Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Njegovanje duhovnosti - um Kristov

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionNjegovanje duhovnosti - um Kristov - Page 2 EmptyRe: Njegovanje duhovnosti - um Kristov

more_horiz
ah crusader
oprosti

neću ostajati prekomjere iskorištavajući gostoprimstvo
odmah sam rekla čim budem kamen spoticanja odlazim

Bio Mir Gospodnji sa svima vama i ljubav moja

descriptionNjegovanje duhovnosti - um Kristov - Page 2 EmptyRe: Njegovanje duhovnosti - um Kristov

more_horiz
NIsi mi odgovorila na ono prethodno pitanje, zasto..?

more_horiz
Tko ovo vjeruje nije kamen spoticanja:

Ivanova 4,1Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.
1. Ivanova 4,2Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je.
1. Ivanova 4,3A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je Antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu.
1. Ivanova 4,4Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu.
1. Ivanova 4,5Oni su od svijeta, zato iz svijeta govore i svijet ih sluša.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Istrazitelju srca; ne trabunjaj! Osim toga, kad vec toliko volis
spominjati Jaganjca i sve to, kad si se posljednji put pricestila? Sto
tebe muci, koji su ti problemi..? Nemogu si predociti koja je poanta
tvoje pjesnicke enkripcije, ali pomalo naginjes luciferstvu. Ispravi me
ako sa mnom nesto nije u redu. Pocnji istrazivati svoju dusu i svoj um!
MCM, OY

Suvremena tolerancija na nekim krscanskim forumima nalazi se vec iz zida kreativnosti posebno u duhovnim trazenjima nekog originalnog izraza koji u svome korjenu ima ceznju prema priznavanju osobnosti..
Mnogi ocekuju pohvale i ohrabrenja za svoju poboznost..U tome ima dosta pozitivne teznje prema solidarnosti u kojoj bi se moglo osjecati manje osamljeni..
Neki se uspiju nametnuti sa izrazitom originalnoscu pa to izaziva natjecateljski dominoefekt koji donosi negativne posljedice - uzimam svoje krpice i odlazim u metamorfozu..To se moze tolerirati razumnom primjenom milosrdja..pa onda namjesto ostrih reakcija koje opet trebamo tolerirati nekada si mozemo dopustiti izraze - ne trabunjaj, pa netralalakaj, ili dokle ces tralalajku..Neki se od takvih rijeci povlace uvrijedjeni i osjecaju se neshvaceni..No i na njima je odgovornost promisljanja - ispeci pa reci, da ne bi tarlalakao..Nisam sasvim razumio Istraziteljku srca zasto je odabrala takav heremeneuticki izraz modernog duhovnog Shakespearea..Zasto ne Tina Ujevica..Jedan od pozitivnih razloga sto je Istrazivacica srca odabrala takav pjesnicki stil koji u nekome izaziva otpor sa primjedbom imitiranja oblicja biblijskog izraza, vidim u kritici formalizma i suhopranosti..Istarzivacica srca je trazila vise spontanosti..No spontanost moze se takodjer naci u podrucju natjecateljske psihologije chataovanja ..Potrebno je da zajednicki podnesemo kritiku kada nam netko kaze - tralalakas..No to nam bas ne godi , ali se moze podnijeti..Istrazivacica srca se ponasala kao predimenzionirani vojnik koji nisu bas uobicajene za artiljkeriju ali su pogodni za slobodne strijelce ili snajperiste..No i takvi ipak moraju doci jednom kuci - na Nebo kamo svi tezimo..Trebamo iskoristiti pozitivni oblik dominoefekta milosti..Nemojmo se stavljati u polozaj kamena - namjerno..
Zaista luciferstvo je opasni otrov mjesanja istine i oblicja istinitosti koje se uvlaci u svakoga vjernika ako ne pazi na svoj duhovni rast..No dobro je primjeniti:
"O Jahve, ne gordi se moje srce niti se oči uznose.
Ne idem za stvarima velikim ni za čudima što su iznad mene.
Ne, ja sam se smirio i upokojio dušu svoju;
kao dojenče na grudima majke, kao dojenče duša je moja u meni."
Istarziteljka srca:
ili misliš
da nije moguće djelovati svojevoljno milosnom djelovanju protivno??

Kada oni koji su okusili milost pa opet se upuste u protivljenje milosti
i zakona, koliko nam je moguce oprastati?
Oprastanje je dio duhovnog rasta..Ali protivimo se necem u tome...Cemu?
Protivimo se zloupotrebi uvrijedjenosti, itd dok ne dostignemo 77 puta i tako dalje...to je lanac duhovnog rasta koji je sastavni dio Kristovog jarma..!Mislim da je moguce prestati grijesiti i tako olaksati mnogima nosenje kriza...

more_horiz
predragi, nemam ja što oprostiti,
vi oprostite meni
jer govorim i previše,
nemam koga ja šta učiti
ja samo ljubim.

inspiracija me nagnala pisati
a kad vidim da smetam i da bunim
ne bježim jer uvrijeđena
već jer sumnjam u svoga duha.
Mišljenja sam da duh dobar privlači Ljubavi Isusovoj,
ako sam Ljubavi kriva,
to ne mogu podnjeti!!

A dobar ratnik adame
okreće obraze...ne puca

o ničem površnom ni svetovnom ne želim gubiti vrijeme
za mene postoji samo moj Bog
a On je Bog mnogih ovčinjaka
ja sam jedna bleee Rimokatolkinja Very Happy tongue bejbi

Isuse smiluj se flower

more_horiz
istražitelj srca je napisao/la:
predragi, nemam ja što oprostiti,
vi oprostite meni
jer govorim i previše,
nemam koga ja šta učiti
ja samo ljubim.

a kad vidim da smetam i da bunim
ne bježim jer uvrijeđena
Mišljenja sam da duh dobar privlači Ljubavi Isusovoj,
ako sam Ljubavi kriva,
to ne mogu podnjeti!!

A dobar ratnik adame
okreće obraze...ne puca

Isuse smiluj se flower

Molim te pojasni nam ovo bleee...hvala ti....nemoj ovo uzeti kao prozivanje na denominacijsko izjasnjavanje.

more_horiz
Pozdravi Istraziteljici Srca:
Eto vidis, a mene su u skoli ucili da se najprije predstavim ljudima s
kojima suradjujem, kao osnovni bonton, i nije mi bio problem priznati
da sam katolik koji je mozda sasvim slucajno zalutao na
interprotestanski forum, i svrati ponekad. Sta je problem predstaviti
se gdje zivis, cim se bavis i sto volis?!
Vidim da sam Te mozda povrijedio (gore) onim dvjema izrazima, oprosti
zbog toga, ova rimovanja mi tesko padaju, ne mogu ih normalno
procitati, te je moja brzopletost ocjenila tvoj stil izrazavanja "trabunjanjem".
Da, jel ono bleee znaci =>
tongue ???

more_horiz
Kad bi ovakav prorijedjeni izmetani raspored stihova bio stvarnost tada bi nam istrazitelj srca prikazala poeziju:

nemam koga ja šta učiti
ja samo ljubim.
ne bježim jer uvrijeđena
ako sam Ljubavi kriva,
to ne mogu podnjeti!!

Ali u originalnom rasporedu misli srca koje krvari ukazuje na druge namjere koje je bolje izraziti prozom..

more_horiz
O duhovnom rastu Anđelko Košćak u Glasu Koncila

kaze :
"Duhovni rast se događa u suradnji Boga i čovjeka, a pritom je važno ne zamijeniti uloge - Bog zove, traži, odabire, potiče, nuka - ne samo neke, nego sve - ta svi smo »pozvani na svetost«. Čovjek je pozvan osluškivati, »da poslušam što mi to Gospodin govori«. Slušanjem postajem poslušan Bogu, postajem čovjek vrijedan Božjeg pouzdanja, vjeran i odazivam se, jer prepoznajem glas. Ne vidim lica Božjega, ali prepoznajem glas i to mi je dovoljno, naime, nitko mi ne može pružiti više."

http://www.glas-koncila.hr/rubrike_meditacija.html?broj_ID=13158

more_horiz

Draga....isztrazitelj srca...nije zgodno dati ovako javno svoj identitet,mislim da nisi dobro razumjela Crusadera.I molim te postivaj i ostale ucesnike foruma colorom slova.Rijetko kada ili nikada je dopusteno pisati colorom slova...pa te molim budi i prema drugim ucesnicima foruma pazljiva i koristi samo crnu boju.Hvala ti na razumjevanju i BVB.

Zadnja promjena: ; pet 30 stu 2007, 08:01; ukupno mijenjano 4 put/a.

more_horiz
Duhovni rast se događa u suradnji Boga i čovjeka

postajem
poslušan Bogu

vjeran i odazivam se

Smile

ipak čovjek na milost treba dati odgovora-nije apsoluta pasiva, ha Smile?

cheers

more_horiz
Istarzitelj srca:
Duhovni rast se događa u suradnji Boga i čovjeka

ako covjek nije sebi oblikovao Boga po uputi Zavodnika,
zato-

Kusas kusnju svoju da uvecas vjeru moju
mislec da je dar Duha kusnja
al jeste sa trpljenjem kriza, jer iz Getsemanije
volja neka bude Tvoja po svoj Zemlji
da se srce svako usudi prepoznati nerazapeto
sakriveno lucifersko svjetlo
koje zanasa svako srce mudroscu svojom
a ispravlja ludoscu kriza iz praha podize
suurazapete suuskrsnike koji su se nadali susuznesenju
jer se odazvase kad ih srce ostavi same
iznemoglo bez rijeci suhih usana zedne duse
te nam dade Bog srce novo i duh novi
milosti se odazovi

Tebe , mislim, ne muci vise sumnja u ljudski autoritet
jer si nasla mjeru procjenjivanja predrasuda..
Abrahamu bilo lakse nego nama, od nas se trazi zrtvovati sebe...govore oni koji se nisu razapeli..

Ali
'Ako tko u govoru ne griješi, savršen je čovjek, vrstan zauzdati i cijelo tijelo. Ubacimo li uzde u usta konjima da ih sebi upokorimo, upravljamo i cijelim tijelom njihovim. Evo i lađa: tolike su i silni ih vjetrovi gone, a neznatno ih kormilo upravlja kamo kormilarova volja hoće. Tako i jezik: malen je ud, a velikim se može ponositi.
Evo: kolicna vatra koliku šumu zapali! I jezik je vatra, svijet nepravda jezik je među našim udovima, kalja cijelo tijelo te, zapaljen od pakla, zapaljuje kotač života. Doista, sav rod zvijeri i ptica, gmazova i morskih životinja dade se ukrotiti, i rod ih je ljudski ukrotio, a jezik - zlo nemirno, pun otrova smrtonosnog - nitko od ljudi ne može ukrotiti.
Njime blagoslivljamo Gospodina i Oca, njime i proklinjemo ljude na sliku Božju stvorene: iz istih usta izlazi blagoslov i prokletstvo. ...!' (Jak 3:2-10)

No ako bi preispitivanje srca poslo samo putevima Bozjim - Bog bi nam olaksao reforme u denominacijama..a to se zove prema Otkrivenju 18 - Izlazak iz Babilona onih koji su se oduprli slusati nauke ljudske vec su poslusali ici za Jagnjetom kuda god ono podje..No u pozivima za izlazak iz Babilona susrecemo se sa proklonjanjem, no:
"Blagoslivljajte one koji vas proklinju: blagoslivljajte, a ne proklinjite. Radujte se s onima koji se raduju! Plačite s onima koji plaču! Budite istog osječaja jedni prema drugima!" Rimljanima 12,14.-16.)

"Na kraju, svi budite jednodušni, puni suosječanja, bratske ljubavi, milosrđa i poniznosti."1.Petrova 3,8

[url=http://embed src="http://godtube.com/flvplayer.swf" FlashVars="viewkey=4ee3524ccf035d35b284" wmode="transparent" quality="high" width="330" height="270" name="godtube" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" //embed]http://<embed src="http://godtube.com/flvplayer.swf" FlashVars="viewkey=4ee3524ccf035d35b284" wmode="transparent" quality="high" width="330" height="270" name="godtube" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /></embed>[/url]

more_horiz
ne zavaravaj se
i ne stavljaj riječi svoje u moja usta

puni nerazumjevanja zbog hladnoće

da si shvatio pričicu o ribaru na mulu
svatio bi sve riječi moje

..da je čovjeku dostatna Ljubav Božja
što mu Providi ono sunce, onaj mir i onu ribicu večeri!!
Ne uznost se veličini-ma čega
osobito svojoj minornoj ljudskoj svemoći!!
Ja proklinjem ljudsko poimanje Pravde i Suda
jer je to leglo svih ljudskih samoVolja
a Boga žudim-budi vazda Volja Tvoja!!

ali i to da je vrhunac Čovještva upravo kad uzljubi Boga svoga iznad svega i sebe,
prizna Ga utjelovljenim te pred njim- Oltarskim Sakramentom prigne koljeno,prizna ga Bogom
svojom Voljom razuma i srca prepusti život Gospodinu Razapetom da ga po pričesti Tijela i Krvi zbog Vjere koju ispovjeda-Probrazi

tada dolazi do preobrazbe čovjeka..
koji živi više ne sebi već Isus u njemu
i za druge,
..........................dođi Kraljevstvo Tvoje

Vjerujem u Kristu je Spasenje!!

(čovjek je često ipak zadržan svetovnim da ne razmišlja o Bogu svakodnevno, previše površan da razmatra duhovno i previše lakomislen da ne zna što čini-kao obično pod Kristovim Križem!!!)
Mir s vama

more_horiz
a ti ako misliš da čovjek može samovoljno iti žrtvovati....

ja kažem da su to samo žrtve i paljenice Stare...

sada je Novo Vrijeme
i ovu žrtvu treba
Odabrati Bog
da bi bila- kao -POTPUNO SUOBLIČENA - Žrtva Kristova
POTPUNO PREDANA za Božju Slavu Čast i Hvalu!!

Bog sve u svemu i Mir vaš

more_horiz
započinje žetva nek!

more_horiz
Bez nadanja koje nam daje Krist briga za osobnu duhovnost je narcisoidna briga da se pomocu uma, srca i duse bez Boga stvori sigurnost ocekivanju boljeg svijeta..To je lazna nada ..Isus nam daje nadu koja je ujedno iščekivanje i nazočnost; jer, činjenica da ta budućnost postoji, mijenja sadašnjost. Ta nada nije nešto, nego Netko: ne temelji se na stvarima koje prolaze i koje nam mogu biti oduzete, nego na Bogu koji se daruje zauvijek. Zbog toga je to nada koja oslobađa i brojnim kršćanima omogućuje da iz ljubavi prema Kristu ostave sve..Nadanje koje u sebi nije vec ostavilo sve ima veliku prepreku u sebi - vjeru koja nije pobijedila svijet..Vjera koja je pobijedila svijet je Isusova vjera..Zato je njegovanje duhovnosti - stalno strazenje kako bi nadom ostali u spasenju..Rimljanima 8,24..

more_horiz
..Sveti je Otac potom napomenuo kako Isus nije
donio društveno-revolucionarnu poruku
poput Spartaka, i nije bio borac
za političko oslobođenje
, kao Barabba ili Bar-Kochba. On je donio nešto
potpuno drugačije: … susret sa živim Bogom … susret s nadom koja je
bila jača od patnji ropstva, i koja je zbog toga iz nutrine mijenjala
život i svijet.
Krist je pravi filozof koji nam kaže tko je u stvari
čovjek
, i što treba činiti kako bi uistinu bio čovjek. On pokazuje i
put poslije smrti; samo tko je u stanju to činiti, pravi je učitelj
života. On nam daje nadu koja je ujedno iščekivanje i nazočnost; jer,
činjenica da ta budućnost postoji, mijenja sadašnjost.
(…)

more_horiz
Svijetu su objavljene njegove prljave haljine,
Krist mu daje svoje haljine, svoju pravednost..
Prevladavanje krize svijeta je poruke svijetu za sadasnje vrijeme istraznog suda prije Kristovog drugog dolaska..
Da bi se svijet vrati Bogu, Njegovo kraljevsko svecenstvo
pokazuje vjeru koja kroz ljubav radi i mijenja drustvenoekonomske odnose ...Unosenje principa ljubavi u temelje slobode drustvenoekonomskih odnosa mijenja strukturu kapitala..Marks to nije htio vjerovati...

Ali, prolazi oblicje svijeta, i vec je kaze apostol Pavao - proslo..
No ispitivanje haljina nije sredstvo javnog sramocenja kakvim je bio izlozen Krist..Nema nitko pravo u ime pravednosti javno sramotiti bliznjeg ukazivanjem na prljavstinu koja se moze ocistiti jedini krvlju Isusa Krista..
<tr><tr><tr><tr>
Potom mi pokaza Jošuu, velikog svećenika, koji stajaše pred anđelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži.</A>Anđeo Jahvin reče Satanu: "Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?</A>A Jošua bijaše obučen u prljave haljine dok stajaše pred anđelom Jahvinim.</A>Anđeo se obrati onima koji pred njim stajahu i reče im: "Skinite s njega te prljave haljine!" I reče mu: "Evo, skidam s tebe tvoju krivicu i odijevam te u dragocjenu haljinu!
I nastavi: "Stavite mu čist povez oko glave!"

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply