Jevrejin je napisao/la:Kako ta plahta nije vec pojedena od moljaca posle dve hiljade godina?
Ono što je Bog dotaknuo očuvano je za neraspadljivost.
Jevrejin je napisao/la:Kako ta plahta nije vec pojedena od moljaca posle dve hiljade godina?
Trešnja je napisao/la:Jevrejin je napisao/la:Kako ta plahta nije vec pojedena od moljaca posle dve hiljade godina?
cito je napisao/la:Jooooj vi ljudi ste pravi licemjeri. Da vam nije važno kako je Isus izgledao nebi koristili njegove slike i tako blatantno kršiti 2 zapovjed,( upravo zato jer se njegovo božanstvo ne može prikazati slikom, već samo ljudskost, a čak ni to, a to je onda lažni krist, a ne pravi Krist). Malo prije kad sam se regristrirao bila je slika isusa u gornjem desnom kutu koji izgleda kao mladi Gandalf. A RKC se itekako potrudila da "znamo " kako je Isus izgledao ( duge kose (koja je sramota muškarcu(s tim da Isus nije uzeo Nazaritski zavjet)), blijed, plavook, mekoputan (feminiziran (grijeh sližan sodomiji), odjeven u plavo crvene ili bijele haljine, slabičak, hippie ( samo mu fale roze naočale i joint). JA sam siguran da ćete mi objasniti sve to, ali ovo je važno: NE ZNAMO KAKO JE ISUS IZGLEDAO! Osim što u Izajiji piše, u kratkim crtama, da će biti fizički ružan.
Osim toga, Juda ga je morao izdati tako da ga pokaže poljupcem što se isto tako može shvatiti da se nije previše razlikovao od apostola u izgledu te ga nisu mogli samo tako identificirati, a to znači da je Isus bio prava muškarčina( jak, pocrnjele kože, obučen u robu koja može izdržatii težak rad. Ovako kako danas prikazuju Isusa, prije će tako izgledati Sotona.
I još nešto, nemojte gledati filmove o Isusu.
Pogotovo ne od pre-Vatikan II jezuita katolika Mel Gibsona, koji je otvorio svoju crkvu gdje se misa slavi na latinskom kako bi se uistinu dogodila transsubstantiatio. A isti taj danas otvoreno čini preljub i razvodi se od žene. Al u redu je, ispovjedit će se.
C'mon
Cao
Ja samo govorim da nije izgledao kao peder. A licemjerno je govoriti da je nevažno kako je izgledao i koristiti slike Isusa jer direktno govore kako je izgledao iako tako nije izgledao jer ne znamo kako je igledao.
Nisi pobio niti jedan moj argument osim Izaije s ćim se mogu složiti. A ja nisam rekao da je Isus bio ružan (parafrazirao sam Izaiju) ili lijep niti da je na njemu bilo ikakve mane jer je on bio janje bez mane.
Kakave veze ima je li bio ružan ili lijep. (samo je taštim sebeljubcima stalo do svoje ili tuđe ljepote, koja je ionako produkt iskvarenog društva, odnosno palog čovjeka) Tebi ima veze jer želiš štovat lijepu sliku, a ne neku običnu, kad već štuješ sliku ili kroz sliku što je isto tako grijeh. Zar ne znaš da su židovi štovali Boga kroz Mojsijev štap?
A ako ja hulim na Duha Svetoga-što je btw najgluplji argument što sam ikad ćuo- jer sam iskritizirao sliku nekog lažnog krista (jer ne znamo kako je izgledao, nije važno kako je izgledao, a i da znamo ne bi ga mogao slikom dočarati jer je on, ne zaboravimo, Bog), onda se ti pogotovo pazi što govoriš da nebi sam bio kriv za neoprostiv grijeh jer ti ne znaš da li ja imam Duha Svetoga u sebi.
evo tvog citata:
"jer se ne radi o Slici Boga, nego Isusa kao pravog i savrsenog covjeka". Odvojiti čovječnost Isusa od njegovog Božanstva je nemoguće,a izjaviti takvo što je hereza - oduvjek bila-oduvijek bit će.
Ono za što si sigurno kriv je idoloopklonstvo i ti si idolopoklonik, a znamo da takvi neće naslijediti Kraljestvo Božje. a po Ko 1 -9,10 ti si u istoj kategoriji sa lažnom slikom koju štuješ.
A svoje "legende" slobodno možeš staviti na policu skupa sa gospodarom presenova, kraljom arturom itd i ako o njima ovisi ono što vjeruješ, a ne o Svetom Pismu, onda imaš problema i vrijeme je za preispitivanje i molitvu.
I dalje držim da je licemjerno govoriti da nije važno kako je Isus izgledao ( što je istina, jer ne piše), a gurati njegovu sliku svima pod nos i time otvoreno govoriti: ovako je izgledao!, kad to ne znamo. Kad vidim slike isusa (namjerno malo slovo) po zidovima to mi je isto ko kad vidim one indijske bogove i slike budhe i kipove pa im se klanjaju. Zapravo je tužno.
Ti uistinu misliš da braniš Boga kad braniš te slike? Prije bi rekao da ga zanjekuješ.
Krizostom je napisao/la:Rafael je napisao: !Ova vrsta tvrdnje je svojstvena sektarosima, koji malo razumiju od NZ-."
Jedno pitanje Rafaele, tko su za tebe sektaroši?
cito je napisao/la:
1) Kao prvo, isprićavam se zbog lapsus calami, referirao sam se sam na 1 Ko 6, 9-10, ali mogao si nekako to zakljućiti dedukcijom kad si takav znalac Biblije.
2) I istina je da Bogu nije potreban odvjetnik, ali RKC itekako jest, ulogu koju si odmah spremno prihvatio. U maniri pravoga spin majstora izvrćeš stvari tako da bi dokazao da se Isus smije slikati. Međutim takvo interpretiranje Zakona neće upaliti na posljednjem sudu.
Ono što je ipak najvažnije je da ti "respektiraš" (što god to značilo) SLIKU Onoga koji slikom ne može biti prikazan, odnosno respektiraš onoga koga slika predstavlja iako je ta slika nepotpuna i kao takva nije na slavu Božju, upravo suprotno, a to znaći da je automatski i lažna, a ja to zovem idolopoklonstvom.
3) Dok ja tvrdim, po Svetom Pismu, da ne znamo kako je Isus izgledao, ti se pozivaš na torinsko platno.
4) Meni je fascinantno da je tebi važno da li je Isus bio "lijep" (što god to značilo)( s tim da se ja slažem s tobom da je bio bez mane) i da podupireš stajalište da je imao dugu kosu za koju Pavao kaže da je sramota muškarcu, da je imao plave oći, blijed u faci, žgoljav, mekoputan. Još gore je što se slika Isusa mijenjala kroz stoljeća kako je već bilo u modi. I danas imamo lažnog isusa od Mela Gibsona koji je ujedno i sex simbol jer je "lijep". I još ljudi idu u kino da gledaju "isusa".
5) Crtajući bilo koga od Svetog Trojstva je kršenje 2. zapovjedi jer oni su jedno.
Stvarno je tvoja oholost velika što me niti poznaš, niti znaš išta o meni, a udostojio si se huliti na mene bez da znaš da li imam Duha Svetoga u sebi. Sve si riskirao. Božjom voljom naravno. Ja znam da nisam hulio na Duha Svetoga kritizirajući "umjetnost" palog čovjeka,i idolopoklonstvo, a da li ti znaš?