Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Evolucija nije moguća

power_settings_newLogin to reply
+2
Morthul
Mali princ
6 posters

descriptionEvolucija nije moguća - Page 3 EmptyRe: Evolucija nije moguća

more_horiz
Opet puse promaja, koje to otvorio prozor?

Ima li ovde ipak duhova?

Da Evolucija bi bila moguca, to je tacno, ali kada ne bi bilo Boga objavljenog u Bibliji kao Stvoritelja. Na primer u Otkrivenju 14 glavi 6 stih, ako se nisam prevario: "... poklonite se Onome koje je STVORIO ..."

Pozdrav!

more_horiz
Morthul je napisao/la:
Justine, ne budi mučenik Wink Jedina tema Biblije, zapravo NZ, koja obuhvaća i rasvjetljuje sve tamo opisano jest Isusova zamjenska žrtva. To je jedina tema koja ne pada na testovima podjele među ljudima. Šabat spada u hrpu dogmi koje su kršćansku zajednicu podijelile na više od 22000 denominacija. Za žrtvu Isusa Krista nisam siguran da je ikoga podijelila, već samo pomirila. Ako i postoje zajednice koje negiraju tu žrtvu ili omalovažuju, onda nisu kršćanske, jednostavno.

Upusti se malo dublje u evanđelje, a malo manje tragati za svim tekstovima o suboti po Bibliji. Pokušaj Isusovom žrtvom osvijetliti ostale dijelove tih spisa i vidjet ćeš razliku. Vjeruj mi, ne boli Wink A ako te bude boljelo, onda je to za malo veće dobro nego samo za dobro tvoje denominacije.

1. Teško da se može proučavati evanđelje, bez da se svako malo naleti na direktnu ili indirektnu raspravu o suboti.
2. Misliš li da ako jedna tema stvara podjelu, da to znači da nije biblijska i da nije važna za spasenje?
3. Zar nije subota dio Božjeg zakona, dio Deset zapovijedi? Zar deset zapovijedi nisu najbolji pokazatelj tko "drži Božje zapovijedi i vjeruje Isusu" (Otkrivenje 14:12), a tko ne?
4. AKO SI ISKRENI KRŠĆANIN (SLJEDBENIK KRISTA), TADA NEĆEŠ MOĆI TEK TAKO PRIJEĆI PREKO GAŽENJA BOŽJEG ZAKONA, KOJI UKLJUČUJE I ZAPOVIJED O SUBOTI.

Pozivam te da pogledaš pod "apologetika" topic "moralnost subote i stvaranje svijeta".

Ne kažem da je subota NAJVAŽNIJA BIBLIJSKA NAUKA. Međutim, ona je definitivno jedna od onih, po kojima se najviše pljuje. A misliš li da će ljudi koji pljuju po Božjem zakonu ići na Nebo? Malo sutra.

I oprostite što sam ponovno off-topic. Valjda neću više... To je jače od mene...

more_horiz
Sviđaš mi se Very Happy Pozitivno, ne boj se. A i uvijek me zabave ta kruta mišljenja ljudi koji hodaju pogrbljeni pod kamenim pločama zakona na leđima Shocked Ups, sorry, zezam se, stvarno Very Happy nećemo sad dalje o tome. Javit ću ti se opet, valjda tamo gdje treba, pa ćemo raspaliti.

Ajde da iskočimo iz off-topic tradicije, sve najbolje, prijatelju! cheers

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Opet puse promaja, koje to otvorio prozor?

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy daj srce

Jevrejin je napisao/la:

Da Evolucija bi bila moguca, to je tacno, ali kada ne bi bilo Boga objavljenog u Bibliji kao Stvoritelja. Na primer u Otkrivenju 14 glavi 6 stih, ako se nisam prevario: "... poklonite se Onome koje je STVORIO ..."
Pozdrav!

Pazi kad raspravljaš o znanstvenim temama da ne koristiš "nadahnute" spise, odnosno religijski materijal bilo koje vrste, jer to nikada neće biti argument u takvim raspravama. Vjerovanje u podršku takvih spisa tiče se stava nekih ljudi, njihove vjere, prilično apstraktna stvar za znanost koja je uglavnom egzaktna. Vidi kako je elegantno nastupio Mali princ, gotovo nigdje pozivanja na biblijske argumente. to stari

OK? Hvala i sve najbolje! lux

more_horiz
Morthule, ovime si samo potvrdio činjenicu da oni koji vjeruju toj nedorečenoj i punoj rupa "znanosti" o evoluciji, ne mogu u isto vrijeme vjerovati i Bibliji - BOŽJOJ RIJEČI! Exclamation

more_horiz
Justin je napisao/la:
Morthule, ovime si samo potvrdio činjenicu da oni koji vjeruju toj nedorečenoj i punoj rupa "znanosti" o evoluciji, ne mogu u isto vrijeme vjerovati i Bibliji - BOŽJOJ RIJEČI! Exclamation

To je ipak malo složeniji problem, osobito na individualnoj razini. Da, argumenti evolucije svakako isključuju kreacionističkog boga i teoriju mlade Zemlje, te doslovno tumačenje Biblije. Ali, s druge strane znam da mnogi koji vide neke snažne argumente teorije evolucije, a koji imaju "strah božji" traže svoj mir u polumraku teorije inteligentnog dizajna. Treba dobro razmisliti.

Ja ovdje na forumu vidim svoj nastup kao mali pohod za pozivanje na kritičko razmišljanje. Ako ti vidiš svijet samo u paradigmi koju ti oslikava Biblija između svojih korica, a zatvoriš se za prilično dobre argumente nekih drugih paradigmi, možeš biti sretan kao vjernik, ali s druge strane rizikuješ mnogo drugih propusta. Ako evolucionist zabetonira protiv mogućeg stvoritelja, također rizikuje da propusti vidjeti nešto bitno o čemu možda govori Biblija. Treba imati cjelovitu sliku i biti mudar pa paziti kome se priklanjaš i što biraš.

Na kraju, imam za tebe jedan zanimljiv članak na webu. Ako razumiješ engleski i ako posvetiš dovoljno pozornosti članku, vidjet ćeš kroz kakvo je iskustvo prošao jedan adventistički znanstvenik, dijete iz propovjedničke familije i kako on danas gleda na svijet. Vrlo je cijenjen znanstvenik i autor, a ima i u Hrvatskoj renomiranih kršćana koji znaju za njega i cijene ga iako nisu na istoj strani. Obrati pozornost na njegovo kritičko razmišljanje, njegovo spominjanje EGW, kreacionizma, iskustvo njegovog oca, bivšeg pastora, u svezi s tim, itd.

http://www.salon.com/books/int/2007/01/02/numbers/

Nemoj biti tvrd i grub, razmisli o tome što čitaš. Vidim da si još mlad, ali te time nitko nema pravo isključiti iz zajednice onih koji misle svojom glavom.

Sretno!

more_horiz
Morthule, savjetujem ti da promijeniš ime, jer si u duši jako divna osoba. Barem mi se tako činiš.

Inače sam tolerantan prema drugim vjerama, ali teorija evolucije je od samog svog začetka išla kontra Božjem otkrivenju. To što se danas ono što je uvijek bilo nespojivo, pokušava spojiti, uopće nije čudno, jer takav zbunjeni i tolerantni stav je glavno obilježje postmodernizma.

Prava znanost i danas jasno pobija teoriju evolucije. Problem je samo u tome, što ne postoje DEFINITIVNI dokazi, tako da ipak to MORA biti pitanje vjere. Ali malo koga od običnog puka zanimaju prava znanstvena istraživanja, Katolička Crkva uči svoje vjernike da za spasenje nije potrebno puno čitati...

Ako hoćeš, dat ću ti dobre stranice (na engl.) koje daju najbolje znanstvene dokaze protiv teorije evolucije.

Evolucionisti su doista slični Katolicima - malo su brojniji od svih ostalih, vrlo su tolerantni za sve, osim za Božju Riječ, pucaju na osjećaje i neprestano igraju defenzivno.
A jednog dana kad počnu igrati ofenzivno - to neće činiti znanstvenim seminarima.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Morthule, savjetujem ti da promijeniš ime

Što ima loše u tom aliasu? Ajd' prevedi ga Wink

Justin je napisao/la:
Inače sam tolerantan prema drugim vjerama, ali teorija evolucije je od samog svog začetka išla kontra Božjem otkrivenju.

Ah, tu smo. Ali ne brini, to je normalno, daleko od toga da si jedini koji zatvara oči i uši kad netko prozbori drugačije.

Justin je napisao/la:
Prava znanost i danas jasno pobija teoriju evolucije

Kreacionizam možda? Jaoooo Crying or Very sad Pseudo-znanost?!

"Šta je meni ovo trebalo..." pjeva jedan sa estrade Razz

Evolucija, bog stvoritelj, evolucija, bog... To je, izgleda mi, beskonačni sukob teorija i vjerovanja. Ali kad razmislim, lijepo je biti agnostik i tražiti nešto "deseto".

Meni je, Justine, osobno sada mnogo vjerojatnija evolucija nego Jahve, jer pazi - na strani evolucije su dokazi koji su dobiveni promatranjem, pokusima, egzaktne stvari, ali ima i puno rupa, za sad neobjašnjivih stvari. Tu upadaju hipoteze i vjerovanja, pretpostavke.

Na strani Jahve imaš samo hrpu spisa koje ti je netko prenio - to više za tebe nije otkrivenje, jer je to bilo otkrivenje onome tko je to primio, a tebi je to samo prepričavanje otkrivenja. Znači, ja kao nekakav vjernik moram vjerom usvojiti nešto što mi je drugi čovjek priredio, uvjerio me ili kako god, a NE radi se o egzaktnim stvarima (koje mogu provjeriti uvijek), već o apstraktnim!

Gledaj, meni se više sviđa sjediti na skupu onih koji misle i kojima govornik podastire na ekranu eksperimente i rezultate, pa ja to mogu provjeriti, nego sjediti u masi koja sluša dobro izvježbanog propovjednika glumca govornika koji slušatelje uvjerava u nešto apstraktno! Navlačenje "znanstvenih" dokaza od strane kreacionista je, također, uzaludno, jer ako je to znanstveno onda je opet podložno kritici, novim protudokazima, i mora biti podložno promjenama, a to se njima ne bi sviđalo. Ne znam jesam li bio jasan i ne znam padaš li ti u istu zamku onih koji kritiziraju znanost - znanstveni rad je uvijek podložan promjenama, kritici i poboljšanjima. Stoga evolucija i dalje ostaje TEORIJA, a kreacionisti koji podastiru "dokaze" o božjem stvaranju i koji žele da to ostane definitivno, nisu znanstvenici, i to onda NIJE znanost.

Slušam jednoga gospodina, cijenjenog teologa (ne želim ga kompromitirati objavljivanjem), koji je godinama pregledavao i kreacionistički i teološki i neodarvinistički materijal, te se na kraju ipak mudro povukao od svojih nekada definitivnih kreacionističkih stavova i kaže: "Na kraju, ja sam ipak za inteligentni dizajn. Previše je složenosti u svemiru da bi sve postojalo slučajno." U toj se izjavi osjećala mudrost i razumnost pred ozbiljnim teretom koji su nam ostavile mnoge pametne glave znanstvenika koje ti i tebi slični ne možete tek tako proglasiti kretenima i njihov životni rad popljuvati kao da su sve izmišljali iz svoje glave, samo zato jer se njihovi egzaktni rezultati ne slažu s vašom dogmom! I to dogmom koju ti je komunicirao netko-ne-znaš-tko ni zašto je taj to radio, ni kakve je koristi imao, ni kakvo mu je duševno stanje bilo dok je pisao "vizije" i prenosio ti diskutabilne pojmove na nekom svom drevnom jeziku koji mi sad moramo svi doktorirati da bismo razumjeli ili biti bedasti kao babe u crkvi i čekati da nam glumac propovjednik karizmatično nahrani dušu nečim apstraktnim. I to osobito jer svoju ogromnu rupu neznanja u umu želimo popuniti jednim objašnjenjem - bogom - i to nam je dosta. E, to je ispod razine najgoreg mediokriteta i nemoj me tražiti tamo.

Ja se slažem da Biblija u svojoj biti, u svojemu duhu ima nešto što druge religije ne mogu dati svojim vjernicima, nešto bitno različito i dobro, stoga i ja imam izvjesno poštovanje prema tim spisima. Ali ne prema svemu što su tamo ljudi natrpali! Niti imam namjeru svoj život i razum kompromitirati definitivno nerazumnim pozivanjima na slijepo vjerovanje u šestodnevni postanak prije par tisuća godina, Noin potop i ne znam ti ja sad kakvim sve baljezgarijama. Kad kod predavača znanstvenika čujem i nanjušim baljezgariju koju mi pokušava proturiti, oprostim mu prvi put. Ali kada vidim da to čini malo-malo pa često, onda je taj za mene mrtav.

Nemoj se ljutiti, ali nemoj ni srljati, čitaj ovo opet ako imaš neke teške emocije, jer sam posvetio izvjesno vrijeme tome, a nisam htio biti grub, samo iskren.

more_horiz
Svaka čast na iskrenosti. Vidim da s tobom mogu fino razgovarati, jer sam i ja kao ličnost dosta direktan i ne volim zamotavati stvari u celofan...

Po tvom pisanju vidim da smatraš sve kreacioniste lošim znanstvenicima. Jednostavno se ne mogu s tim složiti. Znaš li ti koliko ima na svijetu vrlo obrazovanih i stručnih kreacionista, koji su doktorirali biologiju, ili fiziku, geologiju, kemiju, mikrobiologiju, i ne znam šta sve ne... Pa otkud ti samo pravo da kažeš da jedan kreacionist koji je doktor biologije manje kuži stvari od jednog evolucioniste koji je dr biologije? Na temelju čega ti sudiš o tome tko je bolji stručnjak? Na temelju svoje "intuicije"? Na osnovu "boje kože"? Zar samo na temelju toga što je on KREACIONIST?! Ja to ne mogu razumjeti. Čovječe, kad bi ti samo pročitao neke članke koje su kreacionisti napisali, da samo vidiš koji su to silni dokazi protiv teorije evolucije... ma kao prvo, vjerojatno ništa ne bi kužio, iz prvih 50 puta čitanja, a onda bi ti možda tek nešto polako postajalo jasno... Jer to je prava pravcata znanost! Znaš li čovječe koliko danas ima ZNANSTVENIH činjenica, fakata, prirodnih ZAKONA - koji potvrđuju biblijski izvještaj??

Zato ti ja kažem da 100 puta razmisliš prije nego sudiš o nečemu... Baš me zanima čitaš li uopće išta što kreacionisti govore, ili se samo truješ evolucionističkim pisarijama? Ja ću ti reći da ja nisam fanatik, nego da pratim i jednu i drugu stranu i pokušavam objektivno zaključiti i donijeti valjanu presudu tko je u pravu. (iako studiram teologiju...)

Molim te da razmisliš o ovome.

more_horiz
Jedan svagdasnji prigovor:Evolucija nije moguća - Page 3 Pdf
Molimo , pogledajmo i ovaj link:
pozdrav svima - i evolucionistima i kreacionistima.
abraham

Zadnja promjena: ; ned 22 tra 2007, 13:08; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Obrisah sadržaj ovog posta, ostalo je samo:

"Hvala za pdf, proučit ću čim budem mogao."

Isprika onima koji su pročitali i kane odgovoriti, zaboravite, idemo dalje.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Morthul je napisao/la:

Primamo ispriku i razumijemo evoluciju,u njeznosti i ljubavi.lol! lol! </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Morthul je napisao/la:

OK.
Evo poslušaj i uživaj u ljepoti stvaranja:

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 2-3

MP3pro 3MB
Evolucija nije moguća - Page 3 Soundicon1

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 5

MP3pro 1MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 10-11

MP3pro 1MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 14

MP3pro 2MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 18-19

MP3pro 3,2MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 26

MP3pro 3,6MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 28

MP3pro 4,2MB

Joseph Haydn: Die Schöpfung (Chor) Nr. 31-32

MP3pro 1,8MB

Pozdrav
-
Blagoslov Božji
abraham

more_horiz
Evolucija i Kristov drugi dolazak:
(izaberite jezik ...)

Evolucija nije moguća - Page 3 Header

Evolucija nije moguća - Page 3 Headeralt

more_horiz
Hvala , pogledajte:

Click the buttons above to see the Flash movies
Click here to enter the site
Učinimo osobnu reformu..

Zadnja promjena: ; ned 22 tra 2007, 14:05; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Svima Iz bratske ljubavi od Dine i Abrahama:

>> LANGUAGES Albanian Arabic Bulgarian Chinese Deutsch Français Russian Türkçe Urdu Indonesian
DOWNLOAD THE INTRO

DOWNLOAD THE BOOK
"PERISHED NATIONS"
IN PDF FORMAT

DOWNLOAD THE
"PERISHED NATIONS" DOCUMENTARY FILMS

WORK WITH US !

VIEW OTHER INTERACTIVE PRESENTATIONS...

[b]- NEW ARTICLES -
Evolucija nije moguća - Page 3 Dot1
[b]THE PEOPLE OF SABA AND THE ARIM FLOOD

Evolucija nije moguća - Page 3 Dot1 [b]WHERE IS THE ARK OF THE COVENANT HIDDEN?[/b]
[b]Evolucija nije moguća - Page 3 Dot1 [b][b]PROPHETS' NAMES APPEAR IN THE EBLA TABLETS, 1500 YEARS OLDER THAN THE TORAH
[b]Evolucija nije moguća - Page 3 Dot1 [b][b][b]THE WORD "HAMAN" REFERRED TO IN THE QUR'AN WAS USED IN OLD EGYPTIAN HIEROGLYPHS

IF YOU CANNOT SEE THE FLASH MENU ABOVE, PLEASE CLICK HERE TO SEE THE HTML SITEMAP.

poslušajte:

No. 38 Chor Alle Gewalt und Preis und Macht und Ruhm und Lob .mp3
No. 38 Chor Coro ultimo- Amen..mp3

Bog Vas Blagoslovio
abraham i dina

more_horiz
Joseph Haydn: Die Schöpfung
Sopran: Ingrid Kaiserfeld
Tenor: Norbert Ernst
Baß: David McShane

Im Anfange schuf Gott Himmel und Erde (2:51/2.6 MB)

Nun schwanden vor dem heiligen Strahle (4:25/4.1 MB)

Mit Staunen sieht das Wunderwerk (1:57/1.8 MB)

Nun beut die Flur das frische Grün (5:10/4.7 MB)

Stimmt an die Saiten (2:05/1.9 MB)

Die Himmel erzählen die Ehre Gottes (4:59/4.6 MB)

In holder Anmut stehn, mit jungem Grün (7:12/6.6 MB)

Nun scheint in vollem Glanze der Himmel (3:28/3.2 MB)

Vollendet ist das große Werk (9:16/8.5 MB)

Singt dem Herrn alle Stimmen (3:31/3.2 MB)
pozdrav
abraham

more_horiz
Justin je napisao/la:

1. Na temelju čega tvrdiš da Adam nije "blagovao rajsko okružje Bogolikosti u sebi" u sedmi dan, odnosno, da nije proveo prvu subotu u blagoslovljenom i svetom zajedništvu s Evom i Bogom?

2. Na temelju čega tvrdiš da je Isus uskrsnućem započeo novo stvaranje? Meni se baš ne čini da je započelo novo stvaranje Zemlje... Sve je isto kao i uvijek...ustvari, sve samo ide na gore...i gore...i gore....

1. Da je bio svet ne bi nasjeo na foru rumene jabuke.
2.Na temelju izvora koji vele da je Isus uskrsnuo u nedjelju, prvi dan tjedna. Tim činom započelo je stvaranje Novog neba i Nove zemlje koje i danas traje, na koje smo svi pozvani. A ne samo kukati!
Subota je predokus Božjeg Kraljevstva koje je započelo Uskrsnućem, u nedjelju naime.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply