Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

power_settings_newLogin to reply
+10
amos
Justin
No Nick
biblijski-hriscanin
melkisedek
jakob
ILIJA
spetrov
Sinke
Aladin
14 posters

descriptionNebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 13 EmptyRe: Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

more_horiz
Sinke:
Znači, ovog trena svemirom luta Nebeski Jeruzalem? I trenutno je u Orionu?

Ne može biti spuštanja Nevjeste - Novog Jeruzalema prije no se završi službovanje Isusovo u Nebeskoj Svetinji..

A glavno u ovom izlaganju jest: takva imamo Velikog svećenika koji sjede zdesna prijestolja Veličanstva na nebesima 2 kao bogoslužnik Svetinje i Šatora istinskoga što ga podiže Gospodin, a ne čovjek.
http://cro.scripturetext.com/hebrews/8.htm

Da li je bogoslužnik završio službu u Svetinji?

Kakve ima veze Njegova završena ili nezavršena služba sa katoličkom misom?

Dalje , kada se spominje Orion ipak ne bi smjeli sveti događaj silaska Novog Jeruzalema smještati u izmišljeni prostor i vrijeme - u sarkastićni prostor ispod trećeg neba koje je iznad ovog vidljivog svemira u koji je bio prenešen Pavao u tijelu ili bez tijela, nije znao ni on...:
"1 Hvaliti se treba? Ne koristi doduše ali - dolazim na viđenje i objave Gospodnje. 2 Znam čovjeka u Kristu: prije četrnaest godina - da li u tijelu, ne znam; da li izvan tijela, ne znam, Bog zna - taj je bio ponesen do trećeg neba. 3 I znam da je taj čovjek - da li u tijelu, da li izvan tijela, ne znam, Bog zna - 4 bio ponesen u raj i čuo neizrecive riječi, kojih čovjek ne smije govoriti. 5 Time ću se hvaliti, a samim se sobom neću hvaliti osim slabostima svojim. 6 Uistinu, kad bih se i htio hvaliti, ne bih bio bezuman; istinu bih govorio. Ali se uzdržavam da ne bi tko mislio o meni više nego što vidi na meni ili što čuje od mene."

Sinke, koja je Tvoja osnova omalovažavanja "Danielovog pečaćenja" ?
Uglavnom, da skratim:

Pečačenje knjige nije izvršio Bog, već Danijel. Vjerovati u nekakve mentalne pečate podrazumijevalo bi da mrtav i grešan prorok može kontrolirati umove milijuna ljudi u tisuće godina. Ovo nije Biblijska vjera, i svi mogu provjeriti u Svetom Pismu o čemu se ovdje radi.

Apostoli su očekivali Isusov dolazak. Iz čega izlazi spoznaja da nisu imali zajednička vjerovanja s Adventistima Sedmog Dana. Na kraju krajeva, čak niti pod dojmom Duha Svetoga koji im je dao razumijevanje Biblije, nisu Danijela interpretirali kao na nešto što se odnosi na više od 1900 godina u budućnost.

S tim na pameti, nitko nije dužan vjerovati da su Katolici napravili bilo što, već sve zamjerke u ovom razgovoru nastaju iz greški u Biblijskoj interpretaciji iz gore navedenih činjenica.

Molim , Sinke , prikaži katoličko tumačenje Daniela.Tenks..

descriptionNebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 13 EmptyRe: Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

more_horiz
Sinke:
Citat:
Znači, ovog trena svemirom luta Nebeski Jeruzalem? I trenutno je u Orionu?
Ne može biti spuštanja Nevjeste - Novog Jeruzalema prije no se završi službovanje Isusovo u Nebeskoj Svetinji..

A glavno u ovom izlaganju jest: takva imamo Velikog svećenika koji sjede zdesna prijestolja Veličanstva na nebesima 2 kao bogoslužnik Svetinje i Šatora istinskoga što ga podiže Gospodin, a ne čovjek.
http://cro.scripturetext.com/hebrews/8.htm

Da li je bogoslužnik završio službu u Svetinji?

Čak i ako jest, nigdje se ne spominje da je Nebeska Svetinja u galaksiji Orion. Osobno mislim da Isusova služba još traje, ali da 19. stoljeće ništa nije u njoj promijenilo. Služba nije ritual pročišćenja, već zagovor pred Bogom kroz Križ. Isus je Prvosvećenik od davnina, nije krenuo s "prvoslužbom" stoljećima nakon Slavna Uskrsnuća.

Kakve ima veze Njegova završena ili nezavršena služba sa katoličkom misom?

Ne razumijem pitanje. Katolička vjera ne vidi misu kao novu žrtvu, već novi dar žrtve na križu.

Dalje , kada se spominje Orion ipak ne bi
smjeli sveti događaj silaska Novog Jeruzalema smještati u izmišljeni
prostor i vrijeme - u sarkastićni prostor ispod trećeg neba koje je
iznad ovog vidljivog svemira u koji je bio prenešen Pavao u tijelu ili
bez tijela, nije znao ni on...:

Ali da li treba ići i tako daleko, tvrdeći da Rajski Hram leti u našem svemiru? Nije li možda ipak smislenije vjerovati da se Kraljevstvo Nebesko ne podliježe našem razumijevanju vremena i prostora?

Sinke, koja je Tvoja osnova omalovažavanja "Danielovog pečaćenja" ?

Ali nisam ništa omalovažavao, najmanje ne Biblijsku knjigu. Napomenuo sam da Brankove ideje nisu na objektivnim Biblijskim temeljima ( Bog nije zapečatio Danijela, već naredio proroku da tako učini- ovo radi tešku štetu Brankovim teorijama ). Činjenica da su apostoli imali knjigu proroka Danijela, a nisu niti riječ napisali o 19. stoljeću znači da Danijela nisu interpretirali na način koji Adventisti drže. Dapače, uvijek vidimo čekanje Kristova dolaska.

Molim , Sinke , prikaži katoličko tumačenje Daniela.Tenks..

Zasad, držimo se da je Danijel ispunjen u Makabejskom ustanku, mada je moguće da su motivi vezani i za budućnost.

more_horiz
Sinke:
Ne razumijem pitanje. Katolička vjera ne vidi misu kao novu žrtvu, već novi dar žrtve na križu.

Dobro, slazem se..ali pitam u kakvoj je relaciji ukazivanje na novi dar zrtve na krizu sa Svetinjom i Sluzbovanjem Isusa u Svetinji?Ima li uopce neke teoloske relacije?
Hvala

Ali ovo je , Sinke, Branko, Melhisedeku - prekrasno:
http://cro.scripturetext.com/ezekiel/1.htm

Nasao sam samo neke ilustracije:
Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 13 Ezekiel_Sees_God's_Glory_1193-142

Klik-
Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 13 120px-Dor%C3%A9_Bible_Ezechielovo_vid%C4%9Bn%C3%AD

Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 13 440px-Raffael_099

more_horiz
Dobro, slazem se..ali pitam u kakvoj je relaciji
ukazivanje na novi dar zrtve na krizu sa Svetinjom i Sluzbovanjem Isusa
u Svetinji?Ima li uopce neke teoloske relacije?
Hvala

U teoriji ima, budući da sakrament Euharistije, gdje Tijelo Isusa Krista zamijenjuje kruh i vino, nije ostvariv od ruku svećenika. Isusova Prvoslužba jest i da na Nebu ostvaruje Euharistijsko slavlje, budući da bi bez Njegove Službe bilo nemoguće provesti sakrament. Svećenik ne može sam od sebe izmijeniti kruh. Za ovo je potrebna Isusova Služba.

Slično je, zapravo, i sa svim sakramentima. Uzmimo na primjer činjenicu da bez Isusa, čak i krštenje Ivana Krstitelja nije jednako, i ljudi se moraju krstiti još jednom, čak iako su bili kršteni od Ivana Krstitelja.

Slažem se. Uistinu su lijepe slike.

more_horiz
Kako je hrvatski prijevod loš, stavljam ovaj engleski:

Amos 5:8

Seek him that maketh the seven stars
and Orion
, and turneth the shadow of death into the morning, and
maketh the day dark with night: that calleth for the waters of the
sea, and poureth them out upon the face of the earth: The LORD is his
name.

Zašto da tražimo onoga koji je napravio 7 zvijezda i Orion?
Saznat ćemo jednog dana...

Ezekiel 1:
(4) Pogledah, kad ono sa sjevera udario silan vihor, velik
oblak
, bukteći oganj obavijen sjajem; usred njega, usred ognja,
nešto nalik na sjajnu kovinu.

...

(26) Ispod svoda nad njihovim glavama bijaše nešto kao kamen
safir, poput prijestolja: na tom kao prijestolju, gore na njemu,
kao neki čovjek. (27) I vidjeh kao sjajnu kovinu, iznutra i uokolo
kao oganj; od njegovih bokova naviše i od njegovih bokova naniže
nešto poput ognja i blijeska na sve strane. (28) Taj blijesak
na sve strane bijaše poput duge što se za kišnih dana javlja
u oblaku. To bijaše nešto kao slava Jahvina.

Ezekiel 2:
(12) Uto me duh podiže i ja za sobom čuh silnu tutnjavu. Slava
se Jahvina podigla sa svojega mjesta.

Ezekiel 10:
(18) Uto se Slava Jahvina vinu s praga Doma i stade nad kerubinima.
(19) Tada kerubini raširiše krila i podigoše se sa zemlje pred
mojim očima. A kad oni krenuše, i točkovi za njima krenuše. I
zaustaviše se nad istočnim vratima Doma Jahvina, a Slava Boga
Izraelova bijaše nad njima. (20) Bijahu to ista bića što ih vidjeh
pred Bogom Izraelovim na rijeci Kebaru. I tako spoznah da ono
bijahu kerubini. (21) U svakoga po četiri lica i po četiri krila,
a pod krilima nešto kao ruka čovječja. (22) Lica im ista kao
ona što ih vidjeh na rijeci Kebaru. I svako se naprijed kretaše.

Ezekiel 11:
(22) Kerubini podigoše krila i točkovi se digoše za njima,
a Slava Boga Izraelova lebdijaše nad njima. (23) Slava se Jahvina
vinu iz grada i zaustavi se na gori, istočno od grada.

O da mi je vidjeti ta čudesa svojim očima...

Jedan je "oblak" pratio Izraelce na putu u obećanu zemlju, kada ih je Bog izvodio iz Egipta.

Pitam se kojim bi riječima proroci opisivali ova viđenja, da su imali prilike gledati današnje leteće stvari, i poznavali današnja čuda tehnologije?

more_horiz
Ispustio sam jedan lijep tekst:

Ezekiel 1: (22) Nad glavama bića bijaše nešto kao svod nebeski, nalik
na sjajan prozirac, uzdignut nad njihovim glavama.

more_horiz
Kako je hrvatski prijevod loš, stavljam ovaj engleski:

Amos 5:8

Seek him that maketh the seven stars
and Orion
, and turneth the shadow of death into the morning, and
maketh the day dark with night: that calleth for the waters of the
sea, and poureth them out upon the face of the earth: The LORD is his
name.

Ovo nije tekst kojeg si gore naveo u prijašnjem postu.

more_horiz
Da, u pravu si, ponekad pišem iz glave...
Automatski sam povezao dva teksta:

Amos 5:

(Cool On napravi Vlašiće i Štapce, on
obrće mrak u zoru, a dan u najglušu noć.

Izaija 13:

(9) Dolazi nesmiljeni Jahvin dan -
gnjev i jarost - da u pustoš zemlju prometne, da istrijebi iz nje
grešnike. (10) Jer nebeske zvijezde a ni Štapci neće više sjati
svjetlošću
, pomrčat će sunce ishodeći i mjesec neće više
svijetliti. (11) Kaznit ću svijet za zloću, bezbožnike za
bezakonje, dokrajčit ću ponos oholih, poniziti nadutost silnika.
(12) Rjeđi će biti čovjek neg' žeženo zlato, rjeđi samrtnik od
zlata ofirskog. (13) Nebesa ću potresti, maknut će se zemlja s
mjesta od srdžbe Jahve nad Vojskama u dan kad se izlije gnjev
njegov.

Inače Štapci, Orion (constellation) jesu ista stvar.
Zašto ih Bog prorocima posebno spominje?
To možda samo proroci i znaju...
A za ostale, neka to bude samo lijepi ukras za te predivne biblijske tekstove.

Zadnja promjena: branko; pet 30 sij 2009, 12:41; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Neispravna riječ.)

more_horiz
branko je napisao/la:
Da, u pravu si, ponekad pišem iz glave...
Automatski sam povezao dva teksta:

Amos 5:

(Cool On napravi Vlašiće i Štapce, on
obrće mrak u zoru, a dan u najglušu noć.

Izaija 13:

(9) Dolazi nesmiljeni Jahvin dan -
gnjev i jarost - da u pustoš zemlju prometne, da istrijebi iz nje
grešnike. (10) Jer nebeske zvijezde a ni Štapci neće više sjati
svjetlošću
, pomrčat će sunce ishodeći i mjesec neće više
svijetliti. (11) Kaznit ću svijet za zloću, bezbožnike za
bezakonje, dokrajčit ću ponos oholih, poniziti nadutost silnika.
(12) Rjeđi će biti čovjek neg' žeženo zlato, rjeđi samrtnik od
zlata ofirskog. (13) Nebesa ću potresti, maknut će se zemlja s
mjesta od srdžbe Jahve nad Vojskama u dan kad se izlije gnjev
njegov.

Inače Štapci, Orion (constellation) jesu ista stvar.
Zašto ih Bog prorocima posebno spominje?
To možda samo proroci i znaju...
A za ostale, neka to bude samo lijepi ukras za te predivne biblijske tekstove.

Ali Biblija spominje mnoge galaksije, nije samo Orion u pitanju. Medvjedi, Vlasići-sve su ovo galaksije koje se spominju u Svetom Pismu.

U svakom slučaju, Bog u Bibliji nigdje ne navodi da se Raj nalazi u Orionu, ali trenutno nisam željan pričati gdje se taj čin kosi s navodima Ellen Gould White.

more_horiz
Ja sam samo spomenuo proročke tekstove koji iz nepoznatog razloga spominju Štapce (sazvježđa Oriona).

Zašto je jedna djevojka (kasnije žena), nakon vizije koje je imala, rekla da je bila u sazvježđu Orion, nakon što je tijelo prestalo disati i bilo ukočeno kao kamen (današnji bi je doktori proglasili mrtvom), to zna onaj koji je te vizije dao.

Ona sama govori da ne moramo vjerovati onome šta je njoj pokazano, jer Bog "mjeri" ljude samo kroz svijetlost Biblije.

Mnoge druge civilizacije (i crteži na raznim stijenama) crtaju sazvježđa Oriona, pa čak i Sirijus iz tog sazvježđa i slično.

Kao što mnoge (nekršćanske civilizacije) imaju zapise o potopu, tako i imaju zapise o letećim objektima "bogova" iz sazvježđa Orion (Sirijus).

Možda je u kolektivnoj svijesti čovječanstva zapisano i nešto što je nama teško razumljivo.

U Jobu piše kao je Satan obilazio Zemlju i vraćao se na sastanke u Nebu, a čitamo u Bibliji i o svemirskom ratu i zbacivanju nekih anđela na Zemlju, gdje se čuvaju do dana Suda.

Elleni je pokazan Orion, nama nije pokazano ništa (osim ono šta piše u Bibliji).

Ja i ti, možemo vjerovati u svašta, ona je vjerovala u ono šta je vidjela (logično, zar ne?). A kako nas ona sama ne nagovara da moramo prihvatiti njeno, onda je to manje važna tema.

Na kraju, bitan je Isus Krist!
A odakle će on doći, manje je važno.
A doći će "u pratnji oblaka".

Meni je malo teško vjerovati, da će ga pratiti vodena para. Ali sjajne leteće tvorevine, koje imaju prozirne svodove i kotače čak, kako Ezekiel to opisuje, malo mi je jasnije.

I Danijel 7 opisuje prijestolja sa ognjenim točkovima, na koje Pradavni sjedne. I Sina čovječjeg, kojeg mu dovode na "oblacima nebeskim" u trenutku Suda.

Treba vjerovati (kako Pavao kaže) da na riječ Božju iz nevidljivog nastaje vidljivo...

more_horiz
Zanimljiva teologija o Svetstu:
http://adventisti.info/video/EGW/5-1Svetiste.flv

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply