Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionEvangelizacija zadnjeg vremena EmptyEvangelizacija zadnjeg vremena

more_horiz
Dok vodim raspravu sa clanovima foruma na temu sta je to istinsko krstenje Svetim Duhom, moje misli su utonule duboko u Rec Boziju, razmisljam o doktrinama, stihovima Biblije koji bi jasno predocili moje argumente.
I tako setam ulicama rodnog grada, jedno sasvim obicno vece, pitam se pa dobro ja drugima govorim o tome sta Sveti Duh jeste sta nije a kako ja mogu biti siguran da ga imam.
LJudi pored mene prolaze idu svojim poslovima i odjednom prolazi jedan mladi bracni par gurajuci kolica. Beba je zaista predivna i ja sam joj se osmehuo. Njeni roditelji su to primetili i takodje osmehom meni izrazili svoju naklonost.

Poceo sam da mislim, jedno sasvim obicno vece, jednog dana koji ni po cemu ne moze i nije neki poseban dan razmisljam o maloj bebi i moje srce pocinje da ispnjava tuga.

Volim te Gospode Isuse, ja te volim i ti znas to i ta ljubav koja gori u mojoj dusi je dokaz da je to tako. Ne nije mi stalo ni do cega posebno u ovom mom rodnom i melanholicnom gradu, SAMO ZELIM JEDNO DA LJUDI SE BAR SETE TEBE.

Kako su svi utonuli u jednu duhovnu amneziju ne zele govoriti o tebi Moj veliki Boze, ne ti nisi njihova tema.
Prolazim dalje i pitam se sta sam ja uradio da ih zainteresujem za tebe i tvoje veliko Spasenje, secam se jedne pesme koja kaze ZAR JA MORAM PRAZNIH RUKU STATI PRED SVOG GOSPODA NE VODECI NI JEDNU DUSU.

Da bio sam na evangelizaciji u svom rodnom gradu koji je bio obavesten da ce se te veceri i tih dana govoriti o tebi i niko niko, niko nije dosao.

Vernici su bili spremni verska grupa je bila na bini spremna da peva pesme Sionkse posvecene tebi, i niko ih nije mogao cuti, na kraju su i pevali samo tebi.

KAKVA JE TO PROKLETA RAVNODUSNOST ZAVLADALA LJUDIMA PA DA SU ZABORAVILI TOLIKO SPASENJE KOJE JE TEBE MOJ SPASITELJU BOZE KOSTALO TOGA DA SVOG VLASTITOG SINA PRINESES NA ZRVTU UMESTO DA KAZNIS NAS!

Kako ljudi mogu ostati ravnodusni i hladni, kako hriscani u crkvama mogu biti mlaki PREMA TOLIKOM SLAVNOM SPASENJU!

Sta se dogadja sa nama, gde je zar, gde je vatra ljubavi, gde je zanos sa pocetaka hriscanstva. MORA LI SVE BAS SVE NA KRAJU OVOGA VREMENA BITI FORMA, MORA LI SVE BAS SVE BITI MRTVA LJUSTURA KOSTUR HRISCANSTVA, IMA LI NADE MOJ SPASITELJU ZA JOS JEDNO IZLICE TVOJE BOZANSKE MILOSTI KAO NA DAN PENTAKOST.

Hoces li doci u sili Svoga Duha na nas i UCINTI DA SE U NAMA RODI LJUBAV PREMA TEBI, UCINI TO KAO STO SI UCINIO NA DAN PENTAKST.

Ucini da Laodikejska hladnoca zauvek ode iz nasih dusa, posalji vatru ljubavi u nas, UCINI DA BUDES U NASIM SRCIMA JEDINI.

U mislimi dolazi prica iza Starog Zaveta, kada si poslao svoje unistenje na Jerusalim i rekao si anjdelu Zatiraci, ZAPECATI ZA SPASENJE SAMO ONE KOJI UZDISU ZBOG BEZAKONJA KOJE SE CINI U GRADU.

Znao sam to je znak DA JE NEKO KRSTEN SVETIM DUHOM, njegovo srce gori ljubavlju i zeljom da dovodi ljude do tebe Isuse.

Pitam se sta mi svi zajedno danas mozemo uciniti DA JOS JEDNOM OVIM PROSTORIMA PRENESEMO PORUKU TOG UZVISENOG SPASENJA!

Voleo bih da na ovoj temi pricamo o tome sta smo mi kao pojedinci ucinili za sirenje Bozijeg Kraljevstva i sta nameravamo da ucinimo.

Pozdrav svima

descriptionEvangelizacija zadnjeg vremena EmptyRe: Evangelizacija zadnjeg vremena

more_horiz
Razumijem te brate. Samo ja to drugacije izrazavam. Ja sam ljubomoran za Slavom Bozjom. Sto nije razastrta medju narodima, da svi slave i bolje se Boga.

Inace, nasuprot vecinskom misljenju smatram da danasnje krscanstvo nije laodiceja.

Vec Sard.

Vjerujem da dolazi vrijeme i osobno vjerujem da me na to Duh nagoni...da je vrijeme Izaije i Jeremije. Jeremije posebno. Vjerujem da treba poceti ljudima ne govoriti vise o Isusu i njegovoj zrtvi na krizu. Jer su je prezreli. Svi znaju i briga ih.

Vrijeme je da se pocne govoriti o macu nad narodima. Vrijeme je da se prica pokvarenom narastaju o osudi Bozojoj i o njihovom grijehu koji je dopro do neba. Hoce li Bog poslati svoje andjele da uvide je li tako? Hoce li se naci netko tko ce posredovati? Hoce li se naci 10 ljudi? Hoce li doci Job u Ninivu i propovjedati unistenje koje nadolazi? Hoce li se pokajati?

descriptionEvangelizacija zadnjeg vremena EmptyRe: Evangelizacija zadnjeg vremena

more_horiz
dominik, 7 crkava označava povijest crkve i 7 crkava posljednjih vremena do konačnog ujedinjenja u Zaručnicu Kristovu...Laodiceja označava mega-crkve po svijetu tipa one koje vodi Benny Hinn, Kenneth Copeland itd....isto tako elementi Laodiceje postoje u današnjem kršćanstvu po povijesti...

more_horiz
Hm...to je sto ti mislis. Znam za to tumacenje i da je rasireno.

Ali ja sam u uvjerenju da je danas slicno Sardu. Cak i nisam siguran da te crkve predstavljaju poruke crkvama u vremenima vec crkvama koje su tada bile.

Osim toga ti vjerujes onom tipu kojem prevodis knjige, sto doista smanjuje moje povjerenju u tvoje tumacenje prorocanstava.

more_horiz
to je opet tvoja stvar što ne znaš prepoznati pravog proroka...ili bar pitati Boga da ti osvjedoči za njega...a što se tiče mojih tumačenja proročanstava, ti ne moraš meni ništa vjerovati...na tebi je da istražiš to

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Razumijem te brate. Samo ja to drugacije izrazavam. Ja sam ljubomoran za Slavom Bozjom. Sto nije razastrta medju narodima, da svi slave i bolje se Boga.

Inace, nasuprot vecinskom misljenju smatram da danasnje krscanstvo nije laodiceja.

Vec Sard.

Vjerujem da dolazi vrijeme i osobno vjerujem da me na to Duh nagoni...da je vrijeme Izaije i Jeremije. Jeremije posebno. Vjerujem da treba poceti ljudima ne govoriti vise o Isusu i njegovoj zrtvi na krizu. Jer su je prezreli. Svi znaju i briga ih.

Vrijeme je da se pocne govoriti o macu nad narodima. Vrijeme je da se prica pokvarenom narastaju o osudi Bozojoj i o njihovom grijehu koji je dopro do neba. Hoce li Bog poslati svoje andjele da uvide je li tako? Hoce li se naci netko tko ce posredovati? Hoce li se naci 10 ljudi? Hoce li doci Job u Ninivu i propovjedati unistenje koje nadolazi? Hoce li se pokajati?

Ne ljuti se u Ninivu je bio Jona a ne Job,vjerujem da je bio lapsus.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dominik Dominik,

Sad si me podosta iznenadio. Sard a ne Laodikeje, e pa trebalo bi jako dobro to prodiskutovati, inace Da li verujes sa smo u zadnjim vremenima? Verujes ili mi se bar to tako cini po onom delu gde si govorio o tome da su ljudi prezreli Isusvou zrtvu i da je sada vreme Suda.

Mogu samo reci da pravac u kome si krenuo u razmilsljanju nije sasvim pogresan. Pa ipak na osnovu cega si zakljucio da zivimo u Sarddskom crkvenom dobu?

Mislim Rec Laodikeja znaci ljucka prava i to dosta govori o nasem dobu koje forsira prava ljudi i takodje je poslednje crkveno doba posle koga dolazi sud, ako zivimo u poslednjem dobu onda to mora biti Laodikeja opet kazem zanimaju me argumenti Pisma da je to Sard.

Danijele JOS JEDNOM TE PITAM NA OSNOVU KOJIH KRITERIJUMA SI ZAKLJUCIO DA JE TAJ COVEK PROROK, ja ne poricem da Bog ima svoje Proroke, ALI MORAMO ZNATI NA OSNOVU KOJIH NJIHOVIH KVALITETA MOZEMO ZAKLJUCITI KO JE OD BOGA KO NE?

Ne kazem da covek nije prorok ne znam samo bih voleo cuti na osnovu kojih njegovih dela postupaka si ti zakljucio da jeste.

more_horiz
ali zašto bi te ja to trebao uvjeravati? da ti ja kažem tisuću stvari o njemu koji njega potvrđuju kao proroka to ništa ne znači dok se ti ne poniziš pred Bogom i pitaš Njega za njegovo osvjedočenje posredstvom Duha Svetoga...On će ti najbolje reći a ne ja...no kao prvo trebaš istraživati TI SAM i čitati proročanstva ili svjedočenje njegovo ili pak nešto vezano uz njega...to što ti ja kažem samo ulazi u debatu, a ja to ne želim, ako ti ne želiš istražiti ili pitati Boga za njega, TO JE TVOJA STVAR i između tebe i Boga...a ne da ja imam nešto s time....

isto tako naveo sam ti da na na mom blogu imaš citate što je Božji prorok i koje stvari on radi iz Biblije...

http://bozjeprorocanstvo.blog.hr/arhiva-2006-08.html#dan19

more_horiz
Pa naravno da cu proveriti svakog coveka koji tvrdi da ga je Hrist poslao, zato te i pitam koji su njegovi kvaliteti koji su tebe naveli da ga prihvatis.

more_horiz
pitaj Boga, ne mene

more_horiz
Ok, Daniel, kako Bog odgovara kada Ga pitamo?

more_horiz
kako do koga...možda preko Biblije, možda preko nekog drugoga, možda direktno...tko zna kakva je Njegova Volja

more_horiz
Ja mislim da govori na sve te nacine.

Ako Ga na primer ne cujem preko Biblije, onda govori preko nekog drugog. Ili kroz san i tako nesto.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:

Vec Sard.

"Halo, Jone pokajtemo se i ujedinitemo se za utjehu i mač i sud, za milost i sud kraj, jer dolazi Isus..:
Tješite tješite narod moj , sada , jer je milost i sud, mač i radost, dva srpa britka baca Gospod jedan za drugim na Zemlju - jedan za žito drugi za grožđe..!
Kad ste žito na klasu ste obrtnom, kad ste grožđe na čokotu ste Babilonskom, izlazite iz čaše Babilonske , ne pijte njezina vina niti mješajte mješavine, uđite u gornju sobu za slugama koji ne htješe piti vašu čašu jer su žito na klasu obrtnom, primite i vi oganj jakoga glasa i moći velike svjetlosti, obasjajte zemlju pravdom jer se vrata zatvaraju, nitko više neće uči samo će Jagnje izići kad se knjige zatvore u skoro vrijeme svoje ..Vršite i završite posao utjehe, mača , milosti i suda jer je vrijeme kada vremena više neće biti jer se dovrši svjetlost koja poravnjava svijet a tame i mraka više neće biti jer im je kraj .."</BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Surova ravnodušnost prema Evanđelju je posljedica surove ravnodušnosti k.denominacija prema umiranju duša u svijetu.
Ne nalaze spojiti utjehu i mač, milost i sud jer se međusobno prepiru o povijesnom proročkom prvenstvu pozvanosti objave Kristrovog dolaska putem sadašnje istine metodom usrdnosti Duha Svetog..Radi se o tome da se denominacije trebaju naći u gornjoj sobi i svaka se pokajati i očistiti kako bi primila Duha Svetog u punini za posao velike žetve iz Otkrivenja 14.Ujedinjenje k.denominacija (a ne ekumena!) na temelju pokajanja radi objave tješenja i mača - poziva za izlazak iz suvremenog Babilona i opomene o nesudjelovanju u grijesima babilonskim počinje osobnim pokajanjem radi vršenja današnje evanđeoske službe najave Kristovog dolaska sa Božjom ponudom pripreme na temelju opravdanja vjerom ...To je nova reformacija i novo probuđenje povijesni nastavak reformacije kojoj će vrhunac velike sile biti u Novoj pedesetnici - Moćnog anđela Otkrivenje 18 ..Povijest je pokazala da je svako pravo probuđenje i reforma Izraela bila spojena sa proslavljanjem Božjeg moralnog zakona i pripreme za prvi a sada za Kristov drugi dolazak.

<BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Vidim da je ovo stara tema, ali volio bi da se nastavi i smatram da se ne čini dovoljno da bi se proširila Radosna vijest Hrvatskom.

Prvo i osnovno je da svaki dan molimo i zahvaljivamo se Gospodinu za probuđenje u Hrvatskoj i što izljeva svog Duha na nespašene te im omekšaje srca da bi žedni rado prihvatili Riječ koja im se svjedoči.

U međuvremenu trebamo ići gdje nas On po svom vodstvu pošalje i malo pomalo činiti proboj u duhu objavljujući Gospodstvo Isusovo gdje god se zateknemo dovodeći ljude Kristu.

Vjerni u malome, Gospodin će nam dati i veće i tako će se evangelizacije činiti kroz velike skupove, propovijedi i slavljenja po trgovima, stadionima itd.

Sve što trebamo je staviti se Gospodinu na raspolaganje i reći mu "Mene pošalji."

Svi znamo da je ovaj narod zaveden religijom i da se opire na bilo što što nije u njihovim okvirima pobožnosti, ali kada idemo u Njegovoj snazi, proboj je tu i uspjeh zagarantiran.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply