Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

power_settings_newLogin to reply
+10
amos
Justin
No Nick
biblijski-hriscanin
melkisedek
jakob
ILIJA
spetrov
Sinke
Aladin
14 posters

descriptionNebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 12 EmptyRe: Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

more_horiz
Cijepanje zastora znači ukidanje zemaljskog šatora (kopije). Ili misliš da Bog ima zastor i na orginalu?

Hebrejima poslanica nam otkriva da je Kristova žrtva otvorila put u Svetište nebesko (računam da svi znamo da su mjesta koja govore o tome krivo prevedena sa "Svetinja nad svetinjama").

Nebeska Svetinja nad svetinjama ima vrata umjesto zastora. Malo bolja kopija od "šatora" danom Mojsiju se opisuje u Ezekielovoj knjizi.
Ali i to je samo blijeda umanjena kopija.

I ta su (nebeska) vrata u jednom trenutku povijesti otvorena, a bio je to trenutak trajanja povjesne crkve opisane kroz sliku Filadelfije:

Otkrivenje 3: (7) I anđelu Crkve u Filadelfiji napiši: "Ovo govori Sveti,
Istiniti, Onaj koji ima ključ Davidov i kad otvori,
nitko neće zatvoriti; kad zatvori, nitko neće otvoriti:

(Cool Znam tvoja djela. Evo, otvorio sam pred tobom vrata kojih
nitko zatvoriti ne može.

Ne, ta vrata koja je u povjesnom trenutku Isus otvorio na Nebu, nitko više ne može zatvoriti.

Omogućeno je da i umrli iz svih vremena tada dobiju bijele haljine (dok Isus vrši službu u prvom dijelu, samo su izbrisani priznati grijesi), dok grijesi "učinjeni iz neznanja", biti će izbrisani Isusovim odlaskom u Svetinju nad svetinjama:

Otkrivenje 6: (9) Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom
duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu.
(10) Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti!
Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?" (11) I
svakome je od njih dana bijela haljina i rečeno im je neka se
strpe još malo vremena dok se ne ispuni broj njihovih sudrugova
u službi i braće njihove koja imaju biti pobijena kao i oni.

Dodjela "bijele haljine" ide tek u 5. pečatu povijesti svijeta, a ostaje još i potreba za čekanjem, jer još će biti stradanja. Još će jednom "mali rog" učiniti ono što je činio u Srednjem vijeku!

Danijel 12: (11) Od časa kad bude
dokinuta svagdašnja žrtva i postavljena grozota pustoši: tisuću
dvjesta i devedeset dana. (12) Blago onomu koji dočeka i dosegne
tisuću trista trideset i pet dana! (13) A ti idi i otpočini; ustat
ćeš da primiš svoju baštinu na kraju dana.

I tada će ustati svi oni koji "spavaju u prahu zemaljskom", kada Mihael (Isus) bude rekao: "Svrši se!"

I tada će odjednom svi mrtvi postati prah koji treba uskrsnuće (jedni na vječni život, drugi na vječnu smrt), svi izmišljeni sveci i ostali posrednici, koji Isusu oduzimaju posredničku službu, postat će ništa (osim ako nisu zavrijedili uskrsnuće).

"Mali rog" koji je postao "veliki rog", nestat će sa scene, a "Zapovjednik vojske nebeske" će konačno pobijediti sve vjerske zablude posijane u ovome svijetu.

Dok je crkva "malog roga" branila narodu da ima Bibliju i čita tu knjigu (Srednji vijek), Isusu je stvarno bila oduzeta "svakidašnja služba".

Kako je on otvorio vrata "koja nitko ne može zatvoriti", vaše molitve ne idu preko ovozemaljskih svećenika Bogu, već idu direktno kroz Isusa Krista.

I mrtvi i živi čekaju dan uskrsnuća, ako su shvatili Isusove riječi: "Ako me ljubiš, drži moje zapovijedi!"

Jer Zapovijedi nisu teške:
1. "Ljubi Boga svoga! (1. ploča Zakona)
2. "Ljubi bližnjega svoga!" (2. ploča Zakona)

Ali, uzalud je čitati zapovijedi ispisane na kamenim pločama, ako nije ispisano na "pločama srca", kao što Pavao govori.

descriptionNebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada - Page 12 EmptyRe: Nebeska svetinja - gdje-tko-što-zašto-kako-kada-do kada

more_horiz

Cijepanje zastora znači ukidanje zemaljskog šatora (kopije). Ili misliš da Bog ima zastor i na orginalu?

Pravi zastor je Kristovo tijelo koje je trebalo biti ubijeno (“pocjepano”) da bi čovjek bio pomiren s Bogom. Vidljivi, zemaljski, zastor je vidljivo djelio Boga od čovjeka zato što čovjek nije bio pomiren s Bogom nego je bio pun grijeha. To je bio smisao tog vidljivog zastora.
Zato se trenutak cjepanja tog vidljivog hramskog zastora poklapa sa smrću Kristova tijela.

” A Isus opet povika iz glasa i ispusti duh. I gle, zavjesa se hramska razdrije odozgor dodolje” Mt 27:50-51
” Imamo dakle, braćo, slobodan ulaz u Svetinju po krvi Isusovoj - put nov i živ što nam ga On otvori kroz zavjesu, to jest svoje tijelo" Heb10:19-20

Inače, još je nešto važno za vidjeti: u starozavjetnoj Svetinji nad svetinjama je prebivao Bog, Duh Sveti, koji je vodio Izraela. I tom Duhu Svetom se čovjek zbog svojih grijeha nije mogao približiti (osim iznimno veliki svećenik jednom godišnje). A nakon Kristove smrti, čovjek ne samo da se mogao približiti Duhu Svetomu nego mu je, dapače, postao prebivalište. Sam čovjek je postao Hram Duha Svetoga.

A to je postalo moguće po tome što je čovjek pomiren s Bogom po Kristovoj žrtvi na križu i jer je po toj žrtvi naš grijeh uništen na tom križu.

Hebrejima poslanica nam otkriva da je Kristova žrtva otvorila put u Svetište nebesko (računam da svi znamo da su mjesta koja govore o tome krivo prevedena sa "Svetinja nad svetinjama")

Evo još jednom:
” Imamo dakle, braćo, slobodan ulaz u Svetinju po krvi Isusovoj - put nov i živ što nam ga On otvori kroz zavjesu, to jest svoje tijelo" Heb10:19-20

Da si citirao cijeli stih, vidio bi direktnu potvrdu onog što sam rekao. Vidio bi da je Kristovo tijelo bio taj zastor koji je djelio čovjeka od Boga. I stoga, budući da smo i na njegovoj slici (hramskom zastoru), vidjeli cjepanje, po tome znamo da tog zastora u nebu više nema. Svetinja je sad u jednom jedinom dijelu i više nema podjele koja je bila dok čovjek nije bio pomiren s Bogom.

Nakon čovjekovog pomirenja s Bogom, nestao je i zastor. Vrlo jasno i jednostavno.

Nebeska Svetinja nad svetinjama ima vrata umjesto zastora.

Nema.

I ta su (nebeska) vrata u jednom trenutku povijesti otvorena, a bio je to trenutak trajanja povjesne crkve opisane kroz sliku Filadelfije:

Otkrivenje 3: (7) I anđelu Crkve u Filadelfiji napiši: "Ovo govori Sveti,
Istiniti, Onaj koji ima ključ Davidov i kad otvori,
nitko neće zatvoriti; kad zatvori, nitko neće otvoriti:

“…i pozvat ću svoga slugu Elijakima, sina Hilkijina. Metnut ću mu na pleća ključ od kuće Davidove: kad otvori, nitko neće zatvoriti, kad zatvori, nitko neće otvoriti.” Iz 22:20-22

Kluč Davidov nije otključavao niti hramski zastor u zemaljsom Hramu, pa onda ne otključava niti nebeska vrata u smislu u kojem navodite. Jednostavno ste pogriješili u analogiji. Ključevi koje je David imao (koje je dobio njegov namjesnik Elijakim) su ključevi kraljevstva a ne zastora. Kuća Davidova je njegovo kraljevstvo, koje je slika Kristova kraljevstva.
To je smisao ovih Isusovih ključeva. To su ključevi kraljevstva Nebeskog, a ne “vrata Svetinje nad svetinjama”. Zastor nije imao ključeve. Žao mi je ali analogija vam je jednostavno kriva.

Ne, ta vrata koja je u povjesnom trenutku Isus otvorio na Nebu, nitko više ne može zatvoriti.

Točno, no to nikako ne znači ono što vi tvrdite. Jednostavno, imate krivo tumačenje.

Omogućeno je da i umrli iz svih vremena tada dobiju bijele haljine (dok Isus vrši službu u prvom dijelu, samo su izbrisani priznati grijesi), dok grijesi "učinjeni iz neznanja", biti će izbrisani Isusovim odlaskom u Svetinju nad svetinjama:

Možete li dati stih koji pokazuje da će grijesi učinjeni iz neznanja biti naknadno oprošteni a ne na križu? Ja mislim da ne možete. Činite samovoljna tumačenja iako smo direktno upozoreni da to ne smijemo činiti.
Nego, imate li kakav direktan citat koji bi vas podržao u ovom što govorite? Koliko ja vidim, samo se pozivate na Otkrivenje koje tumačite prilično slobodno.

Dok je crkva "malog roga" branila narodu da ima Bibliju i čita tu knjigu (Srednji vijek), Isusu je stvarno bila oduzeta "svakidašnja služba".

Prilično maštovito tumačenje. I potpuno krivo. U crkvama se svaki dan čita dio iz starog zavjeta, dio iz poslanica te dio iz evanđelja, tako da mogu svi čuti (i u 4 godine se tako prođe cijelo Pismo). Osim toga su u crkvama bile Biblije (vezane lancima) za sve koji su ih htjeli čitat.
A isto tako se pravite slijepi za činjenicu da je tada za prepisivanje jedne Biblije trebalo i 10 god. (tad nije bilo ni olovki, ni kemiskih olovki, ni tiskarskih strojeva). Pretočite si koliko košta 10 godina nečijeg rada i pri tome uzmite koju god hoćete cijenu rada, i promislite koliko si je onda ljudi moglo izdvojiti novaca da plati nekome deset godišnji posao.

Ili da si predočimo u nešto što nam je lakše zamisliti: koliko ljudi bi si i danas moglo priuštiti odjelo koje je majstru trebalo 10 god da ga napravi?

Kako je on otvorio vrata "koja nitko ne može zatvoriti", vaše molitve ne idu preko ovozemaljskih svećenika Bogu, već idu direktno kroz Isusa Krista.

Brkate kruške i jabuke. Umjesto da svoju vjeru provjerite po onom što je najjasnije, vi ste je izgradili na onom što je najnejasnije.

Zato ću još jednom ponoviti:

Bibliski kršćani su vjerovali da se Krist može brzo vratiti. To znači da su vjerovali da je na križu sve obavljeno. To nisu vjerovali sami od sebe nego zato što su tako poučeni od apostola. A apostoli su tako bili poučeni od Isusa.
Katolici vjeruju ono što su vjerovali apostoli i bibliski kršćani. Vi vjerujete suprotno od toga.

more_horiz
Da, apostoli su po tebi uveli promjene u Božjem zakonu, apostoli su oduzeli svakodnevnu službu Isusu Kristu na Nebu i uveli mrtve posrednike i ostale...

Ako su riječi "načini po uzorku koji ti pokažem", anatomija Tijela Kristovog, onda slobodno tako vjeruj.

Kristovo je tijelo i krv njegova otvorilo put, ali je ipak Isus i fizički ušao u nebesko Svetište. I to Svetište je orginal čiji je graditelj Bog.

Sudnica postoji, a ti je odbacuješ.
Sudnica kojom anđeli hodaju, i mnoga nebeska bića. Jer svačije se ime mora analizirati, prije nego Isus dođe po drugi puta. Anđeli moraju znati "tko će se uzeti, a tko ostaviti", prije nego dođu.

Ili možda neće Isus niti doći, jer su "tako apostoli vjerovali"? Ili neće biti uskrsnuća mrtvih?
Gdje je kraj tom iskrivljavanju Pisma?

Kako će i "znanje i proroštva nestati", a ostati samo ljubav, bolje je da svatko ostane u svome uvjerenju.

Jedan je adventistički svećenik studirao na Gregorijani i za magisterij dobio zlatnu medalju na temu: "Od subote ka nedjelji!", gdje je i samom papi dokazao koji je Dan gospodnji bio za apostole. Jedino je papinim sljedbenicima teško dokazati (valjda znaju više i od samog pape).

Meni je dovoljno priznanje pape, a kako Ivan Pavao 2 sve jasno opisuje u svojoj knjizi "Dan Gospodnji", ne moram više govoriti o "čovjeku" iz Otkrivenja 13, koje će ispuniti tekstove o "žigu zvijerinom".

Meni je draže primiti "pečat Božji", jer "čuvam njegove Zapovijedi".

Ali, ako nekome sam Zakon nije svetinja, kako očekivati da će biti proročke spoznaje i nebeske stvarnosti?

Mislim da sam dovoljno napisao, a sve bi ostalo vodilo u besmislene i beskonačne rasprave...

Pozdrav!

P.S.
Isus je rekao Petru: "Kada ti se otvore oči, učvrsti braću svoju!"

more_horiz
Uglavnom, da skratim:

Pečačenje knjige nije izvršio Bog, već Danijel. Vjerovati u nekakve mentalne pečate podrazumijevalo bi da mrtav i grešan prorok može kontrolirati umove milijuna ljudi u tisuće godina. Ovo nije Biblijska vjera, i svi mogu provjeriti u Svetom Pismu o čemu se ovdje radi.

Apostoli su očekivali Isusov dolazak. Iz čega izlazi spoznaja da nisu imali zajednička vjerovanja s Adventistima Sedmog Dana. Na kraju krajeva, čak niti pod dojmom Duha Svetoga koji im je dao razumijevanje Biblije, nisu Danijela interpretirali kao na nešto što se odnosi na više od 1900 godina u budućnost.

S tim na pameti, nitko nije dužan vjerovati da su Katolici napravili bilo što, već sve zamjerke u ovom razgovoru nastaju iz greški u Biblijskoj interpretaciji iz gore navedenih činjenica.

more_horiz
Bog je rekao Mojsiju: "Stavi knjigu zavjeta
PORED KOVCEGA"
- A dve ploce kamene koje je On pisao licno, kaže Mojsiju :
Stavi U KOVCEG...

- Pored kovcega jer ce ti obredi,kada
Hristos dodje PRESTATI DA VAZE... Zajedno sa njim i
mnoge subote. (jevrejski - odmor, i padale su u razlicite dane,
i nemaju nikakve veze sa sedmim danom) I to je prestalo da vazi..
. I Petar i Pavle to potvrdjuju..
Knjigu Zavjeta - PORED kovcega jer ce PRESTATI da vaze ;
Deset zapovjesti U KOVCEG , (mislim da se uvidja razlika)gde
NIKADA NECE PRESTATI DA VAZE.
Na veliku nesrecu nekih ovdje
u tim kamenim plocama se nalazi i cetvrta zapovjest...

Biblijski hriscanin

more_horiz
biblijski-hriscanin je napisao/la:
PORED KOVCEGA"
Stavi U KOVCEG...

Biblijski hriscanin

Dakle, još uvijek smo ovisni o Zakonu? Zašto je Isus tada uskrsnuo?

Ako smo pod Zakonom, jel' predajete žrtve ujutro i uvečer? Naime, ako niste pod milošću, tad ste dužni okajavati svoje grijehe u Zakonu.

Mojsijevi Zakoni nisu ukinuti- već ispunjeni.

more_horiz
Sinke,

Čovjek ti kaže: Imaš 2 zakona, jedan ceremonijalni (koji prestaje sa Isusovom žrtvom), dok drugi moralni (koji definira grijeh).

I ti njemu postavljaš pitanje: "Jel' predajete žrtve ujutro i uveče?" Zar ti ne znaš čitati?

Ne bi li bilo bolje da sebe zapitaš: "Da li ubijaš?, da li kradeš? Da li lažeš?..."

I ti bi ove Božje zapovjedi ukinuo?

Zar ne znaš da su apostoli pisali o Zakonu slobode, koji je "ogledalo" za čovjeka?
I zar nisi čitao da je za prekršaj bilo koje od zapovjedi plaća smrt?

Na sreću, postoji Isus, koji je umro da ne bi bili pod tim prokletstvom, koji grijeh donosi!
Ali treba priznati Zakon radi kojeg je Isus morao umrijeti, jer njegovim nepriznanjem, obezvrijeđuje se i Isusova žrtva.

Snaga smrtne osude je pobijeđena, ali to ne znači da Zakona nema. Jer šta se onda pobjeđuje?

Kamene su ploče pisane Božjim prstom, i dane su Izraelcima na čuvanje. Ljudi su mrtvi padali kada su se nedostojno ponašali kod Kovčega.

---

Malo razmišljam kako neki "interesantno" razmišljaju na ovome forumu...
Pokažeš im knjigu Danijelovu, koja piše o nebeskim stvarnostima, ili Otkrivenje, a oni kao da su to kakvi stripovi, a ne proročke knjige.

Da se malo našalim i ja...

Pekar kaže: "Pogledaj ovu peknjicu, gdje se kruh peče. Ja sam je napravio..." Napravi sličnu, po mom nacrtu.
I onda dolazi Isus i kaže: "Ja sam kruh života! Tko mene jede ima život, tko mene ne jede nema života!"

I onda neki umnici ovoga foruma kažu: "Isusovo tijelo je kruh. Više pekare ne postoje. Nema drugih stvarnih kruhova. Jer samo Isus može biti kruh."

I time se dokazuje da na nebu nema Svetišta (Svetinje i Svetinje nad svetinjama), jer je Isusovo tijelo "zastor" i zastora na nebu nema.

Kako sa takvima raspravljati o tim stvarima?

Moj je stav jasan: Od trenutka kada je počeo grijeh, Bog je stvorio nebesko Svetište, nebeski hram. Isus je uzeo funkciju Velikog svećenika (Melkisedeka) i započeo svoju službu. I postojati će taj nebeski hram, sve dok grijeh postoji.

Novi Jeruzalem, grad Božji impozantnih dimenzija, koji može letjeti svemirom, nakon što se spusti jednom na mjesto današnjeg Jeruzalema, u sebi više neće imati Hrama.

Jer grijeha više neće biti, i niti potrebe za njime.

Tako je apostol Ivan gledao:
Otkrivenje 21: (22) Hrama u gradu ne vidjeh. Ta Gospod, Bog, Svevladar, hram
je njegov - i Jaganjac!

I kako Bogu nije važna samo građevina, on hram pretvara u nešto drugo:

Otkrivenje 7: (13) I jedan me od starješina upita: "Ovi odjeveni u bijele
haljine, tko su i odakle dođoše?" (14) Odgovorih mu: "Gospodine
moj, ti to znaš." A on će mi: "Oni dođoše iz nevolje velike i
oprali su haljine svoje i ubijelili ih u krvi Jaganjčevoj. (15) Zato
su pred prijestoljem Božjim i služe mu dan i noć u hramu njegovu,
i Onaj koji sjedi na prijestolju razapet će Šator svoj nad njima.

A dok se to ne dogodi, građevina, koju sagradi Bog će imati svoju svrhu:

Otkrivenje 11: (19) I otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza
njegova u hramu njegovu te udare munje i glasovi i gromovi i
potres i tuča velika.

Ali "slijepilo" je toliko da i nakon ovakvog teksta, koji jasno pokazuje i Hram na nebu i Kovčeg, neki će reći: "Nema ga!"

Kako je Isus rekao: "Bilo bi bolje da ste slijepi, jer onda ne bi imali grijeha."

Ali Isus i dalje govori: "Uzmi pomasti da bi vidio!"

more_horiz

Ako su riječi "načini po uzorku koji ti pokažem", anatomija Tijela Kristovog, onda slobodno tako vjeruj.

Kristovo je tijelo i krv njegova otvorilo put, ali je ipak Isus i fizički ušao u nebesko Svetište. I to Svetište je orginal čiji je graditelj Bog.

Ponavljam još jednom, u trenutku kad pred sobon nalazimo nešto što se može protumačiti dvojako, onda je najbolje da u Pismu potražimo pojašnjenje. Tako i ovdje, ako se pitamo da li je Mojskije na fizički način prikazao duhovne stvarnosti ili je na fizički način prikazao fizičke stvari u nebu, najbolje da pogledamo što Pismo kaže.

I tu pismo kaže nedvojbeno:

Kad nam samo Pismo kaže koji smisao trebamo uzeti, onda više nema izbora tumačenja. To se onda prihvaća ili odbija. No ako se odbija, onda je to na vlastitu štetu.

Sudnica postoji, a ti je odbacuješ.

Tko je odbacuje? Ja ne. Samo odbacujem vašu zamisao sudnice. A to nije isto. Jer prvo je činjenica a drugo je mašta.

Sudnica kojom anđeli hodaju, i mnoga nebeska bića. Jer svačije se ime mora analizirati, prije nego Isus dođe po drugi puta. Anđeli moraju znati "tko će se uzeti, a tko ostaviti", prije nego dođu.

Svačije ime se analizira već za našeg života. Naš život je vrijeme kad se očituje istina o nama.

Ili možda neće Isus niti doći, jer su "tako apostoli vjerovali"? Ili neće biti uskrsnuća mrtvih?
Gdje je kraj tom iskrivljavanju Pisma?

Mi nismo protestanti pa da imamo stotine tisuća različitih tumačenja. Naše vjera se zna.
Mi vjerujemo ono što su vjerovali apostoli... da će Isus doći i da će biti uskrsnuće mrtvih. Podmetanje je nepotrebno.
A što se tiče iskrivljavanja pisma, mislim da je to na onima koji vjeruju da su apostoli krivo poučili svoje učenike.

Kako će i "znanje i proroštva nestati", a ostati samo ljubav, bolje je da svatko ostane u svome uvjerenju.

Ja se ipak nadam da ćemo svi doći do pune Istine jer samo tako možemo reći da smo uistinu Božji. Bez obzira kako to teško bilo.

Meni je dovoljno priznanje pape, a kako Ivan Pavao 2 sve jasno opisuje u svojoj knjizi "Dan Gospodnji", ne moram više govoriti o "čovjeku" iz Otkrivenja 13, koje će ispuniti tekstove o "žigu zvijerinom".

Nitko vama ne može zabraniti da se zakopate u svoje uvjerenje. No mislim da bi vam ipak trebala biti draža istina. A istina je ta da su i apostoli Crkva. No, kao što rekoh, nitko vas neće tjerat da to prihvatite.

Meni je draže primiti "pečat Božji", jer "čuvam njegove Zapovijedi".

Držanje Mojsijevog Zakona nije držanje Božjih zapovjedi, jer taj Zakon je stvljen van snage i on je zamjenjen novim i boljim. Dapače, tko se danas drži Mojsijevog zakona, taj će završiti u propasti jer će po tom zakonu biti i suđen.

Ali, ako nekome sam Zakon nije svetinja, kako očekivati da će biti proročke spoznaje i nebeske stvarnosti?

Mojsijev Zakon nije svetinja. On je bio sjena koja je zamjenjena novim i boljim Kristovim zapovjedima.

To sve direktno piše.

Mislim da sam dovoljno napisao, a sve bi ostalo vodilo u besmislene i beskonačne rasprave...

Na žalost, pisali smo o svemo osim o temi. S takvim beskonačnim skretanjima s teme nije ni čudo da su rasprave beskonačne.

Stoga još jednom pozivam, ovdje raspravimo o onome o čemu naziv ove teme govori. Za Zakon postoji druga tema i za ostala pitanja postoje druge teme.

P.S.
Isus je rekao Petru: "Kada ti se otvore oči, učvrsti braću svoju!"

Bibliski kršćani su očekivali Kristov povratak jer su vjerovali da je na križu sve obavljano. Kako Krist nije došao odmah, ljudi su im se počeli rugati. Tada im je Petar mogao reći samo dvije stvari:

a) utvrdit ih u njihovoj vjeri te tako potvrdit da su u pravu kad su vjerovali da je na križu sve obavljeno

b) reći im da Krist ne može doći dok se na križu sve ne ispuni.

Petar ih je utvrdio u vjeri. A i nas zajedno s njima jer mi njegujemo tu apostolsku vjeru. Krist je na križu sve obavio.

more_horiz
biblijski-hriscanin je napisao/la:
PORED KOVCEGA"
Stavi U KOVCEG...

U Kovčegu su bile tri stvari: ploče zakona, Aronov štap i zlatna posuda s manom.
Sve tri stvari su bile slike koje je zamjenila bolja stvarnost. Zato ni levitsko svećenstvo nije trajno ostalo iako njen simbol jeste unutar kovčega. U ostalom, i sam kovčeg je tek slika bolje stvarnosti. I sam šator je slika bolje stvarnosti. I sam Izrael je slika bolje stvarnosti. I sam Mojsije je slika Krista koji vodi svoj narod iz zemlje robstva u obećanu zemlju.

No ne piše tako. Piše jasno i glasno, izričajem koji se direktno koristi za godišnje i mjesečne blagdane te subote. Ovome se može samo nevjerovati. Tumačenje koje dajete je jednostavno iskrivaljavanje Pisma.
Nigdje Petar i Pavle ne potvrđuju subotu, nego dapače, govore da je ona samo sjena koje se ne treba više držati.

No ovo nije tema. Ako želite o ovome raspravljati, postoji tema o tome. Ovdje raspravljajmo o onome što jeste tema. Stalnim skretanjem s teme nećemo ništa postići.

Sve u kovčegu (pa i sam kovčeg) su slike koje su zamjenjene boljim stvarnostima. Ili ćete reći da je Levitsko svećenstvo još uvijek važeće?

A znamo da promjenom svećenstva nužno dolazi do promjene Zakona.

"Doista kad se mijenja svećeništvo, nužno se mijenja i Zakon." Heb 7:12

Biblijski hriscanin

Kad ti ime govori da si bibliski kršćanin, zašto onda ne vjeruješ da su bibliski kršćani bili u pravu kad su vjerovali da je na križu sve obavljeno?

more_horiz
A u koju to Svetinju se ulazi "kroz Kristovo tijelo" ako je nema? Zar ne vidiš paradoks?

Pročitaj još jednom svoj tekst koji citiraš...

Ako ti je "kroz Kristovo tijelo" omogućen put u Svetinju (za koju piše da ju je sagradio Bog sam), zar da povjerujem da "kroz Kristovo tijelo" idem u ništa?

Ako piše da ulazim u Svetinju (danas duhom, jednom i tijelom, nadam se), onda ona mora i postojati.

Isto se tako može govoriti o "stablu života", ili o "rijeci života".
Zato danas neki govore: "Nije bilo stabla života u Edenu!", jer je Isus "stablo života".

A zašto su Kerubimi morali stražariti sa plamenim mačevima, da netko ne pristupi tom stablu?

Drugi kažu: "Nema na Nebu žive rijeke!", jer je Isus ta "rijeka života", a Biblija jasno opisuje te rijeke.

A kako Pismo govori o "stablima koji će jednom mjesečno rađati roda", zar onda možemo reći: "Ne, toga neće biti, jer je Isus stablo života, loza i maslina."?

Zar, ne vidiš kako je prozirno takvo razmišljanje?!

I na kraju krajeva, kakvo bi bilo Nebo bez Božjih zakona (ne pričam o onima koji su bili ispisani na kožnim svicima, već o onima sa kamenih ploča)?

Ali, vjerujte mi, nebeske ploče nisu ispisane na kamenu. Tih 10 Riječi, ispisane nebeskim jezikom, jasne su svim anđelima.

Kako nekima na ovom forumu nije jasno da i na Zemlji i na Nebu, postoje privremene stvari, sve dok grijeh postoji?

"Smrt je neprijatelj", piše apostol Pavao, "koja će posljednja biti pobijeđena".

A dok postoji smrt (i grijeh), postojat će i Isusova posrednička služba pred Ocem (u nebeskom Svetištu).
Samo kroz Isusa možemo doći Ocu.

Nemojte oduzimati Isusu tu posredničku službu, i nemojte je predavati ovozemaljskim svećenicima, izmišljenim nebeskim svecima-posrednicima (sveci i Marija), jer time "oduzimate svakidašnju službu" Velikom svećeniku - Isusu. Postajete vojska "malog roga", a prestajete biti vojska "Zapovjednika vojske nebeske", o kome sam pisao. "Zvijezde ste nebeske" i šteta je da vas "mali rog" prevari...

Ako žele da ih Bog prihvati, katolici (i oni koji su nastali odvajanjem od njih, a po inerciji drže iste izmjene), trebaju u 10 zapovjedi vratiti zapovjed o idolima, vratiti Božji dan Gospodnji, gdje mu je i mjesto (onako kako su se apostoli svake subote, a čitamo to u Dijelima apostolskim, sastajali i po sinagogama, ali i izvan njih).
I sve je bilo normalno, dok (kako piše povjesničar Flavije), neki biskupi iz Rima, nisu iz nepoznatog razloga počeli slaviti paganski dan Sunca. Dan koga Bog nikada nije blagoslovio...

A danas pričati ljudima da su i apostoli tako činili, je krajnje bezobrazno (jer to nije istina).

Sjetit će se Bog Babilona (grada na 7 gora, kako piše u Otkrivenju), koji je svojim "opojnim vinom" napojio sve narode. A ako netko ne zna koji je to "grad na sedam gora", pročitajte dodani naslov iznad Babilona (a sami su ga katolički prevodioci tu stavili). Čak je i prevodiocu modernog hrvatskog prijevoda Biblije (Stvarnost) jasno, više nego nekima na ovom forumu, kada u komentarima za prvu Mojsijevu knjigu piše otprilike ovaku: "Sa subote silazi blagoslov na sve ostale dane... tako je činio Bog, tako treba činiti i čovjek!"

Pošteno priznanje jednog svećenika, prevodioca!

Ali, malo ima onih "koji imaju uši da čuju šta Duh poručuje crkvama".

more_horiz
branko je napisao/la:
A u koju to Svetinju se ulazi "kroz Kristovo tijelo" ako je nema? Zar ne vidiš paradoks?

Pročitaj još jednom svoj tekst koji citiraš...

Ja nisam rekao da nema Svetinje, nego da Svetinja više nije podjeljena na dva dijela. Zastor koji ju je nekad djelio, taj zastor je na križu pocjepan. I u stvarnosti (Kristovo tijelo koje je trebalo biti ubijeno da bi čovjek bio pomiren s Bogom) a i u slici (hramski zastor).

Potrebno je samo malo pažljivije čitati sugovornika.

I na kraju krajeva, kakvo bi bilo Nebo bez Božjih zakona (ne pričam o onima koji su bili ispisani na kožnim svicima, već o onima sa kamenih ploča)?

Zašto mi iz posta u post podmećete da vjerujem nešto što ne vjerujem? Zašto ne možemo govoriti o onome što jesam rekao a ne o onome što nisam.
Ja jesam rekao da za nas nije važeći Mojsijev zakon, ali nisam rekao da nema Božjih zapovjedi kojih se treba držati.

Također, više neću odgovarati na skretanja s teme jer je to besmisleno gubljenje vremena i vrlo je nekorisno.

A dok postoji smrt (i grijeh), postojat će i Isusova posrednička služba pred Ocem (u nebeskom Svetištu).
Samo kroz Isusa možemo doći Ocu.

Zar sam ja rekao drugačije negdje? Nisam. Pažljivije čitajte što vam sugovornik piše.

A danas pričati ljudima da su i apostoli tako činili, je krajnje bezobrazno (jer to nije istina).

Opet ste mi prišili nešto što nisam rekao. Ja nisam rekao da su apostoli navodili ljude na poganske običaje.

Ono što jesam rekao je ovo što ću sad još jednom ponoviti:

Bibliski kršćani su očekivali skori Kristov povratak, što znači da su vjerovali da je Krist na križu sve ispunio.
Nevjernici su im se zbog te vjere rugali.
A apostol Petar ih je u njihovoj (ispravnoj) vjeri utvrdio i rekao im da ne posustaju.

Mi vjerujemo ono što su vjerovali apostoli i bibliski kršćani, a vi vjerujete da je njihova vjera bila kriva.

more_horiz
Razumeti SUD se ne može ako se ne prihvati da je greh univerzalan, i da je poznat i na
Nebu kao i na Zemlji... --Isaija 14,12.
"Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju"....
Greh je počeo na Nebu i uperen je protiv cjelokupnog stvaranja,protiv božjrg Zakona i protiv
Božjeg karaktera...Zato i stoji napisano ; -- Otkr.12,12.
"Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer đavao siđe k vama,
gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena!"
U sklopu univerzalnoga grijeha,Jesus je izvojevao pobjedu na krstu; Na krstu je plaćena
cijena greha kao prestup Božjeg Zakona, i, sa Njegovom krvi se taj grijeh može izbrisati...
Ali šta je sa Univerzumom ? Da li su sva pitanja grijeha,velike borbe i Božijeg Zakona na
krstu dobila odgovor ?... Biblija piše da, NE !....-- Efescima 3,10.11.
"Da sada - po Crkvi - Vrhovništvima i Vlastima na NEBESIMA bude obznanjena mnogolika mudrost Božja
zasnovana - po naumu o vjekovima - u Kristu Isusu Gospodinu našemu"....
Ovaj tekst,godinama po smrti Jesusa nedvosmisleno prikazuje da na krstu nije sve otkriveno,
i da će se nebesima, tek bude obznanila, mnogolika mudrost Božja...
Bogu je bilo ugodno da kroz crkvu na zemlji, cjelovitije obznani istinu grijeha nebeskim bićima...
Hristova žrtva na krstu je od početka bila planirana,i ta vječna istina je Jesusovom smrti bila ostvarena;
Ali,Božija obavjest da će kroz crkvu na zemlji,univerzumu obznaniti mudrost svoju,je takođe vječna istina.
Mudrost Božja se obistinila objašnjenjem u Efescima 2,10.
"Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo".
Mi nisno samo njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu,nego smo i unaprijed pripravljeni da tako živimo
upravo onako kako je Bog od početka planirao, da univerzumu, kroz crkvu proširi obznaju vječne istine.
Pavle,osvrćući se na 1.Mojs.3,15. gde Bog jasno obznanjuje sotonin početak kraja, smrskavanjem njegove glave,
jasno govori : " Bog mira satrt će ubrzo Sotonu pod vašim nogama".Ovdje se jano prikazuje, da pored
toga što će mu Jesus stati na glavu prilikom njegove smrti, to će učiniti i njegova crkva... Vjernici iz
crkve ne mogu bukvalno stati sotoni na glavu,ali svojim izborom pobožnosti i držanjem Božijeg Zakona,
na Sudu će,našom vjerom u Hrista, Jesus, koji je već stao sotoni na glavu, konačno ga i satrti....
Božiji plan je bio da na krstu Jesus zgazi sotoni na glavu,a kroz nas,koji smo stvoreni za Njegovo djelo,
bude ga na kraju i vječno uništio.... Velika borba nije završena na krstu, ona još traje ; Počela je sa
gaženjem sotonine glave na krstu,a završit će se njegovim konačnim uništenjem kroz zajeničko
učešće, i Hrista i njegove crkve...

Biblijski hrišćanin

more_horiz
Zanima me da li je ideja o letećem Hramu u svemiru preuzeta od Ellen Gould White, jer je dotična vjerovala da se Raj nalazi u galaksiji Orion.

more_horiz
Otkrivenje 21: (2) I Sveti grad,
novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao
zaručnica nakićena za svoga muža.

Inače ideja o letećem prijestolju Božjem, dolazi iz Ezekiela 1, koji to prijestolje opisuje kao "sjajni oblak". "Oblak" je pratio Izraelce kada su izlazili iz Egipta (danju ih je zaklanjao od sunca, a noću osvjetljavao put).
Anđeli će na "oblacima nebeskim" pokupiti posljednju generaciju živih. Na žalost, "jedan će se uzeti, a drugi ostaviti".
Isus će doći u pratnji "oblaka" i vidjet će ga svako oko kako dolazi.
Nakon uskrsnuća, u znak posljednje trube, Pavao piše da će kršćani biti podignuti u "oblacima".

Kako ti "oblaci" imaju i kotače, sjajne svodove koji ih prekrivaju, vatrene dijelove itd. vidjet ćemo šta je to.

Ellen je samo opisivala ono šta je vidjela, kada je Bog premjestio položaj svog letećeg prijestolja.

Podignuo se taj leteći "oblak" sa Ocem u njemu, i odletio iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama.
Zatim su anđeli dovezli drugi "oblak" sa kotačima Isusu, u kojeg je i on ušao, te odletio za Ocem.

Neki će slike proroka prihvatiti kao slike, drugi kao stvarnost. Mene osobno zanima ono šta Biblija govori, a Biblija govori o vatrenim, sjajnim i brzim oblacima, koji imaju i kotače.

I sada će doći "simbolisti" i početi priče: "Kotač u kotaču simbolizira..."

Na gori Isusovog preobraženja se pojavio sjajan oblak, iz kojeg se čuo glas: "Ovo je Sin moj ljubljeni!"
Kada je Isus otišao sa Zemlje (Dijela 1), "oblak" ga je uzeo sa Zemlje.

Na jednom mjestu piše: "Ono šta oko nije vidjelo, niti uho čulo... sprema Bog onima koji ga ljube!"

A Isus će zasigurno doći u "pratnji oblaka", šta god to značilo.

Danas anđele crtaju sa krilima, a mene čudi što ih ne crtaju sa kotačima... Jer Kerubimi imaju i krila i kotače.

more_horiz
branko je napisao/la:
Otkrivenje 21: (2) I Sveti grad,
novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao
zaručnica nakićena za svoga muža.

Inače ideja o letećem prijestolju Božjem, dolazi iz Ezekiela 1, koji to prijestolje opisuje kao "sjajni oblak". "Oblak" je pratio Izraelce kada su izlazili iz Egipta (danju ih je zaklanjao od sunca, a noću osvjetljavao put).
Anđeli će na "oblacima nebeskim" pokupiti posljednju generaciju živih. Na žalost, "jedan će se uzeti, a drugi ostaviti".
Isus će doći u pratnji "oblaka" i vidjet će ga svako oko kako dolazi.
Nakon uskrsnuća, u znak posljednje trube, Pavao piše da će kršćani biti podignuti u "oblacima".

Kako ti "oblaci" imaju i kotače, sjajne svodove koji ih prekrivaju, vatrene dijelove itd. vidjet ćemo šta je to.

Ellen je samo opisivala ono šta je vidjela, kada je Bog premjestio položaj svog letećeg prijestolja.

Podignuo se taj leteći "oblak" sa Ocem u njemu, i odletio iz Svetinje u Svetinju nad svetinjama.
Zatim su anđeli dovezli drugi "oblak" sa kotačima Isusu, u kojeg je i on ušao, te odletio za Ocem.

Neki će slike proroka prihvatiti kao slike, drugi kao stvarnost. Mene osobno zanima ono šta Biblija govori, a Biblija govori o vatrenim, sjajnim i brzim oblacima, koji imaju i kotače.

I sada će doći "simbolisti" i početi priče: "Kotač u kotaču simbolizira..."

Na gori Isusovog preobraženja se pojavio sjajan oblak, iz kojeg se čuo glas: "Ovo je Sin moj ljubljeni!"
Kada je Isus otišao sa Zemlje (Dijela 1), "oblak" ga je uzeo sa Zemlje.

Na jednom mjestu piše: "Ono šta oko nije vidjelo, niti uho čulo... sprema Bog onima koji ga ljube!"

A Isus će zasigurno doći u "pratnji oblaka", šta god to značilo.

Danas anđele crtaju sa krilima, a mene čudi što ih ne crtaju sa kotačima... Jer Kerubimi imaju i krila i kotače.

Uopće ne znam otkud bih počeo.

Nije li ti palo na pamet da riječ "oblak" na jednom mjestu označava jedno, a na drugom drugo? Zar je "oblak" Nebeski Jeruzalem (koji valjda sad leti u galaksiji Orion)? Ako je tako, zar je taj golemi grad sletio da pokupi Isusa? Zašto nitko ovo nije primjetio? Zar je "oblak" anđeo? Ako je anđeo, tada nije grad.

Više me uopće ne čude ovakvi navodi, da budem vjeran istini. Ako vjerujete ovakve stvari, uopće me ne čudi što vjerujete da Katolici Mariju smatraju posrednicom spasenja.

more_horiz
Ne, nisi me shvatio.

Postoje mnogo brzih, manjih "oblaka". Neki od njih nose Božji prijestol (a Isus ima svoj).

Čak i Danijel 7 spominje Pradavnog na prijestolu sa kotačima, a i Sina čovječjeg kojeg anđeli dovode "oblakom".

Nebeski Jeruzalem nije taj "brzi oblak", već je jedinstvena tvorevina, sa dimenzijama koje su tako velike, da probijaju visinom i Zemljinu atmosferu.

A zašto Orion?
Ima jedan prorok, koji kaže da "čak niti Orion neće više sjati svjetlošću" u te dane. Zašto Bog Orion posebno spominje između toliko zvijezda na nebu, to on zna...

Uostalom, zar je važno odakle će Isus doći?
Bitno je da on dođe, zar ne?

I važno je da će on doći u pratnji "nebeskih oblaka".

Ima jedan psalam koji kaže: "Jahve sjedi na brzu oblaku, i u Egipat dolazi..."

more_horiz
Upravo mi je pala na pamet leteća kocka iz Zvijezdanih staza (Borg), koja (ako zanemarimo negativan kontest) može biti prikaz nebeskog Jeruzalema (kome je visina jednaka širini i dužini).

Grad koji je viši od sadašnje Zemljine atmosfere...

Nije nikakvo čudo da će se Gora maslinska, rascijepiti na dva djela, kada se spusti na mjesto starog Jeruzalema, a Salamunov grad je patuljak u odnusu na taj nebeski, koji gradi Bog sam.

Biti će to novi "centar" svemira, jer gdje je Bog, tu je centar. I neće više biti niti dana niti noći...

more_horiz
Ne, nisi me shvatio.

Postoje mnogo brzih, manjih "oblaka". Neki od njih nose Božji prijestol (a Isus ima svoj).

Čak i Danijel 7 spominje Pradavnog na prijestolu sa kotačima, a i Sina čovječjeg kojeg anđeli dovode "oblakom".

Nebeski
Jeruzalem nije taj "brzi oblak", već je jedinstvena tvorevina, sa
dimenzijama koje su tako velike, da probijaju visinom i Zemljinu
atmosferu.

Nitko ne sumnja u postojanje "oblaka", bez obzira radi li se o slavi Gospodnjoj ili o "dimu"- poanta je da oblaci nužno ne znače kroz Sveti Tekst isto. Tako da ne možemo od njih očekivati da će uvijek biti nekakva Nebeska prijevozna sredstva. Isus nije trebao taj oblak da bi letio.

A zašto Orion?
Ima jedan prorok, koji kaže da
"čak niti Orion neće više sjati svjetlošću" u te dane. Zašto Bog Orion
posebno spominje između toliko zvijezda na nebu, to on zna...

Koji je to prorok?

Uostalom, zar je važno odakle će Isus doći?
Bitno je da on dođe, zar ne?

I važno je da će on doći u pratnji "nebeskih oblaka".

Ima jedan psalam koji kaže: "Jahve sjedi na brzu oblaku, i u Egipat dolazi..."

Nije važno otkud će doći. Važno je da znamo da Ellen Gould White veli da će doći iz galaksije Orion.

Upravo mi je pala na pamet leteća kocka iz
Zvijezdanih staza (Borg), koja (ako zanemarimo negativan kontest) može
biti prikaz nebeskog Jeruzalema (kome je visina jednaka širini i
dužini).

Grad koji je viši od sadašnje Zemljine atmosfere...

Nije
nikakvo čudo da će se Gora maslinska, rascijepiti na dva djela, kada se
spusti na mjesto starog Jeruzalema, a Salamunov grad je patuljak u
odnusu na taj nebeski, koji gradi Bog sam.

Biti će to novi "centar" svemira, jer gdje je Bog, tu je centar. I neće više biti niti dana niti noći...

Znači, ovog trena svemirom luta Nebeski Jeruzalem? I trenutno je u Orionu?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply