Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

power_settings_newLogin to reply
+42
kainos
amos
sivko5
piramida4
misliti
Mika
Domenika
Moderator
magdalena
lapillus
apostol
otpadnik
jakob
Medeni
servus dei
nathan
Navi
vijesnik
ILIJA
emanuel
Justin
crusader
Naomi
imhotep
Bhakti
mickey_mouse
moki72
Istina
tomahowk1
Trešnja
forestsilvy
Velikomucenik
Konin
Euro
Feba
dragan
Želislav
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
jony
46 posters

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 23 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Slazem se da zena moze uvek imati i mora imati ulogu Samarjanke. Ali nikada nije bila pozvana u Apostolstvo. Nadam se da me razumes.

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 23 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Istina. Ali svi smo pozvani širiti evanđelje te upoznati svijet sa Kristovim karakterom i sa Kristovom ljubavlju tako da ne vidim u čemu je problem.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
A što je sa Samarjankom na izvoru? Zar ona nije propovijedala svima u gradu O Isusu Kristu? I uputila grad ka Kristu i susretu kojeg je doživjela sa njim i svojoj spoznaji tko On zapravo jest? Kako to tumačiš?

...Vidiš "Gubi"...ta žena na Jakovljevu zdencu,
kojoj Isus reće...da nema muža...jer pet ih je već imala,
dovela je svoje sumještane Njemu i ostavila ih pred Njim.
Tako je kao svjedok, postala izvrsna... Vjeroućiteljica...
i izvrstan ćlan vjernićke zajednice...a svećenica...nikada...!

more_horiz
Domenika je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
A što je sa Samarjankom na izvoru? Zar ona nije propovijedala svima u gradu O Isusu Kristu? I uputila grad ka Kristu i susretu kojeg je doživjela sa njim i svojoj spoznaji tko On zapravo jest? Kako to tumačiš?

...Vidiš "Gubi"...ta žena na Jakovljevu zdencu,
kojoj Isus reće...da nema muža...jer pet ih je već imala,
dovela je svoje sumještane Njemu i ostavila ih pred Njim.
Tako je kao svjedok, postala izvrsna... Vjeroućiteljica...
i izvrstan ćlan vjernićke zajednice...a svećenica...nikada...!

A vidi Domenika,
zasto ova zena ne vrsi volju Bozju?
http://www.kathtube.com/player.php?men=2&typ=V
Mozda zato sto nas mentalni sklop ne moze to prihvatiti?

more_horiz
..Dina...naši mentalni sklopovi,
i volja Božja...ne idu zajedno,
no to je posebno poglavlje...!!
Isus nikada u apostolski zbor (svećenstvo)
nije uzeo neku ženu...one su samo bile,
tihe pratilje, nježno prisutne...nadasve šutljive...!!

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Istina. Ali svi smo pozvani širiti evanđelje te upoznati svijet sa Kristovim karakterom i sa Kristovom ljubavlju tako da ne vidim u čemu je problem.

Nema problem. Vec logika Biblije. Ono sto je u njoj zapisano to je odgovor koji ja trazim. A u njoj nema nigde zapisano da zena treba da bude Pastor. To nigde ne pise, niti je jednim jedinim primerom to potvrdjeno.

I ja samo ukazujem na tu dilemu. Cisto razmisljamo, bez da omlovazavamo ulogu zene u propovedanju Jevandjelja.

more_horiz
Sve je to istina što vi kažete. Nitko Pismo ne dovodi u pitanje. Ali naslov ove teme jest "Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?" a ne da li su žene pastori ili svećenici ili smiju li biti pastori ili svećenici u vašoj crkvi. Pa da odgovorim na pitanje da propovijedaju(mada rijetko) i trebaju propovijedati i širiti evanđelje te naviještati dolazak Gospodnji. Na to nas sve potiče Pismo. Ali je danas problem što vlada stav da žena u crkvi mora biti tiho i držati se po strani ;što ja smatram da je krivo( zbog toga se žene i teško odlućuju da propovijedaju bojeći se reakcije muškog dijela zajednice). POštovane moje sugovornice i sugovornici pred Bogom smo svi jednaki i Bog od sviju nas traži i očekuje da se angažiramo u širenju evanđelja bez obzira na spol dob i bilo što drugo. Mislim da je došlo vrijeme da konačno povučemo znak jednakosti između muškarca i žene na svim životnim poljima uključujući i rad za Krista. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 18 lip 2008, 09:48; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
...U mojoj Crkvi, žene ne propovjedaju,
niti će ikada propovjedati...i to je to...!!

more_horiz
Domenika je napisao/la:
...U mojoj Crkvi, žene ne propovjedaju,
niti će ikada propovjedati...i to je to...!!

Ja licno nemam nista protiv da zene iznose Bozju rec, i na taj nacin propovedaju. Ali, mi se cini, da zena ne moze biti Pastor Crkve. Mislim da je taj zadatak poveren jedino muskom rodu.

more_horiz
...Kod protestantskih zajednica, znam da imaju svećenice,
bar tako se predstavljaju (u duhovnoj misli-radio emisija)
pa iz toga proizlazi...da kod njih, žena može biti i pastor...?
...Žene u Crkvi neka šute...(kaže Biblija)

more_horiz
Domenika je napisao/la:
...Kod protestantskih zajednica, znam da imaju svećenice,
bar tako se predstavljaju (u duhovnoj misli-radio emisija)
pa iz toga proizlazi...da kod njih, žena može biti i pastor...?
...Žene u Crkvi neka šute...(kaže Biblija)

A sto kaze za muske?
Da li zbiljam Biblija govori samo protiv zena?Da li joj nikad nije dala niti jednu prednost?Kako to povijesno stoji?Od kud ovo potjece?
Da li ta ista Biblija,nema i dekalog...pa stoji,ne lazi,ne kradi,ne ubij,ne svjedoci lazno na bliznjega svojega?
Nikako ne razumijem ljude koji cjepaju Bibliju za svoja stajalista...bez obzira je li rijec o muskome ili zenskome?Da li ista Biblija ne govori o kompletnom moralu i etici jednog krscanina.Jako sam zalosna kad neki uglavnom u svojoj prepotenciji nadju opravdanje u Bibliji za svoja stajalista,koja su tko zna kako nastala,i sto jesu nije problem,nego sto zele drugima nametnuti.
A i z cinike ima Biblija jako dobre retke.

more_horiz
Smiju li žene uopće propovjedati?
Da li je dopušteno ženama da šire Radosnu vijest?

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
Smiju li žene uopće propovjedati?
Da li je dopušteno ženama da šire Radosnu vijest?

pozdrav

Euro

Jasno da jest. Primjer samarjanke na izvoru jest dokaz tomu.

more_horiz
Privilegija i prednost svake zene je da propoveda Jevandjelja. Ona mora da propoveda Jevandjelje. Zene su bile jedan od stubova podrske Hristove sluzbe. Bez zena Jevandjelje nikada do kraja ne bi ukazalo na svoju lepotu.

Zene su jedna od karika Jevandjeoskog lanca.

Tu nema spora, niti ga moze biti.

more_horiz
kod nas žene ne mogu propovijedati pred crkvom. no žene smiju poučavati žene odvojeno od muškaraca. kao što i u RIječi piše...
također žene su te prve koje i odgajaju muškarce,( svoje sinove i kćeri) a time (nadam se), ih i pouče o Bogu i njegovoj volji..
. žene kao i muškarci imaju Duha svetog, i prema tome sposobne su također poučiti muškarca ukoliko on ne živi po Božjoj riječi, ili ga može ohrabriti kako da ostane ili postane bolji čovjek u Kristu.. ali u ljubavi.. naravno.. kao i muškarci..
servus

more_horiz
Mika je napisao/la:
kod nas žene ne mogu propovijedati pred crkvom. no žene smiju poučavati žene odvojeno od muškaraca. kao što i u RIječi piše...
također žene su te prve koje i odgajaju muškarce,( svoje sinove i kćeri) a time (nadam se), ih i pouče o Bogu i njegovoj volji..
. žene kao i muškarci imaju Duha svetog, i prema tome sposobne su također poučiti muškarca ukoliko on ne živi po Božjoj riječi, ili ga može ohrabriti kako da ostane ili postane bolji čovjek u Kristu.. ali u ljubavi.. naravno.. kao i muškarci..
servus

Da li Mika mislis,na denominaciju ili na mjesnu crkvu da zene nesmiju propovjedati?
Slazem se sa svim sto si navela,osim da zene NESMIJU propovjedati.
Bojim se samo da to nije pondeblje mediterana u pitanju i njihovo poimanje zene...kako sam vec dala Domeniki link,u KC zene propovjedaju,a znam da i u pentakostalnim crkvama isto tako.
Pavao je reko zeni SUTI u crkvi...ali nigdje eksplicite ne stoji i NE PROPOVJEDAJ.

more_horiz
hej Dinić. ľene ne propovijedaju pred crkvom gdje ima muąkaraca... kod nas ľene , u naąoj crkvi ne mogu propovijedati pred muąkarcima, ali smiju pred ľenama.. kod nas ľene često svjedoče.. ( a to ti na kraju dodje pod isto.,) ali ne vrąe autoritet nad dečkima.. da propovijedaju kad se cijela crkva nađe zajedno.
Very Happy
da ovo ąto je Pavao rekao.. treba se uzeti u kontekstu. to je rekao tamo gdje su ľene zapovijedale.. i izrazito uzele vlast nad crkvom. zato su trebale ąutjeti. ne zato da ne propovijedaju..ali to je potpuno drugačija rasprava... ja osobno ... u masu prekrasnih momenata sam imala prilike pred crkvom posvjedočiti o svom ľivotu, i podijeliti neąto inspirativno o Gospodinu.. njemu na slavu. u poniznosti.. eto.. sve je čistima čisto... no ako nekog sablaľnjava. neka mu se ne servira.. to je moj stav.

more_horiz
[quote="Dina"]...kako sam vec dala Domeniki link,u KC zene propovjedaju,a znam da i u pentakostalnim crkvama isto tako.

---------------------------------------------------

...Ćuj Dina...U Katolićkoj Crkvi ľene (joą) ne propovjedaju.
Ali ,zbog deficita svećenstva u EU...propovjedaju...posebno u Njemaćkoj,
a to podrućje ionako nije uzor katolićanstva, da bi se moglo
sa sigurnoąću tvrditi...kako i u Katolićkoj Crkvi...ľene propovjedaju...!!
Stići će od tamo...joą kojekakvih novotarija...!!
Katolićke ľene...u svemu trebaju slijediti Blaľenu Djevicu Mariju...
pa tako i u propovjedanju...!!

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply