Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 10 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
Istina je napisao/la:
Cini mi se intersantno to o cemu govori ovaj sajt...Sto to mislis DraganeZ?

Pa sta da ti kazem, sajt kao sajt je interesantan u vidu opstih informacija, al nekako ne ulazi u teolosku sustinu njihovog ucenja i zivota u toj cudnoj zajednici, ne svidja mi se to sto rade. Vidim da uzimaju od svakoga po nesto a gube nekakvu svoju samobitnost, jos uvek mi nije jasno ko su i sta su. Po ovom molitvenom(meditativnom) stavu sa ovih slika vidi se da eksperimentisu i sa dalekoistocnom duhovnoscu. Iako sve vise i pravoslavni tamo idu mene ne privlace.

more_horiz
Vatikanu nedostaje samokritičnost u odnosu na ekumenu!

Biskup njemačke evangeličke crkve Huber je 21.07.2007
prebacio Vatikanu nedostatak samokritičnosti i zanemarivanje revidiranja dokumenta Dominus Jesu..
Među vjernicima raste nezadovoljstvo prema negativnom utjecaju katoličke crkve na ekumenski dijalog..
Pogledaj, na njemačkom i drugim jezicima
http://www.radiovaticana.org/ted/Articolo.asp?c=145914

more_horiz
DraganZ je napisao/la:
Istina je napisao/la:
Cini mi se intersantno to o cemu govori ovaj sajt...Sto to mislis DraganeZ?

Pa sta da ti kazem, sajt kao sajt je interesantan u vidu opstih informacija, al nekako ne ulazi u teolosku sustinu njihovog ucenja i zivota u toj cudnoj zajednici, ne svidja mi se to sto rade. Vidim da uzimaju od svakoga po nesto a gube nekakvu svoju samobitnost, jos uvek mi nije jasno ko su i sta su. Po ovom molitvenom(meditativnom) stavu sa ovih slika vidi se da eksperimentisu i sa dalekoistocnom duhovnoscu. Iako sve vise i pravoslavni tamo idu mene ne privlace.

Pokušajmo razumjeti ovu zajednicu i njenog utemeljitelja u kojoj ima nešto dobro a nešto neprihvatljivo za protestante i ortodokse..Naime još nije obikovan svjetski model zajedničkog globalnog suživota između različitih kultura , religija, politika, ekonomija...Neki u ovoj ekumenskoj zajednici vide podsticaj traženja rješenja za suživot različitosti..
citat:
Kad je 2. svjetski rat započeo, brat Roger je bio uvjeren da treba prvo pomagati ljudima u nevoljama, kao što je to i njegova baka činila tijekom 1. svjetskog rata. Malo selo Taizé, gdje se smjestio, bilo je blizu demarkacijske linije koja je dijelila Francusku na pola, te je tako to bilo pravo mjesto za prihvat izbjeglica. Njegovi prijatelji iz Lyona bili su sretni što ljudima koji su tražili zaklon, mogu dati adresu Taizéa.
Zahvaljujući malom kreditu, brat Roger je uspio kupiti kuću u Taizéu koja je bila godinama nenaseljena kao i kuće uokolo. Zamolio je jednu od svojih sestara, Geneviève, da dođe i pomogne oko izbjeglica. Većina izbjeglica koji su se skrivali, bili su Židovi. Materijalni resursi bili su ograničeni. Nije bilo pitke vode, tako da se za nju morali ići do seoskog izvora. Hrana je bila jednostavna, obično su to bile juhe od kukuruznog brašna, jeftino kupljenoga u obližnjem mlinu.
U želji da ne čini bilo kakav pritisak na one koji su se skrivali, brat Roger molio je sam; a često je išao u šume blizu kuća i pjevao. Geneviève je objasnila onima koji imaju potrebu za molitvom, da to čine u osami svoje sobe, tako da se nitko od izbjeglica, posebno oni koji su bili Židovi ili agnostici, ne bi osjećali nelagodno.
Roditelji brata Rogera zamolili su prijatelja obitelji, umirovljenog francuskog oficira da ih drži na oku, znajući da su njihovi sin i kćer u opasnosti. I on je to činio stalno. Ujesen 1942. godine, on ih je upozorio da su ovi otkriveni i da svi trebaju hitno napustiti mjesto. Brat Roger se uspio vratiti 1944. godine, i tada nije bio sam. U međuvremenu, nekoliko mu se braće pridružilo, te oni započinju zajednički život koji nastavljaju u Taizéu.....
http://www.taize.fr/hr_article393.html

Po ćemu se protestantske meditacije razlikuju od katoličkih?

more_horiz
Istina je napisao/la:
Joj Dominik tebe mora da je Bog sa neba obdario darom mudrosti toliko da cak i bolje od njega znas sto je i kako je i ne samo to,nego dali je od Boga ili ne????A povrh svega da osudujes i sudis sve sto nije u skladu sa tvojim misljenjem...Mora da si dobro poletio u visine,jer kad Bog pocne suditi samopravednost i ponos a tek osudu,pazi da nepadnes ravno na nos i ne podignes se vise...

Duhovan (čovjek) pak prosuđuje sve... (1 Kor 2,15)

Iako je istina da ja nisam shvacao sto tocno jest Taize dok mi nije objasnjeno.

A kako je jedan dobar propovjednik rekao: "Obracenje volim propovjedani na propovjedaoni i prakticirati van propovjedaone." Vjeruj mi da ja slusam sto mi Gospod govori i znam biti na koljenima pred Njim i znam da sam nista.

Ali, takodjer i prosudujem svijet oko sebe i tako ne tapkam u mraku, niti se dam zavesti u kompromisni humanizam koji je sotonina imitacija istinske ljubavi. Jer prava ljubav nije djeda i bake koji sve dopustaju unuku, vec roditelja koji svoje dijete odgajaju.

Tuzan sam sto to moram govoriti sestri u vjeri koja je toliko duze vjernica nego ja. Ti bi trebala uciti mudrosti i istini mene, a ne da ja tebi sto moram govoriti. Sad

more_horiz
Pa mudrost me Bozija i osobno iskustvo i naucilo ovako kako mislim i hvala Bogu sto me nije ucino prepotentnom i umisljenom i limitiranom na papagajesko citanje i ponavaljane stvari nego mi je dao mozak i OCI da vidim i razumijem stvari i da ne sudim prije nego nesto znam...Pa onda dragi brate sjedi na koljena i poslusaj sto ti Bog govori,ali ne slusaj sto ti kaze Pastor ili kolege fanatici nego Bog,bas kao sto sam ja trazila prije 4 godine i onda ja se iskreno nadam uvidis sto ti ovdje zaista radis i govoris....

more_horiz
...ovaj ekumenski skup u organizaciji Svetskog Saveza Crkava(World Council of Churches) je doziveo opstu osudu od vecine pravoslavnih, narocito ovakav nacin ekumenskog delovanja pojedinih pravoslavnih episkopa(posle krace muzicko-horske numere ide video snimak dogadjaja iz Kambere, Australija):
Arrow http://www.ortodoxtv.ro/video/orthodox-awareness-film.wmv

more_horiz
Nesto bih pitao... da li ekumenizam podrazumijeva dijalog i zajednistvo samo medju krscanskim pravcima duhovnosti, ili su u tu postavku ukljuceni i drugi pravci duhovne misli (islam, hinduizam, taoizam, buddhizam i sl.)? Unaprijed hvala na odgovoru!

more_horiz
Konačni cilj ekumenizma je ujediniti sve religije svijeta.

Pitanje: Shvaćaju li ekumenisti da će ovo ujedinjenje moći postići samo na tri načina - 1. silom, 2. silom i 3. silom?

Ne bojim se ja IDEJE ekumenizma, nego se samo bojim toga da će se ona SPROVESTI.

more_horiz
Hitler je rekao: Puno se lakše može velika laž "prodati" velikoj masi ljudi, nego maloj skupini ljudi.

U našem slučaju, laž je da će vanjsko spajanje svih religija omogućiti nastanak LJUBAVI i tolerancije.
(Istina je upravo suprotna - takvo ujedinjavanje će tek dovesti do netolerancije i podjela. Jer, ako želimo stvoriti takvu "ljubav" kakvu želimo stvoriti, to možemo učiniti samo na dva načina: 1. da odbacimo Isusovo učenje, 2. da napravimo kompromis s Isusovim učenjem.)

Jednog dana, kad ogromna većina svijeta "kupi" ovu laž, ostat će još jedna neznatna manjina koja će i dalje vjerovati da se ljubav ne može kupiti.

Tad će se pokazati pravo lice "ekumenizma", jer jedini način da se ekumenizam u potpunosti sprovede, jest SILA I PROGONSTVO. Zašto? Zato što će na svijetu uvijek biti makar šačica onih, koji će i dalje vjerovati da se ne može raditi kompromis s Božjom Rječju.

more_horiz
Jeste Justine, u mnogo bi se slozio sa tim sto si rekao. Ekumenizam je put ka Zigu Zveri, a danasnja Laodikeja o tome ni ne sanja. Zasto? Zato sto Pismo kaze da su SLEPI...
I nije bitno koliko cemo upozoravati ljude na to, oni ce to svakako uciniti, jer tako je PISANO!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ujedinjuju se Katolička i Pravoslavna crkva?
Foto: AFP

Ekumenizam - Page 10 Papa_v

[color:ba18=#018d25! important]RIM - Načinjen je dokument od 46 članaka kojim se postavljaju temelji ujedinjenja Katoličke i Pravoslavne crkve poslije rascjepa 1054. godine, a koji su, nakon sastanka u Ravenni u listopadu, potpisala izaslanstva predstavnika dviju Crkava, piše talijanski list Repubblica.

Na tom dugotrajnom savjetovanju vatikansko izaslanstvo je predvodio kardinal Walter Kasper, predsjednik Papinskog vijeća za jedinstvo kršćana, a metropolit Joannis Zizioulas izaslanstvo patrijarhata Konstantinopola.

Predstavnici Ruske pravoslavne crkve napustili su savjetovanje u Ravenni, jer su na njemu sudjelovali predstavnici Pravoslavne crkve Estonije, koji su u vrijeme SSSR-a bili pod moskovskim patrijarhatom a otcijepili su se uz blagoslov patrijarha Konstantinopola, Bartolomea I. Moskovski patrijarh Aleksej II. ne priznaje primas patrijarha Konstantinopola.

U dokumentu potpisanom u Ravenni utvrđuje se kako je Papa "prvi među patrijarsima", a Rim je "prvo sjedište". Te dvije točke bile se među glavnima koje su dovele do rascjepa između katolika i pravoslavaca 1054. godine, a sada bi mogle biti temelj ponovnog ujedinjenja. Dakle, priznanje uloge primasa rimskog biskupa je utvrđeno, a prema dodatnim pojašnjenjima mjesni biskupi su autonomni.

Na mjesnoj razini vlast je u rukama biskupa. Na regionalnoj razini skupina Crkava priznaje unutar sebe jednog prvaka (protos, na grčkome jeziku), a onda na općoj razini. Kako se navodi, "oni koji su prvi u različitim regijama, zajedno sa svim biskupima, surađuju u onome što se odnosi na ukupnost Crkve".

U tom se kontekstu naglašava kako "prvi moraju priznati tko je prvi među njima". Repubblica ocjenjuje kako taj dokument donosi smjernice, pravi "road map", za put prema ujedinjenju kršćanskih crkava. (Hina)

more_horiz
Ja sam apsolutno protiv svakog ekumenizma sa katoličkom crkvom. Jer njena želja nije da prihvati biblijsku istinu, već da nama nametne laž, to je istina o ekumenizmu.

descriptionEkumenizam - Page 10 Emptybiblijska istina i ekumenizam

more_horiz
inliner je napisao/la:
Ja sam apsolutno protiv svakog ekumenizma sa katoličkom crkvom. Jer njena želja nije da prihvati biblijsku istinu, već da nama nametne laž, to je istina o ekumenizmu.

Čime to dokazuješ?
Može li se želja katoličke crkve promijeniti pa da prihvati biblijsku istinu ?Što je Biblijska istina koju ona odbija?Po tebi što je biblijska istina?

Jesi li za ekumenizam sa pravoslavnom crkvom?
Sa pentakostalcima , baptistima , kalvinima , evangelicima,
zar i oni ne drže biblijsku istinu?
Koja je protestantska crkva odbacila biblijsku istinu a koja nije?

more_horiz
ja sam bio u pocetku za ekumeniznam ali kasnije kad sam skuzio onda sam protiv ekumumezima.

more_horiz
jakob je napisao/la:
inliner je napisao/la:

Čime to dokazuješ?
Može li se želja katoličke crkve promijeniti pa da prihvati biblijsku istinu ?Što je Biblijska istina koju ona odbija?Po tebi što je biblijska istina?

Jesi li za ekumenizam sa pravoslavnom crkvom?
Sa pentakostalcima , baptistima , kalvinima , evangelicima,
zar i oni ne drže biblijsku istinu?
Koja je protestantska crkva odbacila biblijsku istinu a koja nije?

brat inliner je upravu, rekao je da je njihov cilj nesto drugo, oni zele ostati pri svojim vjerovanjima, a biblja jasno kaze, ako vam netko navjescuje evandjelje protivno onom koje ste primili neka je proklet, necu reci da je papa antikrist, to ce vrijeme pokazati jeli luther bio u pravu, ali oni su protiv istine, a isus je istina, a ....

more_horiz

Jer riječi, koje si dao meni, dadoh njima. Oni ih primiše i spoznaše istinito, da od tebe izađoh, i vjerovaše, da si me ti poslao.

Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one, koje si mi dao, jer su tvoji.

Sve, što je moje, jest tvoje, i što je tvoje, jest moje, i ja se proslavih u njima.

I više nijesam na svijetu - ali su oni na svijetu. Ja dolazim k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u ime svoje, koje si mi dao, da budu jedno kao mi! Ivan 17,8-11

Jasno se stoji da ovo zjednistvo jeste jedino u Ocevoj vlasti i sam Isus s4e moli Ocu za one koje je Otac dao Sinu,drugo oni jesu Ocevi.

Oni koji nastoje da uspostave vlastiti ekumenizam, a ne prepustaju ovo Bogu oni su Bozji neprijatelji. Prvo oni ne priznaju Bozju vlast niti Njegov autoritet koji je sam Isus priznao iako mu se dade svaka vlast na nebu i na Zemlji.

Oni koji prave vlastiti ekumenizam takodje uzimaju pravo koje im ne pripada a to je pravo da odlucuju tko jeste a tko nije Ocev a to nije u vlasti covjeka vec u Bozjoj vlasti.

Zato je ovakav ekumenizm i tzv zajednistvo krscana ustvari djelovanje protiv i nasuprot Bogu.

Ezekiel 34,11 Jer ovako govori Jahve Gospod: `Evo me, sam ću potražiti ovce svoje i sam ću ih pasti!
Ezekiel 34,12 Kao što se pastir brine za ovce svoje kad se nađe uza stado raspršeno, i ja ću se pobrinuti za svoje ovce i skupit` ih iz svih mjesta u koje se raspršiše u dan oblaka i mraka.
Ezekiel 34,13 Izvest ću ih iz naroda, skupit ću ih iz zemalja i dovesti ih u zemlju njihovu da ih pasem na gorama izraelskim, po svim dolinama i travnjacima.
Ezekiel 34,14 Past ću ih na izvrsnim pašama, ovčinjaci će im biti na visokim gorama izraelskim; ondje će počivati u dobrim ovčinjacima i past će na sočnim pašama, po gorama izraelskim.
Ezekiel 34,15 Sam ću pasti ovce svoje i sam ću im dati počinka - riječ je Jahve Gospoda.
Ezekiel 34,16 Potražit ću izgubljenu, dovesti natrag zalutalu, povit ću ranjenu i okrijepiti nemoćnu, bdjeti nad pretilom i jakom - past ću ih pravedno.`

Malahija 3,1 Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već - govori Jahve nad Vojskama.
Malahija 3,2 Ali tko će podnijeti dan njegova dolaska i tko će opstati kad se on pojavi? Jer on je kao oganj ljevačev i kao lužina bjeliočeva

"Hrišćanski svet će upoznati šta je ustvari rimikatoličanstvo kad bude previše kasno da se izbegne njegova zamka. Ono tiho izrasta u silu. Njegova učenja vrše svoj uticaj u zakonodavnim skupštinama, u crkvama i srcima ljudi. Širom sveta ono podiže svoje visoke i ogromne građevine u čijim će se tajnim podzemnim prostorijama ponoviti njegova pređašnja progonstva. Ono potajno i neprimetno učvršćuje svoje snage da podupre svoje sopstvene ciljeve kada dođe vreme za njegov udarac. Sve što ono želi jeste pogodniji položaj, a to će mu se uskoro dati. U bliskoj budućnosti mi ćemo videti i osetiti šta je osnovna namera Rima. Ko god bude verovao i slušao Božju reč, podneće ruganje i pronstvo."

more_horiz
STO ZELIS RECI DA ONI NE NAVJESCUJU EVANĐELJE PROTIVNO BOZJEM?

more_horiz
-molim, pojasni mi pitanje,nisam siguran da mi je jasno na sto si mislio pod time???
ako si mislio uopste na moj post?

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply