Ritual sjedinjenja je poznat na istoku kao Tantra a na zapadu postoje neki oblici pod nazivom karezza ili carezza, neki je zovu i imenom njezni dodir. Moglo bi se reci da je to zapadna Tantra, ljubavno umijece. No, kao i Tantra, Carezza je kada dvoje doslovce vode Ljubav, ona nije puka gimnastika koja tezi maratonu-karezza je Molitva ili Meditacija Dvoje koji se ljube. To Dvoje mogu biti dvije osobe, ali se i sam proces sjedinjenja moze odvijati unutar jedne osobe te se isto tako moze govoriti i o upotpunjenju. Radilo se o prvoj ili drugoj varijanti je svejedno ako se postuju preduvjeti da bi karezza bila to sto treba biti. Stoga je sam ritual zavrsni cin cijele meditacije ili pripreme, on je izrazavanje prepoznatog. Kao takav moze poprimiti razne oblike i obuhvatiti svu raznovsnost postojanja. U svakom tom obliku izrazava se ostvareno tako da ce se kroz ritual zrcaliti ono sto je u nama. A s tim i sama kvaliteta odnosa…Preduvjet da bi karezza bila ono sto je taj da s druge strane bude partner kojeg volis, ljubis i dajes sebe. S kojim vodis Ljubav i pogledom. Od pogleda i pocinje. Ne morate biti jako blizu jedno drugoga na pocetku odnosa karezze. Ali se pokusajte osjetiti, osjetiti jedno drugog suptilno. Probas osjetiti zrak kojeg voljeni grije, osjetiti tu toplinu nabijenu njegovom ljubavi, ljubav mu poslati da je i on osjeti. A srce pocinje izgarati...Potom se postepeno priblizavate i osjecate dah na vlastitoj kozi, zrak iz pluca, iz duse voljene/voljenog. S pogledom u ocima i razmjenom energija. Dodirujete se fluidima, eternim tijelima. Slijedi njezno milovanje, dodir kozom, milovanje grljenje, plakanje od srece na necijim grudima, krilu, ramenu. U dubini sebe imas "osjecaj" :" Ljubavi ti sa Taj/Ta, drago mi je da postojis"Osjecas postojanje, duh, dusu i tijelo kraj sebe s kojim vise nema razlike. Jedno ste, volite se, bicem ste jedno u drugom, postajete savrseno Jedno. Poljupci, grljenje, sve je spontano i u toj zblizenosti, u toj intimnosti predanja dodirom, milovanjem, poljupcem je predanje jedne osobe drugoj. Orgazam nije cilj jer je odavno prevazidjen, odavno je nize kvalitete jer je po sebi praznjenje, i prekidanje tog pretakanja jedne osobe u drugu, prekid je ljubavi. Ekstaze nastupaju u dusi, pustaju se u osjecaje, na energetsko tijelo gdje se dozivljavaju prilicne senzacije. Sve moze i ne mora prijeci i zavrsiti klasicnim seksom, ako se dogodi to je onda jedini seks nakon kojeg ostajete nevini. Kada tako ljubis jednu osobu, da vrhunac dozivljavas zagrljajem, pogledom i dodirom to je povratak nevinosti, to je povratak na put sjedinjenja Karezza je pjesma duse, kada vodis Ljubav a oko tebe nitko ne postoji, i da smrt dodje otisla bi ponizena. Zar bi ju tko zamijetio?
U Tebi mi je sva milina, i svo blago.
S Tobom jesam.
Kome da dajem sebe, kad Ti jesi.
Obasipas me da bih mogla biti.
Pored mene stojis, snage nemam za pogled!
Zaglusena Ljubavlju Tvojom prepustam se.
Kako Ti ista reci, sto dati, osim sto imam.
U Tebi utopljena Ljubavlju doticem se svijeta.
A sve sto imam si Ti, uzmi svoje, daj mi snage.
Ljubav sam.