Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sotonizam

power_settings_newLogin to reply
+22
sinan
matej24
otpadnik
misliti
Domenika
John Coffey
darkie
Spart
Lado
Josip13
Euro
ILIJA
mudri Salomon
Hell master
kristina888
UČENIK10
Izrail
crusader
Fazlija
jakob
Medeni
apostol
26 posters

descriptionSotonizam - Page 8 EmptyRe: Sotonizam

more_horiz
Dragi John Coffey, tvoj sud o Zidovima je poprilicno neprihvatljiv. Osobno ih ne bih bio tako sklon osudjivati samo na osnovu krscanskih kolektivnih predrasuda. Bog nije poslodavac, a niti sindikat, pa da ima kolektivan ugovor s cijelim drustvenim skupinama. Po tome su (barem po meni) jednako u krivu i Zidovi koji sebe smatraju "izabranim narodom" i krscani koji su takvo praznovjerje od njih preuzeli. Bog ima osoban odnos sa svakom pojedinacnom dusom, i uopce ga ne zanima nas ugled, nacionalnost, spol, imovinsko stanje, obrazovanje i boja koze... Ta cijela prica oko izabranog naroda je jedna najobicnija plemenska predrasuda kakvu su imali i svi drugi "izabrani" narodi antike.

S druge strane, Zidovi imaju nekoliko teoloskih pitanja na koje je krscanima tesko odgovoriti. Oni se ne bi slozili s vama u vezi Isusova mesijanstva. Pitaju se vrlo utemeljeno kakv je to Mesija koji ne moze posao obaviti u jednom dolasku, nego mora dolaziti dva puta? Takvog Mesiju oni jednostavno ne prihvacaju.

Moje je osobno misljenje da je cijela mesijanska dogma jedna velika utopija. Bog izravno upravlja svijetom Svojom voljom u svakom trenutku, i ne treba slati nikakve izvrsioce koji bi popravljali ili dokidali svijet koji ionako On vodi i stvara u svakom trenu. Takva jedna utopija se rodila i ostala medju Zidovima nakon jednog od brojnih unistenja kratkotrajnih nezavisnosti njihove mini-drzavice i odvodjenja naroda u ropstvo itd. Tada su jadni Zidovi poceli fantazirati o Mesiji koji ce se pojaviti i rijesiti sve njihove probleme. No, to se naravno nikada nece desiti, jer je suprotno Bozojoj volji i prirodnom poretku stvari u svijetu. Jedina razlika izmedju Zidova i krscana, koji su preuzeli ovo njihovo praznovjerje, je u tome sto Zidovi ne priznaju nikoga za Mesiju tko ne ispuni mesijansku ulogu od prve. No, mislim da su obije ove skupine u krivu i da ce se jos dugo nacekati dok ne dodje Mesija koji ce nerealnu ulogu koju su mu namijenili ispuniti... od prve ili od druge, svejedno.

more_horiz
...Vidiš "Fazli"...kako je teško objasniti, suhom ljudskom razumu,
dobrodošlicu Božje milosti...(taman da se i Sunce okreće oko zemlje)
...to je toliko teško, nešto slićno, kao da žabi koja živi
u bari i mulju...poćnete govoriti o plavom moru...njegovom beskrajnom prostranstvu...!!

Draga "Domenika", bilo bi dobro da razmislis o pitanjima koja sam naveo. Najlakse se skloniti iza etiketa o zabama...

Vecina danasnjih krscana ne moze utemeljeno pricati o temeljnim teoloskim postavkama s bilo kojim predstavnikom istocnih skola njegovanja sabranosti paznje. Jedino sto ostaje jesu te price, vjerovanja bez utemeljenja u bilo kakvim razumnim dokazima i izbjegavanje teme.

Osobno nemam interesa u razgovor o necemu tako besmislenom kao sto bi bio Vrag, ali vam postavljam neka pitanja koja su vrijedna razmisljanja. Obicno covjek prvo pomisli da mu netko napada vjeru i poziva ga da odstupi od Boga i sl. No, to nije tako. Stvar je samo drugog pogleda na isto pitanje temeljne ljudske duhovnosti.

more_horiz
Dragi Fazlija!
Lako je nama pričati i pametovati o Židovima, ali to nam u ovom trenutku uopće nije bitno. U svojoj poruci ja nisam stavio naglasak na židove, nego na upoznavanje Boga i život po božjim savjetima.
Raspravljati o Židovima bilo bi skretanje sa bitnog, raspravljanje o bilo kojoj zajednici nama u ovom trenutku nije bitno. Bitan je tvoj odnos s Bogom, i borba protiv sotone. Još mi nisi dao odgovor na pitanja u vezi postojanja sotone, u vezi postojanja zla.

more_horiz
John Coffey je napisao/la:
Nikakvi argumenti tebi ne mogu pomoći da promjeniš svoje mišljenje. Ti si u svom srcu bijesan na Boga i ta ljutnj se vidi u tvojim odgovorima.

Sve što sam napisao potkrijepio sam rečenicama iz Biblije,dakle to ne
može biti nikakav bijes već Istina.

Ako već imaš hrabrost da osuđuješ Boga. Budi iskren i reci što misliš da ti je Bog nažao učinio?
S obzirom na to da Boga toliko osuđuješ predpostavljam da mu ti ne dopuštaš da se miješa u tvoj život.

Ne smatram da osuđujem Boga već samo dajem činjenice koje su napisane
u Bibliji,ako netko ne može podnjeti istinu ja mu zato nisam kriv.
Smatram da su Isus ili Jahve dajući vlast smrti i ostalim zlikovcima nanjeli
štetu prevenstveno sebi,a tek onda i ostalima.Što bi se reklo to ide na njihovu dušu.

Nije na meni da te osuđujem s obzirom na to da te ne poznajem, ali kako bih te bolje upoznao molim te odgovori na ova pitanja:
1. Tko vodi tvoj život? Kako to znaš?
2. Kakav je tvoj život? (Živiš li ispunjen i sretan život znajući kuda ideši i gdje ćeš stići)
3. Jesi li siguran da će ljudi slušajući tvoje savjete živjeti bolje i sretnije? (ako jesi zašto)
Ako znaš u šta vjeruješ ova pitanja će ti biti jednostavna, ali ako neznaš, vjerojatno nećeš ni odgovoriti.

1.Smatram da moj život vodi Istina,jednostavno vidim što se događa oko
mene.
2.Ne mogu napisati da je moj život ispunjen i sretan jer ne postoje uvjeti
za to.Cilj vidim,ali moram priznati da me Život uvijek ugodno iznenadi
davajući mi kratke slike budućnosti.
3.Nemam namjeru nikome davati savjete o tome što da radi jer svako ima
neki svoj cilj.Moje pisanje na ovom forumu nema veze sa davanjem sreće,
već samo ukazivanje na nešto što ne mogu podnjeti a to je laganje i
ulizivanje nekom pa makar se on zvao i Bog.

more_horiz
Evo za one koje ne vjeruju u postojanje zla ili sotone jedno iskustvo jezuita (egzorcista)-on za sebe smatra da u trenutku kada se ovo dogodilo nije shvaćao što se točno dešava, ali mi jasno možemo vidjeti povezanost sa sotonizmom i mene zanimaju vaša mišljenja o ovome događaju...

Seoski svečenik je bio u nevolji zbog protestanata u selu koji su znali za nevolje Karmen Montez. On je očajno htjeo da se dogodi čudo kako bi se pokazala sila njegove crkve i oslabili

protestanti. Stoga je pozvao svoju biskupiju i molio da neko dođe i pomiluje duše mrtvih iz čistilišta, da bi napustili Karmeninu kuću. Ja sam određen da mu pomognem. Sve sam pripremio za isterivanje duhova - egzorcizam, kroz posvećenje hostije, održavši prikladnu misu. Jednog dana kod isterivanja - egzorcizma, bes pakla se oslobodio u kući Karmen Montez i sila je počela bivati sve jača i jača. “Ja ne mogu opstati ovdje” - vikala je Margareta. “Pomozite nam!” - tražila je majka. Sve se to događalo dok je lokalni svečenik bio pred njihovim vratima. On je bio upozoren da me pričeka, jer su me zamolili da mu pomognem, pošto sam kao jezuita bio obučavan za egzorcizam - isterivanje duhova i sve ostalo što je u vezi s tim. Međutim, pošto su svečenika molili da im što prije pomogne, otišao je sam bez mene. Pokušavao je da otvori vrata, ali čim je dohvatio kvaku, nešto je zapelo. Vrata su se zatim digla u zrak i sila ga je uvukla kroz otvor u kuću. Zatim su se vrata zalupila, a oni napolju su čuli vrisak svog svečenika. Kada sam stigao u selo, umesto da nađem svečenika, sreo sam njegovog pomoćnika. Pitao sam ga gde je otac. “Upravo je otišao napred i čeka na nas, oče!” “Ne sviđa mi se to. Trebalo je da me sačeka ovde.” Procesija je krenula od crkve do kuće Karmen Montez. Kada je narod vidjeo hostiju (oblatnu nošenu u monstranci), čitav promet je stao u strahopoštovanju. Znali su da je ili neko umro, ili je to zbog isterivanja duhova. Narod je izašao iz svojih automobila, te kleknuo. Prekrižili su se, pošto su verovali da sam Isus Krist prolazi ispred njih u obliku te male hostije. Bojali su se da ne uvrede hostiju - Boga, svečenike ili svoju crkvu. “Gde je svečenik?” - pitao sam. “On je unutra” - reče pomoćnik. “Daj mi odmah svetu vodu!” U međuvremenu, kuhinjsko suđe je letelo van kroz razbijene prozore. Čuo se glas: “Brže, pomozi nam, Sveta Majko!”. “Idemo unutra” - rekoh. “Ja se bojim, oče!” - reče pomoćnik. “Ne brini, samo me sljedi.” “Oče, gledajte! Vrata se otvaraju!” - primijeti pomoćnik. Rrrr... Sveštenik izlete naglavačke van obliven krvlju. “Da li je mrtav? Sveta majko Božja! On je mrtav, razrezan na komadiće, kao da ga je neko s britvom razrezao. Vi ne smijete ući!” - vikao je pomoćnik u strahu. “Ja moram!” - odvratio sam. “I Vi ćete biti ubijeni!” Jedna nevidljiva sila me je uhvatila i kroz otvor vrata uvukla u kuću. Narod je prestrašeno govorio da sam otišao u smrt. Počeo sam da se vrtim kao čigra, do plafona. Neko je svukao s mene svu odjeću i iscjepao je na komadiće. Unutrašnja scena je bila užas, noćna mora. Ćerke Karmen Montez su bile čas na podu, čas su letele po zraku velikom brzinom, povraćajući neku zelenu materiju. Međutim, sila čak ni u svom punom besu nikada nije došla blizu Margarete. Čuo sam i vrisak i smeh. Divlji vjetar je lomio, nosio nameštaj i stvari svuda po sobi. Stolice su se raspale. Konačno sam pao na pod koji je bio pokriven pjenom i zelenom sluzi. Kada sam pokušao da blagoslovim kuću svetom vodom, Margaretina tetka je iznenada vrisnula: “Oče, Vi nemate raspelo”. Ona se istegnula preko poda i zgrabila neke makaze, te je oblikovala krst od njih. Sila je odmah prešla u drugu sobu. U tom trenutku su svi moji pomagači ušli kroz prednja vrata. Zgrabio sam raspelo i započeo latinsku molitvu. Tek što sam se počeo moliti, devojke su pale na pod. Čula se galama, vrisak i smijeh. Ja sam onda uzeo hostiju - 'oblatnu Boga', te dao prvo Margareti, pošto je ona bila centar sve ove aktivnosti. Potom sam svim prisutnima podelio hostiju. Glasovi su polako iščezavali. Najzad je 'sila' otišla. Kuća je nakon svega izgledala kao klanica.

more_horiz
[quote="Fazlija"]Dragi John Coffey, tvoj sud o Zidovima je poprilicno neprihvatljiv. Osobno ih ne bih bio tako sklon osudjivati samo na osnovu krscanskih kolektivnih predrasuda. Bog nije poslodavac, a niti sindikat, pa da ima kolektivan ugovor s cijelim drustvenim skupinama. Po tome su (barem po meni) jednako u krivu i Zidovi koji sebe smatraju "izabranim narodom" i krscani koji su takvo praznovjerje od njih preuzeli. Bog ima osoban odnos sa svakom pojedinacnom dusom, i uopce ga ne zanima nas ugled, nacionalnost, spol, imovinsko stanje, obrazovanje i boja koze... Ta cijela prica oko izabranog naroda je jedna najobicnija plemenska predrasuda kakvu su imali i svi drugi "izabrani" narodi antike.

S druge strane, Zidovi imaju nekoliko teoloskih pitanja na koje je krscanima tesko odgovoriti. Oni se ne bi slozili s vama u vezi Isusova mesijanstva. Pitaju se vrlo utemeljeno kakv je to Mesija koji ne moze posao obaviti u jednom dolasku, nego mora dolaziti dva puta? Takvog Mesiju oni jednostavno ne prihvacaju.

Ne postoji njegov sud o Židovima več Biblijsko proročanstvo u Danijelu deveto poglavlje koje se je ispunilo do u tančine razorenjem Jeruzalema sedamdesete godine poslije Krista i odbacivanjem Mesije (Isusa Krista)

Učenje o Židovima kao bogoubojicama je krščanski politički manevar koji nema veze sa mozgom , osim toga i sam papa je kazao kako to ne stoji.

To nije uvjerenje Židova več povijesna činjenica prednosti Židovskog monoteizma u odnosu na paganski politeizam.

Također četvrta izjava ne stoji

Postoje Mesijanski Židovi koji se sa time itekako slažu

more_horiz
Zanima me sto mislite, tko je kriv za jucerasnji poraz Hrvatske protiv Turske? Jel' to Bozje djelo, ili djelovanje Vraga?

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zanima me sto mislite, tko je kriv za jucerasnji poraz Hrvatske protiv Turske? Jel' to Bozje djelo, ili djelovanje Vraga?

Osobno makar sam Hrvat drago mi je što je naša reprezentacija izgubila,
bilo bi super da izgube još puno utakmica.
Razlog:Preveliki značaj koji se predaje pobjedama,bijes navijača,buka svakojake vrste koja prati reprezentaciju,trgovina koja prati taj nogomet,itd.
Profesionalni nogomet i njihovi navijači nemaju više ništa zajedničko sa ljubavi prema toj igri.

more_horiz
He, he, he...pa ti si Fazlija, kako kaže Domenika, "u Sotoninim raljama", zar ne? Pa bi to trebao znati bolje od nas. Wink

Pa gledaj, to je vrlo složeno pitanje.

Jer Hrvati su po definiciji naših katoličkih pastira Božji narod, a to znači da nas je zeznuo Sotona.

Međutim, pošto je Bog jači od Sotone, čudno je da ga je Sotona uspio nadmudriti i pobijediti.

Eto...ja samo malo razmišljam, ali odgovor ne znam...

pozdrav

Euro

more_horiz
Fazlija Medeni i Euro ako ne umrete od sramote od gluposti sigurno hočete.

more_horiz

A prije nas će umrijeti oni koji svoju braću u Kristu nazivaju Sotonistima...

pozdrav

Euro

more_horiz
misliti je napisao/la:

Kaže veliki Hrvatina.

more_horiz
Euro je napisao/la:

A prije nas će umrijeti oni koji svoju braću u Kristu nazivaju Sotonistima...

pozdrav

Euro

Jel se to odnosi na mene?

more_horiz
Jel se to odnosi na mene?

Ma ne odnosi se na tebe. Nego na one pametnjakoviće koji više nigdje ne vide svemogućeg Boga nego "sveprisutnog" Sotonu.

pozdrav

Euro

more_horiz
Ma, sam sam htio postaviti teolosko pitanje, a ne ulaziti u podrucje sporta, politike ili patriotizma. Nazalost, nije se nasao nitko od onih koji vjeruju u postojanje Vraga kao nezavisne i samostalne sile zla u svemiru da mi odgovori na to pitanje. Mozda je hrvatska reprezentacija kriv primjer. Pokusajmo ovako, kada se dogodi potres, tko drma zemlju? Bog ili Vrag?

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Ma, sam sam htio postaviti teolosko pitanje, a ne ulaziti u podrucje sporta, politike ili patriotizma. Nazalost, nije se nasao nitko od onih koji vjeruju u postojanje Vraga kao nezavisne i samostalne sile zla u svemiru da mi odgovori na to pitanje. Mozda je hrvatska reprezentacija kriv primjer. Pokusajmo ovako, kada se dogodi potres, tko drma zemlju? Bog ili Vrag?

Zemlju drma Jahve pošto se hvali da je najači.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Pa vrag naravno! Zahvaljuci ljudskim gresima.

more_horiz
Ovo gore je teoloski odgovor!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply