Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 11 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
dali ti mislis da kat. crkva navjescuje evandjelje protivno bozjem?

more_horiz
Da naravno, katolicka crkva nikad nijed ni bila krscanska crkva, osim po nazivu...djela svjedoce sama za sebe...takodje Biblijsko ucenje je jasno da su oni koji pripadaju Ocu -Njegovi -prema tome ni jedna crkva ili organizacija nema ni vlast ni pravo da odredjuje tko je Ocev jer to jednostavno jeste samo u Bozjoj vlasti .Oni pripadju Bogu"Sve, što je moje, jest tvoje, i što je tvoje, jest moje, i ja se proslavih u njima"

Osim toga Isus kaze:

Ivan 10,14 Ja sam pastir dobri i poznajem svoje (ovce), i mene poznaju moje.

Ivan 10,15 Kao što mene poznaje Otac, i ja poznajem Oca, i život svoj polažem za ovce svoje.

Ivan 10,16 I druge ovce imam, koje nijesu iz ovoga ovčinjaka, i one mi valja dovesti, i čut će glas moj, i bit će jedno stado i jedan pastir.

more_horiz
znaci kc je protiv istine?

more_horiz
Ima li nesto sto sam, propustio?
Cijeli sistem lazne religije i laznog krscanstva ukljucujuci i ostale tzv krscanske crkve pociva upravo na temeljima katolicke crkve...

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Cijeli sistem lazne religije i laznog krscanstva ukljucujuci i ostale tzv krscanske crkve pociva upravo na temeljima katolicke crkve...

zelis reci da sve krscanske crkve su na temeljima kc?

more_horiz
Ilja pise:
Da naravno, katolicka crkva nikad nijed ni bila krscanska crkva, osim po nazivu...djela svjedoce sama za sebe...

Nisi li malo pretjerao?

Sto je sa pravoslavnom crkvom, pa sa ostalim crkvama koje su u ekumenskim dijalozima..Nisi li opet pretjerao..Ne pravis li dodatnu mjesavinu Babilonskoga vina jer ne odvajas istinu od lazi?Kao sto je bilo u vrijeme reformacije - jedan dio KC je izisao iz tadasnjeg Babilona..tako i danas KC moze izaci iz Babilona , takodjer i PC ..Onaj dio koji je izisao iz Babilona tj - one generacije vise ne zive..Danasnje generacije protestanata nisu jednake onima prijasnjim..Takodjer i one u KC..Stvar je osobnog osvjedocenja..No u uvjetima probudjenja kojima se priblizavamo moguca su velika iznenadjenja..Reforme i u KC i u PC i u PC kao i u AC..

more_horiz
Katolička crkva nema veze sa Biblijskom objavom, ona je protubiblijska po svojim naucima, praksi (obredima) i konkretnim djelima.

more_horiz
jakob je napisao/la:

Čime to dokazuješ?
Može li se želja katoličke crkve promijeniti pa da prihvati biblijsku istinu ?Što je Biblijska istina koju ona odbija?Po tebi što je biblijska istina?

Jesi li za ekumenizam sa pravoslavnom crkvom?
Sa pentakostalcima , baptistima , kalvinima , evangelicima,
zar i oni ne drže biblijsku istinu?
Koja je protestantska crkva odbacila biblijsku istinu a koja nije?

Brate Jakob, ja sam za ekumenizam sa svim crkvama (i pojedincima) koje su željne prihvatiti biblijsku istinu. Biblijska istina je samo jedna, a nauci različitih crkava se razliku od crkve do crkve. Ovdje možeš vidjeti nauke RKC koji nemaju veze sa Biblijom:

http://members.lycos.co.uk/inlineradv/nauci.htm

Zadnja promjena: ; čet 13 pro 2007, 11:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
-uporedi sa ucenjem Biblije
-i ostale takozvane crkve koje nose kitnjasta imena isto tako uporedi sa Biblijom ako je u skladu -onda nema problema-

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
-i ostale takozvane crkve koje nose kitnjasta imena isto tako uporedi sa Biblijom ako je u skladu -onda nema problema-

u koju ti crkvu ides

more_horiz
inliner :
ja sam za ekumenizam sa svim crkvama (i pojedincima) koje su željne prihvatiti biblijsku istinu

Jesi li to pokusao pojedinacno ili kao neki delegat tvoje crkve?Kako prepoznajes da li netko ili neka crkva zeli prihvatiti Biblijsku istinu..No sto je danasnja istina po kojoj razlikujemo i ocjenjujemo koliko li je neka crkvena doktrina blize ili dalje..Poznajes li danasnju istinu?Jesi li Ti u skladu sa njom prakticno i teorijski?Jesi li citao novu encikliku pape Benedickta XVI.?Njemacki je protestanti prihvataju zbog kritike nedostatka Luterove definicije vjere i zbog kritike nedostataka socijalnih ucenja koje izostavljaju nadu i vjeru u Boga..Jesi li svjedocio kojem politicaru o nadi?

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

u koju ti crkvu ides

U onu u koju su isli apostoli a opisana je u Hebrejima 12 glavi.
Jeremija 7,4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.

1Korincanima 316 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?
17 Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.

Kolosanima 1,24 Sad se radujem u svom stradanju za vas, i dovršujem nedostatak nevolja Hristovih na telu svom za telo Njegovo koje je crkva,

2Korincanima 6,16 Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

1Korincanima,6, 19 Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?

20 Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije

Otkrivenje 21,22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.

Jevrejima 12,22 Nego pristupiste k Sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela,
23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika
24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.
25 Ali gledajte da se ne odreknete Onog koji govori; jer kad oni ne utekoše koji se odrekoše onog koji prorokovaše na zemlji, a kamoli mi koji se odričemo nebeskog, Otkrivenje 21,22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.

1 Timoteju 3,15 Ako li se zabavim, da znaš kako treba živeti u domu Božijem, koji je crkva Boga Živoga, stup i tvrđa istine

Zadnja promjena: ; sri 12 pro 2007, 23:19; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Da bih uporedjivao objektivno moram prvo uporediti moje rezumijevanje sa Biblijom i dopustiti da Duh Sveti oblikuje doktrinu koja moze izdrzati nebesku probu, bolje receno predajem se umom i srcem i dusom i zivotom svagdasnjim Duhu Svetom na poducavanje i utjehu i ohrabrenje kako bih bio Kristov ucenik , imao oci duhovne, um i srce novo..On je moj ucitelj i vjerujem da mnogi u svim crkvama prihvacaju taj put koji je dio uskog puta kojim ce ici crkve i pojedinci trazeci ne samo sklad sa Biblijom vec nadasve sa Kristom i Njegovim svjedocanstvom koje ce nas osvhjedociti u istrazivanju Biblije..Apostoli na pr. nisu imali pisanu - novozavjetnu Rijec, njima je govorio Krist..Tako i danas trazim Krista da govori..Po Njegovoj naredbi spreman sam svjedociti svima da bi potrazili cisti i pravi uski put zive rijeci..

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

u koju ti crkvu ides

U onu u koju su isli apostoli a opisana je u Hebrejima 12 glavi.

Jeremija 7,4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.

1Korincanima 316 Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božji živi u vama?

17 Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.

Kolosanima 1,24 Sad se radujem u svom stradanju za vas, i dovršujem nedostatak nevolja Hristovih na telu svom za telo Njegovo koje je crkva,

2Korincanima 6,16 Ili kako se udara crkva Božja s idolima? Jer ste vi crkve Boga Živoga, kao što reče Bog: Useliću se u njih, i živeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.

1Korincanima,6, 19 Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?

20 Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije

Otkrivenje 21,22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.

Jevrejima 12,22 Nego pristupiste k Sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela,

23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika

24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva.

25 Ali gledajte da se ne odreknete Onog koji govori; jer kad oni ne utekoše koji se odrekoše onog koji prorokovaše na zemlji, a kamoli mi koji se odričemo nebeskog, Otkrivenje 21,22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.

1 Timoteju 3,15 Ako li se zabavim, da znaš kako treba živeti u domu Božijem, koji je crkva Boga Živoga, stup i tvrđa istine

nisi mi rekao u koju crkvu ides ili ne ides u crkvu???

more_horiz
Ne, rekao sam ti i gdje idem i kome pripadam i to je vjerodostojno jer tako uci Bozja Rijec...
Nazalost postoje stereotipi koje podrzava nauka ovoga svijeta da je crkva zgrada sa tablom i velikim krizem...no to u Pismu ne stoji.
Kako me mozes pitati u koju crkvu idem kad Rijec Bozja svjedoci da smo crkva Bozja i da Duh Bozji boravi u Nama....zasto ne razumijes ono sto sam jasno napisao?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ne, rekao sam ti i gdje idem i kome pripadam i to je vjerodostojno jer tako uci Bozja Rijec...
Nazalost postoje stereotipi koje podrzava nauka ovoga svijeta da je crkva zgrada sa tablom i velikim krizem...no to u Pismu ne stoji.
Kako me mozes pitati u koju crkvu idem kad Rijec Bozja svjedoci da smo crkva Bozja i da Duh Bozji boravi u Nama....zasto ne razumijes ono sto sam jasno napisao?

Molim, objasni Hebrejima 12 u skladu sa Biblijskom istinom i svjedocanstvom Isusovim o dansnjoj crkvi na uskom putu..

more_horiz
Ne znam sta je nejasno....ali da bih ti odgovorio interesuje me to svjedocanstvo ....na sta mislis...!?
Takodje sta je "danasnja crkva"?

more_horiz
Jakobe dragi papa je sam antikrist, kako da uđemo u dijalog sa antikristom??

Nema druge glave crkve osim Gospodina Isusa Krista, niti Rimski papa, u bilo kojem slučaju, može biti glava, osim kao Antikrist, čovijek grijeha, sin vječno prokeletog, koji se uzdiže, nad crkvom, protiv Krista i svega što se zove Bog - Westminsterska ispovijest vjere (1646)

...niti rimski papa u ikojem slučaju može biti glava, osim kao Antikrist, Čovijek grijeha, Sin propasti, koji se uzdiže nad crkvom protiv Krista i svega što se zove Bog; kojega će Gospodin razoriti sjajem svoga dolaska - Londonska baptistička ispovijest vjere (1689)

...niti rimski papa u ikojem slučaju može biti glava, osim kao Antikrist, Čovijek grijeha, Sin propasti, koji se uzdiže nad crkvom protiv Krista i svega što se zove Bog; kojega će Gospodin razoriti sjajem svoga dolaska - Filadelfijska ispovijest vjere (1689)

...potvrđujemo ispovijest luteranske vjere 'papa je stvarni antikrist' Wisconsin Evangelical Lutheran Synod (1959)

Ne prihvaćam njega kao Kristovog zamjenika, on je Antikrist, odbacujem njegovo poglavarstvo nad crkvom - Jean Calvin

To je vrlo očito i bez ikakave sumnje, da je rimski papa stvarni Antikrist... U 2. Solunjanima 2, Pavao jasno kaže da će Sin grijeha vladati nad crkvom, predstavljajući sebe ispred službe Bogu - Philip Melanchthon

Papa je antikrist, antikrist nije član Kristove nevidljive crkve - John Knox

A što se tiče pape, odbacujem ga kao Kristovog neprijatelja i antikrista, zajedno sa njegovom lažnom naukom - Thomas Cranmer

Rim je antikristovo gnjezdo i iz tog gnjezda izlaze svi njegovi učenici - Lord Cobham

Ja ne priznajem vlast rimskog biskupa (pape) i zato osuđujem i prezirem svaku vlast koja dolazi od njega - Nicholas Ridley

Antikrista možemo prepoznati po tome što se uzvisio u crkvi i što izriče sud prije vremena. To što on proglašava neke osobe svetima prije vremena, što sudi ljudima prije Sudnjeg dana - eto to je znak po kojem se može prepoznati antikrist - Hugh Latimer

Mi ovdje smo uvjereni da je papinstvo prijestolje pravog i stvarnog antikrista... Osobno izjavljujem da nisam dužan biti poslušan papi više nego bih bio antikristu

[Govoreći o papinoj poslanici] Prezirem je i odbacujem kao bezbožnu i lažnu... U njoj se osuđuje sam Krist... Sad mi je savjest puno mirnija jer znam da je papa antikrist i da sjedi na Sotoninom prijestolju
- Martin Luther

Zar ne znate da je papa stvarni antikrist, o kojem Pisma govore? Ali pazite što govorite, moglo bi vas koštati života - William Tyndale

Papa je antikristova inkarnacija - Jan Hus

Papa je Sotonin namjesnik na zemlji - E.G. White

Antikriste, odbacujem tebe i tvoja lažna učenja - Ian R. K. Paisley propovjednik Slobodne prezbeterijanske crkve i bivši zastupnik u Europskom parlamentu tim je riječima prekinuo govor pape Ivana Pavla II. u EP 1989.g. [možete to vidjeti i na YouTube-u]

Nitko, naime, ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je već postavljen, a taj je Isus Krist 1. Korinčanima 3,11

Krist je i glava Crkvi, zato što je Crkva njegovo tijelo (Kološanima 1,18)

I sve mu je podložio pod noge, a njega dade za glavu nad svim u Crkvi (Efežanima 1,22)

Neka vas nitko i nikako ne obmane! Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne pojavi se Čovjek grijeha, Sin propasti, Protivnik koji 'sam sebe oholo uzdiže protiv svega’ što ljudi nazivaju ‚Bogom’ ili drže za sveto, tako da sjedne u ‚Božji hram’ pokazujući sebe kao da je Bog. (2. Solunjanima 2,3-4)

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply