Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Evolucija nije moguća

power_settings_newLogin to reply
+2
Morthul
Mali princ
6 posters

descriptionEvolucija nije moguća - Page 2 EmptyRe: Evolucija nije moguća

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dizma je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
I stoga ako bismo se vratili na dilemu subota/nedjelja i tko je tu u pravu ja bih rekao da treba dostojno obilježiti i jedan i drugi dan u značaju ovoga što sam gore napisao. Po meni, i jedan i drugi dan trebaju biti posvećeni Bogu, svaki na svoj način.

Mali prinče, meni se sviđa da istražujemo, no nekad izgubimo iz vida da ono što istražujemo nije djelo naših ruku ni Uma. A što se tiče subote/nedjelje, to ima dublji, mistični značaj.

Boga i njegovo stvaranje i njegovu zapovijed o sedmom danu se treba demistifircirati.

Pozdravljam tvoju temu, zbilja si dobar kupus. mudri

Kako ste samo mnogli sa evolucije stići na subotu? klanja
Počinje priča o suboti i završi se kod subote.
Počinje priča o evoluciji i završi se kod subote.
Počinje priča o Iv 3,16 i završi se kod subote.
Počinje priča o posljednjim vremenima i završi se kod subote.
Počinje priča o Mariji i završi se kod subote.
Počinje priča o krumpiru i završi se kod subote.
Počinje priča o ... i završi se kod subote.
Itd. spava na komp
Dizma imamo na forumu i petak i nedjelju,a ako ti kazes mozemo mi i cetvrtak staviti,valjda Bog nije stvorio jedinu jednu biljcicu krumpir,ima i ruza.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
Ocito je da si novi na ovom forumu

Bravo, izvrsno opažanje cheers ali trebaš znati nisam n00b za forume, da se ipak ne postaviš malo previše autoritativno i da po prvome postu ne zaključuješ o ljudima.

Dina je napisao/la:

pa cu te bratski pouciti

Bolje kao moderator, to je razumljivije.

Dina je napisao/la:

da u buduce ovakve primjedbe napises u sobicku za raspravu

Vidio sam taj sobičak. Mislim da ćeš ti morati preusmjeravati takve postove u taj sobičak, kao moderator, tehnički. Ali moj je post bio u kontekstu u kojemu je krenuo thread, i to sam lijepo savjetovao čovjeka kako da ispravi stvar, ne vidim razloga za "raspravu" i "svađu", samo razumno gledanje, podložno kritici i ispitivanju, itd. Ako želiš, možeš pročešljati ovaj forum i provjeriti tu moju tvrdnju, pa onda moj glas baci u sobičak ako ti se ne sviđa.

Dina je napisao/la:

hvala na obzirnosti

Nema na čemu, svakako da ću biti obziran, nemam razloga trollati forum, samo bi bilo dobro da je ljudski materijal na forumu malo čvršći za kritiku i otvoren za samokritiku.

Sve najbolje!

more_horiz
Jel to i neki duh dosao na forum?

more_horiz
He, he, dobar si Laughing Pod "ljudski materijal" na forumu, mislio sam na kadar koji tu cirkulira, ništa strašno, prijatelju, Wink ne boj se duhova

Ali, evo, da malo vratimo topic na pravi put - Mali princ, pregledao sam tvoje postavke o "događaju" i malo tvoj web. Hmmm... ne bih sada o tim razmišljanjima, cijenim tvoj trud, ali nigdje nisam našao popis znanstvene literature kojom podupireš svoj rad. Hoću reći, vrlo smjele izraze i tvrdnje koristiš, uzimajući u obzir i odlučnost samog naslova ove teme, pa vjerujem kako si znanstveno utemeljen kad tako ideš prstom u oko.

Molim te za bar nekakvu literaturu, ne moraju to biti Hawking i Sagan ili neki jaki igrači, samo daj neka renomirana imena koja spominju te tvoje tvrdnje. Bar dok ne kupim tvoje knjige, sad ih nemam pa ne vidim pred sobom što si tamo uzeo kao bibliografiju.

Hvala najljepše

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Morthul je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Ocito je da si novi na ovom forumu

Bravo, izvrsno opažanje cheers ali trebaš znati nisam n00b za forume, da se ipak ne postaviš malo previše autoritativno i da po prvome postu ne zaključuješ o ljudima.

Dina je napisao/la:

pa cu te bratski pouciti

Bolje kao moderator, to je razumljivije.

Dina je napisao/la:

da u buduce ovakve primjedbe napises u sobicku za raspravu

Vidio sam taj sobičak. Mislim da ćeš ti morati preusmjeravati takve postove u taj sobičak, kao moderator, tehnički. Ali moj je post bio u kontekstu u kojemu je krenuo thread, i to sam lijepo savjetovao čovjeka kako da ispravi stvar, ne vidim razloga za "raspravu" i "svađu", samo razumno gledanje, podložno kritici i ispitivanju, itd. Ako želiš, možeš pročešljati ovaj forum i provjeriti tu moju tvrdnju, pa onda moj glas baci u sobičak ako ti se ne sviđa.

Dina je napisao/la:

hvala na obzirnosti

Nema na čemu, svakako da ću biti obziran, nemam razloga trollati forum, samo bi bilo dobro da je ljudski materijal na forumu malo čvršći za kritiku i otvoren za samokritiku.

Sve najbolje!

E ,evo zamjetila sam da cemo nas dvoje postati freundovi na forumu,ali se moral i etika foruma,moraju postivati,i krscanski principi ,bez sarkazma,o usmjeravanju nece biti rijeci,jer apeliramo na visoko krscansku svijest,i to je sve,bit ce nam lijepo,onoliko koliko mi napravimo,a ako cemo evolucijom,to bu sigurno potrajalo,ali i od praska bu postal covjek.flower flower </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Morthul je napisao/la:

Molim te za bar nekakvu literaturu, ne moraju to biti Hawking i Sagan ili neki jaki igrači, samo daj neka renomirana imena koja spominju te tvoje tvrdnje. Bar dok ne kupim tvoje knjige, sad ih nemam pa ne vidim pred sobom što si tamo uzeo kao bibliografiju.

Kao prvo, na koju se literaturu oslanja Einsteinova teorija relativnosti, Boškovićeva Teorija prirodne filozofije? Na ni jednu, jer su u svojoj biti originalne. Mogu se jedino kritički osvrnuti na neke prethodnike čije su ideje bile poticaj za razvoj originalne teorije.
U mom slučaju to su bili matematičar Whitehead i Arthur Young.
Nego, ti mene znaš i po imenu i prezimenu, tko sam i koji je moj background, volio bih sada više znati o tebi ukoliko ćemo prijeći okvire forumskog stila pisanja. Ili možemo ostati na retorici kakvu si započeo....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
[ Po meni, i jedan i drugi dan trebaju biti posvećeni Bogu, svaki na svoj način.[/size]

Da,i po meni Mali prince kad sam sad ovako umorna,ne samo ta dva dana nego svi dani,ali kako onda objasnjavas dekalog,i 4 zapovjed u njemu,i jos nesto sto me brine,kako ljudi povjesno,nesto preseku,i od sad je to to,a nije ono.Slazem se sa tobom,o obnovi covjeka,da li znas,kako to stoji fizioloski,za covjeka,taj 7 dan.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Svakako, i ja sam za "oči u oči", za upoznavanje i otvorenost. Evo, spreman sam skinuti masku i reći tko sam... ali ta klasična spika kod ovakvih dijaloga mi sada ne odgovara. Twisted Evil Trenutno vidim sebe kao "danas je cirkus u vašemu gradu" (ja cirkus, ne vi), "ej, čekaj malo da vidim što ima kod ovih na forumu, pa idemo dalje", itd. bounce I baš mi sasvim lijepo odgovara ova anonimnost, ova nekakva sloboda forumskog dijaloga, fore s avatarima i maglom tajnovitosti oko vlastite pojave Very Happy Bolesno, jel da?! Ali mi je cool Cool

Jeste, prijatelju, lijepo je biti originalan, kao, recimo, ti, tvoj nastup, zamisli koje si mozgao, tvoj trud, to nisam doveo u pitanje. Samo nisam očekivao novog Einsteina, oprosti. Mislim, hoću reći, u njegovo vrijeme vjerojatno nisu imali praksu navoditi bibliografiju, drukčije se gledalo na znanstvene radove, pa nitko nije došao u iskušenje jednoga Edisona proglasiti arogantnim samo zbog toga što je nešto napravio a da nije naveo izvore koji su ga nadahnuli, premda svi znamo da on do toga nikako nije došao potpuno samostalno.

Danas je druga priča. Praksa je već više od dobrih 40 godina da svi koji imalo pretendiraju da neki znanstveni rad podare čovječanstvu kao baštinu, da utječu na živote mnogih svojim zamislima, imaju nekakav pedigre u akademski priznatim radovima tijekom obrazovanja, objavljenim člancima u renomiranim časopisima, neke druge vrste priznatih radova i eksperimenata, pa tek onda ih se pita što misle o ovome ili onome, kakvu teoriju imaju. Onda oni navedu što imaju, napišu nešto, pa ih drugi citiraju, zaklinju se u njihovo mišljenje, pozivaju se na to, na njihove uspješne rezultate pokusa.

Jedan moj dobar prijatelj upravi radi teološki doktorat. Iz dijaloga s njime zaključio sam da će ga raditi bar šest godina i da će u popisu literature biti više od stotinu naslova koje čita sve to vrijeme dok gradi konstrukciju svojega doktorata. A to djelo će biti samo jedan od stotina tisuća doktorata ovih godina u svijetu. Tako se to radi danas. Pa sam se, oprosti, malo začudio tvojemu nastupu. Osobito kada uzmemo u obzir ovaj izvrsni članak, a od toga kod tebe ne nađoh ništa -
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

Ali ipak lijepo od tebe što si mi naveo ta dva imena, malo ću surfati okolo da vidim što ljudi vele, pa ti se javim, ovisno kako sam raspoložen - jedan dan mi možeš pričati o kvantnoj mehanici, čitati mi alel po alel iz ljudskog genoma ili telefonski imenik Zagreba, sav ću se pretvoriti u uho, a drugi dan mi paše da samo slušam dobar rock'n'roll i naslonim glavu na knjige, a ne da ih čitam Very Happy

Ajd, budi mi dobar, lijep, pametan i sretan, Mali prinče!

more_horiz
Dina, u pomoć! Zašto ovi mali smajlići u postovima ne mogu biti na početku i na kraju teksta?! Ako ovaj softver nije hardcoded, dajte nešto napravite da se možemo izraziti emotikonima gdje želimo, a ne da uvijek poslije nekog smajlija stavljamo točku ili nam ne dopusti grafički prikaz uopće. Ajd, pliz, ti si jedina šefica koju ovdje znam pa ti se obraćam za help.

Bye!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sri 18 tra 2007, 08:03; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Morthul je napisao/la:
Dina, u pomoć! Zašto ovi mali smajlići u postovima ne mogu biti na početku i na kraju teksta?! Ako ovaj softver nije hardcoded, dajte nešto napravite da se možemo izraziti emotikonima gdje želimo, a ne da uvijek poslije nekog smajlija stavljamo točku ili nam ne dopusti grafički prikaz uopće. Ajd, pliz, ti si jedina šefica koju ovdje znam pa ti se obraćam za help.

Bye!

Smile cuj verojatno,sto,poznato nepoznatu seficu ne slusas i ovakve stvari ne pitas na pravom mjestu,u zadnjem djelu foruma?Razz Pliz,slusaj,seficu,i sefove,pa dodji dolje ili vidi kod mene ide</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ne kužim što bratska nježnost ima s postulatima kakve vaši, hmmm... znanstvenici ovdje plasiraju.

Ali recimo da sam nešto shvatio, a vas molim da me ispravite - vi ovdje želite, zapravo nastojite njegovati kršćansko ozračje, kao biraju se riječi, slavi se bog, i sve ostalo što može biti vjernicima na korist duhu, svetom zanosu. U tome proslavljanju se pišu postovi, nabacuje razni materijal. U tom smislu teorija Malog princa je neka vrsta bogoslužbenog materijala koji vam služi da ostanete u dobrom duhu i sretnom zanosu, jel da? Kao ono, "Evolucija nije moguća, braćo!", a vi na to "Aleluja, brate!" Jesam li u pravu? U tom slučaju ne želim kvariti dobro ozračje, oprostite, mene vrlo lako nestane, samo recite, no problem.

Međutim, ako sam u krivu, te ako je ovo forum za razmjenu mišljenja, gdje njegovanje kritičkog razmišljanja može pomoći ljudima da razvijaju snagu razuma (za razliku od onog gospodina iz mog potpisa dolje), onda sam na dobrome mjestu, nadam se.

Ako ste lijepo razumijeli ovo, onda mi to recite, pa ću otvoriti novi topic s naslovom "Evolucija je moguća" i lijepo vas kroz tu teoriju dovesti opet do proslavljanja boga, u skladu s ozračjem foruma.

more_horiz
Evolucija nije moguća - Page 2 P

<BLOCKQUOTE>
Morthul je napisao/la:
Ne kužim što bratska nježnost ima s postulatima kakve vaši, hmmm... znanstvenici ovdje plasiraju.

Ali recimo da sam nešto shvatio, a vas molim da me ispravite - vi ovdje želite, zapravo nastojite njegovati kršćansko ozračje, kao biraju se riječi, slavi se bog, i sve ostalo što može biti vjernicima na korist duhu, svetom zanosu. U tome proslavljanju se pišu postovi, nabacuje razni materijal. U tom smislu teorija Malog princa je neka vrsta bogoslužbenog materijala koji vam služi da ostanete u dobrom duhu i sretnom zanosu, jel da? Kao ono, "Evolucija nije moguća, braćo!", a vi na to "Aleluja, brate!" Jesam li u pravu? U tom slučaju ne želim kvariti dobro ozračje, oprostite, mene vrlo lako nestane, samo recite, no problem.

Međutim, ako sam u krivu, te ako je ovo forum za razmjenu mišljenja, gdje njegovanje kritičkog razmišljanja može pomoći ljudima da razvijaju snagu razuma (za razliku od onog gospodina iz mog potpisa dolje), onda sam na dobrome mjestu, nadam se.

Ako ste lijepo razumijeli ovo, onda mi to recite, pa ću otvoriti novi topic s naslovom "Evolucija je moguća" i lijepo vas kroz tu teoriju dovesti opet do proslavljanja boga, u skladu s ozračjem foruma.

Ma nista od navedenog necemo,samo u bratskoj ljubavi diskutirati,i forumu ne dati,jedan musketirski ton,nego konstruktivno diskutiranje u harmoniji razlika,pritom drzati se principa Kristove ljubavi,cascu jedan drugoga ciniti vecim od sebe,i to je sve Evolucija nije moguća - Page 2 030106YA44_prv
Mi zelimo, da ti ostanes sa nama ali ne svadjati se i ponizavati,jedni druge,nego u miru diskutirati,da se to moze,smo pokazali,na forumu vlada visoka,tolerancija,zbog razlicitosti denominacija.Slobodu imas koliko god hoces u otvaranju topica.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Tako bi sedmi dan u stvari trebao predstavljati dan osvještenja Božanskog u sebi, dan kad je prvi čovjek Adam trebao blagovati rajsko okružje Bogolikosti u sebi i nastaviti Djelo prvim slijedećim danom. Kažem trebao, jer nije! Došao je zato savršeni čovjek i savršeni Bog koji je to slijedećeg dana učinio, Uskrsnućem je započeo novo stvaranje...i pokazao smisao postojanja i događanja u postojanju.

1. Na temelju čega tvrdiš da Adam nije "blagovao rajsko okružje Bogolikosti u sebi" u sedmi dan, odnosno, da nije proveo prvu subotu u blagoslovljenom i svetom zajedništvu s Evom i Bogom?

2. Na temelju čega tvrdiš da je Isus uskrsnućem započeo novo stvaranje? Meni se baš ne čini da je započelo novo stvaranje Zemlje... Sve je isto kao i uvijek...ustvari, sve samo ide na gore...i gore...i gore....

Jesi li proučio u Bibliji sve što ona ima za reći o suboti? Jesi li proučio i Hebrejima 4, u kontekstu svega ostalog? Shvaćaš li da na temelju Biblije postoji samo jedan sedmi dan, samo jedan dan od odmora - subota. Ona je u Bibliji uspomena prvotno savršenog stvaranja, simbol Božjeg otkupljenja i spasenja čovjeka, te također simbol budućeg Božjeg konačnog obnovljenja Zemlje.

Ako shvatiš biblijsku nauku o suboti, tada ne možeš govoriti o "idućem danu", ili o "osmom danu"... Stavio sam pod temu "moralnost subote i stvaranje" nove postove...ako te zanima biblijska nauka o suboti i stvaranju, pročitaj.

more_horiz
Morthul je napisao/la:
Dizma je napisao/la:

Kako ste samo mogli sa evolucije stići na subotu? klanja
spava na komp

Izvrsno opažanje. Twisted Evil Ali nema potrebe da se uzbuđuješ zbog toga, to je normalno za većinu ljudi koje okuplja ovakav forum. Zabetonirali su u par dogmi i ma koliko forum izgledao otvoren za grananje u raznim diskusijama, uvijek će završiti na suboti, EGW, što je grijeh kod životnih navika, oblačenja i prehrane, itd.

Preporučam, ako vidiš da neka zanimljiva diskusija krene u gore spomenutim smjerovima, te ako imaš volje petljati se s time, lijepo ispravi raspravu, potakni na bolje nekom novom misli, i sve će biti OK.

NAJPRIJE DA SKRENEM PAŽNJU NA PREDRASUDE:
Nitko se nije zabetonirao u par dogmi. I nije istina da uvijek završimo kod subote i EGW.

ZATIM, PO PITANJU SUBOTE:
Jesi li ikad proučio u Bibliji sve tekstove o suboti? Da jesi, mislim da bi shvatio da je to jedna od osnovnih i najvažnijih biblijskih nauka, jer obuhvaća sve - od prvotnog stvaranja, preko otkupljenja, do konačnog obnovljenja Zemlje! Stoga, nije čudo da je vrlo lako svaku biblijsku temu povezati sa subotom!

Samo to sam htio reći. Sad možete nastaviti o evoluciji... ako se o tome raspravlja...

more_horiz
Morthul je napisao/la:
Iz dijaloga s njime zaključio sam da će ga raditi bar šest godina i da će u popisu literature biti više od stotinu naslova koje čita sve to vrijeme dok gradi konstrukciju svojega doktorata.

Ha čuj, nismo svi isti, to bi bilo suludo. Niti sam ja novi Einstein, niti je starina Albert bio ja. Kužiš?
Isto tako to s doktoratom ništa ne govori, baš kao ni to da je nekolicina iz moje generacije studiralo osnovnu školu deset godina...
I naposljetku ja na webu nisam imao namjeru objavljivati znanstvene radove, ta zna se gdje se oni i na kojim institucijama objavljuju. Niti uopće se imam namjere natezati i dokazivati s dokonim akademcima. Moje teorije imaju konsekvence na tehničku primjenu istih, što su dokazali Viktor Schauberger, Henry T. Moray, Tesla, Pavlita i ostali vizionari nečega što danas zovemo ZPF Enenrgy Utilization. Ja sam po zanimanju inženjer, i prvenstveno me zanima tehnička primjena teorije. Moje teorije su poslijedice određenih tehničkih fenomena i njih opisuju. Još jednom ponavljam, nisam imao niti imam namjere ikakve znanstvene radove pisati, citirati ikoga. To nek rade oni koji su za to plaćeni, ja nemam vremena za to. A ti ako doista imaš vremena mogu ti dati nekoliko linkova da provjeriš moje teorije, no za to će ti trebati predznanje dinamike fluida, dinamike vrtložnih procesa, matematike teorije kaosa i uvid iza zavjese stvarnosti.

more_horiz
no za to će ti trebati predznanje dinamike fluida, dinamike vrtložnih procesa, matematike teorije kaosa i uvid iza zavjese stvarnosti.

Jaoooooooo! affraid S ovim mojim odgovorom opet smo off-topic, ali nema veze, ajde Wink Daj mi, pliz, samo na mejl ako možeš ukratko pojasni to polje nulte točke (ZPF, koji spominješ). Znam nešto, ali nisam siguran, volio bih da mi netko slikovito to objasni. Ako želiš.

faerdhur@gmail.com

Mislim da u tome polju (čitao sam o stvarima koje su posljedične tome polju) leže mnogi odgovori, kako znanstvenicima tako i religioznim ljudima. Tko zna, možda i evolucionisti i kreacionisti budu djelomično zadovoljni kada se o ZPFu više sazna Smile

more_horiz
Justine, ne budi mučenik Wink Jedina tema Biblije, zapravo NZ, koja obuhvaća i rasvjetljuje sve tamo opisano jest Isusova zamjenska žrtva. To je jedina tema koja ne pada na testovima podjele među ljudima. Šabat spada u hrpu dogmi koje su kršćansku zajednicu podijelile na više od 22000 denominacija. Za žrtvu Isusa Krista nisam siguran da je ikoga podijelila, već samo pomirila. Ako i postoje zajednice koje negiraju tu žrtvu ili omalovažuju, onda nisu kršćanske, jednostavno.

Upusti se malo dublje u evanđelje, a malo manje tragati za svim tekstovima o suboti po Bibliji. Pokušaj Isusovom žrtvom osvijetliti ostale dijelove tih spisa i vidjet ćeš razliku. Vjeruj mi, ne boli Wink A ako te bude boljelo, onda je to za malo veće dobro nego samo za dobro tvoje denominacije.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply