Feba je napisao/la:
Kršćani svoju vjeru i postupke temelje na Biblijskim naputcima a ne na tjelesnoj, nezreloj procjeni što je dobro a što nije.
Ma naravno, ali shvati da kada ti nabaciš par stihova, to meni apsolutno ništa ne znači, odnosno ja neznam koje je tvoje stajalište o tome. Svi smo mi pročitali istu Bibliju, svi znamo te stihove, stvar je u razumijevanju, u shvaćanju. Isti stih se može shvatiti na jako puno načina.
Feba je napisao/la:
Ti ovdje spominješ Isusa i trebaš znati da je On najavio sud nad religoznim ljudima ali istodobno im je pružio mogućnost pokajanja.
Baš tako! Upravo si potvrdila moju izjavu. Naravno da im je pružio mogućnost pokajanja, kao što trebamo i mi, svima koji nam čine zlo, a kada dođe to pokajanje dužni smo oprostiti svakome tko to od nas zatraži. Ali primjeti da je pokajanje nužan preduvijet, bez pokajanja nema oprosta.
Feba je napisao/la:
Moraš razlikovati da kršćani kao Isusovi sljedbenici nisu u istoj ravni s Bogom što se tiče oproštenja. Mi smo dužni oprostiti svakome i to je ono što Isus uči. Bog nije dužan oprostiti svakome već samo onome koji se pokaje.
Od kuda ti to? Ajmo ovako: Postoji savršeno djelovanje. Savršeno djelovanje je kada oprostiš onome tko se pokaje. Bog je savršen. Bog djeluje savršeno. Mi trebamo biti savršeni poput Boga, poput Isusa. Mi trebamo djelovati savršeno. Znači, mi trebamo oprostiti onome tko se pokaje, a ne svakome.
Ovo što si ti napisala ima samo dva zaključka.
1. Savršeno djelovanje je kada opraštaš svakome. Zaključak, Bog ne djeluje savršeno.
2. Savršeno djelovanje je kada opraštaš onome tko se pokaje. Zaključak, Bog djeluje savršeno, a ti ne. Zašto? Treba djelovati savršeno.