Slazem se da zena moze uvek imati i mora imati ulogu Samarjanke. Ali nikada nije bila pozvana u Apostolstvo. Nadam se da me razumes.
Gubavac je napisao/la:A što je sa Samarjankom na izvoru? Zar ona nije propovijedala svima u gradu O Isusu Kristu? I uputila grad ka Kristu i susretu kojeg je doživjela sa njim i svojoj spoznaji tko On zapravo jest? Kako to tumačiš?
Domenika je napisao/la:Gubavac je napisao/la:A što je sa Samarjankom na izvoru? Zar ona nije propovijedala svima u gradu O Isusu Kristu? I uputila grad ka Kristu i susretu kojeg je doživjela sa njim i svojoj spoznaji tko On zapravo jest? Kako to tumačiš?
...Vidiš "Gubi"...ta žena na Jakovljevu zdencu,
kojoj Isus reće...da nema muža...jer pet ih je već imala,
dovela je svoje sumještane Njemu i ostavila ih pred Njim.
Tako je kao svjedok, postala izvrsna... Vjeroućiteljica...
i izvrstan ćlan vjernićke zajednice...a svećenica...nikada...!
Gubavac je napisao/la:Istina. Ali svi smo pozvani širiti evanđelje te upoznati svijet sa Kristovim karakterom i sa Kristovom ljubavlju tako da ne vidim u čemu je problem.
Domenika je napisao/la:...U mojoj Crkvi, žene ne propovjedaju,
niti će ikada propovjedati...i to je to...!!
Domenika je napisao/la:...Kod protestantskih zajednica, znam da imaju svećenice,
bar tako se predstavljaju (u duhovnoj misli-radio emisija)
pa iz toga proizlazi...da kod njih, žena može biti i pastor...?
...Žene u Crkvi neka šute...(kaže Biblija)
Euro je napisao/la:Smiju li žene uopće propovjedati?
Da li je dopušteno ženama da šire Radosnu vijest?
pozdrav
Euro
Mika je napisao/la:kod nas žene ne mogu propovijedati pred crkvom. no žene smiju poučavati žene odvojeno od muškaraca. kao što i u RIječi piše...
također žene su te prve koje i odgajaju muškarce,( svoje sinove i kćeri) a time (nadam se), ih i pouče o Bogu i njegovoj volji..
. žene kao i muškarci imaju Duha svetog, i prema tome sposobne su također poučiti muškarca ukoliko on ne živi po Božjoj riječi, ili ga može ohrabriti kako da ostane ili postane bolji čovjek u Kristu.. ali u ljubavi.. naravno.. kao i muškarci..
servus
|
|