Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

100-tine različitih reformiranih denominacija ?

power_settings_newLogin to reply
+11
senka
Mila
ziger
dominik
Spart
kainos
Živac
No Nick
Daniel
Izrail
hrvoje hrki
15 posters

description100-tine različitih reformiranih denominacija ? - Page 2 EmptyRe: 100-tine različitih reformiranih denominacija ?

more_horiz
Samo se ceka cas kada ce sve to puci na hiljadu delova.

description100-tine različitih reformiranih denominacija ? - Page 2 EmptyRe: 100-tine različitih reformiranih denominacija ?

more_horiz
Živac je napisao/la:
Da, krštenjem. Ima ovo neke veze s temom?
kršten si Duhom Svetim? jel moliš u jezicima?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Idi malo o Brazil,

Ma daj molim te nemoj me zasmijavati, pa to je da kao da su oni neko mjerilo tamo sirotinja nažalost ode za onim tko joj da jesti bez obzira kojoj vjeri pripada.
Pa to znaju i političari koji sirotinju nahrane prije izbora i dobiu ih. Pa onda se kaže da ima demokracije tamo.
Moš mislit.
A da je Brazil kršćanski priznat ću tek kad nestane karneval jer ga Katolička Crkva nije uspjela ni milom ni silom iskorjeniti.
Tako nemojte živjeti u iluziji jer kad neko dođe s više kruha odoše oni u recimo muslimane.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Sad ispade da su svi drugi krivi za rascjepkanost osim protestanata koji su se rascjepkali sami.
Pa gdje je tu logika. lol!

Barem se ne uzdamo da će nas crkva spasiti kao što se mnogi rimljani. To je ta logika. andjeo

pa NE uzdate se ni daće vas spasiti dobra DJELA , niti ufanje i ljubav , te iz njih potekla djela milosrđa
već samo predodređenost-PREDDESTINACIJA, zar ne:!:so

more_horiz
Daniel je napisao/la:
Živac je napisao/la:
Da, krštenjem. Ima ovo neke veze s temom?
kršten si Duhom Svetim? jel moliš u jezicima?

ti moliš?
i tko te razumije?
kakvu radosnu vijest svojoj zajednici donosiš ako moliš jezicima???

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Samo se ceka cas kada ce sve to puci na hiljadu delova.

ne treba se čekati
vi reformirani ste pukli već u 1000 djelova
svojom propagandom grickate kc , ali uvijek će ti ugrizi biti samo površni
sam je Isus prorekao da će tako biti!

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Sad ispade da su svi drugi krivi za rascjepkanost osim protestanata koji su se rascjepkali sami.

Barem se ne uzdamo da će nas crkva spasiti kao što se mnogi rimljani. To je ta logika. andjeo

jedan od spasonosnih elemenata su sakramenti koje primamo preko službenika Božjih koje je sam ISUS ustanovio, zar ne
ali opet ostaju naša vlastita djela
neće nitko u raj neprokušan i isprljan zlim djelima... zato postoji čistilište itd

ponavljam , nitko se neće spasiti SAMO vjerom ili mišlju-zabludom da je predestiniran ( zato što ima lijepe oči ili zato što je adventist ili kalvinist)

more_horiz
objasni mi hrki Efežane 2:8-9

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:

Idi malo o Brazil,

Ma daj molim te nemoj me zasmijavati, pa to je da kao da su oni neko mjerilo tamo sirotinja nažalost ode za onim tko joj da jesti bez obzira kojoj vjeri pripada.
Pa to znaju i političari koji sirotinju nahrane prije izbora i dobiu ih. Pa onda se kaže da ima demokracije tamo.
Moš mislit.
A da je Brazil kršćanski priznat ću tek kad nestane karneval jer ga Katolička Crkva nije uspjela ni milom ni silom iskorjeniti.
Tako nemojte živjeti u iluziji jer kad neko dođe s više kruha odoše oni u recimo muslimane.

Ma nemoj mi reci, pa ko je te neuke ( a jako se vrasas da se radi o neukima ) stoninama godina drzao u svom okrilju. Da ti malo ispricam istoriju Brazila, inace sam tamo rodjen, i vidis koje strahom i manipulacijama taj jadan narod tako drzao u neznanju.

Danas se sve vise ljudi obrazuje tamo, i pokusava doci do pristojnog zivota, sto je jako tesko, jer kao i uvek katolicka Crkva je bila veoma naklonjena bogatom delu drustva, i sama kinjeci obican narod.

Samo mi ti nemoj pricati za Brazil.

more_horiz
lol! obred

<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
hrvoje hrki je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

jedan od spasonosnih elemenata su sakramenti koje primamo preko službenika Božjih koje je sam ISUS ustanovio, zar ne
neće nitko u raj neprokušan i isprljan zlim djelima... zato postoji čistilište itd

ponavljam , nitko se neće spasiti SAMO vjerom ili mišlju-zabludom da je predestiniran ( zato što ima lijepe oči ili zato što je adventist ili kalvinist)

Hrki,adventisti ne vjeruju u PREDESTINACIJU,molim te pisi sto ti vjerujes,a ne ono sto drugi i jos krivo.A morati biti jasno da katolici drugacije vjeruju a protestanti drugacije i to je vjekovima tako,ali se nemoramo svadjeti i tuci zbog toga,nego se mozemo bratski razgovarati,pa ako ja vidim tvoje je bolje eno mene tamo,ali mi moras dati prostora i u rijeci i djelima.JOS JEDNOM PREKO TEBE MOLIM DISKUTIRAJTE O SVOJOJ VJERI,A AKO HOCES ZNATI O MOJOJ PITAJ ALI NE TVRDI ,adventisti ne vjeruju u predestinaciju punkt.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
lol! obred

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

Hrki,adventisti ne vjeruju u PREDESTINACIJU,molim te pisi sto ti vjerujes,a ne ono sto drugi i jos krivo.A morati biti jasno da katolici drugacije vjeruju a protestanti drugacije i to je vjekovima tako,ali se nemoramo svadjeti i tuci zbog toga,nego se mozemo bratski razgovarati,pa ako ja vidim tvoje je bolje eno mene tamo,ali mi moras dati prostora i u rijeci i djelima.JOS JEDNOM PREKO TEBE MOLIM DISKUTIRAJTE O SVOJOJ VJERI,A AKO HOCES ZNATI O MOJOJ PITAJ ALI NE TVRDI ,adventisti ne vjeruju u predestinaciju punkt.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

dosada mi još nitko tko se češto javljao nije odgovorio oko 100-tine denominacija
zašto je to tako i tko ima puninu objave i istine na tako velikom tržištu reformiranih
a istina i objava je jedna!

more_horiz
A ti mi kaži Hrki, zašto RKC toliko voli zgrtati šume, vinograde i dionice?

Gramzivost. Press

more_horiz
Daniel je napisao/la:
objasni mi hrki Efežane 2:8-9

tema je zašto 100-tine denominacija
pročitaj malo bolje početak pa reci , molim lijepo, neštu u vezi toga:king:

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Daniel je napisao/la:
objasni mi hrki Efežane 2:8-9

tema je zašto 100-tine denominacija
pročitaj malo bolje početak pa reci , molim lijepo, neštu u vezi toga:king:

Mislim Hrki, da smo negje prije toga imali slicno pitanje katolickoj crkvi zasto toliko redova u katolickoj crkvi,templari,franjevci iiiii,i crkva je jedno zivo tjelo koje ima svoj razvoj,pa ako uzmemo i povijesne dogadjaje,i neznam jos koliko faktora,moras priznati da katolicka crkva nije ona od prije 1000 godina,tako ti je i u protestanata,to su stilovi zivota,iznalazenje puteva do Boga,covjek je ziv,i dok je tako bit ce i promjena i razlika,pa vidi da svaki koncil nosi nekakve novine.Znaci sve ima svoj razvitak,ovo ti je moje misljenje,nikako moje denominacije oficielno misljenje.</BLOCKQUOTE>

more_horiz

dosada mi još nitko tko se češto javljao nije odgovorio oko 100-tine denominacija
zašto je to tako i tko ima puninu objave i istine na tako velikom tržištu reformiranih
a istina i objava je jedna!

Ma nemoj tako pa ja sam eto da ti ponovim"papa je kriv za sve" to ti je univerzalni odgovor ovdje. lol!

A jasno je zašto ih ima nemogu podnijeti jedni druge. Što je u suprotnosti s Pavlovom uputom.
Kod nas katolika nije tako evo ja tebe podnosim i nije mi nakraj pameti da osnivam neku svoju crkvu zbog neslaganja s tobom.
Isto tako reći da je Katolička crkva zbog mnoštva redova rascjepkana je smiješno.lol!

more_horiz
Dizma je napisao/la:

Gramzivost. Press

Čuj pravo vlasništva poštuju i protestanti. Na kraju krajeva ono što je oduzeto treba vratiti vlasnicima. Dobar vlasnik će se dobrima koristit za dobro a loš za loše. No nije dobro željeti tuđe recimo ček i u eset zapovjedi ima ne poželi tuđe stvari. Sad recimo ti meni objasni kako to da slovenci žele tuđi teritorij a nikad nije bio njihov. Mislim na Piranski zaljev i Sv. Geru. Po meni je to kršenje božje zapovjedi. Sad ti meni to odgovori kad već trpaš ovdje ono što nije tema.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Dizma je napisao/la:

Gramzivost. Press

Čuj pravo vlasništva poštuju i protestanti. Na kraju krajeva ono što je oduzeto treba vratiti vlasnicima. Dobar vlasnik će se dobrima koristit za dobro a loš za loše. No nije dobro željeti tuđe recimo ček i u eset zapovjedi ima ne poželi tuđe stvari. Sad recimo ti meni objasni kako to da slovenci žele tuđi teritorij a nikad nije bio njihov. Mislim na Piranski zaljev i Sv. Geru. Po meni je to kršenje božje zapovjedi. Sad ti meni to odgovori kad već trpaš ovdje ono što nije tema.

Ovo je već politika...ovo nije politički forum...stoga takve prepirke neću dozvoliti ovdje...

more_horiz
podržavam gazdu forumu : nećemo ovdje sijati sjeme politike.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply