O kvantnoj fizici imas u knjizi: "Carev novi um" Rogera Penrosea. (dovoljna za pocetnike)
Naravno bolje je studirati fiziku.
Naravno bolje je studirati fiziku.
Justin je napisao/la:Koliko sam ja shvatio, teorija evolucije kaže da "najjači opstaje" - to je njezin moto.
Prema tome, tu nema nikakvog morala, nikakvih moralnih principa...
I doista bih volio da mi neki evolucionist odgovori na pitanje:
U kojem trenutku u povijesti svijeta je nastao moral?
Justin je napisao/la:ALI ČOVJEČE, KAD BI JEDAN TIGAR SKOČIO NA TVOG OCA I RASTRGAO GA - zar se ne bi zapitao: "Pa zašto je Bog stvorio takvu životinju, koja ubija??"????????????
KAKAV JE TO BOG?
JA U TAKVOG BOGA NE VJERUJEM!
Mali princ je napisao/la:Pa životinje su savršene, i NIKAD ne napadaju čovjeka iz čistog mira, ako to čovjek nije dao povoda, što direktnog što indirektnog.
Justin je napisao/la:Ako grijeh (a s njime, dakle, ni smrt, jer u Bibliji piše da je smrt plaća za grijeh) nije postojao sve do pojave čovjeka (dakle oko 1,750.000 godina p. K.), što mislite, koliko se životinja namnožilo na Zemlji do pojave prvih ljudi?
Krizostom je napisao/la:mali prinče, ti si onda jedan od rijetkih katolika koji ne vjeruju da je prvih 11 poglavlja knjige Postanka mit...
Živac je napisao/la:Pa onda se slažeš da je Post 1.-11. mit?
Mali princ je napisao/la:Knjiga postanka je po svom sadržaju mit, ali po onome kako se treba čitati itekako je stvarnost jer je to u stvari kodirani tekst.
Krizostom je napisao/la:Šteta što ove knjige nema na hrvatski jezik, imam je na srpskom jeziku...
POSTANJE - Ariel Rot
"Da li su nauka i religija nepomirljive? Da li savremena nauka sa svojom teorijom evolucije opovrgava biblijski izvještaj o nastanku života? Da li prihvatanje biblijskog izvještaja o Stvaranju znači odbacivanje nauke?
Dr. Arel Rot, kao naučnik i zastupnik biblijskog koncepta Stvaranja, tvrdi da, ako se uzmu zajedno, nauka i religija mogu dati mnogo kompletnije razumevanje sveta koji je oko nas, našeg mesta u njemu, i konačnog smisla i svrhe našeg života.
Autor analizira argumente u prilog teorije evolucije i koncepta Stvaranja, zatim dokaze o Potopu, kao i mogućnosti i ograničenja naučnog metoda i pitanje autentičnosti Biblije. On zaključuje da biblijski model nedavnog Stvaranja predstavlja mnogo opravdaniji model nego model evolucije ili neki od prelaznih modela kao što su progresivno stvaranje ili teistička evolucija.
Pored predavanja biologije Ariel Rot je proveo 30 godina u proučavanju odnosa nauke i religije. Rot je također učestvovao u sporu evolucije i Stvaranja u Americi, iznoseći argumente pred mnogim prosvetnim i sudskim organima, a prevodio je i mnoge geološke i paleontološke ekspedicije širom sveta.
Ako je netko iz Zagreba, a zanima ga ova knjiga nek mi se javi i dobit će je na čitanje...ja još nisam počeo čitati, nemam vremena...
|
|