa se religije
razapetog
boga utemeljene od strane Nazarecana, Yeshue. Smatra da se Nezarecanin
-sljedbenik Yeshuin- boji smrti i opterecen je s tezinom grijeha,
krivnje i zavisti.

Sotonizam je kult smrti,pa zato vam želim da što prije nađete smrt koju tražite.Ukratko ako niste kukavice izvršite masovno samoubojstvo pa ćete doći do cilja za kojim težite.
Isus je pobjedio smrt,a ove tvoje tvdnje su obične laži. Very Happy

more_horiz
Djavoli drhte pred Bogom..
No kad ljudi koji vjeruju drhte - sto je to da
čovjekovo iskustvo sa svetim proizvodi čitav spektar stresova. Traumatični karakter tog susreta se može svesti na strah od raspadanja. Čovjekova slika o selfu, individualno i kolektivno, preživljava jasnu i prisutnu opasnost u prisustvu Svetog. Osjećaj kontrasta koji se trenutno nameće ruši čovjekovu sigurnost. Kalvin primjećuje, naročito s obzirom na biblijske izvještaje o takvim susretima, slijedeće:Otud potiču strah i zaprepaštenje koji se u Bibliji nalaze svuda. Sveti ljudi su bili pogođeni i prožeti njime svaki put kad bi doživjeli Božje prisustvo. Kad vidimo one koji su do tada stajali čvrsto i nepokolebivo kako drhte od straha i kako ih obuzima strah od smrti, oni su se na jedan način raspali i nestali. ‑ Iz toga se može izvući slijedeći zaključak: ljudi nikad nisu valjano došli do uvjerenja o svojoj beznačajnosti sve dok se nisu uporedili sa Božjim veličanstvom. ‑ Veliki broj primjera takvih zaprepaštenja se sreće u Knjizi o sudijama, kao i u Proročkim spisima. Skoro sve njih oznacava uzvik Božjih ljudi: "umrijet ćemo, jer smo vidjeli Gospoda!" Njihova ludost, njihova slabost i njihova nečistota dobijaju svoje najveće argumente kod opisa Božanske mudrosti, sile i čistote... Nikako bez Boga ‑ tako vidimo Abrahama kako je spreman da prizna za sebe da nije ništa drugo do prah i pepeo što se više približava slavi Božjoj; I Ilija nije u stanju da nepokrivena lica čeka na Njegovo strašno pojavljivanje. I što može učiniti čovjek ‑ čovjek koji je trulež i crv, kad i herubimi u silnom užasu da prekrivaju svoje lice. Na ovo se bez sumnje odnosi prorok Izaija kad kaže da "će se mjesec posramiti i sunce zastidjeti kad Gospod nad vojskama stane carovati" (Iz.21, 23). Kad on bude pokazao svoj sjaj i dopusti da mu se priđe bliže, i najsjajniji objekti će - ličiti na tamu.

more_horiz
Poznavatelj fenomena, G. O. Schmid (2004.), daje nekoliko smjernica glede procjene vjerodostojnosti izvješća o okultnim organizacijama. Prije svega treba istaknuti da okultnost ne podnosi masovnost, uz ostalo i zato što veliki broj članova jednom ipak mora izazvati pozornost javnosti, pa više ne bi bile tajne; smatra se da u okultnoj grupacija može biti između pet i pedeset članova najviše. Tome nasuprot, velike i međunarodne organizacije, kao na primjer Church of Satan ili Temple of Set, dobro su poznate i problematiče uglavnom u teoretskim postavkama, dok stvarni žrtveni obredi, mučenja ili koja druga vrsta grozota zahtijevaju drugačiju grupnu dinamiku: odvijaju se u malim grupama i vrlo su često vezani uz snažne psihotične kliničke slike. Zato, što je grupa manja, veća je i mogućnost njihova problematičnog razvoja.
Ustalilo se mišljenje da se okultnost organizacije očituje i među njezinim članovima. Tako nastaju »izvještaji« o međusobnom (ne)poznavanju članova, o različitim pokrivalima ili maskama po uzoru na Ku-Klux-Klan, ogrtači i kute po uzoru na srednjovjekovne monahe, dobivaju se nova imena. Iako se zbog javnosti čuva anonimnost članova, to među (stvarnim) članovima nije slučaj; barem hijerarhijski vrh, već i zbog kohezije organizacije, u svakom času mora znati tko je tko. Neki obredi mogu predvidjeti maske, ali one ne skrivaju identitet, nego služe izričaju rituala. Glede obreda, moguće je dovesti u pitanje vjerodostojnost onih koji govore o dugim ritualima na nekom starom i nerazumljivom jeziku, jer u procesu inicijacije stvarni članovi usvajaju njihovu dinamiku i značenje, a poznavanje jednog rituala spada među uvjete aktivnog članstva. Isto vrijedi i za tajna učenja i znanje o okultnim moćima; stoga pripadnost jednoj okultnoj zajednici podrazumijeva često i dugotrajne priprave, učenja i neku vrst ispita. Kad bi pak sva izvješća tzv. bivših pripadnika o okultnoj sceni bila vjerodostojna, danas bismo posjedovali uistinu mnogo znanja o njima, što zapravo nije slučaj.
Rezultati istraživanja okultnih organizacija pokazali su još jednu njihovu značajku: one se u prosjeku ne održe dulje od desetak godina. Iako će se mnoge od njih pozivati na dugu tradiciju, nema podataka da bi ijedna od njih kontinuirano postojala duže od pedeset godina. Daleko je češće da se okultne zajednice zbog organizacijskih problema ili povećane dobne granice članova, podijele; članovi se ponovo organiziraju ili one potpuno nestaju.

more_horiz
Po mojem sudu sotonizam je posve neutemeljena pseodo-religioznost.

Prije svega, on se zasniva na narodnom shamanizmu, vracanju, gatanju, vjesticarenju i sl. obredima koji postoje u svakoj kulturi. Na to je nadodana nakaradna i dualisticka koncepcija o zlom bogu, koja je nastala kao proizvod krscanstva ili kakve druge dualisticke religije.

Koja je razlika izmedju sibirskog shamana i zapadnog sotoniste tog tipa? Nikakva, shaman je prirodan vrac, a ovaj zapadni je jos opterecen krscanskim svjetonazorom o grijehu i potiskivanju nagona tako da povrh svega ima i samoubjedjenje (dozivljaj) da je najdublja priroda covjeka mracna i zla. Stoga, mozemo sotonizam nazvati i narodnim shamanizmom, ali izopacenim pod negativim dualistickim utjecajem. Kulture koje nisu imale takav dualisticki utjecaj jednostavno ne poznaju nesto poput sotonizma.

Druga je stvar kod neutemeljenosti sotonizma da on nema osnivaca. Sve velike svjetske religije su osnovali neke povijesne licnosti, njihovi ucitelji i utemeljitelji. Sotonizam nema osnivaca, jer Sotona (osim toga sto uopce ne postoji) nikada nije zivio i djelovao na Zemlji kao zivi ucitelj. To jos jednom svjedoci u prilog toga da je sotonizam samo pseudo-nadgradnja na starije kultove narodne magije, shamanizma i sl. On nema svoju osnovu. Neki ljudi odmetnuti od krscanstva su prihvatili jednostavno sve sto nije krscansko, ili u sirem smislu teisticko, a to je do nedavno bila seoska narodna magija i shamanizam. Yoga, taoizam i buddhizam kao noviji ne-krscanski sadrzaji nisu prihvatljivi zbog dvije jednostvne stvari. Naime, ovi putevi su u osnovi teisticki pravci; a osim toga su i po prirodi pozitivisticki. Ne mogu se lako uklopiti u osnovnu sotonisticku postavku da je sustina svijeta mracna, sjenovita, zla i crna. Seoska crna magija, da susjedu krepa krava ili da se docepam lijepe djevojke koja me ne voli se savrseno uklapaju u takvu sliku o nemoralnom, nerazumnom i besmislenom svijetu bez ikakvog viseg i svetijeg cilja.

Konacno, tu postoji i element izrabljivanja tj. namjernog nametanja pseudo-vjerovanja (nekog praznovjerja) odredjenoj drustvenoj skupini kako bi je se lakse izrabljivalo i iskoristavalo.

To ima dva vida. Prvi je bezazleniji i odnosi se na financijsko izrabljivanje uglavnom maloljetnika, kojima zabavna industrija namece lazne i plitkoumne pseudo-vrijednosti koje oni naivno usvajaju i postaju poslusna potrosacka skupina koja se navukla na odredjeni proizvod. Tako se svasta namece, pa i sotonizam, u koji ne vejruje nitko od producenata i izvodjaca te glazbe, osim naivne mladezi koja tjera to kao jos jednu prolaznu modu.

Drugi je mnogo opasniji, i odnosi se na djelovanje istinskih crnomagijaskih loza, koje ovo pseudo-vjerovanje (u koje sami doduse ne vjeruju) namecu naivnim i zbunjenim mladim ljudima kao sredstvo privlacenja i magijskog iskoristavanja. U tom smislu nije slucajno sto je spomenut Varazdin kao jedno od mjesta jaceg djelovanja crnomagijsakih krugova u Hrvatskoj. Ne cudi da tamo namjerno takvo praznovjerje sire medju mladima kako bi ih privukli i iskoristavali... ne samo za novac.

Sve u svemu, sotonizam je posve neutemeljena zivotna (nazovi)filozofija.

more_horiz
A po mojem logicnom sudu, sotonizam je cistokrvna obmana za mladez koji se nemaju drugim cim baviti, a nedostaje im samo mali djelic kulta, mracne strane, drustva u kojem bi se sastajali i na taj cudan nacin druzili, međusobno malo zazivali sotonino ime pa orgijali, nista posebno sto im Bog ne bi mogao oprostiti. Gamad se malo nadrogira, pa putem razbija spomenike po groblju i slicno. Jadno.

more_horiz
Ja mislim da najveći problem nije otvoreni Sotonizam, nego prikriveni (KC).

ono što većina ne kuži jest da će jednoga dana sotonisti i svi oni koji su odbacili Isusa kao Spasitelja završiti na istom mjestu.

more_horiz
Sotonisti su vrlo neugodne osobe, imao sam prilike razgovarati s jednim. Bolje mi je čak biti s vama, vi također osuđujete ateizam no oni su nasilini LOL. A mi ateisti vas vjernike (bez obzira bili sotonist ili kršćanin) samo žalimo.

more_horiz
inliner je napisao/la:

ono što većina ne kuži jest da će jednoga dana sotonisti i svi oni koji su odbacili Isusa kao Spasitelja završiti na istom mjestu.

Valja imati na umu da je za sotonu drugo ime otac laži. kako prepoznati djelovanje sotone u djelovanju nekog drugog ili sobstvenom. Pa jednostavno ako netko podmeće, laže pretvara se da je katolik da bi ih ocrnio odmah možemo biti sigurni da je to sotonsko djelo.

more_horiz
inliner je napisao/la:

nemoj odma u KC, neznaju svi za otkrivenje 18, ok sad znaju!

more_horiz
gost je napisao/la:
A mi ateisti vas vjernike (bez obzira bili sotonist ili kršćanin) samo žalimo.

Vrlo suosjećajno od tebe! Very Happy Samo ne razumijem, zašto žaliti vjernike? Misliš da smo vrijedni žaljenja?! Moj je stav da ne treba nikoga žaliti, ni sotoniste, ni ateiste, ni bilo koga drugoga, jer ono u što ja vjerujem i što ja prakticiram je MOJ OSOBNI IZBOR, isto tako vrijedi i za tebe, i za sve ostale. Bog je ljudima dao slobodnu volju, i to treba poštovati, ali ne i žaliti...

more_horiz
gost je napisao/la:
A mi ateisti vas vjernike (bez obzira bili sotonist ili kršćanin) samo žalimo.

kristina888 je napisao/la:
Vrlo suosjećajno od tebe! Very Happy Samo ne razumijem, zašto žaliti vjernike? Misliš da smo vrijedni žaljenja?! Moj je stav da ne treba nikoga žaliti, ni sotoniste, ni ateiste, ni bilo koga drugoga, jer ono u što ja vjerujem i što ja prakticiram je MOJ OSOBNI IZBOR, isto tako vrijedi i za tebe, i za sve ostale. Bog je ljudima dao slobodnu volju, i to treba poštovati, ali ne i žaliti...

pa nama da Isus ne daje snagu, silu, nadu, ljubav...tesko da bi netko bio krscanin!

more_horiz
Uz dužno poštovanje, mislim da se ne bi trebalo uključiti u ekumenski dijalog sa Sotonistima

more_horiz
nije me bilo 666 godina na forumu..hehe... uglavnom slažem se sotonisti su inače odlučili iči slobodnim umom i negiraju svaku religiju..zapamtite bolje je znati nego vjerovati...

more_horiz
Hell master je napisao/la:
nije me bilo 666 godina na forumu..hehe... uglavnom slažem se sotonisti su inače odlučili iči slobodnim umom i negiraju svaku religiju..zapamtite bolje je znati nego vjerovati...

ali nemoj zaboraviti da je Isus vec pobjedio lucifera, lucifer je gubitnik!

a znanje te nece spasiti, nego vjera u Isusa Krista

more_horiz
bla ..bla imaš dokaza?????
kad je pobjedio lucifera imaš dokaza.. ili ipak vjera... vjera je jednaka strahu...

more_horiz
Hell master je napisao/la:
bla ..bla imaš dokaza?????
kad je pobjedio lucifera imaš dokaza.. ili ipak vjera... vjera je jednaka strahu...

imam jedan dobar dokaz:

u muzici se bogohuli samo na Isusa, svi pljuju na Isusa a kralj muzike je sam sotona, ali ne govori niti o allahu,krisni,budi...sotonisti koji pjevaju te pjesme, mrze Isusa kao i sam sotona.

a daj mi reci sto si ti dobijo od sotone, ili od toga da ne vjerujes u Isusa, zbog cega bi i mi trebali biti na tvojoj strani i vjerovati tebi da smo u krivu?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply