Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Evolucija nije moguća

power_settings_newLogin to reply
+2
Morthul
Mali princ
6 posters

descriptionEvolucija nije moguća - Page 4 EmptyRe: Evolucija nije moguća

more_horiz
Morthul je napisao/la:
Mali princ je napisao/la:
no za to će ti trebati predznanje dinamike fluida, dinamike vrtložnih procesa, matematike teorije kaosa i uvid iza zavjese stvarnosti.

Jaoooooooo! affraid S ovim mojim odgovorom opet smo off-topic, ali nema veze, ajde Wink Daj mi, pliz, samo na mejl ako možeš ukratko pojasni to polje nulte točke (ZPF, koji spominješ). Znam nešto, ali nisam siguran, volio bih da mi netko slikovito to objasni. Ako želiš.

Sorry na kasnom odgovoru, morao sam raditi za kruh svagdašnji pa nisam imao vremena na net. Odgovor na ZPF možeš naći na mom web siteu:
http://www.inet.hr/prince/tekstovi.htm pod Sveta geometrija.

more_horiz
Justin je napisao/la:

1. Na temelju čega tvrdiš da Adam nije "blagovao rajsko okružje Bogolikosti u sebi" u sedmi dan, odnosno, da nije proveo prvu subotu u blagoslovljenom i svetom zajedništvu s Evom i Bogom?

2. Na temelju čega tvrdiš da je Isus uskrsnućem započeo novo stvaranje? Meni se baš ne čini da je započelo novo stvaranje Zemlje... Sve je isto kao i uvijek...ustvari, sve samo ide na gore...i gore...i gore....

1. Da je bio svet ne bi nasjeo na foru rumene jabuke.
2.Na temelju izvora koji vele da je Isus uskrsnuo u nedjelju, prvi dan tjedna. Tim činom započelo je stvaranje Novog neba i Nove zemlje koje i danas traje, na koje smo svi pozvani. A ne samo kukati!
Subota je predokus Božjeg Kraljevstva koje je započelo Uskrsnućem, u nedjelju naime.

1. Kakve to veze ima s jabukama
2. biblijski potpuno neutemeljeno

Ali nema smisla da ovako dalje o tome raspravljamo, zar ne? Pozivam te da nastavimo pod topicom "moralnost subote i stvaranje svijeta", ako imaš volje za ovako TEŠKE teme... Biblija nije tako komplicirana knjiga, prijatelju.

more_horiz
Justin je napisao/la:

1. Kakve to veze ima s jabukama
2. biblijski potpuno neutemeljeno

1.Itekakve ima veze-u simbolici jabuke - www.meru.org
2.Kako nije utemeljeno, "ne ulijeva se mlado vino u stare mješine"...

more_horiz
Justin je napisao/la:
1. Kakve to veze ima s jabukama2. biblijski potpuno neutemeljeno
1.Itekakve ima veze-u simbolici jabuke - www.meru.org2.Kako nije utemeljeno, "ne ulijeva se mlado vino u stare mješine"...
majstore sto se pravis grbav, on kaze da nije nikakva jabuka spomenuta u niti jednom prijevodu biblije, to ljudi samo nagađaju, mogao je to biti kikiriki, lubenice, trešnje, limun, "paradajz"  Smile

more_horiz
mudri Salomon je napisao/la:
Justin je napisao/la:
1. Kakve to veze ima s jabukama2. biblijski potpuno neutemeljeno
1.Itekakve ima veze-u simbolici jabuke - www.meru.org2.Kako nije utemeljeno, "ne ulijeva se mlado vino u stare mješine"...
majstore sto se pravis grbav, on kaze da nije nikakva jabuka spomenuta u niti jednom prijevodu biblije, to ljudi samo nagađaju, mogao je to biti kikiriki, lubenice, trešnje, limun, "paradajz" Smile

A jesi li ti pogledao link koji sam naveo? Na što ti sliči oblik koji nastaje iz prvih stihova Biblije? Pretpostavljam da malo tko zna hebrejski bolje od samih Židova...

more_horiz
Pa kikiriki i lubenica sigurno nisu bile, jer ne rastu na drvetu Rolling Eyes

more_horiz
nista ne kuzim na tom linku, si mislio na ovaj text (ako ne, daj copy/paste tu na forum): "The Meru Project has discovered an extraordinary and unexpected geometric metaphor in the letter-sequence of the Hebrew text of Genesis that underlies and is held in common by the spiritual traditions of the ancient world. This metaphor models embryonic growth and self-organization. It applies to all whole systems, including those as seemingly diverse as meditational practices and the mathematics fundamental to physics and cosmology...Meru Project findings demonstrate that the relationship between physical theory and consciousness, expressed in explicit geometric metaphor, was understood and developed several thousand years ago."

more_horiz
Ljudi, nisam htio izazvati diskusije o ovome, doista. Mali prinče, možemo to nastaviti na prikladnijem topicu, ili private.

more_horiz
Pogledajte video o super novi:

http://onnachrichten.t-online.de/c/00/00/25/252.html

abraham

more_horiz
mali prince ne znam gdje si nasao ovu teoriju ali...ona se temelji na aksiomima a to su tvrdnje koje se ne dokazuju i iz njih je izvedena cijela teorija.
evolucija ne polazi od aksioma vec od dokaza - znanstvenih koji su danas u svijetu siroko prihvaceni.zasto bi se onda evolucija ucila u skolama iz biologije?
nadalje RKC kojoj ja pripadam polagano ali sigurno ostavlja mogucim postojanja evolucije koja je znanstveno dokazana a religija se po definiciji ne protivi znanosti uz naravno jasnu cinjenicu da evolucijom upravlja - sam Bog.

more_horiz
Evoucija i mamuti?

Pogledajmo video :

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply