Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pitanje za nekatolike!

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionPitanje za nekatolike! EmptyPitanje za nekatolike!

more_horiz
Nadam se da nikome nece smetati ovo pitanje.
Naime, zanima me, da li ste od svog rodjenja pripadnici Vase zajednice ili jednostavo odrastajuci ste odlucili nesto promjeniti? I zasto?

descriptionPitanje za nekatolike! EmptyRe: Pitanje za nekatolike!

more_horiz
Ja sam bio katolik...odlučio sam nešto promjeniti....Aristotel je rekao: "Platon mi je drag, ali draža mi je istina"...tako i za mene,
katolička crkva mi je draga, ali draža mi je istina...

more_horiz
Po tvome u katolickoj crkvi nema istine?

more_horiz
Da u pitanju je doktrina...

more_horiz
Mozes malo objasniti?

more_horiz
Sve te doktrine o kojima je riječ su na forumu Apologetika...ovdje bih morao pisati romane i romane....

more_horiz
Mirena, mogu ti reći zašto ne idem u katoličku crkvu, iz mog osobnog pogleda. Mene smeta što je uvijek isto na misi, to me doduše smeta i kad posjetim neku drugu crkvu.

Uvjek isto, isto, stalno isto. Nekako me to ne zadovoljava. Obred, ritual koji se ponavlja. Mislim da je to Bogu dosadilo.Moj duhovni apetit je malo drugačiji.

Čitala sam u Bibliji da je Bog davao Izraelcima, dok su išli ka obećanoj zemlji, manu s neba, uvijek svježu i nisu je smjeli uzimati za dva dana, jer bi se usmrdjela.

Ja sam to hranjenje dočarala sebi i u sadašnjici. Svaki dan svježa duhovna hrana mi treba. Jer, danas nisam ista kao i juče. Trebam se duhovno razvijati , jačati, rasti u spoznaji.

Nije mi logično da ikoja crkva koja treba poticati božju djecu na rast, ima sustav tapkanja u mjestu, već napamet se sve zna. Ustani, sjedi, izrecitiraj molitvu koju je netko nekada napisao, um već navikao i unaprijed zna, to po meni nije razvoj. Molitva jest komunikacija s Gospodinom. Kako to da onda govorim neke ustajale molitve, makar kako one sveto zvučale, mislim da je Bog zaslužio od nas više s obzirom na to što je učinio za nas, dao svog jedinog sina za naše grijehe, i sad da mu ja recitiram neku napamet molitvu. Bog nije robot, ON je živ, On me ljubi, želi da mu otvorim svoje srce, da mu kažem ono što mislim i što osjećam, a ne što sam napamet naučila.

Idem po onome: evanđelje je radosna vijest o spasenju. Takve crkve bih voljela u kojima se govori ljudima o Radosnoj vijesti i što to znači, crkve u kojima ljudi mogu komunicirati, pitati ako im nešto jasno, učiti se življenju na temelju Biblije.

Svrha crkve treba biti: propovijedanje evanđelja svakome stvorenju, duhovni rast obraćenika i zajedništvo u molitvi, slavljenju i euharistiji, pomagati jedni drugima, itd.

Tako da sam istraživala i vidjela da je najlakše imati uređeni sustav, u kojem se nitko baš previše ne zanima za dušu čovjeka, kako je čovjeku danas živjeti, kako da vjernik opstane u pokvarenom svijetu u kojem vlada pohlepa,laž, bludnost, duhovna iskvarenost, licemjerje, lažna pobožnost.

Crkve promašuju zadaću koju im je Gospod Isus namijenio. Miješaju se u stvari u koje ne bi trebale, a ne bave se onim što je važno.

Ma, puno je toga. Nije začuđujuće, jer i to piše u Svetom Pismu da će ljubav ohladnjeti.

Pokaži mi crkvu Ljubavi i crkvu koja nije mlaka u duhu. Tragam za takvom crkvom. Sad Sad

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Mene smeta što je uvijek isto na misi, to me doduše smeta i kad posjetim neku drugu crkvu.

Uvjek isto, isto, stalno isto. Nekako me to ne zadovoljava. Obred, ritual koji se ponavlja. Mislim da je to Bogu dosadilo.Moj duhovni apetit je malo drugačiji.

često se to dešava ljudima koji su sami sebi mjerilo pa tako prosuđuju druge prema trenutnom osjećaju.
Još je gore ako to poistovjete s onim Bog tako misli.
Onda je mali korak do one želje Bit ćete kao Bogovi.
A zbog nje smo iz raja istjerani jer nas je njom sotona prevario.
Stoga ponizimo se study i otjerajmo oholost izvor svake zablude.
Tako nećemo nikog napadati već živjeti vjeru.
Nema ništa od toga da napadam drugu vjeru jer to što je netko ovakaav ili onakav ne mijenja činjenicu kakav sam ja.
Zar ne?

more_horiz
Ma kužim što hoćeš reći, samo da ti kažem da sam ja preskupo došla do slobode da vjerujem Kristu i umalo život izgubila, a da bi se zadovoljila s onim što se nudi kao bogoštovlje. Više mi se sviđa onaj tvoj opis Opus-deija, nego dosadna misa koju treba odraditi da bi se savjest umirila: eto, i to sam odradila, bila na misi. A to što su misli drugdje i što ljudi nepromijeni odu kući iz crkve, za to će netko morati odgovarati Bogu. Većina svećenika, pastora, propovijednika odradi svoj posao kao što i šuster odradi svoj. To me boli, to me smeta, zbog toga plačem pred Bogom i molim se za sluge u božjem vinogradu, da se Duh sveti spusti na sluge božje i da propovijedaju Evanđelje kako jeste. I da nam daju riječ božju koja će nas promijeniti.

Molim te, nemoj me krivo shvatiti, zaista nisam ohola duša. I ne bih se usudila napasti nekog vjernika, no imamo pravo reći što mislimo o crkvama, bez obzira jel to ova ili ona.

Želim i žudim da nađem crkvu kao kad je Polikarp poučavao vjerujuće.Crying or Very sad

more_horiz
Znamo li uopće kako je strašno u paklu? Znamo li uopće zašto je Bogu dragocjen ljudski život? Mislimo na one koji žive oko nas? Znamo istinu božju, i šutimo. Koliko je ljudi oko nas koji traže izbavljenje, spasenje, traže milost, traže očišćenje od grijeha, nezadovoljni su, pate, odvojeni su od Boga, stradavaju u svojim grijesima, umiru i gube dušu radi neznanja.

A mi se busamo u prsa! Imamo doktrine! Imamo sustave! Imamo propovjednike! Imamo zvanje i znanje! I imamo srce zatvoreno za palog griješnika koji vapi za Isusom! A kuda da odvedemo? Kome dovesti uplakanu griješnu ženu sa ulice? Kome da dovedem onog jadnog narkomana koji se pokušava skinuti sa heroina? Tko će mu dati podršku, zagrljaj, molitvu u sili božjoj koja će ga osoloboditi i iscjeliti? Tko od nas ima takvu ljubav za izgubljene da razumije, osjeća i da je toliko ispunjen Duhom Svetim, da može donijeti živu riječ koja mijenja?

Gdje su te silne velekrasne crkve i njhovi službenici. Kome služe? Ljudima ili zidovima? Ima takva u mom gradu. Krasna, velika, nova, misijski centar. Zjapi prazna.

Ajmo u post , molitvu i pokajanje. Zlatko Sudac je divno rekao: želite vidjeti Boga? Pogledajte u oči bližnjem svom. Što vidite u njima?

more_horiz
Noemi je napisao/la:

A to što su misli drugdje i što ljudi nepromijeni odu kući iz crkve, za to će netko morati odgovarati Bogu. Većina svećenika, pastora, propovijednika odradi svoj posao kao što i šuster odradi svoj. To me boli, to me smeta, zbog toga plačem pred Bogom i molim se za sluge u božjem vinogradu, da se Duh sveti spusti na sluge božje i da propovijedaju Evanđelje kako jeste. I da nam daju riječ božju koja će nas promijeniti.

Čuj nemoj se toliko usredotočiti na druge i suditi im, bolje pogledaj sebe i otkloni svoje greške. Taj stav je nužan za izlazak iz stanja suhoće u kojem si sada.
Za to je vrlo dobra njiga od Tome Kempenca "Nasljeduj Krista"

http://www.veritas.com.hr/duhovnost/nasljeduj_krista.php

more_horiz
Brate moj u Kristu, nisam suha, evo pušem nos u maramicu, i brišem suze molitvene. I voljela bih , ako je ikako moguće da budeš iskren. Pišem stvarne činjenice i iskustva. Nisam izmislila to što pišem.

Bolje volim biti nesavršena i u milosti, nego bez greške i religiozni mrtvac. Bog će mene dovesti u red jer me ljubi i ja ga ljubim. I voli me ovakvu kakva jesam. On nas poznaje, vidi duboko u naša srca da li smo zaista predali njemu cijelo svoje biće ili smo se okitili samopravednošću.

Hvala ti, Oče, za moje mane i vrline, hvala što me ljubiš ovakvu kakva jesam. Tebi donosim sav moj život, i neka svaka sekunda mog života, moj dah, pogled , riječ i misao pripada samo tebi, Oče moj voljeni. Krv tvoga sina Isusa neka me opere i čisti od svakoga grijeha, useli se u moje srce i ti me vodi, jer ja ne znam ništa, samo sam smrtnik i griješnik. Budi milostiv meni griješnoj, Gospodine. I smiluj se i pošalji izbavljenje svima koji pate, koji su usamljeni, nesretni, dođi Gospdine Isuse.
Dođi....

more_horiz
sve je to u redu i kao prvo od svega što treba činiti je pomagati bližnjemu i ljubiti ga te svjedočiti mu Krista (onome tko ne vjeruje), no stvar je u tome da i mnogim katolicima treba to isto jer mnogi katolici vjeruju u spasenje po djelima te molitvu Mariji i svecima što je zabranjeno Biblijom...znači oni sami trebaju biti evangelizirani PRAVIM Evanđeljem...a ti prijatelju Izraile, kažeš da Noemi ne sudi kako treba suditi po Bibliji (njihova djela), a ti kažeš onda da ona NE sudi kako treba, već ti sudiš njezinu dušu u kojoj vidiš suhoću...pa mislim ovo je katastrofa...nemam uopće riječi...

more_horiz
Duhovna suhoća je pojam kad čovjek ima osjećaj da je Bog daleko.
Kod nas katolika to nije osuda kad kažemo da je netko upao u suhoću.
To je proces čišćenja i vrijeme kad Bog pokazuje da bez njega nema ništa i uzalud nam sav naš trud.
Stoga nemojte me krivo shvatiti.

A to da Biblija brani molitvu Blaženoj Djevici Mariji je No

more_horiz
Jeste, suho je i besplodno moje srce ako ću zanemiriti zapovijed Isusovu, ako ću slijediti ljudsku pobožnost a zanemariti božji zakon i zapovijedi.

Jeste, suhi smo ako ne plačemo za izgubljenom rodbinom , susjedima i sugrađanima.
Jadni smo ako mislimo da možemo zadovoljiti Boga formama, dogmama i doktrinama koje smo stavili na prvo mjesto a pokajanje na zadnje.

Jadni smo i suhi ako ćemo si postaviti druge zastupnike i posrednike mimo Isusa Krista.

Djela apostolska nam kažu: Bog nije daleko ni od jednog od nas, po njemu živimo i mičemo se, od njega potječemo, Bog ne prebiva u građevini sagrađenoj ljudskoj rukom, ne smijemo držati za božanstvo ljudsku tvorevinu od zlata, srebra ili kamena, Bog kaže ne klanjaj se i ne služi idolima i kipovima, Bog poručuje da se trebamo pokajati i obratiti, imamo jamstvo kroz uskrsnuće Isusa od mrtvih, Bog je dao svima životni dah...

Bog je daleko od nas ako ne ljubimo bližnjeg svog.....zar možemo mirno spavati znajući što je božja volja a ne vršmo?

Možda trebamo izmijeniti Bibliju?

Objasni mi, mollim te, zašto bih se trebala moliti bilo kom drugom osim Bogu? Zar na taj način ne gradim bogom još nekoga pored živoga Boga? Kud ću onda sa deset božjih zapovijedi, s ovom: Ja sam Gospodin Bog tvoj, nemaj drugih bogova uza me. Ako se molim svetoj Mariji ili bilo kom drugome, znači da odajem priznanje kao božanstvu? Ja volim Mariju, Isusovu majku i slijedim kako je rekla: Sve što kaže, učinite. No, bojim se moliti se bilo kome drugom pa i njoj jer postoji zapovijed božja.

more_horiz
Ovo ti je skroz oftopic.Pitanje za nekatolike! Icon_eek

more_horiz
[quote="Izrail"]Ovo ti je skroz oftopic.drunken

A gdje ćemo onda ići, na koji on topik? prevrce Doći ću kasnije, odoh nahraniti čeljad.

Želim vam božji blagoslov cheers

more_horiz
Kad bi ti sad ovo objašnjavao bio bi oftopic kao i ti sada.Pitanje za nekatolike! Lol

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply