Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionKada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete EmptyKada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete

more_horiz
Kada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete
Kada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete Parents33

Kada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete,više bih bojala prstima, a manje upirala prstom.
Manje bih ga ispravljala, a više s njim veze uspostavljala.
Skinula bih pogled sa sata, a više bacala pogled na njega.
Pobrinula bih se da manje znam, a da mi više bude stalo.
Išla bih na više izleta i puštala više zmajeva.
Prestala bih izigravati ozbiljnost i ozbiljno bih se igrala.
Trčala bih kroz više polja i gledala u više zvijezda.
Više bih ga grlila, a manje vukla.
Rjeđe bih bila stroga, a puno bih mu više toga priznavala.
Najprije bih mu gradila samopouzdanje, a kasnije kuću.
Manje bih ga poučavala ljubavi prema moći, a više o moći ljubavi.
Diane Loomans

descriptionKada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete EmptyRe: Kada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete

more_horiz
Zamislila sam se nad ovim tekstom. Verujem da nijedan roditelj ne može reći da je sve idealno učinio prilikom vaspitanja svoje dece. Nažalost, posledice propusta se vide kada nam deca odrastu. Moji sinovi su odrasli, ali i ja sam svesna da sam mogla mnogo, mnogo više da učinim za njih. Iako sam imala svo vreme za njih, igrala se sa njima, učila sa njima... ali...
Pitam se kako oni gledaju mene kao majku, da li su oni zadovoljni sa mnom, šta sam propustila u njihovom vaspitanju? Pitanja mnogo, ali nažalost više se ništa ne može učiniti.
Znam da su moji sinovi, zrele pozitivne ličnosti, ali sigurno je bilo propusta sa moje strane kao vaspitača. Ali čvrsto verujem, da roditelj koji predaje svoju decu sa poverenjem Bogu u ruke, ono što nije najbolje učinio, Bog nadoknađuje, on pokriva i čini ono što mi kao slabi i nesavršeni nismo učinili.

descriptionKada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete EmptyRe: Kada bih ponovno mogla odgajati svoje dijete

more_horiz
Dina,lepa pesmica.
Deci se treba posvetit iskreno,ravnopravno,nismo im Bog ,već drug.
Ako ih gledamo ko drugove -tad će najviše i naučit od nas.
Kad je stega i zapoved -tu dolazi pobuna(jer jedini autoritet je Bog),dok iskren razgovor rađa plodovima.
Ako se zanimamo za njihove želje,ko što razmišljamo o svojima,tad ćemo se i dogovoriti i učiti jedno drugo što je dobro a što zlo ,sem što bez prisustva Bog među nama-to ne znamo ni mi sami,a ni dete!
Slažem se sa poštivanjem tih malih ljudi,al njihovo shvaćanje zla u svetu je nezrelo i tu smo da ih poučimo u kom grmu leži zlo,mada im se pričini da bi moglo bit dobro.
Ja tako odgajam svoju devojku,razgovorom ,al kad se razulari-stega je na snazi.
Naravno ,ništa bez Boga
Very Happy
Predbacuju mi što neću više da rodim,da je sama ,al ja joj tad nabavim sestru iz sela,i tad im teorija pada u vodu Cool

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply