Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kako dopustiti zlu da nadvlada dobro

power_settings_newLogin to reply
+3
simply
Spart
Trešnja
7 posters

descriptionKako dopustiti zlu da nadvlada dobro - Page 2 EmptyRe: Kako dopustiti zlu da nadvlada dobro

more_horiz
Ljubav Bozja, nas navodi na pokajanje,mi mozemo samo oprastati preko ljubavi,i naravno ako netko trazi pokajanje,a sto recimo prakticno,ako taj koji trazi oprost,i ti mu oprostis,a on se okrene,i smije,onaj koji se kaje mora prestati ciniti zlo,koje je napravio,inace,ljubav bi mu bila na kredit.
I sad slijedece pitanje,da li i vi oprastate,onako kako bi vi meni savjetovali da oprostim,daklem kad je u pitanju vasa vlastita koza.Sjecam se, jednog primjera iz svog zivota,netko me je uvrijedio,dosao je brat posrednik,i pitala sam ga isto sto i vas da li bi ti oprostio,da si tako sta dozivio,bio je posten i rekao molimo se z Kristovu snagu.

descriptionKako dopustiti zlu da nadvlada dobro - Page 2 EmptyRe: Kako dopustiti zlu da nadvlada dobro

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ljudi, jel vi to mislite da možete imitirati Isusa? Very Happy

jel' to trebala biti neka šala?

more_horiz
Konine, ako mi netko učini nešto nažao ja mu moram oprostiti pokajao se on ili ne. To je ono što Biblija uči. Bog kaže da se ne trebamo osvećivati jer je krajnji sud i osveta Njegova. Ponovo ti naglašavam razliku između onoga što Bog zahtjeva od kršćanina i njegovog djelovanja u vidu oproštenja koje je uvjetovano. Nemoj miješati stvari.

more_horiz
Feba je napisao/la:
Konine, ako mi netko učini nešto nažao ja mu moram oprostiti pokajao se on ili ne. To je ono što Biblija uči. Bog kaže da se ne trebamo osvećivati jer je krajnji sud i osveta Njegova. Ponovo ti naglašavam razliku između onoga što Bog zahtjeva od kršćanina i njegovog djelovanja u vidu oproštenja koje je uvjetovano. Nemoj miješati stvari.

Zašto bi morali oprostiti nekome tko se nije pokajao? Gdje to Biblija uči?
Osveta je skroz druga stvar, nemoj sada ti miješati stvari. Osveta je univerzalno negativna pojava i nikada se ne treba osvećivati.
Kada nekome ne oprostiš to ne znači nužno da češ mu se osvetiti.
Ja govorim o Isusu, jer doista postoji razlika između onoga što Bog čini i onoga što treba svakodnevno činiti čovijek. Zato je Bog i sišao na zemlju u Isusu, da nam da primjer. Isusa trebamo nasljedovati u djelima.
Ako Isus, dok je bio na Zemlji nije svima opraštao, ne vidim razloga zašto bi to trebali mi?

Meni bi bila zanimljivija rasprava u smjeru, šta to točno znači neoprostiti nekome i zašto bi to bilo negativno po nas? misli

more_horiz
Oprostiti nekom je prije svega stav prema toj osobi.Tako da i u situaciji da ta osoba koja nas povrijedi ne zatraži oprost,naša kršćanska dužnost je da imamo "taj stav" ali ne samo izvana,nego u srcu.

more_horiz
Mi ovdje pišemo o opraštanju, a naziv teme je : kako dopustiti zlu da nadvlada dobro. mouse

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ljudi, jel vi to mislite da možete imitirati Isusa?

Ne imitirati, nego biti poput Njega. Very Happy

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
Mi ovdje pišemo o opraštanju, a naziv teme je : kako dopustiti zlu da nadvlada dobro. mouse

Bravo Noemi:pop: obred obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mislim da je naziv teme malo čudan jer po mome trebalo bi biti kako dopustiti dobru da nadvlada zlo,tj. dobro je zauvijek pobjedilo već na križu,što mislim da ćete se složiti svi sa mnom.Opraštanje također nije van konteksta,premda bi trebalo otvoriti temu i za to.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Mislim da je naziv teme malo čudan jer po mome trebalo bi biti kako dopustiti dobru da nadvlada zlo,tj. dobro je zauvijek pobjedilo već na križu,što mislim da ćete se složiti svi sa mnom.Opraštanje također nije van konteksta,premda bi trebalo otvoriti temu i za to.

Da, Josua ,cudan je naslov teme,ali prakticno,sto pise kakvi ce ljudi biti u poslijednje vrijeme,Bogohulnici,hvalise srebroljupci,oholi,koji vise mare za slasti.....ii ako mi zivimo u takvom dobu,kako treba dopustiti zlu da nadvlada dobro?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Ljudi, jel vi to mislite da možete imitirati Isusa?

Ne imitirati, nego biti poput Njega. Very Happy

Slažem se, jer ne znači da ako Božju volju izvršavam da emitiram Isusa,
Želim svim srcem u potpunosti dopustiti da me Sveti Duh vodi a znamo da on nas preobražava u KRISTOV LIK,to želim biti slična Isusu,to je Božja volja za nas,nikakva imitacija nego SUOBLIČAVANJE U KRISTOV LIK,i vjerujte to je moguće,plodovi o tome svjedoče.

cv </BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply