Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kraj vremena

power_settings_newLogin to reply
+9
mirjam
bolna
Darko
vivi
Debora
Daniel
Spart
kainos
Mali princ
13 posters

descriptionKraj vremena EmptyKraj vremena

more_horiz
Neki kažu da je kraj vremena počeo.

descriptionKraj vremena EmptyRe: Kraj vremena

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Matej 24 poglavlje</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Je, otkad je počelo postojanje.Very Happy

more_horiz
<BLOCKQUOTE>e kad je moj prof.filosofije rekao da se s radjanjem pocinje umirati mi smo svi zinuli,ali sad drugacije mislim i vjerujem da je to tako.

<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Je, otkad je počelo postojanje.Very Happy
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
juce gledam na TV kako se desavaju strasne erupcije,da li to predskazuje kraj plave planete.

more_horiz
Dina je napisao/la:
juce gledam na TV kako se desavaju strasne erupcije,da li to predskazuje kraj plave planete.

Prije nekoliko milijardi godina bile su još strašnije explozije.

more_horiz
Čuj mali princ, mi kreacionisti vjerujemo da je zemlja stara kojih 6000 godina, a ne milijarde...

P.S. Kad budeš odgovarao na ovo pitanje prijeđi na forum Znanost & Porijeklo i odgovori na temu kreacionizam ili evolucionizam

more_horiz
Sve što se zbiva na plavom planetu (potresi,poplave,ratovi....)zapisano je u Bibliji kao znak posljednjeg vremena.Nitko od nas ne može znati kada će doći kraj ovom svijetu,ali blizu je.

more_horiz
Svako jutro kad se probudimo sve smo bliži kraju ovog svijeta, tj. sve smo bliži grobu....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Svako jutro kad se probudimo sve smo bliži kraju ovog svijeta, tj. sve smo bliži grobu....

Imas pravo, ali i kad se ne probudimo, i kad spavamo, sve smo blize grobu ako nismo presli iz smrti u zivot.Koji su u Kristu nad njima grob nema moc da ih zadrzi ako i umru prije Kristovog dolaska.I grob je pod vlascu Krista jer je bio u grobu..
Ozbiljna tema, nemojte je napustati, ona je dio radosne vijesti!
Naprijed Prince Mali ka pobjedi nad grobom kroz Isusov kriz..
tvoj abraham</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Sve što se zbiva na plavom planetu (potresi,poplave,ratovi....)zapisano je u Bibliji kao znak posljednjeg vremena.Nitko od nas ne može znati kada će doći kraj ovom svijetu,ali blizu je.

Presudno je vazno : Biti istinski svet, svetiti se i uciti druge istinskoj svetosti - a istinska je svetost dati zivot za neprijatelje svoje - jer je i Krist dok smo bili neprijatelji dao zivot za nas u mrznji nad grijehom..
Mi mozemo biti sudionici Bozanske prirode..</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Abraham, htio sam reći da se Otkrivenje događa u svakom ponaosob svakog dana, svi mi putujemo k Cilju, i stižemo zajedno-tada dolazi ponovo Krist pred nas.

more_horiz
Sto mislis pod dogadjanjem Otkrivenja u nama,kojem Cilju putujemo,i kojim sredstvima?

<BLOCKQUOTE>
Abraham, htio sam reći da se Otkrivenje događa u svakom ponaosob svakog dana, svi mi putujemo k Cilju, i stižemo zajedno-tada dolazi ponovo Krist pred nas.
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
Sto mislis pod dogadjanjem Otkrivenja u nama,kojem Cilju putujemo,i kojim sredstvima?

<BLOCKQUOTE>

Kojem Cilju? U stvari ne postoji konačni Cilj, kao kraj putovanja, postoji Put, Istina i Život, što znači da i u Vječnosti će naše bivstvovanje biti karaktera putovanja, jer Ciljem nećemo postati.
Događanja Otkrivenja su simbolički zapisano procesi u svakoj osobi koja ruši stare okamine i bori se sa zmijom u sebi, kojoj se Krist objavljuje. Kako je nutrina ogledalo vanjskog svijeta, i obratno, mnoge osobe doživljavaju i Apokalipsu izvana, odnosno vide takvim svijet u kojem se nalaze.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Wouu, viđer ti našeg Malog princa, proroka i vidovnjaka! Razz
De, reci ti nama, ko je to tebe naučio tako zboriti?
A da nam pokažeš na primjerima iz Otkrivenja kako se to apokalipso događa.

Baš sam jučer napenalila jednu zmijicu smjeh

a, čuj, jel to propovijeda velečasni tako u tvojoj crkvi, de dovedi ga vamo na pivo pijani Poznam ja jednog velečasnog, ima crveni nos, uvijek miriši na šljivu, al jako dobar čovjek, nema šta, pun je viceva i kad god se sretnemo, nasmije me do suza.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Wouu, viđer ti našeg Malog princa, proroka i vidovnjaka! Razz
De, reci ti nama, ko je to tebe naučio tako zboriti?
A da nam pokažeš na primjerima iz Otkrivenja kako se to apokalipso događa.

Baš sam jučer napenalila jednu zmijicu smjeh

a, čuj, jel to propovijeda velečasni tako u tvojoj crkvi, de dovedi ga vamo na pivo pijani Poznam ja jednog velečasnog, ima crveni nos, uvijek miriši na šljivu, al jako dobar čovjek, nema šta, pun je viceva i kad god se sretnemo, nasmije me do suza.

Da sam ja slijedio svoje župnike koje sam imao prilike sretati, danas bi bio na liječenju od alkohola u psihijatrijskoj bolnici skriven od ljubomornih muževa. Moji župnici u svjetovnom životu su bili cugeri, švaleri, homići...ali ovaj trenutni je zbilja čovjek svećenik.obred

Tko je mene to naučio? A tko je Svijetlo istinsko koje prosvjetljava sve ljude?

more_horiz
Dragi naš Mali prinče, zaista volim što si na forumu, pišeš jako zanimljive tekstove.

Pitala bih te slijedeće: da li svjetlo istinsko koje JEST Krist Isus, dolazi čovjeku izvana ili iznutra?
Ako dolazi izvana, da li postoji određen broj posjeta Svjetla nekom čovjeku, ili se to događa beskrajno, dok je živ čovjek?
I, na koji način može čovjek da prepozna da li svjetlo koje mu zasja jest istinito ili prijetvorno, jer se i sotona može pretvoriti u anđela svijetla?

Hvala unaprijed, i molim tvoj broj telefona na moj private mail. Noemi. ( PS: pozvani ste u mozgalicu farao )

more_horiz
9Svjetlo istinsko

koje prosvjetljuje svakog čovjeka

dođe na svijet;10bijaše na svijetu

i svijet po njemu posta

i svijet ga ne upozna.11K svojima dođe

i njegovi ga ne primiše.12A onima koji ga primiše

podade moć

da postanu djeca Božja:

Noemi, pitaš me o Svjetlu, dolazi li izvana i(ili) iznutra, te koliko se puta pojavljuje nama. Pitaš me kao da pitaš ribu dolazi li joj voda izvana ili iznutra, te koliko se puta pojavljuje ta voda! Svjetlo Istinsko, sama Riječ, je vazda s nama, od početka vremena je s čovječanstvom, do svršetka svijeta. U Njoj plivamo, u njoj jesmo, po Njoj živimo. Koliko puta nam se javlja? Bolje da se upitamo koliko imamo snage je gledati i otvarati oči da je ugledamo. Jer ne ovisi o Bogu koliko će nam se puta objaviti u našim životima, nego koliko Ga snage imamo mi gledati i primiti u sebe. Na nama ovisi hoćemo li prihvatiti ponuđeno Spasenje. Još u Starom Zavjetu Isus se objavljivao ljudima (to teološki zovemo Protoevanđelje), samo su Ga rijetki mogli i znali primiti. U Novom Zavjetu On postaje Svjetlo koje se objavi svima na spas, i kao što je obećao, s nama je do svršetka svijeta. I svuda Ga možemo ugledati, i svuda možemo isčitati slova velike Božje knjige koju piše svaki dan. Svaki tren je pojedino slovo žive Biblije koju možemo čitati svuda oko nas, koje nam govori o slavi Vječitoga. Bog svakim trenom pjeva Bibliju od korica do korica, Kraljevstvo je i u nama i svuda oko nas. Samo na nama ostaje hoćemo li ga prihvatiti cijelim svojim bićem ili ćemo živjeti pored njega kao gladni čovjek pored pune trpeze.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply