Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

power_settings_newLogin to reply
+42
kainos
amos
sivko5
piramida4
misliti
Mika
Domenika
Moderator
magdalena
lapillus
apostol
otpadnik
jakob
Medeni
servus dei
nathan
Navi
vijesnik
ILIJA
emanuel
Justin
crusader
Naomi
imhotep
Bhakti
mickey_mouse
moki72
Istina
tomahowk1
Trešnja
forestsilvy
Velikomucenik
Konin
Euro
Feba
dragan
Želislav
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
jony
46 posters

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 19 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
lapillus je napisao/la:
Griješan čovjek, što znači čovjek bez Božje prisutnosti u životu, čini svakakva zla.
Kada Krist uđe u život čovjeka tada su i drugačija mjerila prisutna. O tome sam gore napisao.
Čovjek tada može pogriješiti jer još uvijek je u griješnom tijelu, ali taj grijeh nije njegovo stanje.
Isto vrijedi za svaku zlouporabu koju ljudi čine.

Amen

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 19 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Ako bi zena vise cutala, da li bi smo srecnije ziveli?

more_horiz
Mudri Jov je kroz vapaj rekao: Pitajte ptice i one ce vam kazati.

Tako mi je palo na pamet da kokoski nije povereno da kukurice.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Mudri Jov je kroz vapaj rekao: Pitajte ptice i one ce vam kazati.

Tako mi je palo na pamet da kokoski nije povereno da kukurice.

Žene ne pričaju više od muškaraca

Činjenica da su muškarci šutljivi, a žene lajave već je desetljećima
općeprihvaćena, no najnovije istraživanje to pobija. Razlika u broju
izgovornih riječi je neznatna.
Kada bi se prebrojale riječi koje muškarci i žene izgovore tijekom
dana, ne bi postojala veća razlika u tome tko više priča – muškarci ili
žene.
Do tog su zaključaka došli znanstvenici sa Sveučilišta u Arizoni,
razbivši tako godinama star mit da su žene govorljivije od muškaraca.
Do takvih rezultata su došli postavivši mikrofone na 396 studenta i
studentica. Neki su bili ozvučeni dva dana, a neki čak deset.
Nakon što su prikupili snimke razgovora i prebrojali riječi koje
koriste u razgovoru tijekom dana, otkriveno je da žene izgovore 16.215
riječi, dok muškarci za njima malo zaostaju, sa 15.669 izgovorenih
riječi dnevno.
Razlika od 546 riječi, tvrde istraživači, nije ''statistički
značajna'', čime činjenica da žene pričaju više od muškaraca sada
prelazi u domenu urbane mitologije.

preuzeto sa:reporter.com.hr

Moje osobno mišljenje je da mi žene drugačije pričamo tj.u našem govoru odražavaju se i naše emocije.Mi preko razgovora stičemo dojam o određenoj osobi,preko razgovora dajemo dio sebe (dobar ili loš to zavisi o osobnosti).
Dokazano je da imamo manji mozak,ali isto tako u većoj je funkciji od muškarčevog.Kod žene je u funkciji i lijeva i desna polovica mozga,dok kod muškaraca mozak drugačije funkcionira.To može biti posljedica odgoja i dijeljenja obaveza na muško-ženske.No, meni to ne znači da su žene manje sposobne za neke stvari.
Stvoritelj nam je isti,a to što smo različiti u nekim fizičkim stvarima,ne znači da jedno drugo ne dopunjavamo.Shvatiti ženu,muškarcima je teško isto kao i nama ženama muškarce,no u Kristu nema više razlika.Svi smo djeca Božja i jedno smo u njemu sa svim svojim vrlinama i manama.

Kako je ženi živjeti bez muškarca zna mnogo žena,tako i obrnuto.Mi smo u stvari stvoreni za nadopunjavanje,dijeljenje i kao oslonci jedni drugima. U tijelu smo različiti,ali Duhom smo isti,jer i muškarac i žena koji ljube Gospodina svim srcem i umom jedno su.

Žene možda pričaju više,ali sigurno ne vrijede manje!

"Tko se ponosi,neka se u Gospodinu ponosi!"(ne u muško-ženskom tijelu)cheers

more_horiz
Meni je isto potpuno jasno da muz i zena, cine celinu. Oni nisu potpuni jedno bez drugog. Oni nisu potpuni bez Hrista u sebi. Tako i ja vidim musko i zensko. Tako vidim coveka kao celinu.

Ja ne omalovazavam zene.

Ja ih samo ne vidim u istom rangu sa muskarcem. Ne zbog sebe, ili mojih iskustava u zivotu. Vec zbog Biblije i Boga.

more_horiz
lapillus je napisao/la:
Kasnije je načinio ženu pomoćnicu jednaku njemu.

Radi se u ULOGAMA njih dvoje. Da je Adam i prvi zgriješio posljedice bi bile iste. Adam ima odgovornost, i za vrt i za Evu.
Tome je i razlog što ljudi naslijeduju Adamov grijeh. Tome i je razlog što je Krist novi Adam.

Također se radi i o redosljedu stvaranja.
Mislim da u Korinćanima piše da je žena ek (izvor) od muškarca, a muškarac je dia (kroz) ženu.
Ako ću grubo reći: muškarac je izvor od kojeg život dalje nastaje, žena je sredstvo po kojem život dalje nastaje.
Djeluje grubo kada se ovako kaže, ali oboje su jednaki u Božjem planu. Jednako vrijedni.
Ovo što ti pretpostavljaš u svojem tekstu: Da je Adam zgriješio kao Eva - i On bi prošao kao Ona - zena bi mu bila gospodar..Kužiš?
Zašto ne kužiš da je i Adama ćekala ista sudbina kao i Evu da je on bio na mjeso Eve i poslušao zmiju..,

dogodilo bi se SAMO da je Eva stvorena kao prva i kao odgovorna, a Adam kao pomoćnik njoj.

Onda bi vjerojatno muškarci rađali jer bio oni imali ek (izvor) u Evi.

Naravno, oboje su jednaki u Bozjem planu. Jednako vredni. Ali je razlika ipak ocigledna u necemu drugom. On joj je gospodar od pada u greh, pa sve do danas!

more_horiz
Muž/muškarac nije ženi gospodar ako su oboje u Kristu.
Novi zavjet i Krist ipak su nešto izmjenili. Tko je u Kristu nema više poredak grijeha iposljedice grijeha koje su nastale nakon pada.
Tko je u Kristu novi je stvor.
Nakon Krista vlada NOVI ZAVJET u kojem su grijesi oprani Njegovom krvlju.
Vjerujem da je krv Kristova dovolja da opere grijeh.
Dakako, onome tko vjeruje u njegovu iskupiteljsku žrtvu. Tko to ne vjeruje, njemu još vrijedi poredak nakon pada Adama i Eve.

more_horiz
Kad nesto zelim reci onda za to koristim i Bibliju. U Bibliji pise da ce zeni covek biti gospodar. To je Bog rekao, i da li je potrebno to citirati?

U novom Zavetu Pavle nadahnuti, veliki Hristov apostol, isto kaze da je zena slabiji ud. Da se pokorava muzu. Da joj zabranjuje da vlada nad muzem.

Sta sa time ima veze Hristova pomiriteljska krv? Nista! Radi se o dvema potpuno razlicitim stvarima. Biti jednak u Hristu je jedno, a druge biti dobrovoljno po Bozjem namerenju potcinjen muzu od strane dobre i pobozne zene.

Ja verujem, da ni jedna pravo verna zena odana Hristu, ne vidi sebe potcinjenu ili potcenjenu ako se pokorava svom muzu u kljucnim momentima. Kada to cini za dobro porodice ili sloge u domu.
Prema tome ubedjen sam da kada su muz i zena u Hristu, tada je zeni muz gospodar. Jer ona slusa Hrista. I u Hristu njoj je muz gospodar.

more_horiz
15 Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu."
16 A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom."

Prilikom stvaranja Bog je stvorio muškarca i ženu ravnopravnim.On nije stvorio uporedo Evu i Adama, već Evu iz Adama što ih je još dublje povezivalo u ljubavi i slobodi.
Potčinjenost kao dio plana spasenja imala je zaštitničku funkciju za oboje.No vremenom je Sotona toliko izmjenio čovjekovu prirodu svijesti gospodara u funkciji spasenja da je stalno bila ispravljana neprijateljstvom žene prema sotoni..Tu uzajamnu funkciju u planu spasenja odnosa muža i žene obnovio je Krist razapinjanjem starog čovjeka u kojem je prestala potčinjenost planirana do dolaska Krista.
Da su muškarci ostali vjerni Božjoj osudi - poštedjeli bi ženu a i sebe mnogih muka..Razvila se nasljedna sklonost zloupotrebe nadmoćnosti - ona je bila egoizirana - a služila je sotoni za ometanje plana spasenja..Tako i kod žena došlo je do deformiranja podčinjenosti.Poziv posvećenih žena na smisao plana spasenja sastavnica je njenog neprijateljstva prema zmiji i njenom potomstvu..Umjesto da vrše svoju funkciju u planu spasenja muškarci su se poveli za sotoninim novim proizvodom - bludnićenjem..i odveli narode u idolopoklonstvo jer su svojim svećeničkim nemarom naveli ženu na blud..
Mnogi su muškarci duboko primitivni - prihvataju sotonsku verziju gospodarenja nad ženama i to odvodi mnoge obitelji i narode daleko od Boga..Potpuno su zanemrili svoje obiteljsko svećenstvo - ljubiti ženu kao što Krist ljubi Crkvu..Umjesto da se ponaša kao pokajani Adam u Kristu, da održava svoj dio funkcije u planu spasenja - omogućava ženi da i ona služi sotoni, te tako zajedno u relativiziranju odnosa sramote sebe strastima izdeformirane prirode u kojoj skoro da ne postoji ljudska svijest već životinjski porivi..

Zadnja promjena: abraham; sub 24 svi 2008, 20:59; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Neka muž vrši svoju dužnost prema ženi,a isto tako i žena prema mužu.Žena nije gospodar svoga tijela,nego muž;isto tako muž nije gospodar svoga tijela,nego žena.1 Kor7:3-4

Gal 3:26-28
26Dakako svi ste po vjeri sinovi Božji u Kristu Isusu,27jer nsvi koji ste u Krista kršteni,Krista ste obukli.
28Nema tu više ni Židova ni Grka;nema više ni roba ni slobodnjaka;nema više ni muškog ni ženskog,jer ste svi samo jedan u Kristu Isusu.

Efž 5:22-26
22Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu,23jer je muž glava žene kao što je Krist glava Crkve-on,Spasitelj svoga Tijela!24Štoviše,kao što je Crkva pokorna Kristu,tako neka budu i žene u svemu svojim muževima!25Muževi,ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu i sam sebe predao za nju26da se posveti čisteći je u kupelji vode uz pratnju riječi.....
Efž5:33
33Dakle neka svaki pojedini od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe,a žena neka poštuje svoga muža!
AMEN! cheers

Sve je jasno!Nije teško biti poslušna,kad si ljubljena!daj srce
Ali kako je kad si gažena,ponižavana,vrijeđana.....?No,to je druga tema.

more_horiz
Magdalena
Ajoj.komplikacija!
Zašto toliko komplicirati?
Neka muž vrši svoju dužnost prema ženi,a isto tako i žena prema mužu.Žena nije gospodar svoga tijela,nego muž;isto tako muž nije gospodar svoga tijela,nego žena.1 Kor7:3-4

Zaista - povijest Europe i svijeta zaista pokazala da se na tom planu odvija velika borba između Krista i sotone..
Pogledajmo društveno ekonomske , socijalne odnose - odvijaju se kao da nema Boga..

more_horiz
Pitam se kakve veze sada imaju ravnopravnost zene sa muskarcem u kontekstu onog sto je Biblija rekla o njima.

Zena je DIVNA. Ko uopste moze kazati da je Bog zenu hteo podrediti coveku u tom smislu da bi je on smeo zloupotrebljavati. O tome niko ne govori. Niti bi smeo tako da razmislja, jer bi mu se uzelo za greh. Bog ne gleda ko je ko! I On pravedno sudi.

Danas zena hoce da bude dominantnija od coveka. Hoce da vlada nad njim. I to vecina zena zeli. Pogledajte razne pokrete za zenska prava u svetu, i videce da se od toga svega dobija jedan cirkus. Sada taj isti duh sveta ulazi po Ckrvama i u njoj namece takva nakaradna shvatanja. Sotona zaista ima razloga da se raduje.

Samo kada zena iz Crkve, kroz Hrista, uspostavi ravnotezu u svom odnosu prema sluzbi u Crkvi, drustvu i porodici, onako kako joj je to Bog odredio, ona se UZVISUJE i prima POHVALE.

Da li neko uopste govori nesto drugo?

Naravno, osim ako se neko ne nalazi u svoj ovoj prici licno pogodjen i razotkriven!!!!

more_horiz
Ja shvatam da i mnogi muskarci brane neke nakaradne stavove o pravu zena, zanemarujuci ono sto Bog govori o njoj, ili predimenzionirajuci njenu ulogu, zato sto su i sami podcinjeni svojim druzicama. Utopili su svoju licnost u njenu, i one im gospodare.

Zena je ravnopravna sa muskarcem pred Bogom. I Hristos ih je spojio u jedno telo. Tu nesme biti dominacije ni sa jedne strane, osim sto se zena sama po sebi, po pravu koje je dobila kao nagradu od Boga, dobrovljno pokorava svom muzu.

Da li nam ovo moze biti jasno?

more_horiz
otpadnik, ajde malo pročitaj tekstove od bram dvije tri posljednje stranice. Ovako, kao da pročitaš zadnju riječ napisanu u postu pa onda reagiraš.
Daj si malo truda pratiti temu.
Onda pogledaj tko je tu doista pogođen i razotkriven.

more_horiz
Dragi prijatelju ja se ovde nikada nikom ne obracam licno. Kao sto vidis ja govorim u globalu. Nisam mislio na tebe, niti na bilo koga drugog. Moja poruka je usmerena uopsteno. Pa ko se nadje nasao se, a ko ne, nije.

Ja licno iznosim svoje stavove, na osnovu iskustva i posmatranja.

A oni koji me iz adventizma dobro poznaju znaju da sam zena imao kao salate. I znam o cemu govorim. Posebno tu mislim na nase "hriscanke"!

more_horiz
Molim komentirajte ovo!

http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15126/

more_horiz
Pa moja Magdalena to je samo znak da su zadnja vremena,oni koji zele promjeniti Sveto Pismo i igraju se sa pisanjem apostola Pavla, samo radi svojih interesa da bi opravdali svoju vlastitu savjest jer su im zene formirali crkvu i znak su prepoznavanja a ne Krist.
Najgore je kad neki nalaze primjere losih muskaraca koji nisu kriscani.Nas kriscanke je Bog toliko zastitio u svakom pogledu,dao nam je divan dar da mozemo biti zene,majke,sestre, kcerke i mozemo da posluzujmo,da se molimo,da volimo,da tjesimo,da pjevamo,da govorimo sta je Bog ucino u nasim zivotima itd.Koji kriscanin maltretira svoju zenu on nije kriscanin i on krsi Boziju Rijec isto tako vidimo da Bozija Rijec jasno kaze da zene ne mogu voditi crkvu i biti pastori i ja ne razumijem kakva vrsta zena upravo zeli takvu vlast i nesto sto nije preodredjeno za nas.Da je Isus htio da to promjeni sigurno bi postavi neku od zena za apostola.Kad to Isus nije uradio ko se onda to usudjuje da mjenja Pismo?

more_horiz
[quote="magdalena"]Molim komentirajte ovo!

http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/15126/[/quote]
Oprosti Magdalena,
mislim da je bolje ovako kad se vidi i tekst i slika....

Australija: Prva žena biskup

Jedna od prvih australskih svećenica postala biskupPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 19 0220b77302628464333b33cceb963c92_news_content

PERTH - Kay Goldsworthy od sinoć je službeno postala prva australska žena biskup. Pedesetjednogodišnja Kay, majka dvojice sinova, zaredila se 1992. godine, postavši tako jedna od prvih svećenica. Ceremonija zaređenja na kojoj je uz ime dobila i titulu biskup, održala se u crkvi Sv. Juraja u Perthu, a vodio ju je anglikanski nadbiskup Phillip Aspinall. Zaređenju je pak prethodila odluka crkve iz 2007. godine u kojoj stoji da prema crkvenim zakonima nema nikakvih prepreka za zaređenje žene biskupa. Iako su na zaređenje odbili doći nadbiskupi koji se protive toj odluci, Anglikanska crkva tvrdi da zaređenje prve žene biskupa neće izazvati rascjep u crkvenim redovima.
Najveci moj komentar je da pred Bogom nema ni muskoga ni zenskoga roda...da je on Najveci,i svojom smrcu nam je pokazao svoju preveliku ljubav,i zene nisu bica drugog reda,kako neki pokusavaju iz tradicije svoje prikazati.
Toliko se pozivaju na Svetom Pismu,a tek onda mogu viidjeti,da uzimaju samo neke djelove kao vazece,a neke kao nevazece.
Sve sto mogu reci je da joj zelim mnogo blagoslova u radu za Krista.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply