Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Predbračni seks

power_settings_newLogin to reply
+14
Istina
Konin
Spart
vivi
senka
Totus Tuus
Aladin
Izrail
Trešnja
Justin
Češljugar
Daniel
dominik
Bhakti
18 posters

descriptionPredbračni seks - Page 6 EmptyRe: Predbračni seks

more_horiz
prvo molim da se makne insinuacija od bhaktija da ja smatram da su dina i istina sotonine sluge, smatram to ruznom klevetom!

osobno smatram da su dina i istina sestre u vjeri, sa mnogo dobrih osobina i kvaliteta, iako smatram da imaju neke stavove drugacije od mojih i ja smatram da ti stavovi nisu povoljni za sudbinu nevjernika.

moderatori - reagirajte!

ja ne mislim da trebamo osudjivati, ali treba jasno reci sto je grijeh i pozvati na obracenje! pritom naravno covjeku iskazati dobrotu i ljubav Kristovu, toleranciju i ne odgovaranje na uvrede, ali ipak s informacijom da ce ici u pakao ako se ne pokaju. naime, to sam Bog govori u svojoj Rijeci! I to je takodjer bila prva i glavna poruka Isusa i apostola!

more_horiz
Smatraj ti dragi Dominik koliko hoces ovo ili ono,ali vjeruj mi dok budes samo i uvijek smatrao da je ono sto se tebi cini pravo i istinito zaista pravo i istinito do tada neces nista nauciti niti o ljubavi niti o prihvacanju, a niti o jedinstvu duha (bez obzira na dogme)....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Pa sad to vrijedi za one koji vjeruju u pakao,ja nevjerujem u pakao,a kao srdnjovjecna gospodja,i s iskustvom u radu s ljudima,razlicite starosne dobi sam shvatila nesto,sto sam naucila od svog mentora na prvoj svojoj praksi.S ljudima treba biti strog,ali posten i blag,sto mislite to strog,posten i blag,bas onako kako pise u bibliji,ima vrijeme sjetve i vrijeme zetve,znaci sve u svoje vrijeme.A opet isto tvrdim,bez da tebe, prozivam Dominice,iskustvo mi je pokazalo,da ljudi uglavnom svoj omiljeni grijeh,iz straha ga jako kod drugih osudjuju,jer ga kod sebe,miluju,a te stvari,se samo s Kristom mogu rjesiti.Treba imati iste mjere i za moj,ko i tvoj grijeh,i njeznocu doci pred Krista i skrusena srca,reci Gospode,oprosti meni i mome bratu,i da ne duljim vise,njezna je ruka mnogo njih vise zagrlila u grijehu,i oslobodila ih.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
prvo molim da se makne insinuacija od bhaktija da ja smatram da su dina i istina sotonine sluge, smatram to ruznom klevetom!

osobno smatram da su dina i istina sestre u vjeri, sa mnogo dobrih osobina i kvaliteta, iako smatram da imaju neke stavove drugacije od mojih i ja smatram da ti stavovi nisu povoljni za sudbinu nevjernika.

moderatori - reagirajte!

ja ne mislim da trebamo osudjivati, ali treba jasno reci sto je grijeh i pozvati na obracenje! pritom naravno covjeku iskazati dobrotu i ljubav Kristovu, toleranciju i ne odgovaranje na uvrede, ali ipak s informacijom da ce ici u pakao ako se ne pokaju. naime, to sam Bog govori u svojoj Rijeci! I to je takodjer bila prva i glavna poruka Isusa i apostola!

Sve uredu Dominik,ni Istina ni ja nismo zamjerile ni tebi ni Bhaktiju,mi smo svi samo ljudi.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ma nista se ne ljutimo, bar ja ne.Very Happy

more_horiz
vidim, umrtvila se nešto tema... nego, sinula mi je jedna tema, a nekak mi je glupo otvarati novi topic za to...

dakle, kinky seks. takvim se smatra obično oralni, analni, 69, neki fetiši i slično... je li to grijeh?

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
vidim, umrtvila se nešto tema... nego, sinula mi je jedna tema, a nekak mi je glupo otvarati novi topic za to...

dakle, kinky seks. takvim se smatra obično oralni, analni, 69, neki fetiši i slično... je li to grijeh?

Sada ćete me opet optužiti da previše filozofiram, ali ja ću ipak napisati moje mišljenje.
Mene općenito smeta taj pristup životu, grijehu i vrlini, kao binarnoj logici, gdje je sve ili 0 ili 1, grijeh ili ne grijeh i gdje nema ničega između.
Ja osobno ne vjerujem u takvu narav svijeta, jer je sasvim očito da tako ne funkcioniraju stvari.
Nije Bog neki strogi sudac, koji je dao određene obrasce ponašanja i ako ih slijediš si pravedan, a ako koji prekršiš (nije bitno u kojoj mjeri) , zapisuje ti se minus u neku crnu knjigu. Meni je sve to na razini dječjeg vrtića. Wink
Postoji Bog, koji je izvor svih pozitivnih kvaliteta, u onoj mjeri u kojoj poprimamo tu narav u svom životu smo bliži Bogu, u onoj mjeru u kojoj radimo suprotno, u toj mjeri se udaljavo od Boga. Konačni cilj je u potpunosti poprimiti Božju narav i sjediniti se s Njime.
E sada, zašto ja toliko pišem o nečemu što uopće nije tema? Zato jer je to temeljna postavka na kojem se sve drugo gradi.
Znači onaj oblik seksa koji se temelji na međusobnoj ljubavi, povjerenju, obožavanju i otvorenosti prema partneru u jednoj mjeri uzdiže te kvalitete koje su dane u Bogu i tako nas približava Njemu.
Svi fetiši se temelje u obožavanju nekih objekata i zatvaraju nas prema partneru i kao takvi su štetni, odnosno udaljavaju nas od Boga. S tim da neki više, neki manje. Recimo SM (sado-mazo) nikako nemogu pojmiti kao sredstvo obožavanje i ljubavi među partnerima, nego kao seksualno uzbuđenje usljed mučenja i ponižavanja druge osobe i kao takvo sigurno udaljava od Boga, sigurno je "grijeh".
Recimo oralni seks ne smatram nekim fetišom, recimo da on može biti sasvim u službi obožavanja, predavanja i izraza ljubavi prema partneru i može imati uzdižuće kvalitete i biti čak i vrlina. S druge strane, ako netko smatra ponižavajućim ljubiti seksualni organ drugog čovijeka, onda ako on na to prisiljava svog "partnera", sigurno poprima narav ponižavanja i to ga udaljava od Boga i štetno je, kao takvo je grijeh.

Da skratim, zaključak bi bio da skoro svaka djelatnost, u bilo čemu, pa tako i u seksu, nije grešna, sama po sebi, nego da treba dobro razmotriti iz kojih razloga i iz koje motivacije nešto radimo, ako nam je motiv činiti djela koja su u skladu s Bogom, onda nikako ne mogu biti grešna. Naravno treba poznavati, šta je Bog i koje karakteristike, odnosno koje duhovne kvalitete, su u skladu s Njim.

more_horiz
svaka čast... mislim da si pogodio bit. to stari po meni je takav tip seksa sramotan, ako se jedna strana osjeća obezvrijeđena, ali ako se obje slažu, onda ne vidim ni trunkicu problema... i to je tako sa svim stvarima u vezi između dvoje voljenih, pa tako i u seksu.

more_horiz
......Ja kada sam bio mlad, kad sam imao 17 godina upoznao sam jednu curu, jednu predivnu curu....te smo se nakon par mjeseci poznavanja zaljubili ona je bila godinu dana mlada od mene i oboje smo bili nevini. To je bilo vrlo revolucionarno vrijeme sto se tice drustvenog zivota tada...pa ni ja nisam imao namjere se "cuvati za brak" kao ni ona, ali ona nije bila spremna sto sam ja postivao te nisam forsirao, dane i dane bi provodili zajedno, pa cak i spavali zajedno u istom krevetu bez da je bilo sexa. Stvarno smo se jako voljeli izmedu ostalog imali iste poglede na zivot te voljeli iste stvari, pa se cinilo da ce nam zivotni puti ici u istom smjeru. Nakon godinu dana spontano jednog ljeta dok smo bili ovdje na moru kod neke moje rodbine (Ja sam odrasao u jednoj stranoj drzavi a ona se u toj istoj rodila) spontano smo se jedne noci "stopili".....sam cin nije bio bogzna sto jer nju je malo boljelo a ja sam ocekivao vise....ali poslje je bio potpuno drugciji osjecaj....nekako posebniji kao da smo "slavili" svoju ljubav. Poslje smo naravno "slavili" svoju ljubav skoro svaki dan....nekad i vise puta na dan, oboje smo studirali i zivjeli zajedno.....to mi je definitivno bilo najljepse razdoblje u zivotu. Nakon fakuleta oboje smo se zaposlil, ja sam uz posao nastavo se obrazovanjem i bilo je pitanje vremena kad cemo pred "oltar" stvarno sam mislio da da ce mi ona biti prva izadnja, ona je non-stop forsirala da kad cu je zaprositi i to....te se znala sali ti kako ce ona mene zaprositi ako ja ne pozurimi. A ja sam valjda cekao pravi trenutak romantike..............ali nazalost taj trenutak nije dosao, ona je bila pod stresom od posla, ja takoder samo ja sam ocito to bolje podnosio.....vidali smo se samo navecer poslje posla sto je uz dodatne obveze bilo uvjek kasno te smo bili pre umorni za ista. Onda ko za inat ja sam na poslu dobio hrpu obaveza te puno putovao i radio doma, ali ni tad nism imao vremena za nju jer sam bio okupiran time. Nisam zelio da pati zbog mog posla pa sam joj savjetovao da ide s prijateljicama vani te kolegama i kolegicama poslje posla malo se opustit. Tako je i bilo, nego se ona pocela jako cudno ponasati npr. bilo bi trenutaka ka bi bila previse hladna, a ond pre napasna cak i u "krevetu" cinilo se da odraduje a ne da radi to iz ljubavi,potrebe,zelje...itd. Na kraju sam saznao da me vara...........
To je bio previse za mene, varala me sa svojim kolegom...kojeg sam cak i upoznao....iskreno vam nemogu opisat osjecaje kod mene........
Ona je svaki dan plakala, ja nisam mogao a htio sam, reko sam joj neka se ne vidimo neko vrijeme da se ohladim pa cemo vidjeti....teska srca se slozila. Nakon tri tjedna ja nazovem a javi se on???? te mi odmah da nju, a ona kaze shvatila sam da je on ono sto ja trebam zelim da mi ti budes kum jer osim sto smo bili ljubavnici bili smo veliki prijateli.....to je bilo previse poslao sam je u PM i poklopio. Cak sam dobio pozivnicu za njihovo vjencanje....koju sam shvatio kao provokaciju u onom jadu...Proslo neko vrijeme i ja sam im ipak oprostio cak sam bio kod njih par puta i cuo se s njom telefonom cesto naravno na prijateljskoj bazi, ali ja nisam vise bio isti....mogao sam voljeti zenu ali samo na par noci....kao da je ona onu istinsku ljubav zauvjek odnjela sa sobom.... nije mi bilo do nicega osim do dobrog sexa, kako sam cesto putovao to mi je bilo i naj prikladnije te neke avanturice. Imao sam i neke duze veze ali opet sve se to baziralo na zabavi i sexu....svako od tih zena sam na neki nacin voljeo te svaka ima svoje mjesto u mojim uspomenama...niti jednu zenu koliko god se to cinilo drugcije nisam dozivljavao kao objekt. Samo niti jedni nisam mogao voljeti kao nju, ona se rastala nakon samo dvije godine te smo se jos intenzivnije poceli druzili koliko god se osjetilo da "plamen se nije ugasio" nije bilo nicega. Sto mi je sad jako zao jer je 2000 godine poginula na Zapadnoj Obali od zalutalog metka (!?) posto je bila tamo kao ratni izvjestitelj za Reuters.....................Tako da je moje srce otislo s njom zauvjek.....!!!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Mislim da ce ova vijest neke dovesti na neka razmisljana.

• Srozavanje braka i obitelji osim osobnih posljedica, u posljednjim je desetljećima prouzročilo teške gospodarske posljedice.

Predbračni seks - Page 6 Point
SROZAVANJE BRAKA I OBITELJI:
SAD: Sve manje sklopljenih brakova

U Sjedinjenim Američkim Državama sve se manje sklapaju brakovi, a to negativno utječe na pojedince i na društvo, stoji u zaključku istraživanja provedenoga na državnome sveučilištu u New Jerseyu.

Prema objavljenim podacima dvojice sveučilišnih profesora: Davida Popenoea i Barbare Dafoe Whitehead, u Americi se svake godine od 1970. do 2005. za 50% sklapalo manje brakova. Uzrok tome je u odgađanju sklapanja braka, zajednički suživot bez braka i zato što se rastavljeni teško odlučuju na novi brak.

Izvješće također opovrgava niz argumenta protivnih zasnivanju obitelji, poput mita da je predbračni suživot koristan kako bi se shvatilo je li partner prava osoba. Objavljeni podaci potvrđuju da osobe iz predbračne životne zajednice najlakše pristupaju razvodu braka. Prema rezultatima istraživanja bračna je veza čvršća između osoba s višim obrazovanjem.

Srozavanje braka i obitelji osim osobnih posljedica, u posljednjim je desetljećima prouzročilo teške gospodarske posljedice. Osobe u braku obično stvaraju veće bogatstvo, žive umjerenije, štede i više misle na budućnost. Čini se da je povećanje razvoda brakova prouzročilo veću nejednakost i siromaštvo, a razvod i prokreacija izvan braka povećavaju dječje siromaštvo.

Razvodi brakova se također negativno odražavaju na državni proračun, potrebno je više ulagati u socijalne službe i sprječavanje kriminaliteta maloljetnika, a porast obitelji s jednim roditeljem ima veoma teške posljedice za djecu.

Profesor Popenoe smatra da jedino kulturna preobrazba koju mora voditi religija može spasiti brak i obitelji. Amerika i druge države su vremenom postale sve više sekularizirane i individualističke, a to je još izrazitije kod mladoga stanovništva.

23.9.2007
Radio Vatikan
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jesus the communist je napisao/la:
......Ja kada sam bio mlad, kad sam imao 17 godina upoznao sam jednu curu, jednu predivnu curu....te smo se nakon par mjeseci poznavanja zaljubili ona je bila godinu dana mlada od mene i oboje smo bili nevini. To je bilo vrlo revolucionarno vrijeme sto se tice drustvenog zivota tada...pa ni ja nisam imao namjere se "cuvati za brak" kao ni ona, ali ona nije bila spremna sto sam ja postivao te nisam forsirao, dane i dane bi provodili zajedno, pa cak i spavali zajedno u istom krevetu bez da je bilo sexa. Stvarno smo se jako voljeli izmedu ostalog imali iste poglede na zivot te voljeli iste stvari, pa se cinilo da ce nam zivotni puti ici u istom smjeru. Nakon godinu dana spontano jednog ljeta dok smo bili ovdje na moru kod neke moje rodbine (Ja sam odrasao u jednoj stranoj drzavi a ona se u toj istoj rodila) spontano smo se jedne noci "stopili".....sam cin nije bio bogzna sto jer nju je malo boljelo a ja sam ocekivao vise....ali poslje je bio potpuno drugciji osjecaj....nekako posebniji kao da smo "slavili" svoju ljubav. Poslje smo naravno "slavili" svoju ljubav skoro svaki dan....nekad i vise puta na dan, oboje smo studirali i zivjeli zajedno.....to mi je definitivno bilo najljepse razdoblje u zivotu. Nakon fakuleta oboje smo se zaposlil, ja sam uz posao nastavo se obrazovanjem i bilo je pitanje vremena kad cemo pred "oltar" stvarno sam mislio da da ce mi ona biti prva izadnja, ona je non-stop forsirala da kad cu je zaprositi i to....te se znala sali ti kako ce ona mene zaprositi ako ja ne pozurimi. A ja sam valjda cekao pravi trenutak romantike..............ali nazalost taj trenutak nije dosao, ona je bila pod stresom od posla, ja takoder samo ja sam ocito to bolje podnosio.....vidali smo se samo navecer poslje posla sto je uz dodatne obveze bilo uvjek kasno te smo bili pre umorni za ista. Onda ko za inat ja sam na poslu dobio hrpu obaveza te puno putovao i radio doma, ali ni tad nism imao vremena za nju jer sam bio okupiran time. Nisam zelio da pati zbog mog posla pa sam joj savjetovao da ide s prijateljicama vani te kolegama i kolegicama poslje posla malo se opustit. Tako je i bilo, nego se ona pocela jako cudno ponasati npr. bilo bi trenutaka ka bi bila previse hladna, a ond pre napasna cak i u "krevetu" cinilo se da odraduje a ne da radi to iz ljubavi,potrebe,zelje...itd. Na kraju sam saznao da me vara...........
To je bio previse za mene, varala me sa svojim kolegom...kojeg sam cak i upoznao....iskreno vam nemogu opisat osjecaje kod mene........
Ona je svaki dan plakala, ja nisam mogao a htio sam, reko sam joj neka se ne vidimo neko vrijeme da se ohladim pa cemo vidjeti....teska srca se slozila. Nakon tri tjedna ja nazovem a javi se on???? te mi odmah da nju, a ona kaze shvatila sam da je on ono sto ja trebam zelim da mi ti budes kum jer osim sto smo bili ljubavnici bili smo veliki prijateli.....to je bilo previse poslao sam je u PM i poklopio. Cak sam dobio pozivnicu za njihovo vjencanje....koju sam shvatio kao provokaciju u onom jadu...Proslo neko vrijeme i ja sam im ipak oprostio cak sam bio kod njih par puta i cuo se s njom telefonom cesto naravno na prijateljskoj bazi, ali ja nisam vise bio isti....mogao sam voljeti zenu ali samo na par noci....kao da je ona onu istinsku ljubav zauvjek odnjela sa sobom.... nije mi bilo do nicega osim do dobrog sexa, kako sam cesto putovao to mi je bilo i naj prikladnije te neke avanturice. Imao sam i neke duze veze ali opet sve se to baziralo na zabavi i sexu....svako od tih zena sam na neki nacin voljeo te svaka ima svoje mjesto u mojim uspomenama...niti jednu zenu koliko god se to cinilo drugcije nisam dozivljavao kao objekt. Samo niti jedni nisam mogao voljeti kao nju, ona se rastala nakon samo dvije godine te smo se jos intenzivnije poceli druzili koliko god se osjetilo da "plamen se nije ugasio" nije bilo nicega. Sto mi je sad jako zao jer je 2000 godine poginula na Zapadnoj Obali od zalutalog metka (!?) posto je bila tamo kao ratni izvjestitelj za Reuters.....................Tako da je moje srce otislo s njom zauvjek.....!!!

Hvala ti ovo je predivno,o cemu si pisao.Covjek s godinama i shvati neke stvari,nadam se da ces sebi ipak naci iskrenu dusu i pravo srce.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply