Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionpitanje Emptypitanje

more_horiz
pozdrav svima.

jucer sam imao okrsaj sa jednim covjekom iz moga mjesta. fizicki me napao, te se obrusio na mene raznoraznim grubim rijecima, psovkama, uvredama te slicno.
to sam sve rekao svom ocu, koji je trenutno u gradu i bojim se da moj otac fizicki ne nasrtne na njega te napravi kakvu glupost.
ne znam ni sam sta bi napravio. smatram da nije osveta nije motiv i ovo ne govorim u ime svoga oca, nego u svoje ime, jer ne zelim tom covjeku zlo jer se tako stvari ne rijesavaju. pokusao sam lijepo, a Bogu hvala da nisam bio sam te da su nas ljudi razdvojili. nikoga ne mrzim, iz duse vam to govorim, normalan sam momak, samo me zanima:

do kad ce ovakvo ludilo trajati te ima li smisla samo moliti se Bogu i "traziti" od Njega zastitu.
Hvala

descriptionpitanje EmptyRe: pitanje

more_horiz
trivia je napisao/la:
pozdrav svima.

jucer sam imao okrsaj sa jednim covjekom iz moga mjesta. fizicki me napao, te se obrusio na mene raznoraznim grubim rijecima, psovkama, uvredama te slicno.
to sam sve rekao svom ocu, koji je trenutno u gradu i bojim se da moj otac fizicki ne nasrtne na njega te napravi kakvu glupost.
ne znam ni sam sta bi napravio. smatram da nije osveta nije motiv i ovo ne govorim u ime svoga oca, nego u svoje ime, jer ne zelim tom covjeku zlo jer se tako stvari ne rijesavaju. pokusao sam lijepo, a Bogu hvala da nisam bio sam te da su nas ljudi razdvojili. nikoga ne mrzim, iz duse vam to govorim, normalan sam momak, samo me zanima:

do kad ce ovakvo ludilo trajati te ima li smisla samo moliti se Bogu i "traziti" od Njega zastitu.
Hvala

Pozdrav triva,
evo imao si nezgodu sresti se sa zlom direktno.Vidis koliko si sretan sto nemas zla u sebi,nije lako u danasnjem svijetu biti pravi krscanin,jer suparnik djavo,rice kao lav trazeci koga gdje da pozdere.
Treba izbjegavati konfliktne situacije,pravednik moze dulje izbjeci,jer kako i sam kazes nemas zla u sebi.Moliti se bez prestanka nam je takodje zadaca,pokusaj oca danas kad vise nije u afektu umiriti,to je najbolje,porazgovaraj sasvim mirno sa njim,i predlozi i njemu molitvu.Bog ne donosi sud na precac kao mi,on je milostiv svima nama,te stoga se moramo i mi tako ponasati.Mislim da tvoje i tvoga oca mirno ponasanje,moze razoruzati neprijatelja,i vi ste stvarno onda na dobitku.Zamisli koliko je Krist bio nevin i sto su po njemu sve radili i govorili.U zadnjem slucaju treba ipak i obavijestiti policiju o svemu,a najbolje izbjegavati takve konfliktne situacije.
Vjerujem da ce Bog vidjeti tvoju iskrenost i zastiti vas.

more_horiz
hvala Dina Smile

Sam po sebi nikome ne zelim zlo, al evo, tako mi je najmesteno da zivim u gradu gdje ce brat brata dat na sud oko 10 kvadrata vrtla.
Bog pomaze. Vidio sam to danas (nista se nije desilo)

more_horiz
I jos nesto. Kršćanin jesam po sakramentima. Jos ženidba ako nadem svoju bolju polovicu, jer jos sam mlad polako do toga, al moram priznati da ne zivim kako bi pravi krščanin trebao zivjeti. Ne idem u crkvu redovno, zadnji put sam bio kad je umrla moja baka, iako znam da mi je to greska velika, to sto ne idem u crkvu pokusavam nadomijestiti time sto se ponasam normalno, ne izazivam nerede, ne dovodim u napast ni sebe ni druge, a grijesim ko i svaki mlada osoba. Jedino cega se bojim da mi Bog zbog toga ne zamjeri.

more_horiz
trivia je napisao/la:
I jos nesto. Kršćanin jesam po sakramentima. Jos ženidba ako nadem svoju bolju polovicu, jer jos sam mlad polako do toga, al moram priznati da ne zivim kako bi pravi krščanin trebao zivjeti. Ne idem u crkvu redovno, zadnji put sam bio kad je umrla moja baka, iako znam da mi je to greska velika, to sto ne idem u crkvu pokusavam nadomijestiti time sto se ponasam normalno, ne izazivam nerede, ne dovodim u napast ni sebe ni druge, a grijesim ko i svaki mlada osoba. Jedino cega se bojim da mi Bog zbog toga ne zamjeri.

Pokušaj upoznat svoju vjeru, koja je pretpostavljam katolička, što dublje. Teško je ići na misu kad ne znaš o čemu se radi niti kakvog to smisla ima. Mene osobno nisu htjeli krizmati sa mojom generacijom jer sam stalno bježao i sa mise i s vjeronauka. Nepoznavanje vjere obično dovodi i do njenog napuštanja i odlaska na drugu stranu. Tako je bar bilo u mom slučaju.

A ako si daš truda i uopznaš što Crkva uči, vidjet ćeš koje je bogatstvo Bog darovao ljudima i nakon nekog vremena ti neće ti biti problem otići u crkvu i češće od obavezne nedjeljne mise. Kažem nakon nekog vremena, jer stare navike teško popuštaju i često je napast da se ne ode na misu jaka. Nemoj se čudit ako ti bude problem ići na misu i kad shvatiš da je to i za tvoje dobro i za dobro tvojih bližnjih. Jednostavno, jedno je znati i željeti, a nešto sasvim drugo činiti.
Ja sam jednom presjekao i odlučio ići na misu redovno i nikad nisam požalio. Dapače. Jedino što požalim je što ne idem još češće. No to je već neka druga priča.

A tako je i sa svim ostalim grijesima i lošim navikama. Kad se ukorjene, teško se vade, no to ne znači da ih nije potrebno vaditi. Dapače. Proces često zna biti i bolan i težak, no po tome se i prepoznaju kršćani. Važno je ne govoriti za ono što je loše da to zapravo nije važno. Jer jeste važno i treba se truditi iskorjenjivat loše navike. Padovi su često neizbježni, no kako to kaže jedan svećenik, važno je ne odustat od borbe.

more_horiz
triva,dosta se slazem s melkisedekom,medjutim jedno moram dodati,ako covjek ne osjeti osobni kontakt s Kristom,ostace samo nominalni vjernik,redoviti posjetitelj crkve,mozda jos i gori,jer ce vidjeti kako to drugi cini,i nece mu sve odgovarati.

Kad covjek osjeti osobni odnos s Bogom preko sina Njegova Isusa,to je ono sto ispunjava dusu,sto donosi mir dusi i blagostanje.
Pa pun je svijet nominalnih vjernika.
Nije lako ni krscanima, ni nekrscanima zivjeti u ovom svijetu punom pakosti i zla,ali kad je covjek s Kristom,nekako sve lakse podnosi,iako kazem mnogi krscani nemaju niti slova K od krscanstva.
Znaci kako u Bibliji stoji,covijek nesmije gledati na covjeka,izgradjivanje vjere svakodnevno,molitvom i citanjem Bozje Rijeci je najbolje,i najbolja pomoc u svim situacijama.Hvala Bogu da se mnogi problemi ipak rjesavaju s pomocu Bozjom,inace tko bi ostao ziv. Neki ljudi su toliko zlocesti,ili bolesni,da si mogu sebe samo dokazivati,ako nekome cine pakost i zlo,a ciji su onda sluge,nego sluge neprijatelja Kristova.
Najzalosnije je sto ti isti ne zele vidjeti to,ali se i za njih treba moliti,molitva je kljuc neba,jednog dana ce mozda i ti doci Kristu.

more_horiz
Sve sto ste rekli u popunosti potvrdujem. No kako da uspostavim kontakt sa Kristom? Kako s Bogom stupiti u kontakt i to osjetiti?

Jucer sam bio, nakon sto sam otisao na policiju, na sat vjeronauka moje majke. Moja majka je obracenik. Uvijek je u Boga vjerovala, no sada je odlucila i primiti svete sakramente. U zupnom uredu je bilo par ljudi koji redovno idu na vjeronauk, te zupnik. On je rekao nesto sto sam odmah zapazio i zapamtio, i sad cu to napisati da ne zaboravim Smile

"Postoji vrijeme u covjekovu zivotu u kojemu se osijeca ispunjen nekom ugodom, kreposti, mirom, osjecajem kao da je kraj svim njegovim problemima. Taj osjecaj mu daje neki oslonac te ga pokrece da, unatoc svim problemima, ide dalje. No taj osjecaj traje mozda jedan tren."

I ja sam osjetio taj osjecaj. Puno puta. Mozda je to taj tren kada Krist nekako dode do mene i kaze mi "Ne brini". Ja sam primjetio da se to dogodi kad sam opusten i kad radim nesto sto mi okrece misli daleko od problema. Sad za vrijeme ovog problema nije mi svejedno, jer se bojim za sebe i za svoju obitelj, a pogotovo se bojim da moj otac ne ucini glupost, jer znam sta sam ja spreman napraviti zbog svog brata, a kamoli nece otac za svoga sina. Nije mi svejedno.

more_horiz
Jos jedna stvar.
Zupnik na vjeronauku je isto tako rekao:"Tko te osamari, okreni mu i drugi obraz."

Ja cu sad pitat dokle? Gdje je granica?

Jer uvijek sam se povlacio kad bi bilo nereda, ili bi pokusao smiriti situaciju, i izbjegavam probleme, al izgleda da je ovo dvosjekli mac. Jer klin se klinom izbija, a sila silu stvara.

more_horiz
triva
Smatram da najprije trebaš sjesti sa svojim ocem i mirno razmotriti uzroke i razloge zašto je taj čovijek to učinio. Gdje su korjeni takvog ponašanja, a zatim pokušati rješavati trezne glave ono što se u datom trenutku može.
Neke stvari u životu neidu kako mi poželimo no iako je tako ako Bogu to povjerimo i od NJega tražimo pomoć onda sigurno na kraju sve iziđe na dobro za obje strane.

more_horiz
Razumijem u potpunosti, te upotreba sile bi svakom normalnom covjeku bila zadnja stvar. No treba nekako stati na kraj sa time, jer ne zelim se ja bojati za sebe ili za moju obitelj.

more_horiz
Dragi trivia,

teško je reći treba li stvar prijaviti policiji ili ne, jer ponekad policija napravi samo još goru stvar... Ali ako bih se ja bojao za sigurnost moje obitelji, mislim da bih stvar prijavio policiji.

Ako gledamo sve iz kršćanske perspektive, Biblija se bavi pitanjem kako se na osobnoj razini postaviti prema zlim ljudima i daje odgovor - ako se netko prema nama loše ponaša, ne trebamo se osvećivati, već na zlo trebamo odgovarati dobrom. Isus je ljubavlju pobijedio zlo. Ljubav je jedini način da se nečije zlo srce popravi. Zlo se zlom nikad neće popraviti.

Ovdje su značajne riječi apostola Pavla:
"Nikomu ne vraćajte zlo za zlo! Marljivo nastojte činiti dobra djela pred svim ljudima! Ako je moguće, koliko je do vas, budite u miru sa svima! Ne osvećujte se, ljubljeni, sami, već to prepustite srdžbi Božjoj, jer stoji pisano: 'Osveta je moja, veli Gospodin, ja ću je vratiti.' Naprotiv, ako je tvoj neprijatelj gladan, nahrani ga; ako je žedan, napoj ga! Postupajući tako, skupit ćeš razbuktjelu žeravicu na njegovu glavu. Ne dopusti da te svlada zlo, već zlo svladaj dobrom!"
(poslanica Rimljanima, 12:17-21)

more_horiz
Veceras mi je opet ta ista osoba zaprijetila. Cak nakon toga sta je s tom osobom popricalo clan moje obitelji.

Kako cu to obuzdati a da ne upotrijebim silu? Molim vas pomozite, stvarno me strah.

more_horiz
trivia je napisao/la:
Veceras mi je opet ta ista osoba zaprijetila. Cak nakon toga sta je s tom osobom popricalo clan moje obitelji.

Kako cu to obuzdati a da ne upotrijebim silu? Molim vas pomozite, stvarno me strah.

Ne plasi se triva,moli se Isusu kad dodjes u takvu situaciju,pitaj Isuse u molitvi u tom trenutku kad ti se ta ista osoba prijeti,sto bi on ucinio na tvom mjestu?
Vjeruj,sigurno ce ti pomoci razumnim savjetom,kloni se te iste osobe,izbjegavaj konflikte.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply