Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sotonizam

power_settings_newLogin to reply
+22
sinan
matej24
otpadnik
misliti
Domenika
John Coffey
darkie
Spart
Lado
Josip13
Euro
ILIJA
mudri Salomon
Hell master
kristina888
UČENIK10
Izrail
crusader
Fazlija
jakob
Medeni
apostol
26 posters

descriptionSotonizam - Page 7 EmptyRe: Sotonizam

more_horiz
Euro je napisao/la:
..."Fazlija" već ova tvoja izjava jasno potvrđuje...Sotona postoji...i već je duboko u tvome životu...već si u raljama...
...tamne zvijezde bezdana...!!
Što god dolazi od njegova "sjaja" ...nije zanemarivo...već Opasno...!!

Ovo već...postaje kao pravilo.
Čim neko...progovori o sotonizmu...i o Sotoni...odmah se počinje...njega Sotonizirati!!!

Slažem se, nije u redu ponašati se kao farizej: ''Hvala ti Bože što nisam kao carinik!''
Ako ne možemo dati dokaze za postojanje sotone onda se moramo složiti s time da ne postoji! Čega se imaš bojati kada znaš da je ono šta govoriš istina. Tko sam ja da sudim koga sotona ima u raljama, a tko je svetac?
Svako vjerovanje utječe na to kako tko živi i ako netko nije zadovoljan svojim životom, onda mora mijenjati ono u šta vjeruje. (bez obzira koliko to bilo teško)

more_horiz
Nitko ovdje nikoga ne zeli sotonizirati. Ja se osobno ispricavam ako se itko osjetio sotoniziran. To nam nikad nije i nece biti namjera. Samo zelimo upozoriti na velikog varalicu (sa 6000 godina islustva) kojemu je cilj zatrti sve sto je Bog stvorio jer gaji neobjasnjivu mrznju prema Bogu i sve sto se Bozjim naziva.Cisto iz ljubavi prema prema vama (koji ste svi Bozja stvorenja) budite oprezni i klonite se zla. Dragocjeni ste u Bozjim ocima(i ocima sviju nas kome je ljubav Bozja u srcu) i nemojte dopustiti Luciferu da vas obezvrijedi , odvoji od ljubavi Bozje i zatre.Ja vam svima zelim svako dobro i mir u Isusu Kristu Gospodinu nasemu.

more_horiz
John Coffey je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv...

Svaki dan ga gledaš i još ga ne vidiš:
on očituje svoju moć u nasilju, lažima, prijevarama, krađama, ubojstvima, prirodnim katastrofama...
On drži ljude zaposlene, opterećene sitnim problemima tako da oni nemaju vremena da upoznaju Boga ili uvide sotonine prijevare, a uza sve to savršeno prikriva svoje postojanje i prikazuje se tako da ljudima bude nerealan.
Zamisli anđela sa iskustvom varanja ljudi od 6000 godina, misliš li zbilja da mi ljudi koji koristimo 5% mozga možemo nadmudriti takvo biće.

Sotona i smrt su obična glupa bića kojih Isus iskorištava,a da bi ih se na kraju krajeva odreko i bacio u ognjeno jezero samo zbog toga da ga ne bi optužili kao naredbodavca.
Ali u Bibliji jasno stoji tko je odgovoran za patnju ljudi:
Isus im pristupi i prozbori:
"Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji

Pogledam, a ono konj sivac; konjaniku njegovu ime je "Smrt" i prati ga Podzemlje. Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem i glađu i smrću i zvijerima zemaljskim.

Zadnja promjena: Medeni; čet 19 lip 2008, 17:54; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv.

Evo još jedan argument.
Ako po tvom mišljenju sotona ne postoji to znači da ni zlo ne postoji, a ako je to istina znači da ti živiš u raju. Samo kako ćeš ti objasniti slijedeće probleme, smrt voljenih osoba, ubistva, epidemije...misliš li ti zbilja da je ovo raj???
Misliš li ti zbilja da ovaj život ima smisla i da ti i ja ne trebamo Boga???
Ako je tebi ovaj život raj, ako ti ne vidiš zlo, ako te veseli životni vijek od najviše 100 godina i događaje kao smrt voljenih osoba, ubistva, epidemije smatraš normalnim. Onda su tvoji standardi vrlo niski, Bog za tebe ima mnogo veće planove.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv.

Evo još jedan argument.
Ako po tvom mišljenju sotona ne postoji to znači da ni zlo ne postoji, a ako je to istina znači da ti živiš u raju. Samo kako ćeš ti objasniti slijedeće probleme, smrt voljenih osoba, ubistva, epidemije...misliš li ti zbilja da je ovo raj???
Misliš li ti zbilja da ovaj život ima smisla i da ti i ja ne trebamo Boga???
Ako je tebi ovaj život raj, ako ti ne vidiš zlo, ako te veseli životni vijek od najviše 100 godina i događaje kao smrt voljenih osoba, ubistva, epidemije smatraš normalnim. Onda su tvoji standardi vrlo niski, Bog za tebe ima mnogo veće planove.

I to koliko vece planove!! Zeli svi mi jednoga dana budemo spaseni i da sa njim provedemo cijelu vjecnost! Zamislite cijelu vjecnost koju cete biti licem u lice sa neogranicenom ljubavlju, pravdom i miloscu!! Pa zar ima sto lijepse od toga??

more_horiz
Euro je napisao/la:

Čim neko...progovori o sotonizmu...i o Sotoni...odmah se počinje...njega Sotonizirati!!!

...pozdrav...

...Euro...

To su ustvari sotonisti jer kleveću druge.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:

Sotonizam i Sotona ne postoje, pa je i njegov navodni utjecaj na nase zivote zanemariv...

Svaki dan ga gledaš i još ga ne vidiš:
on očituje svoju moć u nasilju, lažima, prijevarama, krađama, ubojstvima, prirodnim katastrofama...
On drži ljude zaposlene, opterećene sitnim problemima tako da oni nemaju vremena da upoznaju Boga ili uvide sotonine prijevare, a uza sve to savršeno prikriva svoje postojanje i prikazuje se tako da ljudima bude nerealan.
Zamisli anđela sa iskustvom varanja ljudi od 6000 godina, misliš li zbilja da mi ljudi koji koristimo 5% mozga možemo nadmudriti takvo biće.

Sotona i smrt su obična glupa bića kojih Isus iskorištava,a da bi ih se na kraju krajeva odreko i bacio u ognjeno jezero samo zbog toga da ga ne bi optužili kao naredbodavca.
Ali u Bibliji jasno stoji tko je odgovoran za patnju ljudi:
Isus im pristupi i prozbori:
"Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji

Pogledam, a ono konj sivac; konjaniku njegovu ime je "Smrt" i prati ga Podzemlje. Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem i glađu i smrću i zvijerima zemaljskim.

Ovako što može napisati ili netko neinteligentan ili netko vrlo zločest koji misli da je lupanje gluposti vrlina. Potcjenjivati sotonu može samo nerazumna osoba koja misli da će je dragovoljna suradnja sa zlom zaštiti. Sigurno je takva osoba nema pojma o karakteru zla. Pitaj nekog sotonistu koliko je sretan i zadovoljan i koliko dugo to traje. Da ne razumiješ Otkrivenje to je evidentno. "Razumni će razumijeti" dok će nerazumni živjeti po svojoj volji. Demoni su oduvjek napadali Krista i predstavljali kao same sebe , misliš li da im je potrebna i tvoja pomoć.

more_horiz
misliti je napisao/la:

Ovako što može napisati ili netko neinteligentan ili netko vrlo zločest koji misli da je lupanje gluposti vrlina. Potcjenjivati sotonu može samo nerazumna osoba koja misli da će je dragovoljna suradnja sa zlom zaštiti. Sigurno je takva osoba nema pojma o karakteru zla.

Nisam znao da si branitelj sotone.
misliti je napisao/la:

Demoni su oduvjek napadali Krista i predstavljali kao same sebe , misliš li da im je potrebna i tvoja pomoć.

Pa Jahve se hvali tim isti demonima,zašto ih ne uništi kad mu toliko napadaju
sina?
Ali prije svega treba ih onaj isti Mihael koji ih je bacio na zemlju i odvući,
da ne ispadne da su mu ljudi krivi za njegove greške.

more_horiz
Nikakvi argumenti tebi ne mogu pomoći da promjeniš svoje mišljenje. Ti si u svom srcu bijesan na Boga i ta ljutnj se vidi u tvojim odgovorima. Ako već imaš hrabrost da osuđuješ Boga. Budi iskren i reci što misliš da ti je Bog nažao učinio?
S obzirom na to da Boga toliko osuđuješ predpostavljam da mu ti ne dopuštaš da se miješa u tvoj život. Nije na meni da te osuđujem s obzirom na to da te ne poznajem, ali kako bih te bolje upoznao molim te odgovori na ova pitanja:
1. Tko vodi tvoj život? Kako to znaš?
2. Kakav je tvoj život? (Živiš li ispunjen i sretan život znajući kuda ideši i gdje ćeš stići)
3. Jesi li siguran da će ljudi slušajući tvoje savjete živjeti bolje i sretnije? (ako jesi zašto)
Ako znaš u šta vjeruješ ova pitanja će ti biti jednostavna, ali ako neznaš, vjerojatno nećeš ni odgovoriti.

more_horiz

Koje se dogadjaju kao Bogu iza ledja?! Pa kakav je onda to Bog? Zar je zaspao? Ili otisao na wc? U koliko bogova vi vjerujete? Zar u jendog velikog, i mnostvo malih koji ga stalno zafrknu? Ne, postojanje zla u svijetu se ne moze tako tumaciti.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Draga "Domenica", tvoja izjava nije zasnovana na nikakvom razumnom objasnjenju, dokazima, pa cak niti na otvorenoj i zdravoj raspravi, samo na strahu. Praznovjerje se moze odrzavati samo strahom. Jednom kada se ljudi prestanu bojati, praznovjerje se raspada jer ga je odrzavao samo strah.

Postavit cemo ovakvu tvrdnju (posve neutemeljenu i nerazumnu) da postoji Bau-bau koji nosi malu djecu. Domenica, ti ces ili mene slusati, dijeliti moje misljenje, ili si vec u raljama tog Bau-baua, on ti je vec iza ledja, govori iz tebe, nastradat ces, tamni sjaj, bezdan, opasno...

Takvom jednom besmislicom ustvari pokusavam odvratiti tvoju paznju od stvarne rasprava koja bi vrlo brzo pokazala da je moja tvrdnja o postojanju Bau-bau posve neutemeljena. Umjesto da razgovaramo, ja te plasim obred

....."Fazli"...Vjera i razum...ne idu istim putem...!!
Dok to ne shvatiš...ostaješ i dalje pod vlašću...Bau-bavija...!!

more_horiz
....."Fazli"...Vjera i razum...ne idu istim putem...!!
Dok to ne shvatiš...ostaješ i dalje pod vlašću...Bau-bavija...!!

"Domenica", vjera i duhovnost nisu nesto neprirodno, nakaradno i suprostvaljeno Bozjoj tvorevini. Duhovnost mora biti sukladna razumu, logici i svim drugim Bozjim zakonima. U srednjem vijeku su neki krscani vjerovali da je vjera suprotna i zakonima fizike, astronomije i sl. pa su spaljivali ljude koji su tvrdili da je Zemlja okrugla i da se Sunce ne okrece oko nje. Ako duhovnost nije u skladu sa svim drugim pravilima Bozje tvorevina, onda to nije prava duhovnost, nego slijepa vjera, praznovjerje.

Trebala bi malo razmisliti o svojim vjerovanjima. Neutemeljeno je vjerovanje u postojanje mnogo bogova u svemiru, Boga, Vraga i pojavni svijet u kojem se oni sukobljuju. To cak nije niti dualizam, to je politeizam

more_horiz
Euro je napisao/la:

...pozdrav...

...Euro...

... "Euro"...iz ćovjeka izlazi samo ono...ćega je srce prepuno...!!
...Ili govori iz Svijetla, ili govori iz Tame...trećeg nema...euro-euriću...!
...lep pozdrav...afro ..

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Koje se dogadjaju kao Bogu iza ledja?! Pa kakav je onda to Bog? Zar je zaspao? Ili otisao na wc? U koliko bogova vi vjerujete? Zar u jendog velikog, i mnostvo malih koji ga stalno zafrknu? Ne, postojanje zla u svijetu se ne moze tako tumaciti.

Problem je u tome što ljudi ne slušaju Boga, ljudi ne slušaju savjete stvoritelja za kojeg tvrde da ga poznaju (pa čak ni vjernici) Kada bi ljudi u potpunosti slušali savjete koje im je sam Bog dao imali bi velike blagoslove, zaštitu od bolesti, neprijatelja, bili bi blagoslovljeni materjalno, fizički, duhovno... Siguran sam da ti ni ne poznaješ te savjete i da nikada nisi ni probao živjeti po njima , pa kako bi onda mogao poznavati Boga u praksi i imati pravilnu sliku o njemu. Danas ima toliko ljudskih teorija o Bogu da je teško vidjeti istinski Božji karakter, to je kao da u gomili smeća tražiš biser koji ti je od neprocijenjive važnosti i sve bi dao samo da znaš koliko vrijedi. Dokaz da poslušnost božjim savjetima donosi nevjerojatnu radost, bogatstvo i blagoslove je židovski narod koji je na temelju slušanja božjih uputstva imao neviđene blagoslove, a i dans ih ima jer većina svjetskih genijalaca u: ekonomiji, glazbi, slikarstvu, znanosti... su baš Židovi. Da su ostali poslušni Bogu do kraja tko zna gdje bi im bio kraj, ali Sotona ih je uspio prevariti i uhvatiti ih u svoje zamke tradicionalima..., Božji plan za njih sigurno nije bio da ih na milijune bude ubijano po logorima.
Zašto ti ne probaš živjeti po Božjim savjetima jer prihvaćanjem svkog savjeta ćeš napredovati i rast, sigurno ćeš iskusiti nešto što nikada nisi iskusio.

more_horiz

... "Euro"...iz ćovjeka izlazi samo ono...ćega je srce prepuno...!!
...Ili govori iz Svijetla, ili govori iz Tame...trećeg nema...euro-euriću...!
...lep pozdrav...Sotonizam - Page 7 Icon_rr ..

Jadni smo mi...kada ima toliko...ateista oko nas...koji ne vjeruju u postojanje Boga...a niti u postojanje Sotone...
A mi smo prisiljeni...kontaktirati sa ateistom...ako je npr. taj ateist liječnik...koji nas treba liječiti...

Znaš Domenika...ne izlazi samo iz srca...nego i iz uma...Domenika-Domenikica...

pozdrav

Euro

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
vjera i duhovnost nisu nesto neprirodno, nakaradno i suprostvaljeno Bozjoj tvorevini. Duhovnost mora biti sukladna razumu, logici i svim drugim Bozjim zakonima. U srednjem vijeku su neki krscani vjerovali da je vjera suprotna i zakonima fizike, astronomije i sl. pa su spaljivali ljude koji su tvrdili da je Zemlja okrugla i da se Sunce ne okrece oko nje. Ako duhovnost nije u skladu sa svim drugim pravilima Bozje tvorevina, onda to nije prava duhovnost, nego slijepa vjera, praznovjerje.[/size]

Trebala bi malo razmisliti o svojim vjerovanjima. Neutemeljeno je vjerovanje u postojanje mnogo bogova u svemiru, Boga, Vraga i pojavni svijet u kojem se oni sukobljuju. To cak nije niti dualizam, to je politeizam

...Vidiš "Fazli"...kako je teško objasniti, suhom ljudskom razumu,
dobrodošlicu Božje milosti...(taman da se i Sunce okreće oko zemlje)
...to je toliko teško, nešto slićno, kao da žabi koja živi
u bari i mulju...poćnete govoriti o plavom moru...njegovom beskrajnom prostranstvu...!!

more_horiz
Euro je napisao/la:

Jadni smo mi...kada ima toliko...ateista oko nas...koji ne vjeruju u postojanje Boga...a niti u postojanje Sotone...
A mi smo prisiljeni...kontaktirati sa ateistom...ako je npr. taj ateist liječnik...koji nas treba liječiti...

Znaš Domenika...ne izlazi samo iz srca...nego i iz uma...Domenika-Domenikica...

pozdrav

Euro

...Znaš Euriću...da ateista zapravo i nema..?
Oni vjeruju da Bog i Satan ne postoje..!
Pa zar to već nije vjera...?

more_horiz

Pa zapravo to i nije vjera Domenika.
Kao što si i sama rekla - oni ne vjeruju u postojanje Boga i Sotone!

Vjera postoji ako:

1. postoje svete knjige za neku vjeru, u kojima piše obavezno da Bog postoji,
2. postoji svećenstvo koje vrši vjerske obrede.

A toga kod ateista - nema !

Posebno bih još želio naglasiti razliku između vjere i vjerovanja...

pozdrav

Euro

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne možeš odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply