hrvoje hrki je napisao/la:Justin je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:Izrail je napisao/la:Ko uistinu služi Isusu? Isus je rekao i “bit će jedno stado, jedan
pastir”.… nisu li oni koji dijele Isusovo stado kristovi protivnici…
odlično brate
pa Justine , vidiš dokle može dovesti puko inzistiranje na LOGIČKOM, čisto racionalnom tumačenju citata iz Biblije
a ti to već duže vrijeme radiš na mnogim temamam ( mariologija, ova itd)
pa eto , tim istim tvojim , aršinom , šta ti sada imaš reći na ove Isusove riječi:
ta nisu se katolici odvojili od matičnog stada- reformiranih , nego je bilo obrnuto, zar ne?
Oprosti, hrki, ali stvarno ne znam tko na ovom forumu zastupa BIBLIJSKO učenje, a tko je onaj tko daje LOGIČNE argumente (a ponekad i "logično" povezuje neke biblijske tekstove, tako da se čini da Biblija kaže ono što on želi da ona kaže)- a ovakvo tumačenje Biblije, ne samo da je primitivno, nego i bezobrazno. Jer, ti na temelju ovakvih biblijskih tekstova o stadu i pastiru pokušavaš dokazati da je Katolička Crkva to stado, a papa valjda onda pastir, ili ne znam što već... PA SRAM TE MOŽE BITI, stvarno! I tebe i Izraila! Pravite se neki teolozi, a bubnete bezveze neki biblijski citat, izvadivši ga iz konteksta i onda ste kao s time mene pobili do daske... SRAM VAS MOŽE BITI OBOJICU! Ja se ponizno trudim da tumačim Bibliju u kontekstu, da ju razumijem u cjelini, tražim originalni tekst i sve, a vi se ovako SPRDATE s Božjom Riječju! Ma tko vam je dao takav autoritet? Sad si uzimate više prava nego sam papa, vjerujte mi! On si nikad ne bi dopustio da ovako tumači Pismo kao vi, a kamoli da to govori "ex catedra"!!
pa justine,
opet nisi ništa odgovorio na:
Isus je rekao i “bit će jedno stado, jedan pastir”.… nisu li oni koji dijele Isusovo stado kristovi protivnici…
a mi se s nikom ne sprdamo, pogotovo ne s biblijom
ja vjerujem svojim pastirima , teolozima, apologetama koji su 100-nama godina proučavali božju riječ
ali ispada ,da ti svojim naučiteljima ne vjeruješ , kad sam toliko fanatično tumačiš bibliju, temeljem vlastitig pukog osjećaja ili intuicije
Da, oni koji dijele Isusovo stado su Kristovi protivnici. A PIŠE LI TU DA JE TO STADO KATOLIČKA CRKVA? SRAM TE BILO AKO TAKO TVRDIŠ!