Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Relikvije

power_settings_newLogin to reply
+7
Feba
Konin
dominik
Sinke
ILIJA
simply
jony
11 posters

descriptionRelikvije - Page 5 EmptyRe: Relikvije

more_horiz
jony je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
jony je napisao/la:
Uzmimo još u obzir da nitko nikog ne tjera da bude na forumu... Pa ako je to mjesto gdje vrijeđaju tvoju vjeru, možeš otići. Npr. ja sam kršćanin i ne pišem na nekom sotonističkom forumu! Ili kad bi pisao, znao bi što oni vjeruju i što će mi govoriti! ...

Žalosno je da tako razmišljaš jer ovaj se forum diči slobodom pisanja i svi su dosada bili pozvani pisati ovdje ima jedan sotonist čak?
I baš me zanima hoće li neki prema njemu biti uviđavniji nego prema katolicima. study

Stvarno se više ne želim natezati, međutim ne želim ostati krivo shvaćen.

Braćo, ovdje su napadana mnoga vjerovanja i ne samo katolika. Ljudi su banirani i ne samo katolici. Nitko od njih nije potezao za tako kukavičkim potezima očajnika tipa objavit ću te u novinama, otvorit ću web stranicu protiv tebe i slično...

Svi imamo izbor: sudjelovati na forumu ili ne. U trenutku kad mi bude dosta slušati da sam heretik i slične stvari koje sam se naslušao na ovom forumu - namjeravam vas lijepo pozdraviti, zahvaliti na suradnji, zaželjeti sve najbolje i otići! Za sad se još uvijek nadam da na ovom forumu postoje ljudi koje zanima biblijska istina i
koji su spremni istaživati Božju Riječ ne bi li do nje došli i tako proširili svoju spoznaju o Bogu i bili bolji kršćani i bolji ljudi.

Toliko o tome i više zaista ne želim pretrestai iz šupljeg u prazno po pitanju ove teme!

Želim dati svoj skromni doprinos temi o relikvijama.
Katolici pričaju da ima negdje u Njemačkoj u jednom benediktinskom samostanu i relikvije pijevca koji je zakukurijekao nakon Petrove izdaje...e sada nisam siguran jel imaju pera iz krila ili repa...ili je u pitanju kljun...geek

more_horiz
Katolici pričaju da ima negdje u Njemačkoj u jednom benediktinskom samostanu i relikvije pijevca koji je zakukurijekao nakon Petrove izdaje...e sada nisam siguran jel imaju pera iz krila ili repa...ili je u pitanju kljun...geek

Cijenio bih da navedeš ime navedene relikvije, i veliš gdje to Katolici pričaju.

Pomoglo bi i da veliš u kojem samostanu.

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Cijenio bih da navedeš ime navedene relikvije, i veliš gdje to Katolici pričaju.

Ovo sam c/p sa jednog katoličkog foruma jer se i neki katolici sprdaju sa pojmom relikvija....priznajem da sam nadodao ono sa perima i kljunom...neki sugovornici sebe shvaćaju tako ozbiljno da se zaborave ponekad našaliti jer su toliko nabrijani da dokažu da su u pravu....možda ustvari više sebi dokazuju nego drugima...ko zna...Bog sigurno....ja neznam al se volim ponekad šaliti na račun takvih.jocolor

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Šalamala za tipove koji sebe shvaćaju preozbiljno!jocolor geek study

more_horiz
emanuel je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Šalamala za tipove koji sebe shvaćaju preozbiljno!jocolor geek study

Ah, tako već može Smile

Uplašio sam se da misliš ozbiljno.

more_horiz
Nevjernici traže relikvije,a pravi
vjernici se drže Isusovih rječi.mudri

more_horiz
Medo je napisao/la:

Zapravo, vjernici drže do relikvija, a nevjernici ne vjeruju niti u Isusa niti u Relikvije.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Medo je napisao/la:

Zapravo, vjernici drže do relikvija, a nevjernici ne vjeruju niti u Isusa niti u Relikvije.

Pomješao si idolopoklonstvo i Isusa.Šetnja pustinjom je jako zdrava,nigdje
nećeš naići na trgovce koji prodaju beskorisne predmete. affraid

more_horiz
Ali ću u Božjoj Riječi naći da postoje čudotvorne relikvije kojima Bog čini čuda ( Brojevi 21:8 , 2 Kraljevi 13:20, Evanđelje po Mateju 9:20, Djela Apostolska 19:11 ).

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Ali ću u Božjoj Riječi naći da postoje čudotvorne relikvije kojima Bog čini čuda ( Brojevi 21:8 , 2 Kraljevi 13:20, Evanđelje po Mateju 9:20, Djela Apostolska 19:11 ).

Uzalud svako privremeno ozdravljenje ako se ne vjeruje Isusovim riječima:
Ja sam Put i Istina i Život

more_horiz
Medo je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Uzalud svako privremeno ozdravljenje ako se ne vjeruje Isusovim riječima:
Ja sam Put i Istina i Život

Tu se i ja slažem, ali tko će Isusu reći da ne može ozdravljivati relikvijama?

more_horiz
Niko MU to nece reci, ali vidimo da dok je On bio na Zemlji, nije su bile potrebne relikvije da bi lecio ljude.

Osim ako MU ih mi ne gurnemo u ruke, kvazi tumaceci Njegova isceljenja.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Niko MU to nece reci, ali vidimo da dok je On bio na Zemlji, nije su bile potrebne relikvije da bi lecio ljude.

Osim ako MU ih mi ne gurnemo u ruke, kvazi tumaceci Njegova isceljenja.

Zapravo, Isusove relikvije su činile čuda i dok Je bio na zemlji ( Marko 5:28 ).

Naravno, iako ispada da Isus "nije znao" da žena dotiče njegovu odjeću, znamo da je Isus mogao znati takve stvari- Relikvija je učinila čudo Božjom voljom- stoga i na tom mjestu jasno vidimo da se Relikvije spominju u Bibliji.

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Vidi vidi.......sve sama.... Sola Scriptura?!

I molim te ne mjesaj Boga i smrtne ljude, ako je Bog rekao, Onda je to tako ,ali ako to kaze covjek po svojoj, a a ne Bozjj volji ,onda je to najodvratniji vid idolopoklonstva.

more_horiz
[quote="ILIJA"]
Sinke je napisao/la:

Vidi vidi.......sve sama.... Sola Scriptura?!

"Apologetika na način Sola Scriptura" je svojevrsna neovisna vještina apologetika. Važna je za Katolike, jer mnogi Protestanti ne priznaju nikakve druge izvore osim svoje verzije Svetog Pisma.

U razgovoru s Protestantima se stoga češće razgovaram Biblijskim citatima nego povijesnim dokumentima rane Crkve i općenito izvorima koji su od Biblije neovisni.

Ako želiš, mogu citirati povijesne dokumente Rane Crkve koji govore o relikvijama, ali budući da si Sola Scriptura možeš mi reći "to nije u Bibliji" pa ne bi imali ništa od toga niti ti niti ja.

Stoga, držim se relikvija koje se spominju u Bibliji.

I molim te ne mjesaj Boga i smrtne ljude, ako je Bog rekao, Onda je to tako ,ali ako to kaze covjek po svojoj, a a ne Bozjj volji ,onda je to najodvratniji vid idolopoklonstva.

U gornjim citatima Božja Riječ spominje relikvije- stoga ako je neki čovjek po svojoj volji nešto rekao, ne možeš sigurno takvo što reći meni, svoje sam vjerske istine potvrdio Božjom Riječi. Relikvije postoje- Biblija tako veli i ja tako vjerujem.

more_horiz
Ok.... koju relikviju postujes u katolickoj crkvi?

more_horiz
Ok.... koju relikviju postujes u katolickoj crkvi?

Pa iskreno, iako vjerujem u autentičnost mnogih, nisam baš osoba koja svoju mistiku u vjeri podlaže relikvijama.

Posjetio sam Isusov grob i pomolio se pred kamenom kojeg je Isus pomaknuo nakon Uskrsnuća. Naravno, Bog me čuje bilo gdje ali ipak je bilo posebno iskustvo.

Izuzetno me zanima Torintsko platno, ima tako čudnih misterija u vezi te relikvije. Još uvijek proučavam, ali moram priznati da je vrlo zanimljivo.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply