Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Stvaranje svijeta - doslovno ili u slikama?

power_settings_newLogin to reply
+6
Štefek
Pravednik
ILIJA
No Nick
emanuel
danijel12
10 posters

descriptionStvaranje svijeta - doslovno ili u slikama? - Page 2 EmptyRe: Stvaranje svijeta - doslovno ili u slikama?

more_horiz
ne moraš odmah plakati administratorima. da, izjava je bila ružna, iako dobro znaš na što sam mislio, i zato sam ublažio izjavu. pa ako sam ti stavio riječi u usta koje ti nisi mislio, onda molim te reci što je to u Bibliji zajedničko sa mitovima iz iraka

descriptionStvaranje svijeta - doslovno ili u slikama? - Page 2 EmptyRe: Stvaranje svijeta - doslovno ili u slikama?

more_horiz
imhotep je napisao/la:
ne moraš odmah plakati administratorima. da, izjava je bila ružna, iako dobro znaš na što sam mislio, i zato sam ublažio izjavu. pa ako sam ti stavio riječi u usta koje ti nisi mislio, onda molim te reci što je to u Bibliji zajedničko sa mitovima iz iraka

Čuj ti si moderator i ne bi smio sebi dozvoliti ovakav bezobrazluk. Ako misliš da me možeš bezočno uvrijediti pa onda tražiti da ti nešto dokazujem a da se prije toga nisi niti ispričao, varaš se da ću na to nasjesti.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
imhotep je napisao/la:

Čuj ti si moderator i ne bi smio sebi dozvoliti ovakav bezobrazluk. Ako misliš da me možeš bezočno uvrijediti pa onda tražiti da ti nešto dokazujem a da se prije toga nisi niti ispričao, varaš se da ću na to nasjesti.

prvo, zloupotrebljavao si moje riječi i htio si mi predbaciti da sam antisemit, drugo, zbog toga sam rekao da ne moraš plakati administratorima jer ću sam sebe primjereno ispraviti tako što ću obrisati svoju izjavu, nije u tome bila namjera vrijeđanja, i treće, ne moraš davati svoje mišljenje ako ne želiš i tako nasjesti na moju podvalu

more_horiz
Pa ja bi voljela,da za ovako ozbiljnu temu konzultirate strucnu literaturu,i ne shvatite odmah bilo kakve imputacije,jer steta je ne cuti argumentirano dva razlicita stajalista.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Pa ja bi voljela,da za ovako ozbiljnu temu konzultirate strucnu literaturu,i ne shvatite odmah bilo kakve imputacije,jer steta je ne cuti argumentirano dva razlicita stajalista.

Čuj Dina ne prihvaćam ovakav način komunikacije od tvog štićenika imhotep-a, jednostavno ne smije se nekom stavljati u usta misli koje niti sam napisao a niti imao na umu. On meni bezobrazno imputira antisemitizam i nevjerovanje u Boga a ti umjesto da osudiš takav način komunikacije ti praviš neku uravnilovku. Kad bi netko Abrahamu napravio ono što je imhotep meni ti bi se potrgala od potrage za isprikom. Budi malo dosljedna, bar se probaj napraviti.afro

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Čuj Dina ne prihvaćam ovakav način komunikacije od tvog štićenika imhotep-a, jednostavno ne smije se nekom stavljati u usta misli koje niti sam napisao a niti imao na umu. On meni bezobrazno imputira antisemitizam i nevjerovanje u Boga a ti umjesto da osudiš takav način komunikacije ti praviš neku uravnilovku. Kad bi netko Abrahamu napravio ono što je imhotep meni ti bi se potrgala od potrage za isprikom. Budi malo dosljedna, bar se probaj napraviti.afro

Cuj,Izrail...ma ja ne krijem da je Imhotep moj ljubimac....ali vidim da ti se i momak na neki nacin ispricao...ali mi je vec zlo ...da se svaka tema,koja nam svima moze biti na blagoslov, svede na uvrijdjene i vredjace...mozemo i nesto skupa nauciti,pa makar i razlicito mislili...ne zelim potpirivati i doljevati ulje na vatru.
Zato vas obojicu... jos jednom molm,idemo diskutirati uz duzni respekt,a ne stalno forum spustati na nivo dviju komsinice...bla,bla,bla...rekla kazala...mislila,vidila...idemo u miru diskutirati s argumentima.
Stvaranje svijeta - doslovno ili u slikama? - Page 2 EmoticoneEmoticone_com
Volim izaci iz provinciskog miljea u diskusiji...jer vrijeme nam je svima preskupo,pa ako se ncemo jedni od druge nesto nauciti onda se necemo ni musketirski ponasati.

more_horiz
Tebi savjetujem da svoju sklonost prema njemu pretvoriš u savjetovanje i poučavanje pristojnom komuniciranju. Ja nisam počeo prvi već tvoj štićenik. Napisao sam reakciju na Inlinerov post a onda se tvoj pulen uključio na neprimjeren način. Kako je uopće moguća rasprava s nekim koji ne čita ono što se piše već stavlja gadosti drugima u usta. Ovakvim ponašenjem samo dokazuješ dvostruka mjerila i sklonost prema nekima npr. Abrahamu, impotepu a nesklonost prema nekima kao npr. Ruti.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Tebi savjetujem da svoju sklonost prema njemu pretvoriš u savjetovanje i poučavanje pristojnom komuniciranju. Ja nisam počeo prvi već tvoj štićenik. Napisao sam reakciju na Inlinerov post a onda se tvoj pulen uključio na neprimjeren način. Kako je uopće moguća rasprava s nekim koji ne čita ono što se piše već stavlja gadosti drugima u usta. Ovakvim ponašenjem samo dokazuješ dvostruka mjerila i sklonost prema nekima npr. Abrahamu, impotepu a nesklonost prema nekima kao npr. Ruti.

Izrail...da li me cujes....idemo kao civilizirani ljudi diskutirati,hvala ti na savjetu...sto ti meni sad imputiras denominaciske protekcije...Jel' se Ruta sam ispricala za svoju prebrzu reakciju DA; i sta sipas ulje na vatru,idemo dalje...razlicito je vrijeme i stil odgajanja.Ne bini...tebi dajem najveci % popusta ,jer si startao s Gutscheinom.
A nemoj me uzrujavati molim te,imam strasnu prehladu,i postedu od posla.

more_horiz
danijel12 je napisao/la:
Ja ne mogu teološki ništa dokazati. Mogu samo napisati neka svoja razmišljanja o toj temi (samo ću dotaknuti neke dijelove iz Postanka o kojima sam nedavno razmišljao).

Iako je Bog stvorio svijet, ne vjerujem da ga je stvorio doslovno u sedam dana. Ovi dani mi više izgledaju kao faze u postepenom razvoju našeg svijeta koje su trajale milijarde i milijune godina. Prvo je Bog stvorio svemir – slika neba i zemlje (danas se procjenjuje da je svemir nastao prije otprilike 15 milijardi godina), zatim Sunce i Zemlju - u našem sunčevom sustavu (prije otprilike 4,5 milijardi godina). Kasnije se uzdiglo kopno na Zemlji pa je postepeno vegetacija prekrila kopno. Nakon toga su se pojavile životinje, prvo u moru pa na kopnu (prije otprilike 1 milijardu godina). I konačno se prije 35000 godina pojavio Homo sapiens (iako su se njegovi preci pojavili i prije). Zato ja dane u Božjem stvaranju shvaćam ne doslovno kao naše dane, već kao etape (koje su trajale milijune godina) u procesu nastanka svijeta.

Moje je mišljenje da to poglavlje donosi teološku istinu, a ne uvijek i povijesnu.

Ako nam Biblija iznosi pogrešne podatke iz biologije, astronomije, historije, geografije...kako onda možemo toj istoj knjizi vjerovati kada priča o teologiji...ko nam može garantirati da i Biblijska teologija nije pogrešna, da nam ni "upute za spasenje" koje su u njoj date nisu pogrešne ili "za ono vrijeme"?
Tvoj pristup je potpuno pogrešan. Biblija nije ni geografski udžbenik ni udžbenik iz biologije reći će moderni teolozi, već nam daje upute kako se spasiti. Ali ako je Biblija u krivu u pogledu npr. biologije, zašto vjerovati Biblijskom Bogu kad daje upute za spasenje?
Ja tvrdima de je svaka riječ iz Biblije, a posebno TORE popločana znanstvenim činjenicama!

Ne vjeruješ u doslovno stvaranje. Ne čudi me. Ljudi su takvi. Ako Bog kaže u svojoj pisanoj objavi da su dva i dva četri, ljudi će reći da nije Bog tako mislio, da je to preneseno značenje...i da dva i dva mogu biti i tri i pet i sve drugo osim onako kako Bog kaže.

Kako možeš mješati pseudo-religiju, darwinovo sektaško naklapanje sa kršćanstvo? O kakvim ti milijardama godina pričaš? Kakav prelazak majmuna u čovjeka, za te gluposti imaš sektaške forume darwinista.

Čitao si Izvještaj o stvaranju iz prve Mojsijeve, kako ti nije upalo u oči da piše:
" Tako bude večer, pa juto - dan prvi. " 1 Mojsijeva 1,5
Zar ne vidiš da se radi o doslovnom danu?! Kako objašnjavaš da je Bog prvo stvorio biljke ( treći dan ), a onda sunce, mjesec i zvijezde ? Kako su biljke milijardu godina ( ako to nije bio doslovni dan ) mogle egzistirati bez svijetla, kakva je uopće svrha njihovog postojanja milijardu godina u tami?
Kakav je to Bog kojem trebaju milijarde godina da nešto stvori? Ne, to nije Bog opisan u Bibliji, JHVH stvara svojom riječju, trenutno.

more_horiz
danijel12 je napisao/la:
Kada bi se unatrag računale godine od Krista pa do Abrahama (npr. po Lukinom ili Matejevom rodoslovlju), tada bi svijet (pa i Adam i Eva) bio stvoren pred otprilike 6000 godina, ali što ćemo onda sa znanstvenim dokazima (npr. fosilima) koji starost Zemlje procijenjuju na otprilike 4,5 milijarde godina, a pojavu čovjeka (Homo sapinensa) na 35000 godina?

Onda, ako je Rijeka izvirala iz Edena odakle se granala u četiri kraka (Pišon, Gihon, Tigris i Eufrat), zašto danas ne možemo pronaći Eden (konfiguracija tla se u zadnjih 6000 godina neznatno promijenila, a ne vjerujem da je Bog uništio Eden), ni stabla spoznaje dobra i zla te života?

Zemlj je stara 6 000 godina. Koliko je svemir star ne znamo. Koji znanstveni dokazi, koliko puta trebam ponoviti da darwinizam nije znanost, koliko puta treba ponoviti da metoda ugljik c14 ne dokazuje ništa, osim da je živi puž star 25 000 godina?! Koliko puta treba objašnjavati da se darwinisti služe metodom dokazivanja koja se zove metoda začaranog kruga ( npr. kako možemo dokazati da su niži organizmi stariji od viših? Tako što niže organizme nalazimo u starijim slojevima stijena. A kako znamo koji su slojevi mlađi, a koji stariji? To znamo po fosilima koje u njima nalazimo. ). Evolucija je stara bajka, u novom ruhu, koju danas sve više znanstvenika odbacuje ( evo nedavno ju je odbacilo 400 znanstvenika http://www.discovery.org/scripts/viewDB/index.php?command=view&id=2732&program=News&callingPage=discoMainPage)

Ne možemo pronaći Eden jer više nije na zemlji. Do potopa je Eden još uvijek bio na Zemlji, Bog je na njegova vrata postavio anđele i ljudima je ulaz bio zabranjen.
Potop je potpuno promjeni lice Zemlje, ni ljudi ni Zemlja više nikad od tada nisu bili isti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply