Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

100-tine različitih reformiranih denominacija ?

power_settings_newLogin to reply
+11
senka
Mila
ziger
dominik
Spart
kainos
Živac
No Nick
Daniel
Izrail
hrvoje hrki
15 posters

description100-tine različitih reformiranih denominacija ? Empty100-tine različitih reformiranih denominacija ?

more_horiz
kad nekih rasprava na nekim temama stalno mi se javljalo pitanje zašto toliko različitih protest. i reformacijskih denominacija
i na jednom drugom forumu na raspravi oko krštenja duhom i karizmi , vidio sam koliko ima nesuglasja i ralika, te da svatko tvrdi za svoju denominaciju da ispravno tumači neki citat iz Biblije, neko doktrinu isl
s druge strane nekima je većina stvari iz KC jako sumnjiva, papa je antikrist , ili njegov šegrt na zemlji , KC je bludnica koja će biti kažnjena (otk)

pa sad me zanima , kad je sve tako idealno kod protestanata, kad je Božja riječ ista i nepromjenjiva za sva vremena , kad su oni koji se odijeliše "od velike bludnice" jedini ispravni , kako onda objasniti da se malo pomalo i kod reformiranih stvoriše tolike razlike, netrpeljivosti , ili možda želja za liderstvom, poglavarstvima, pa kao rezultat nastadoše tolike denominacije??

a sad , da netko želi biti reformirani , koga da izabere na tolikom tržištu protestanata i reformiranih:?: Question
a vjerska istina je jedna za sva vremena , te nije podložna mišljenju jednog , drugog ili 99-tog vođe kome padne napamet da osnuje svoju crkvi ili vjer.zajednicu:!: Question

pa kako svi mogu istodobno biti u pravu?! a kad sa nekim pričate steknete dojam da je njegova crkva-zajednica jedina ispravna sljediteljica Isusovog nauka
po vama jeli dobra tolika razdjeljenost i usitnjavanje vjerskih zajednica:?:
ako je odgovor ne ( što pretpostavljam da svatko dobronamjeran misli, jer velika je žalost Isusa da se njegovo Tijelo na zemlji toliko cjepka) može li mi netko reći hoće li tome doći kraja i zašto uopće do toga dolazi?

description100-tine različitih reformiranih denominacija ? EmptyRe: 100-tine različitih reformiranih denominacija ?

more_horiz
I mene zanima odgovor na to pitanje.
Onaj koji je dao Jevrejin mi je smješan.
Very Happy

description100-tine različitih reformiranih denominacija ? EmptyRe: 100-tine različitih reformiranih denominacija ?

more_horiz
zato jer sotona želi pod svaku cijenu podijeliti Tijelo, KC je obradio sa lažnim učenjima i lažnim doktrinama, Pravoslavce sa nekim lažnim tradicijama, ali i podjelom unutar njih samih, Protestante se podijelio na razne denominacije zbog nekih učenja, i tako postoji jedan veliki kaos unutar Tijela...u svakom slučaju, denominacija koja je najbliže Istini je i pod najvećim napadom, a to je koliko vidimo protestantska........inače ja ne mislim da je KC blunica iz Otkrivenja, ali je na dobrom putu da postane DIO te Bludnice odnosno jedinstvene svjetske religije.....a Rim će biti kažnjen zbog lažnih učenja, doktrina, zavodljivosti, pohlepe i ponosa, u to budi siguran, ali ne samo Rim u svakom slučaju...

more_horiz
Podijeljenost kršćana na denominacije ima i pozitivnu vrijednost: da se ne bi ponosili denominacijom i u nju uzdali kao što to neki "pravovjerni" rade, nego da se ponosimo jedino našim Spasiteljem Isusom Kristusom te se uzdamo samo u Njega. Njemu slava u vijekove. amen

Soli Deo gloria!

more_horiz
Hm, bolje i to nego lomace...:)

Nego, ja licno ne mislim da je sve tako kristalno jasno u KC kao sto se predstavlja. To tvrde i pravoslavci za njih, ali to je tako samo na povrsini. Kada udjem dublje u sustinu, onda mi je drago sto sam protestant i sto mislim svojom glavom, Bogu hvala.

Tako, i protestantizam na povrsini izgleda dobro. Ne znam zasto ovakav post? Jer, ako pricas o razlikama i sl., uvek se terba pogledati svoje dvoriste pa onda pricati o tudjem. Mislim da KC i pravoslavna crkva nemaju sta posebno prigovarati protestantima na nekim stvarima (kazem 'nekim', negde pak imaju prava) sve dok ne pogledaju svoje dvoriste.

more_horiz
Sad ispade da su svi drugi krivi za rascjepkanost osim protestanata koji su se rascjepkali sami.
Pa gdje je tu logika. lol!

more_horiz
Nije sve protestantizam sto se zove protestantizam. To je fakat.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Sad ispade da su svi drugi krivi za rascjepkanost osim protestanata koji su se rascjepkali sami.
Pa gdje je tu logika. lol!

Barem se ne uzdamo da će nas crkva spasiti kao što se mnogi rimljani. To je ta logika. andjeo

more_horiz
Čuj pa zar nije sve počelo kad je Sotona nagovorio Adama i Evu da se spase sami?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Sad ispade da su svi drugi krivi za rascjepkanost osim protestanata koji su se rascjepkali sami.Pa gdje je tu logika. lol!
to je tvoja stvar što sve vidiš kao napad na svoju Crkvu...a izvire vjerojatno iz ponosa...

more_horiz
Izrail je napisao/la:
I mene zanima odgovor na to pitanje.
Onaj koji je dao Jevrejin mi je smješan.
Very Happy

Smesno ali i bolno istinito. Ako igras karte, onda moras imati osnovu kada blefiras.

Pa papstvo je glavni uzrok svim podelama.

Dominsku lavinu nije pokrenuo Luter, ili neki drugi reformator, vec onaj kome je Bog uputio poziv na reformu, a nije je poslusao.

Tada je doslo do podela. Sve drugo nije vazno, eto zasto je tako kako je.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Čuj pa zar nije sve počelo kad je Sotona nagovorio Adama i Evu da se spase sami?

Pošto su oni tada bili crkva moglo bi se kazati da su se htjeli spasiti preko crkve. To ti je jedan od oblika samospašavanja. bounce

more_horiz
Negdje sam citao da svaka lazna religija u svojoj osnovi ima ucenje o spasenje svojim delima. Bez obzira o kojoj da se radi. I kada covek dva puta razmisli-uvidja da to uistinu jeste tako. Razlika je samo u formi, sustina je ista.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Negdje sam citao da svaka lazna religija u svojoj osnovi ima ucenje o spasenje svojim delima. Bez obzira o kojoj da se radi. I kada covek dva puta razmisli-uvidja da to uistinu jeste tako. Razlika je samo u formi, sustina je ista.

Znakovi opravdanja vjerom:
Osnovni - Kristova pravda umjesto naše nepravde.
- Kada vjernik ulazi u iskustvo opravdanja vjerom, Krist upisuje u srce ispunjeni zakon
- u sebi ne nalazimo više grijehovni zakon
- nalaze drugi da činimo što hoćemo a ne što nećemo
.... itd..

more_horiz
Ispravak netočnog navoda:

Daniel je napisao/la:
...Pravoslavce sa nekim lažnim tradicijama, ali i podjelom unutar njih samih...

Pravoslavci nisu podijeljeni unutar sebe.

u svakom slučaju, denominacija koja je najbliže Istini je i pod najvećim napadom, a to je koliko vidimo protestantska........

Ma da? Ja to baš i ne vidim. Tko napada protestante?

Jevrejin je napisao/la:
Dominsku lavinu nije pokrenuo Luter, ili neki drugi reformator, vec onaj kome je Bog uputio poziv na reformu, a nije je poslusao.

Zanimljivo, pa ti znaš sve pozive koje Bog upućuje ljudima. Šta si ti novi prorok?

Inače, zanimljivo je i da oni koji su ostali s tim koji nije poslušao Božji poziv na reformu se više nisu dijelili, a oni koji su pošli sa Luterom su se podijelili na stotinjak denominacija. Stvarno izgleda da je ovaj prvi kriv za podjele, da...

more_horiz
Živac, evo ti jedno pitanje, da li ti za sebe smatraš da si ponovno rođen Duhom Svetim?

more_horiz
Da, krštenjem.

Ima ovo neke veze s temom?

more_horiz
Ma u vama samima katolicima ima vise podela nego kod protestanta. Kako to ne vidis.

Idi malo o Brazil, idi u Afriku Aziju i po Americi i Evropu i vidi koliko katolika odlazi u protestantizam.

Dok unutra medju vama ima puno glasova i poziva za reformom katolicizima.

Ej, progledaj, upravo zbog toliko krutosti u vasim stavovima, ljudi odlaze jer vide da se nista ne preduzima da bi se nesto promenilo.

To je podela najveca u celom hriscanstvu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply