Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Predbračni seks

power_settings_newLogin to reply
+14
Istina
Konin
Spart
vivi
senka
Totus Tuus
Aladin
Izrail
Trešnja
Justin
Češljugar
Daniel
dominik
Bhakti
18 posters

descriptionPredbračni seks - Page 2 EmptyRe: Predbračni seks

more_horiz
Da, mi svi ostali smo teški seksualni manijaci kojima je životni cilj što više rupa ispunit. ya

more_horiz
Ne sad stvarno ozbiljno, ljudi, predbračni seks je veliko zlo, danas je to barem psihologija dobro utvrdila, postoje mnoge statistike koje nas tjeraju na razmišljanje...

Možda ne bi bilo loše doista iznijeti neke statistike ovdje...zbog tinejdžerske populacije...da vide kakva sve zla mogu nastati iz nečega, što se u početku čini kao "nevina" i bezazlena dječja igra...ili što već...

more_horiz
Ne bahakti, takvi nisu seksualni manijaci, već bludnici ili preljubnici ako imaju svoju zakonitu ženu. Osobe koje čine preljubu ili upražnjavaju vanbračnu seksualnost u sebi imaju nečistog duha, koji izlazi iz njih samo pokajanjem i okretanjem Bogu.

Naravno, ljudi koji su nekada bili u takvim gresima a sada služe Gospodu, slava Bogu za njih i za pobedu Božanske ljubavi.

A oni koji idu u crkve i upražnjavaju takve stvari pod velom Hrišćanstva, za njih postoji stih u Pismu:

A preljubnicima, i bludnicima, i nečistima i...je mesto u jezeru koje gori ognjem.

To je toliko opasna stvar da je čak i Solomon rekao: "E da li meće čovek u njedra svoja oganj pa se ne opeče?"

Evo šta mudri Solomon kaže o tome, ne zaboravite to je Božija Reč - Sveto Pismo.

S usana bludnice kaplje med, i grlo joj je glađe od ulja.
Ali na posljetku gorka je kao pelin, oštra kao mač dvorezac.
Noge njezine silaze k smrti, koraci njezini vode k podzemnome svijetu.
Ona ne ide stazom života; na neprekidnim putovima gine, a da ne opaža.
Drži daleko od nje put svoj! Ne približuj se k vratima kuće njezine!

Reci mudrosti: "Sestro moja!" i nazovi razboritost, najbliža u rodu,
Da te drže daleko od žene drugoga, od tuđinke, koja govori laskavo.
Kad sam gledao kroz prozor kuće svoje, virio van kroz rešetke svoje,
Na lude i mudre pazio, tada opazih neiskusna mladića.
Koračao je ulicon dolje pokraj jednoga ugla, išao je putem kući
U sumrak, pri izmaku dana, kad je padala noćna tama.
Najednom srete ga žena u odijelu bludnice i lukava srca.
Drsko se skitala naokolo; noge njezine nijesu mogle stajati kod kuće.
Sad na ulici, sad na trgovima, na svakom uglu vrebala je.
I uhvati ga, i poljubi ga, i bezobrazno reče mu:
"Bila sam dužna žrtvu pomirnicu, i danas izvrših zavjet svoj.
Zato izađoh, tebi u susret, da te potražim, i eto nađoh te.
Opremila sam ložnicu svoju prostirkama, vezenim egipatskim prostirkama.
Poškropila sam postelju svoju smirnom, alojem i cimetom.
Pa dođi, uživat ćemo ljubav, plivat ćemo u slasti ljubavnoj do zore.
Jer mi muž nije kod kuće, otišao je daleko na put.
Kesu je novčanu uzeo sa sobom, vraća se kući istom o uštapu."
Mnogim nagovaranjem zavede ga i glatkim usnama odvuče ga sa sobom.
Otide sa njom, bezumnik, kao vol, kojega vode na klanje, kao jelen, koji se
zaplete u mrežu,
Dok mu strijela ne probije jetra, kao što kad ptica leti u zamku, a ne opazi, da
joj je o život.
Zato dakle, sinovi, poslušajte me i pripazite na riječi usta mojih!
Nemoj da zastrani srce tvoje na put k njoj, nemoj da zalutaš na staze njezine!
Jer je velik broj ubijenih, što ih je srušila ona, i mnogo ih je, što ih je sve
pobila.
Kuća je njezina put u svijet mrtvih; ona vodi dolje u odaje smrti.

TOLIKO O ZLOUPOTREBI SEKSUALNOSTI U PISMU!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Kad čednom cvijetu rečeš da je lijep, opijen njegovom ljepotom, on se zarumeni i tako postane još ljepši.
Ako to vidi cvjetić kraj njega, te želi privuć tvoju pozornost derući se "vidi mene", istežući se i pružajući do tebe, on se sasuši i usahne. Postaje gnjil.

Čuvajmo se da nismo kao ovaj drugi cvijet braćo i sestre.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Mislim da mnogi ljudi zloupotrebljavaju pridjev "biblijski".

Samo zato što u SZ-u ne vidimo direktno Božje suprotstavljanje poligamiji, ne znači da je poligamija "biblijska"... itd.

pa dobro, i ja mislim da nije, ali nekako mi se čini da je Bog prema tom grijehu najtolerantniji. znam, sad bi me zasuli kamenjem oni koji tvrde da su svi grijesi jednaki. gideon - 70 sinova, puno žena (jedna sigurno bludnica). david - tko zna koliko žena, ubojica. jakov - dvije zakonske, dvije povremene. salomon - 700 zakonskih, 300 po potrebi. juda - za dvije se sigurno zna, jedna je od njih snaha. ruben - voli očevu sluškinju. tamara - nekoliko muževa. rahaba - tko im zna broj. abraham - dvije zakonske, jedna samo za dobiti dijete u skladu sa hamurabijem. hošea - oženio bludnicu po Božjem nagovoru (opravdava li cilj sredstvo?). za svakoga od navedenih Biblija ne skriva riječi hvale, doduše ne zbog njihovog čina, ali nisam našao nigdje da se nalazi neposredno osuđivanje poligamije

more_horiz
Ja ne mogu ništa reć, ali dok sam čitao bibliju, primjetio sam da toga stvarno ima na tone...

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Ja ne mogu ništa reć, ali dok sam čitao bibliju, primjetio sam da toga stvarno ima na tone...

Samo primjećujem i ti puštaš da Biblija sama sebe tumači zar ne?
I to te odvelu u istočne religije?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:

Samo primjećujem i ti puštaš da Biblija sama sebe tumači zar ne?
I to te odvelu u istočne religije?

Ne baš. Obraćanje pozornosti na tumačenja katoličkih svećenika me skršilo. Al, bio sam glup šta sam obraćao pozornost na to, tako da sad opet pomalo čitam Bibliju i puštam da tumači sama sebe, da. Wink

more_horiz
Pa jesi ti pripadnik neke istočne religije ili ne?

more_horiz
Odgovorit ću ti iskreno: ne znam.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Odgovorit ću ti iskreno: ne znam.

Eto pošteno

more_horiz
dominik je napisao/la:
hm, kad nekog "napumpas" vec si u braku ;)

jedini razlog za razvod je preljub tj. bludnistvo.

drugi je slucaj da ako si nevjernik, pa se obratis, a vec si u braku s nevjernicom i ta zeli razvod jer si se obratio..tada je dozvoljeno.

Ali detaljnije ti o toj temi pise Pavao u svojim poslanicama. Procitaj tamo za detalje, ne stignem ti sve pisati.
Ako je spolni čin između muškarc i žene onaj koji ih vjenčava, što je sa ženama koje su silovane? Ona su onda udate za te muškarce? Objasni mi to, molim te.

more_horiz
Ne, polni čin nije brak. Brak je stvar zaveta, obećanja jedno drugom. Inače kada bi polni čin bio brak, onda Josif i Marija ne bi bili u braku. Jer Josif nije poznao Mariju svoju ženu dok ona nije rodila Hrista. Brak je stvar obećanja jedan prema drugom. To se čak dešava i u svetovnim institucijama pred matičarem kada se par obećava jedan drugom na vernost u braku do kraja života. Šta mislite odakle to potiče? Pa kada se zna da je Bog autor braka, onda sve postaje mnogo jasnije.

Inače postoje mnogi ljudi koji imaju polne odnose van svakog reda, i sigurno ne možemo reći da je neko u braku sa nekim samo zato što su imalui polni odnos. Onda ne bi ni postojao blud, već bi sve bila preljuba.

Razlika je između bluda i preljube u tome, što preljubu može ućiniti samo osoba koja ima bračnog druga, dok bludničiti može osoba koja nema bračnog druga, i stoga i ne može učiniti preljubu, ali bludničiti svakako može.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Što tko misli o tome, pa mislim da je riječ ljubav u naše vrijeme toliko ofucana da se svašta stavlja pod nju, a u ovom slučaju i sebičnost. Ako dvoje mladih ljudi koje se voli nemogu hodat čisto, bez odnosa, onda ja kažem da tu uopće nema ljubavi.

more_horiz
Ma kad imaš 15 godina prevariš se. Misliš za sve da je ljubav.
Ali nije. Naiđe onaj pravi pa se udaš i u čemu je problem?

more_horiz
pa nije to uvek tako...ima puno koji samo hoce da spavaju sa deckom ili curom pa je onda ostave a da ne pricamo o posledicama koje mogu nastati kada ne paze. zato ja mislim da to Bog stvorio za brak, da bi nas zastitio od takvih posledica.

more_horiz
a šta je s ljudima koji apstiniraju od seksa, al se onda ožene što prije moguće da bi se mogli seksat, pa se onda ožene bezveze, i iz sasvim krivih motiva? je li to bolje od mladog para koji se iskreno voli i ne mogu izdržati da nemaju seksualne odnose prije braka, kojeg iz određenih razloga još ne mogu ostvariti?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Predbračni seks - Page 2 P

<BLOCKQUOTE>
Bhakti je napisao/la:
a šta je s ljudima koji apstiniraju od seksa, al se onda ožene što prije moguće da bi se mogli seksat, pa se onda ožene bezveze, i iz sasvim krivih motiva? je li to bolje od mladog para koji se iskreno voli i ne mogu izdržati da nemaju seksualne odnose prije braka, kojeg iz određenih razloga još ne mogu ostvariti?

Mislis ,da je to uvijek garancija za brak,a sta ako nekoliko puta ne mogu izdrzati,s nekoliko razlicitih osoba???Predbračni seks - Page 2 060103Wedding006_prvili ovakoPredbračni seks - Page 2 060103Wedding002_prv</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply