No Nick je napisao/la:dominik je napisao/la:Nista vise nije ni cisto ni necisto, za onoga tko jede sa cistom savjescu. Koga savjest osudjuje - taj neka radi po savjesti i drzi se Mojsija.
Jela su za trbuh i trbuh za jela, ali Bog ce unitisti i trbuh i jela.
ja jedem sve sa zahvalnoscu Gospodinu. Izbjegavam alkohol i kofein, i neke lijekove (recimo aspirin i slicno) jer utjecu mi na um. Ali opet, ponekad i to uzmem ako je potrebno. Ali, drzim se malih kolicina.
Mudar covjek ce se drzati onoga sto je Duh rekao po Pavlu. Ali, sto se hrane tice, to nije bitna istina, pa je dopustena sloboda ljudima.
Tuzno je samo, kada krscani, svoju slobodu pretvore u zakon za sebe i ostale - i tada cine zlo, kaljajuci tudju savjest i stavljajuci im kamenje na put.
Jer krscani vole gledati druge i njihove greske, ali boje se pogledati u svoje srce, jer cesto znaju se ruzne stvari skrivati po kutevima.
cekaj malo, prijatelju.
ja praktikujem Lev. 11, ako se ne varam, i sto ima tu lose, hajde objasni mi lepo, razumno, logicno? Za tebe je to "ropstvo", za mene je to sloboda u Kristu, jer lepo se osecam i zdravo.
Mozes li mi to objasniti?
Pa i dalje mi nisi odgovorio nikako, sem toga i ja sam odgovorio na poslednji zvonkov post.
I jos jedno pitanje. Da li razumes zasto adventisti (izmedju mnogih, nisu jedini) postuju zdravstvene principe koji se nalaze u Lev. 11??
Pozdrav.