Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sotonizam

power_settings_newLogin to reply
+22
sinan
matej24
otpadnik
misliti
Domenika
John Coffey
darkie
Spart
Lado
Josip13
Euro
ILIJA
mudri Salomon
Hell master
kristina888
UČENIK10
Izrail
crusader
Fazlija
jakob
Medeni
apostol
26 posters

descriptionSotonizam - Page 9 EmptyRe: Sotonizam

more_horiz
Pa vrag naravno! Zahvaljuci ljudskim gresima.

U redu, no kakva je uloga Boga u svemu tome? Zna li Bog da Vrag drma zemlju ili ovaj drma samostalno, bez sudjelovanja Bozje volje? Kakav je odnos Boga i Vraga?

Ako prihvatimo da je potres (ili neko drugo zlo) nastao kao kazna za ljudske grijehe, tko je dao nalog za izvrsenje? Bog ili Vrag?

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

U redu, no kakva je uloga Boga u svemu tome? Zna li Bog da Vrag drma zemlju ili ovaj drma samostalno, bez sudjelovanja Bozje volje? Kakav je odnos Boga i Vraga?

Ako prihvatimo da je potres (ili neko drugo zlo) nastao kao kazna za ljudske grijehe, tko je dao nalog za izvrsenje? Bog ili Vrag?

Postoje dva rješenja,ili je Jahve loš graditelj ili je namjerno zemlji napravio slabe temelje(da je može drmati).
Mislim da je Jahve namjerno napravio slabe temelje zemlji tako da može
baciti vraga na nju i da može drmati zemlju i vraga.
Naravno pogriješio je samo u jednome,a to je da je napravio ljude kojima se
sve to skupa ne sviđa.

more_horiz
Hell master je napisao/la:
nije me bilo 666 godina na forumu..hehe... uglavnom slažem se sotonisti su inače odlučili iči slobodnim umom i negiraju svaku religiju..zapamtite bolje je znati nego vjerovati...

A hvala ti na takvoj "slobodi" ali ne hvala. Pa pogledaj malo svijet! Čitaj malo novine! Zar ne vidiš gdje nas je dovela ta tvoja "sloboda"? Da li si sad ispunjen ? Mene svakim danom sve više iznenađuje koliko nisko može pasti i koliko svakim danom pada čovjek i u što se čovjek pretvara. Pa ljudi Božji životinje imaju više ljubavi i samilosti od čovjeka. To vam valjda sve govori. Imajte jednu stvar na umu: ŠTO SIJETE TO ĆE TE I ŽETI!!! Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:
Ma, sam sam htio postaviti teolosko pitanje, a ne ulaziti u podrucje sporta, politike ili patriotizma. Nazalost, nije se nasao nitko od onih koji vjeruju u postojanje Vraga kao nezavisne i samostalne sile zla u svemiru da mi odgovori na to pitanje. Mozda je hrvatska reprezentacija kriv primjer. Pokusajmo ovako, kada se dogodi potres, tko drma zemlju? Bog ili Vrag?

Navodim odgovor na slicno pitanje u svezi nogometa:
Molitveno »iznuđivanje« pobjede u nogometu

Ovih dana svjedoci smo određene euforije nogometom. Budući da u tome očito sudjeluju i kršćani koji moguće i mole za određeni uspjeh svojih ljubimaca, moje je pitanje kako kršćanski gledati na takvu molitvu. Naime, vjerojatno i
navijači druge (protivničke) strane mole za pobjedu svojih ljubimaca. Ima li takva molitva uopće smisla budući da se time na određeni način Boga stavlja u »dilemu« i pokušavamo »trgovati« s Bogom (slično kao Abraham u Starom zavjetu: »A ako ima deset pravednika hoćeš li Gospodine i tada razoriti grad?« Postoji li kakav kanonski stav o tome?
Čitatelj J. S.
Nije ništa neobično da u vrijeme velikih (a i manjih) sportskih događanja vjernici i molitvom »stanu« na stranu svojih sportskih ljubimaca. Tako je bilo oduvijek, a činjenica je da sportska natjecanja pokreću mnoštvo događaja koji nemaju izravne veze sa sportom. Na taj način sport pokazuje kako ima snagu koja zahvaća ne samo politiku, gospodarstvo i kulturu, već i samu religioznost. Europsko nogometno prvenstvo što se održava u Austriji i Švicarskoj to već i pokazuje. Tako je vidljivo da se na utakmicama »svojih reprezentacija« pojavljuju i političari zemalja sudionica te smotre, »zbrajaju« se gospodarski dobici i zarada, navijače se nastoji pobuditi da sudjeluju i u kulturnim događajima koje im mjesta održavanja utakmica priređuju, a po strani nisu ostale ni kršćanske Crkve - kao što je izvijestio naš tjednik - koje žele duhovno skrbiti ne samo za nogometaše već i za navijače koji posjećuju Austriju i Švicarsku.
Često smo svjedoci kako se brojni sportaši, kod ulaska ili izlaska iz igre, križaju, mole; kod postignutog gola upiru prstom u nebo kao da žele svima pokazati da na tome zahvaljuju Bogu i ponavljaju slične geste, poput nošenja potkošulja s vjerskim motivima i napisima ispod službenoga dresa. Na taj način, kao da žele dobiti »snagu odozgo«, premda je vrlo ružno i potpuno neprihvatljivo da se nakon toga s nekih usta može iščitati gruba bogohulna psovka ili uvreda protiv protivničkog igrača ili suca.
Zato je kod molitve za svoj uspjeh i uspjeh svoje reprezentacije potrebno voditi računa o više stvari. Ponajviše o smislu kršćanske molitve. U »sportskom kontekstu«, s dr. Ivanom Šaškom možemo reći da »kršćanska molitva vjernika sportaša ne smije glasiti jednostavno: 'Bože, daj da pobijedim', nego bi trebala biti prožeta sadržajem poput sljedećega: 'Bože, budi mi bliz svojim Duhom, da u svome sportskom življenju i u ovoj utakmici (natjecanju) očitujem tvoju nama darovanu ljubav po Kristovu vazmu i da, po tvojoj volji, kao pobjednik ili poražen svjedočim radost tvoje pobjede nad grijehom i smrću, kako bismo živjeli u tvome zajedništvu.'« Isto to vrijedi i za »molitvu navijača«: Ako se traži isključivo pobjeda, tada je molitva zarobljena u sportskim okvirima kojima se pridaje božanski atribut. Baš su se protiv toga duha i mentaliteta kršćani u susretu s poganskim svijetom i borili.
----------

Kada čitaš Sveto pismo možeš pročitati - posebno u Psalmima kako Jahve upravlja i kataklizmom i da vrag nije gospodar na pr. gravitacije jer je Jahve stvoritelj..Pobunjenik protiv Boga može podignuti sa svojim demonskim pomoćnicima u levitaciju ali ne može uništititi gravitaciju..ne može pomrčati sunce i okrvaviti mjesec..Na pr. padanje zvijezda tj kometa i potres u Lisabonu je prorokovan..
Gospodin je zaista hodao po vodi i utišavao more i vjetar..
Prije Njegvg dolaska nastat će ogroman potres, počela će biti pokrenuta, vatra će obuhvatiti zemlju kao u prvom potopu - voda..
U Otkrivenju prorokovano je stvaranje Nove Zemlje i ujedno će prestati prvotno jer će uminuti i smrti više neće biti , ni bola, ni žalosti jer će Bog otrti suze po uskrsnuću pravednih i probraženju živih pravednika i njihovom uznesenju ...
Kada netko blesavo vozi - zaista je takvom sudbina za volanom ...Kada u padu aviona stradaju mnogi a ostane u životu beba od devet mjeseci - zaista je čudo..Mne je Bog izbavio iz očite smrti četiri puta i bez ogrebotine i bez večih posljedica..Prebolio sam kao dječak - difteriju bez ikakvih lijekova, zatim tuberkulozu - bez ikakvih lijekova, pad na kičmu - kada nikoga u blizini nije bilo do anđela koi me je podigao i udahnuo zrak u moja pluća, donio nedugo zatim antitetanus serum jašući na konju preko minskoga polja , pokazao mi da stanem nastranu u pometu kada na cesti nikoga nije bilo i kada sam htio nagaziti - zakočio sam i stao da bi kasnije par minuta u dugom zavoju naletio zeleni kamion kojemu su otkazle kočnice, trčao sam kroz more prepuno ježeva u šrini nekoliko stotina metara dok su ljudi vikali dok se nisam vratio i shvatio što su vikali.. i tako redom...

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:
Ma, sam sam htio postaviti teolosko pitanje, a ne ulaziti u podrucje sporta, politike ili patriotizma. Nazalost, nije se nasao nitko od onih koji vjeruju u postojanje Vraga kao nezavisne i samostalne sile zla u svemiru da mi odgovori na to pitanje. Mozda je hrvatska reprezentacija kriv primjer. Pokusajmo ovako, kada se dogodi potres, tko drma zemlju? Bog ili Vrag?

Zemlju drma Jahve pošto se hvali da je najači.

Pazi medeni kako se izrazavas kada spominjes Boga i Njegovo sveto Ime,moglo bi te kostati zivota jer ako nisi zano On ti upravo sada daje da dises iace si mrtav,dakle pazi i urazumi se jer ces primiti usloro svoju nagradu.A sto se tice pitanja o potresu,ovako stoje stvari,Bog i danas kaznjava gradove koji su pokvareni do srzi kao i Sodomu i primjer je toga bio nedavno u Gvineji ili tako nesto,onaj tsunami koji se dogodi sjecate se.ali i sotona ima moc na prirodnim silama ovoga svijeta jer misli da je vladar i da zasluzuje da on vlada umjesto Boga pa mu je Bog to dopustio tako da se poakze do zetve da je on cisto zlo i da vledavina bez Boga je opci kaos i anarhija,nadam se da sam ti odgovorio na tvoje pitanje Pozz svima

more_horiz
matej24 je napisao/la:

Pazi medeni kako se izrazavas kada spominjes Boga i Njegovo sveto Ime,moglo bi te kostati zivota jer ako nisi zano On ti upravo sada daje da dises iace si mrtav,dakle pazi i urazumi se jer ces primiti usloro
svoju nagradu.A sto se tice pitanja o potresu,ovako stoje stvari,Bog i
danas kaznjava gradove koji su pokvareni do srzi kao i Sodomu i primjer
je toga bio nedavno u Gvineji ili tako nesto,onaj tsunami koji se
dogodi sjecate se.ali i sotona ima moc na prirodnim silama ovoga
svijeta jer misli da je vladar i da zasluzuje da on vlada umjesto Boga
pa mu je Bog to dopustio tako da se poakze do zetve da je on cisto zlo i da vledavina bez Boga je opci kaos i anarhija,nadam se da sam ti odgovorio na tvoje pitanje Pozz svima

Ako jednog dana budeš imao djecu i zgazi ih netko nemoj se previše ljutiti
na njega je znaš onu:Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena...
Naravno možeš i riskirati pa napraviti djecu misleći da su pravedni,ali
zapitaj se da li je baš to tako.

Da bi zastupao Boga moraš prvo naučiti pisati.

Nick mi nije medeni nego Medeni.

more_horiz
matej24 i Medeni

Pa nije dobro pretpostavljati ovako u stilu "ti bi mogao umrijeti i primiti svoju nagradu" što piše matej24, ili "Ako jednog dana budeš imao djecu i zgazi ih netko nemoj se previše ljutiti na njega ( Jahvu )" što piše Medeni.

Obojicu vas molim da ne prizivate smrt na nikoga bilo na osobu na Forumu ili bilo na čiju djecu u budućnosti. Vi govorite o smrti, ali samo na razini pretpostavki, no i to izgleda jako ružno.

Onaj koji odlučuje o svima nama najbolje zna što će se nama desiti i kako će proći naša djeca.

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
matej24 i Medeni

Pa nije dobro pretpostavljati ovako u stilu "ti bi mogao umrijeti i primiti svoju nagradu" što piše matej24, ili "Ako jednog dana budeš imao djecu i zgazi ih netko nemoj se previše ljutiti na njega ( Jahvu )" što piše Medeni.

Obojicu vas molim da ne prizivate smrt na nikoga bilo na osobu na Forumu ili bilo na čiju djecu u budućnosti. Vi govorite o smrti, ali samo na razini pretpostavki, no i to izgleda jako ružno.

Onaj koji odlučuje o svima nama najbolje zna što će se nama desiti i kako će proći naša djeca.

pozdrav

Euro

Ok.

more_horiz
Euro je napisao/la:
matej24 i Medeni

pozdrav

Euro

Brate hvala na opomeni ali ipak pazljivije procitaj postove i nemoj ih sjeckat na 100 djelova pa ih tumacit pojedinacno svaki dio jer upadas u zamku ok Mir tebi
A MEDENI zar ti mislis da je meni stalo dal cu tvoje ime zapisat ispravni ili ne i dal cu promasit 5-10 rijeci u postu?? NE! Nego da ti obajnim neke stvari koje ne zelis razumijet,i ne kazem da ih ne mozes razumijet samo se malo urazumi i uhavti se Biblije inace upadas u zabludu,bolje i usrdnije proucavaj pa ces vidje tgdjr sve grijesis ok Pozz svima

more_horiz
OK matej24,

Slijedeći put ću dijeliti opomene pošto sam Moderator na ovoj temi.

Mir i tebi.

pozdrav

Euro

more_horiz
matej24 je napisao/la:

A MEDENI zar ti mislis da je meni stalo dal cu tvoje ime zapisat ispravni ili ne i dal cu promasit 5-10 rijeci u postu?? NE! Nego da ti obajnim neke stvari koje ne zelis razumijet,i ne kazem da ih ne mozes razumijet samo se malo urazumi i uhavti se Biblije inace upadas u zabludu,bolje i usrdnije proucavaj pa ces vidje tgdjr sve grijesis ok Pozz svima

Ljudi koji nemaju obzira da nečiji nick napišu ispravno,niti se trude da svoje
postove napišu koliko toliko ispravno smatram oholima.
Za takve ne želim da mi išta objašnjavaju,niti da se mole za mene,niti da me spašavaju.
Takve ljude ću koliko god to bude moguće ignorirati.

descriptionSotonizam - Page 9 Emptysotonizam

more_horiz
sotonisti nisu samo ljudi koji su jednostavno odbacili boga i treba se s tim pomiriti i nikome ništa. NE njih treba obratiti, a što se tiče katoličke crkve njom upravljaju ljudi koji nisu nepogrešivi. oni su pogr4ešivi kao i mi svi. Naravno da je crkva imala svojih gafova, ali tko nije.Smile

more_horiz
obred

more_horiz
Kako spriječiti mlade da čitaju sotonističku literaturu,slušaju sotonističku muziku?Kako obratiti nekog tko te ne želi ni saslušati?Smije ti se u lice....a roditelji misle da je to prolazna faza puberteta.Možda?!No,duboko se zaglibi i strada.
Je li dovoljno moliti se za takvu mladež ili....?????
Kako pomoći toj djeci,tim roditeljima....?????

more_horiz
joj koliko pitanja. prvo:jednostavno s njima razgovarati prije nego to počnu raditi i pokušati spriječiti ulazak u takvo loše društvo i naravno DOBAR ODGOJ. zašto princ williams nije niti sotonist niti mag niti išta slično?
drugo: to nije prolazna faza puberteta to je sotonizam, okultizam... tj. stvari koje odvraćaju od boga, a vuku na drugu stranu i to je opet problem ne informiranosti roditelja. ne treba se zamarati onima koji ti se smiju u lice već moliti za njih, njihovu dušu ...treće i četvrto: ne nije potrebno SAMO moliti za takvu mladež nego treba isticati boga u javnosti više kao nešto dobro nego kao nešto loše i provoditi evanđelje(ne mislim na to de se treba vratiti u prošlo doba i tako živjeti nego prilagoditi to suvremenom svijetu). Kako pomoći toj dijeci i tim roditeljima: ako ih osobno znate prvo ih dobro informirati o tome te zatim preporučiti mu molitvu(kada vidiš da su to prihvatili) i odlazak u crkvu te na molitvu otklinjanja(ili poslije mise potražiti pomoć svečenika). Surprised

more_horiz
Treba žaliti ateiste i sotoniste jer oni koji se odreknu pravog boga, prave vjere ti će sigurno u pakao, jer nitko ne ide u pakao, ako to ne želi. Neutral

more_horiz
...jer oni koji se odreknu pravog boga, prave vjere ti će sigurno u pakao

A pravi Bog i prava vjera su...što?

jer nitko ne ide u pakao, ako to ne želi.

Hmm...zar stvarno? Da li postoje uopće ljudi koji žele u pakao?

pozdrav

Euro

more_horiz
Onaj tko je musliman to ja za njega prava vjera, onaj tko je katolik to je za njega prava vjera ...odreći se te vjere te preći u drugu vjeru ili još gore sektu... to je ono što sam pod time mislio. Pod ovim " jer nitko ne ide u pakao ako to ne želi" sam mislio na to da netko svojim djelima pokazuje to da se predodredio za pakao iako to možda u svojoj svijesti ne želi. A pogledajmo sotoniste, znaju da postoji Bog, znaju da postoji sotona, ali su se predodredili za sotonu. Pa ako se odrekao boga onda sigurno ne očekuje nakon smrti raj. Zatim metalci koji slušaju one gnjusne sotonističke tekstove koji govore o mržnji prema bogu, o nasilju ... oblače se u crno nose okrenute križeve itd.(darkeri) svi ti činovi govore, sigurno ne o Bogu. Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply