Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Europa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine?

power_settings_newLogin to reply
+9
Izrail
Euro
Bhakti
Češljugar
Mali princ
hrvoje hrki
dominik
Ruta
Aladin
13 posters

descriptionEuropa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine? - Page 3 EmptyRe: Europa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Tvoje pitanje moras prvo ispraviti u odnosu na gornje moje postove.Da bi ti mogla provjeriti ono sto pise u Otkrivenju 18 poglavlju o izlijevanju Svetog Duha,radi sluzbe pozivanja iz Babilona,zatim kako lazni pentakostalci pomazu Babilonu,potrebno je da pogledamo u povijest crkve a u vezi papskog Rima i njegove vladavine Evropom od 538-1798 god.Za vrijeme kralja Henrika VIII doslo je do raskida Engleske sa katolickom crkvom.Ali je crkva iako odvojena od Rima ostala i dalje katolicka.Za vrijeme Eduarda 1547-1553 god.u Engleskoj je sprovedena reformacija kaoja se sprkos katolickoj reakciji koja se za vrijeme Krvave Marije odrzala i pod kraljicom Elizabetom ucvrstila 1558-1603.god ova crkva naziva se Anglikanskom.Protenstatizam u Engleskoj nije bio jedinstven,Elizabetin nasljednik Jakov I 1603-1625 god.pokrenio je ociscenje Engleske crkve od tragova rimske crkve.Pristalice tog pokreta dobile su nadimak puritanci,ovi su trazili da se vise paznje obraca propovjedanju Bozje rijeci i da se nedjelja stroze svetkuje.Jos radikalniji od puritanaca bili su separatisti ili independenti,koji su kao i anabaptisti na kontinentu smatrali da crkvu trebaju sacinjavati obracenici koji su se odvojili od drzavne crkve.Anglikanska crkva je zauzela neprijateljski stav prema puritancima i separatistima,doslo je do progona,te su ovi krscani potrazili svoju novu domovinu.Godine 1620,prva grupa ovih krscana prevezla se brodom Mayflower u Ameriku.Obuje grupe su se razlikovali u nacinu kako treba da se svetkuje nedjelja,glavi pobornik purotanskog gledista o svetkovanju nedjelje bio je propovjednik Bownd.On je isticao subotnju zapovjed kao i ostale zapovjedi dekaloga da su vjecni.A Anglikanska crkva je zabranila Bowndowo ucenje.
To je dovelo do potpunog odvajanja puritanaca od anglikanske crkve za vrijeme vlade Karla I 1625-1649.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

descriptionEuropa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine? - Page 3 EmptyRe: Europa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine?

more_horiz
Skrecemo paznju na drugu grupu puritanaca koji su vjerovali da su krscani duzni svetkovati subotu a ne nedjelju.Njihov propovjednik John Trask 1583-1636 god.
organiziarao je grupu sljedbenika koji su svetkovali subotu,te je zbog propovjedanja subote Trask bio bacen u zatvor.Drugi znacajni pobornik subote u Engleskoj bio je
Theophilus Brabourn,kojega povjesnicari smatraju velikim pobornikom istine o suboti.Njegovo djelo od 4 knjige nosi naslov:Obrana najstarije i najsvetije Bozje ustanove -subote.On je tu dokazao da je cetvrta zapovjed u svojoj cjelini moralna da u njoj nema niceg ceremonijalnog.On je isticao da je spreman zrtvovati zivot nego li se odreci istine o suboti.Svetkovatelji subote bili su u manjini.Baptisti sedmog dana, bili su prva grupa engleskih puritanaca koji su u Americi zastupali svetkovanje subote.Godine 1644 S.Mumford stigao je u Ameriku i poceo propovjedati istinu o suboti medju baptistima u Newportu i 1671 osnovana je prva crkva baptista sedmog dana u Americi, ona se stalno povecavala brojem novih clanova tako da je 1684 god.osnovana druga crkva baptista sedmog dana i postala glavni zastupnik svetkovanja subote u Pennsylvaniji.Kao u Engleskoj tako i u Americi baptisti sedmog dana bili su cesto progonjeni, ali se usprkos progonstva povecavao broj clanova.Godine 1801.baptisti sedmoga dana udruzili su se u jedinstvenu organizaciju koja je uzela naziv Generalna Konferencija baptista sedmoga dana.Godine 1843.Generalna Konferencija baptista sedmoga dana odredila je da 1 studenog te godine bude dan posta i molitve,da bi Bog i drugim krscanima pomogao da uvide svetost subote.

Zadnja promjena: ; sub 07 tra 2007, 21:22; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ovu molitvu Bog je uslisio preko udovice Rachele Oakes, baptistkinje sedmoga dana koja je u proljece 1844 god.prisustvovala bogosluzju adventisticke crkve u kojoj je trebala biti odrzana vecera Gospodnja sa propovjednikom
F.Wheelerom koji je u svojoj propovjedi naglasio vaznost poslusnosti Bozjim zapovjedima.Na primjedbu Rachele Oakes, o potrebi odgode vecere dok ne budu clanovi njegove crkve, zaista postivali sve Bozje zapovjedi - vecera je odrzana poslije..Tako je F.Wheeler prvi propovjednik adventisticke crkve poceo svetkovati subotu.Njega su sljedili,i drugi;Preble,J.Bates,zatim J.Mhal.
Bates je 1846 objavio traktat pod naslovom,, Sedmi dan subota -vjecni znak''.Preko tog traktata prihvatili su mnogi drugi adventisti istinu o suboti medju kojima su bili i James White i E.G.White.Oko 1880 u americkom Kongresu postavilo se pitanje donosenja naconalnog zakona o svetkovanju nedjelje, danas u Americi gotovo sve federalne drzave imaju svoje verzije nedjeljnih zakona.Da bi se ovi zakoni proveli mora predhodno biti promjenjen americki Ustav.Sila koja ce to provesti navedena je u Otkrivenju 13 glave.Sada predlazemo uporediti Otkrivenje 14,6-12 kako bi smo prepoznali znacaj troandjeoske vijesti u opominjanju svijeta na vrijeme,casa suda Bozjeg sa Otkrivenjem 13 glave..

Zadnja promjena: ; sub 07 tra 2007, 21:25; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Otkrivenje 18 glave počinje sa silaskom s neba anđela velike moći koji je osvijetlio cijelu zemlju svojom slavom i koji je vikao jakim glasom o padu Babilona i pozivao na izlazak Božjeg naroda iz Babilona..Čitajmo do kraja..i vidimo kako je u tome Babilonu nađena krv proroka i svetih i sviju koji su pobijeni na zemlji..
Tko danas propovijeda ovu vijest a u vezi časa suda Božjeg i izlijevanju sedam zala?Ova je vijest ponovljena druga anđeoska poruka iz Otkrivenja 14 glave..Oni koji objavljuju ovu vijest su adventisti sedmoga dana..U određenom trenutku pred probuđenje cijele Zemlje Bog će izliti Svetoga Duha u većoj mjeri nego na Pedesetnicu, a uskoro sadatada u vrijeme progona zbog pozivanja na izlazak iz Babilona...
U međuvremenu lažna probuđenja kao sredstvo Babilona imat će za cilj omesti uspjeh troanđeoske vijesti i imitirati glas i svjetlo anđela iz Otkrivenja 18 glave..

more_horiz
Zaista si me zabrinuo Abrahame,to sto ti tvrdis malo je rece oholost ili grijeh.Tvrditi da samo Adventisti objavljuju vijest o Bozijem sudu i o izlijevanju sedam zala,granici se vjerovali ili ne.Tvrditi da vjernici koji imaju Duha Svetoga(Pentakostalci)pomazu Sotoni je hula na Duha Svetoga.Ti ponistavas Hrista u nama.Meni se cini da ce ponovo doci do razocarenja medju Adventistima.
Sacuvaj nas Boze od ljudi koji hoce da budu svetiji od tebe.

more_horiz
Da Evropa se nečemu vraća, ali to nije Pentekost, već obnovljeni Rim, Babilon! To svedoči cela knjiga Otkrivenja. Razumeti to da se Evropa vraća na izvorno Hrišćanstvo je ne moguće, osima ako... Ne smem to ni da kažem.

A nazivati druge Hrišćane pomazanicima od đavola, je jako opasan teren, pogotovu ako samima nama mnoge stvari nisu jasne!

Da li ste čuli od mene da sam rekao da je neko od đavola? Pa čak i kada se duboko ne slažem sa njegovim uverenjima.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
abraham je napisao/la:
dominik je napisao/la:
Abrahame, nesto mi je s tobom cudno...

Radi se Dominiće o bijelom roblju Babilona koje se okiva okovima međusobne zavisti - rob protiv roba -
čitaj u Veritasu intervju sa Zlatkom Sudcem..
On govori kako idemo kao bijelo roblje u Europu, u stvari, idemo kao bijelo roblje Babilona..To ti je čudno..Nemoj se naći u njemu..To ti je sadašnja istina Europe - bijelo roblje Babilona kojemu pomaže lažni pentakostalizam...koji relativizira Zakon..

abraham
Draga sestrice Ruta,
Kada pročitaš gornje moje postove o povratku Europe kršćanstvu, nigdje nećeš naći ono što si mi pripisala da sam napisao - čitaj, mogu i drugi čitati - ti citiraj pa ćeš vidjeti da si se prevarila u prepričavanju pa si svoju
averziju sotoninu prema osudi lažnog pentakostalizma i lažnog harizmatizma izrekla - napisala..
I sada tvrdim da taj lažni p.i h pomažu Babilonu koji opija bijelo roblje od kojega trgovci imaju koristi - vidi Otkrivenje 18 glave..Pogledaj u Otkrivenju 16 glave gdje se spominje Harmagedon tko okuplja careve, vladare na veliku bitku protiv Jagnjeta..
Što se tiče objavljivanja Suda u svijetlu troanđeoske istine - dakle suda u sadašnjoj istini, istini za ovo vrijeme - to propovijeda samo adventisticka crkva sedmoga dana..Istina je da i drugi propovijedaju Sud..no propovijedaju ga odvojeno od Dana pomirenja i od očišćenja Svetinje..Tko danas propopvijeda opomenu o poklanjanju Zvjeri a u odnosu na Subotu kao znak Božjeg autoriteta?Volio bih da to propovijedaju svi pentakostalci, svi protestanti i svi katolici.. no eto činjenice da harizmatici su most pomirenja protestanata i katolika s time što će protestanti izmijeniti i napustiti protestantizam - prvo u Americi gdje će Kongres izmjeniti ustav kako bi se donio nedjeljni zakon..Molim Te hodi u biblioteku i potraži povijest crkava u Americi..pročitaj o mučenicima puritancima-subotarima, baptistima -subotarima ..Preispitaj harizmatske pokrete u Americi..
Osim toga iztraži otvaranje sedam pečata - pogledaj krvavu povijest svijeta..Pročitaj Linkovnov govor po završetku građanskoga rata u Americi
kako je čovjek prenio poruku Božju o zadatku Amerike koju je Bog pripremio da bude utočište prognanima od strane Babilona, i od katoličke crkve , anglikanske,..Pisao sam gore o mogućnostima povratka Europe kršćanstvu, o mogućnostima istinskog probuđenja Europe..Navodio sam dio izjave vlć Sudca iz današnjeg broja Veritasa gdje spominje bijelo roblje i međusobnu zavist Hrvata..
Bože blagoslovi sestru Rutu
abraham

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Da Evropa se nečemu vraća, ali to nije Pentekost, već obnovljeni Rim, Babilon! To svedoči cela knjiga Otkrivenja. Razumeti to da se Evropa vraća na izvorno Hrišćanstvo je ne moguće, osima ako... Ne smem to ni da kažem.

A nazivati druge Hrišćane pomazanicima od đavola, je jako opasan teren, pogotovu ako samima nama mnoge stvari nisu jasne!

Da li ste čuli od mene da sam rekao da je neko od đavola? Pa čak i kada se duboko ne slažem sa njegovim uverenjima.

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

Otkrivenje 18 - poziv na izlazak iz Babilona
Tu se poziva i Europa - osvjetljena je cijela Zemlja od slave moći Anđela.
Ovdje je riječ o cjelovitom vremenu a ne časovitom osvjetljenju Zemlje..radi se o vremenu velikog probuđenja svijeta.
Za taj posao potrebno je izlijevanje Svetoga Duha u većoj mjeri nego u prvom izlijevanju..

Tko je druge Kršćane nazivao pomazanicima od đavola - molim citirajte.
S jedne strane prebacuje nam se - vodimo politiku prema katolicima, a s druge strane podmeće nam se da nazivamo druge kršćane pomaznicima đavola..
U našoj i najfanatičnoj varijanti doktrine nema takvog riječnika jer mi nemamo nauku o "zmijinom sjemenu".
No , tema je postavljena u upitnom obliku ..
abraham

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Zaista si me zabrinuo Abrahame,to sto ti tvrdis malo je rece oholost ili grijeh.Tvrditi da samo Adventisti objavljuju vijest o Bozijem sudu i o izlijevanju sedam zala,granici se vjerovali ili ne.Tvrditi da vjernici koji imaju Duha Svetoga(Pentakostalci)pomazu Sotoni je hula na Duha Svetoga.Ti ponistavas Hrista u nama.Meni se cini da ce ponovo doci do razocarenja medju Adventistima.
Sacuvaj nas Boze od ljudi koji hoce da budu svetiji od tebe.

Ljudi braco,zasto citate ono sto ne pise????</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
Aladin,jel]www.nevesta-hristova.org[/quote] Aladin,jel[/url] ti govoris svoje zakljucke iz Rutinih ili iz onoga sto je Abraham napisao???????</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ne, tema je pokrenuta, kako se Evropa vraća na pravo Hrišćanstvo, pa sam u skladu toga napisao. A možda sam promašio temu. Ako jesam izvinite, meni je to tako delovalo iz postova.

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ne, tema je pokrenuta, kako se Evropa vraća na pravo Hrišćanstvo, pa sam u skladu toga napisao. A možda sam promašio temu. Ako jesam izvinite, meni je to tako delovalo iz postova.

Brat Aladin

Jedno od pitanja u vezi ove teme pod upitnikom
jeste i o tome - da li je europska demokratska većina obraćena i zašto ona ne može ili neće formulirati točnu istinu o kršćanskim korjenima Europe i tu istinu izreći kao sastavni dio europskog ustava?
Da li je bijelo roblje europska činjenica ili ne?
Pročitajmo ako nismo u današnjem Veritasu intervju sa vlć.Sudcem.
abraham

more_horiz
Izvini Abrahame,

Ali ja svoja uverenje zasnivam na Biblijskim proročanstvima a ne na trunutnim događajima. Nekad stvari deluju tako kao da se nikada neće ispuniti nešto što je Bog rekao, pa kada se to desi, svi su šokirani.

Prema proroštvima Pisma, ovo što se danas dešava u Evropi je obnova Rima, a to što se globalno dešava u Hrišćanstvu je povratak Babilonu. Otkrivenje 13. glava pa 17. i 18.-ta su više nego jasne KO JE KO DANAS U SVETU.

Brat Aladin

more_horiz
Slažem se.
Trebamo čitati znakove vremena, prepoznavati događaje i činjenicu da će kamen udariti u stopala.
I narodu Božjem koji je u Europi a u Babilonu, se upučuje poziv u Otkrivenju 18. za izlazak i nesudjelovanje u grijesima babilonskim..
Poziv iz Otkrivenja 18 nije završen
- započet je pozivom o padu Babilona iz Otkrivenja 14.
To je poziv koji upučuju svijetu oni koji su u toj glavi opisani u 12.stihu..i koji nastavljaju poziv u Otkrivenju 18 u velikoj moći i svjetlu slave te moći sa Neba.Ti koji sada pozivaju - nisu sudionici grijeha babilonskih.
No koji su to grijesi Babilonski poslije francuske revolucije pa do danas i do kraja Babilona koji karakteriziraju pale crkve i narode i pojedince ?
abraham

more_horiz
(08. veljače 2007. – RV) Torino nije talijanski glavni grad crnih misa – kazao je torinski nadbiskup kardinal Severino Poletto, osvrćući se na pričanja kako je u tome gradu vrh ezoteričnoga trokuta s Lionom i Pragom. Otkad sam na čelu Crkve u Torinu nikada se nisam morao baviti posebnim slučajevima te vrste – istaknuo je kardinal i dodao kako đavao postoji, a mudrost Crkve, kad je riječ o tim pitanjima, „ne treba shvatiti kao prešutno negiranje đavla“. Osvrnuvši se na postojanje Sotone u razgovoru za našu radio postaju kardinal je kazao kako nema sumnje da đavao postoji. Riječ je o stvarnosti o kojoj nam je Krist često govorio. Nije u pitanju postojanje đavla. Zaista vjerujem da ne samo postojanje đavla, nego i da njegovo djelovanje na osobe kako bi ih naveo na zlo, bilo da u glave ljudi stavlja grešne nacrte, pobune protiv Boga, mržnje prema braći, dakle „razbijanja“ društvene stvarnosti i obitelji. Postoje neobjašnjive stvari, postoje stvari koje je veoma teško protumačiti i predočiti, koje su neprotumačive bez sotonskoga nadahnuća o čemu nam je Krist često govorio; nema sumnje o postojanju đavolskoga djelovanja – istaknuo je kardinal.
Na upit našega novinara kako predočiti pakao, kazao je kako ga zamišljamo kao logičnu posljedicu velikoga dara koji je Bog dao čovjeku, svakome čovjeku, a to je sloboda. Kad ne bi postojao pakao, bili bismo primorani, u izvjesnome smislu, birati Boga. Bog nam je očitovao svoju ljubav, nudi nam velike znakove te ljubavi, poglavito u otajstvu utjelovljenja i otkupljenja po Kristu, ali je čovjek slobodan sve to prihvatiti ili odbaciti. Mogućnost odbacivanja Boga, jest, dakle, posljedica lošega služenja slobodom, u svakom slučaju to je posljedica uporabe slobode – kazao je kardinal. Na primjedbu našega novinara kako pakao nije mjesto, kazao je da ni raj nije fizičko mjesto, jer Raj je biti s Bogom. To nije mjesto nego stanje. Stanje onoga tko je s Bogom i gleda Boga, licem u lice, kakav On jest. Nije mjesto, nego je stanje kao što je pakao stanje onih osoba koje – to samo Gospodin zna prosuditi – svjesno umiru odbacujući Boga, govoreći ne želim ići s Tobom, ne želim biti s Tobom. Bog poštuje taj njihov izbor, jer premda ih On privlači ne mogu biti s Bogom: to je velika muka osuđenih – zaključio je kardinal. Govoreći o djelovanju đavla, kazao je kako treba biti veoma oprezan kad se o tome govori, ne treba s tim pretjerivati i đavla vidjeti posvuda, upravo zato jer smo pozvani naviještati ljubav Božju, a Bog je jači od Sotone. Naravno je da to može neke osobe navesti da se osjećaju opsjednutima jer imaju nekakvu smetnju ili psihološku ili psihičku tegobu. Nije dakle ispravno sve odmah pridati sotonskom djelovanju. Potrebno je razlučivanje, ovdje se poziva onoga tko vrši službu egzorciste da bude razuman, da bude osoba koja postupa s velikim oprezom, da moli, da zaziva Boga, ali da se ne žuri u pomišljanju kako je odmah riječ – bez obzira o kakvoj se smetnji radilo – o opsjednutosti ili đavolskom zlostavljanju – upozorio je kardinal Poletto.

-iz

www.radiovaticana.org

abraham

more_horiz
Ah, konačno se slažemo u nečemu, da ljudi trebaju izaći iz Babilona i da taj poziv još uvek traje.

Ah, sada ima onda još jedna stvar koja je važna u vezi toga. Šta danas Bog smatra Babilonom?

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Dobro, ali prije poslušajte:

Europa se vraća Bogu-obraćenje demokratske većine? - Page 3 Gn_nota_link

brat abraham

more_horiz
dominik je napisao/la:
Ruta je napisao/la:
Brate Abrahame nije mi jasno:bjelom roblju Babilona pomazu lazni Pentakostalci?Kako razlikovati pravog od laznog Pentakostalca?

pravi pentakostalci po abrahamu (ili nauci onoga koji je njega poucio/la) su oni koji drze subotu.

Sto znaci da nas abraham neizravno kaze da svi pentakostalci ikarizmatici koji ne drze subotu su babilon tj. licemjeri i sotonine sluge.

Osobno, svakim danom sve sam vise sokiran ovim forumom. Shocked

Ne, ne, dragi brate samo se maske odbacuju. Inače to je ono po ćemu su mi poznati već 30 godina. mouse

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply