Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 7 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
Dragi Hrvoje djeluje Duh sveti, ali ne na način da govori ljudima da ne trebaju držati neke Božje zapovijedi i slično.

Ponajviše iz razloga što se Bog odnosno njegova volja neće nikada promjeniti. Bog je isti on se ne mijenja.

Zadnja promjena: ; ned 25 oľu 2007, 11:51; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Pozdrav.

Sto se tice ekumenizma napisao sam svoj stav na ovom forumu.
Nije mi namjera da ikoga reklamiram, ali ne zelim ponovno prepisivati jedne te iste stvari.
Koga zanima sto sam napisao neka pogledaju na tom forumu sto sam napisao o toj temi.
http://izr814.1.forumer.com/

Pozdrav

more_horiz
Neki pišu da je ekumenizam usmjeren samo na jedinstvo kršćana. Međutim kada je bio ekumenski skup u Asizu novine su puno pisale o zajedničkoj molitvi Ivana Pavla II i animista!?

Dokle može ići ekumenizam, dokle može ići tolerancija? Što se tiće nas ljudi, mi možemo biti vrlo ljubazni, tolerantni i pristojni jedn s drugima. I na forumu je to prisutno.

Ali biblijske činjenice govore da Isus nije bio tolerantan prema ljudskim grijesima. Kritizirao je i javno opominjao organizacije (farizeje, pismoznance, saduceje). Ali je opominjao i pojedince (žena Samarjanka, Marta - Lazarova sestra, Petra itd). Da li ih je Isus opominjao sa zlom namjerom? Čak i onda kada je farizejima govorio da imaju đavla za oca (Ivan 8,42-47) Da li je htjeo nametnuti nekakva uvjerenja? Ne, Isus je bio svjedok istine!!!

Biblija nam otkriva da će mnogi pobožni ljudi propasti, jer o Bogu, Bibliji i pobožnosti imaju pogrešne predodžbe, što rezultira pobožnošću koja neće pomiriti čovjeka s Bogom i on će propasti. Kada dođe Sveti Duh "On će pokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, pravednost i na sud" (Ivan 16,Cool. Pobožni ljudi govore o grijehu, pravednosti, sudu, istini, ljubavi - ali ih ne razumiju ispravno, pa nemaju od toga nikakve praktične koristi. "Ovaj me narod štuje usnama svojim, a srce mu je daleko od mene. Uzalud misli da me štuje - dok naučava (kao moju nauku) zapovijedi ljudske"!!! (Matej 15,8.9.)

Ekumenizam o kojem današnje kršćanstvo govori je isključivo političke naravi, jer je i raskol kršćanstva nastao iz čisto političkih motiva. Ekumenizam će se tim političkim putem i sprovoditi među crkvenim organizacijama.

Ali mi, pojedinci, ljudi različitih uvjerenja i spoznaja, mi se ne trebamo prepirati i suditi drugima. Ali trebamo biti svjedoci istine, kako je i Isus bio. Činjenica je da će Isus, kada ponovno dođe naći malo ili nimalo vjere na Zemlji (Luka 18,Cool - uprkos tome što su gotovo svi ljudi religiozni, uprkos tome što se deklariraju kao vjernici. Njihova pobožnost ih neće spasiti - propast će jednako kao i nevjenici! Nažalost!

more_horiz
No Nick je napisao/la:
npr. kako Allah, transendentalan Bog, visa sila etc mogu biti jedanki tj isto kao i Jahve?
Nikada.

Mogu biti 'jednaki', jer doslo je do promena u nacinu razmisljanja, pa ljudi sto je dobro zovu zlo, i obrnuto. Sve je relativno, svako moze imati istinu. Postmodernizam je uticao i na hriscansko razmisljanje. Danas se sve moze.

Nece nikada i ne mogu nikada biti jednaki. Oprosti ali fali ti znanja o muslimanskoj religiji.

more_horiz
Ekumenizam je najveća zamka za iskrene Hrišćane u ovom vremenu, možda čak najveća zamka svih vremenau istoriji sveta. To nije ispunjenje Isusove molitve da svi budemo jedno.

Pavle kaže da je to jedinstvo u Duhu, jednomislenost, jednog srca. Niko me nikada neće uveriti da jedinstvo toliko različitih stvari koje danas imamo u Hrišćanstvu može doneti JEDNOMISLENOST, JEDINSTVO U DHU i DA SVI BUDEMO JEDNOG SRCA, DA IMAMO ISTU MISAO, ISTU NAUKU...Ekumenizam to ne može učiniti. On se temelji skroz na drugim stvarima.

Prva stvar je PREVARA a druga interesi velikih moćnika koji žele vladati ljudima, narodima, ekonomijama, itd.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Pozdrav

Dragi Aladine ja se ne slazem s tvojom tvrdnjom da je ekumenizam prevara sve dok postoji istinski dijalog i medusobno postovanje svih strana koje u njemu sudjeluju i nastoje.
Ovo sto si ti naveo razlika je u teologijama, no one su nevazne ako se istinski nastoji nasljedovati Krista. Jedinstvo Duha i srca je moguce ako cemo istinski nastojati nasljedovati Kristov nauk. A u u srdistu tog nauka ljubav prema svima.

more_horiz
Takodje, dragi brate Tomasso

Bilo bi to divno da je tako, zaista to mislim. I razumem zašto dobri i pošteni ljudi veruju u to i ulaze u to. Ali iza moje tvrdnje stoji nešto mnogo jače nego što sam gore napisao. Ako želiš a ja budem imao vremena pokazao bih ti Pismom zašto imam i odakle mi dolazi taj stav.

Taj stav nisam oformio zbog netrpeljivosti prema nekoj crkvi, ja svoje stavove zidam na Pismu i proroštvima tamo izrečenim, a proroštva se moraju ispuniti i ona se neumoljivo ispunjavaju.

Sa punim poštovanjem prema tebi pišem ovo pismo, šta drugo da kažem. Dođe mi žao u srcu kada vidim kako ljudi veruju u pogrešne stvari a iskreni su, to me ubija, ali šta ću.

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Takodje, dragi brate Tomasso

Bilo bi to divno da je tako, zaista to mislim. I razumem zašto dobri i pošteni ljudi veruju u to i ulaze u to. Ali iza moje tvrdnje stoji nešto mnogo jače nego što sam gore napisao. Ako želiš a ja budem imao vremena pokazao bih ti Pismom zašto imam i odakle mi dolazi taj stav.

Taj stav nisam oformio zbog netrpeljivosti prema nekoj crkvi, ja svoje stavove zidam na Pismu i proroštvima tamo izrečenim, a proroštva se moraju ispuniti i ona se neumoljivo ispunjavaju.

Sa punim poštovanjem prema tebi pišem ovo pismo, šta drugo da kažem. Dođe mi žao u srcu kada vidim kako ljudi veruju u pogrešne stvari a iskreni su, to me ubija, ali šta ću.

Brat Aladin

Amen, brate Aladine!

more_horiz
Tomasso je napisao/la:
Ovo sto si ti naveo razlika je u teologijama, no one su nevazne ako se istinski nastoji nasljedovati Krista. Jedinstvo Duha i srca je moguce ako cemo istinski nastojati nasljedovati Kristov nauk. A u u srdistu tog nauka ljubav prema svima.

Brate Tomasso,
ne razumijem kako možeš tvrditi da je razlika u teologijama nevažna, kad u idućoj rečenici kažeš: "Jednistvo Duha i srca je moguce ako cemo istinski nastojati nasljedovati Kristov nauk." Sam sebi si kontradiktoran. Reci, kako mi znamo koji je Kristov nauk? Upravo u tome i jest problem, što je Krist ostavio nama JEDAN nauk, JEDAN put, JEDNU vjeru... A različite denominacije tumače ovaj divni nauk na različite načine. Reci mi, kako nas ljubav može povezivati, ako imamo totalno različite poglede na put i način spasenja? Istina, svi mi govorimo da je Isus Krist jedini put spasenja, ali u praksi svatko ima svoj način i svatko to spasenje drukčije razumije... Svatko Isusa drukčije razumije... Kako onda svi možemo biti JEDNO? Na temelju čega? Ako želimo svi biti jedno, onda moramo ili odbaciti u potpunosti Isusovo učenje i prihvatiti samo srž - LJUBAV (jer samo se oko toga svi slažemo), ili se svi moramo dogovoriti oko jednog zajedničkog tumačenja Isusovog nauka (što je nemoguća misija, zbog tradicija, razlika po pitanju svetkovanja dana od odmora, itd.).
Ako svi odlučimo da Isusov nauk nije toliko bitan (prema čemu se danas sve više ide...), nego da se svi samo trebamo LJUBITI - je li ovo rješenje mudro, što misliš? Pa zar postoji danas kršćanska vjerska zajednica koja ne promovira ljubav i toleranciju? Vidiš? Ništa se ne bi promijenilo, moglo bi se samo pogoršati; jer, već sada svi mi jedni druge VOLIMO! Kako ne vidiš, da ekumenizam ne vodi k većoj ljubavi? Nema tog VANJSKOG čina, koji može dovesti do promjene ljudskog srca... A ako odbacimo Isusov nauk, kako uopće možemo tvrditi da imamo ljubavi?
Bratski pozdrav.

more_horiz
Tomasso je napisao/la:
Pozdrav

Dragi Aladine ja se ne slazem s tvojom tvrdnjom da je ekumenizam prevara sve dok postoji istinski dijalog i medusobno postovanje svih strana koje u njemu sudjeluju i nastoje.

Žalosno je da katolička crkva i dalje zadržava neke srednjovjekovne nauke poput čistilišta, ispovijedanja na uši, misa zadušnica, te onih novijih poput Marijinog uznesenja ili papine nezabludivosti.

Dok se ti nauci ne promjene dijalog će biti nemoguć.

Dijealog je i nemoguć onda kada katolička crkva kaže da je ona jedina prava, "apostolska" i svim drugim crkvama nadređena crkva.

Katolička crkva ne može shvatiti da je ona tek jedna od crkava, a ne "majka crkva" i slične stvari. Katolička crkva brije na neki ekskluzivizam, što je po mom mišljenju totalno pogrešno i doslovce onemogućava svaki dijalog.

Osim toga postoji i ekumenski pokret na svjetskoj razini gdje su uključene SVE ekumenski nastrojene crkve. Zove se "svjetsko vijeće crkava". Pogađaš? katolička crkva se ne želi uključiti u to.... ja neznam i nemogu shvatiti zašto.

more_horiz
Osim toga postoji i ekumenski pokret na
svjetskoj razini gdje su uključene SVE ekumenski nastrojene crkve. Zove
se "svjetsko vijeće crkava". Pogađaš? katolička crkva se ne želi
uključiti u to.... ja neznam i nemogu shvatiti zašto.

Zato jer rimska crkva sebe smatra "ekumenskom", "katoličkom" (sveopćom) i ne želi biti dio nekog šireg pokreta. Član pokreta nije ni pravoslavna crkva kao cjelina, nego samo djelomične (pomjesne, odnosno nacionalne crkve).

Inače od reformacijskih crkava unutra su uglavnom one liberalne sa razvodnjenom humanističkom "teologijom".

more_horiz
slazem se s Aladinom!!!

Zalosno je sto ljudi mijesaju ljudsku tradiciju i ljudske nauke s Bozijom Rijeci i s Bozijom naukom, i jos gore stavljaju ljudsku teologiju da se tako izrazim ispred Bozije Rijeci.

Ne mozes stovati idola i govoriti da je Isus tvoj kralj, gadno se zavaravas!!!
Ili lagati a govoriti ja sam krscanin!!! Nisi. (ispravno me razumijte)

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
... i jos gore stavljaju ljudsku teologiju ...ispred Bozije Rijeci.

Upravo je u teologiji stvar.
BIBLIJA je jedna i Isus je imao jedan nauk. Ali različite vjerske zajednice taj nauk različito tumače. E sad, ima li bilo koja zajednica pravo reći: "Ja jedina savršeno tumačim Kristvo nauk, a sve ostale ga tumače pogrešno!"??? Nijedna denominacija NEMA PRAVO tako nešto tvrditi, da se razumijemo odmah!!! Sigurno nitko ne tumači taj nauk SAVRŠENO i sigurno svi možemo jedni od drugih nešto naučiti, bez obzira kakvo mišljenje imali jedni o drugima... Ja sam upoznao ljude iz drugih denominacija koji su me ODUŠEVILI svojim dubokim poznavanjem i primjenjivanjem Biblije...a prije toga sam mislio da ja BOLJE POZNAJEM PISMO od njih!!!

Dakle, trebamo jedni od drugih prihvaćati ono što je dobro! Trebamo jedni druge poštivati! Trebamo biti uvijek otvoreni za dijalog. Trebamo biti spremni da UČIMO jedni druge i da SLUŠAMO jedni druge!!

Međutim, to sve mi možemo učiniti i bez nekakvog vanjskog spajanja svih denominacija u jednu... Ustvari, ako bismo jednoga dana definitivno odlučili da ćemo se svi spojiti, udružiti, ujediniti, ili što već - tada bismo to ujedinjavanje morali potkrijepiti jednom jedinstvenom naukom, a formiranje te jedinstvene nauke bi nužno prouzrokovalo NAMETANJE nove nauke!! Nije li tako?? A recite sada: Tko može garantirati da će ta nova nauka biti 100% ispravna?? Da li papa? Jer, uvijek će biti puno onih, koji se s tom naukom neće slagati...Hoćemo li onda za te ljude reći da su Sotonine sluge i da ih treba dati na lomaču? Doista, tko je među ljudima taj NEPOGREŠIVI predstavnik Božje volje i nauke? Ima li takvoga? Hoće li Katolička Crkva napustiti svoj vrhovni autoritet (papu), ili će ga nametnuti ostalim denominacijama? KAKO MOŽEMO SVI BITI JEDINSTVENI U NAUCI?? Na temelju čega? Na temelju kojeg autoriteta? Na temelju čijeg tumačenja Pisma? Znate što, ako i dođe do formiranja takve jedinstvene nauke, ona ne samo da će biti NAMETNUTA, nego će najvjerojatnije biti i POGREŠNA!

Vidite, puno veći blagoslov bismo svi mogli imati, kad ne bismo forsirali VANJSKO, formalno ujedinjavanje! Jer, kao što sam već u početku napisao - svi mi uvijek možemo jedni od drugih učiti. Svi smo samo ljudi, ničija teologija nije 100% ispravna...Ali dokle god nas ima RAZLIČITIH, dokle god imamo, da tako kažem, "ljevicu" i "desnicu" - moći ćemo jedni od drugih UČITI, jedni drugima POMAGATI, jedni druge SLUŠATI, jedni druge približavati našemu Spasitelju Isusu! Je li mudro nametati svima istu nauku? Je li mudro stvarati umjetno jedinstvo, koje nikada neće biti pravo jedinstvo? Nije. Najmudrije je da svi budemo to što jesmo, ali da budemo spremni da gledamo jedni na druge bez predrasuda i s punim poštovanjem, kao što bi pravi kršćani i trebali gledati jedni na druge, te da budemo uvijek spremni jedni druge slušati i učiti jedni od drugih.

To je moje mišljenje. Ne morate ga prihvatiti.

more_horiz
Slazems se upotpunosti sa tobom, to je istina. Medjutim mozda je mali problem u tome sto kada bi otisli ispod povrsine videli bi DA GOTOVA SVAKA DENOMINACIJA KAZE DA JE U NJOJ I SAMO NJOJ SPASENJE, odnosno da je ona ta koja ima punu istinu.

Prema ostalim vernicima se odnose na nacin da cekaju da oni DOBIJU TO NJIHOVO OTKRIVENJE KAO KONACNO I NAJBOLJE.

Sada iskreno sta mislis je li SPASENJE ZAVISI OD PRIPADNISTVA ODREDJENOJ DENOMINACIJI?

Evo da budem iskren upotpunosti, ono sto meni smeta, je sledece. To napadno prihvatanje jedni drugih. Pogledaj samo forum, koliko sam shvatio neki od autora su adventisti neki pentakostalci i mi tu imamo jedno postovanje jednih za druge.

Sada kada pogledamo dubinu ucenja vidimo da adventisti PO PROROSTVU, U KOJE VERUJU, VERUJU DA SU PENTAKOSTALNE CRKVE NA KRIVNOM PUTU.. Mislim na stav Elen White da ce doci vreme kada ce se pojaviti sluge od djavola koje ce leciti bolesne i da je to nova forma spiritizma.

Koliko ja shvatam ovo se ispunjava po adventnom uceju u Pentakostalnoj denominaciji, i onda sta mi tu mozemo uciti jedni od drugih ako vec u srcu naseg uverenja jeste da je onaj drugi spiritista.

Ustvari ja kada sam poceo govoriti u drugim jezicima pre sada vise od jednu deceniju, u preteranoj revnosti sam govorio jednom bratu adventisti o tome i poceo govoriti u jezicima i on je bukvalno pobegao od mene.

Sa druge strane pentakostalci o adventistima misle da su pod zakonom, da imaju zenu proroka koju uzdizu da je to lazno prorostvo itd.

Dakle nisam ni za izlive ljubavi nego pre svega za iskren razgovor medju ljudima i zato sam ti rekao kada meni pises postove reci sve sto mislis bez uvijanja i ulepsavanja ja takve ljude sa takvim stavovima cenim!

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Slazems se upotpunosti sa tobom, to je istina. Medjutim mozda je mali problem u tome sto kada bi otisli ispod povrsine videli bi DA GOTOVA SVAKA DENOMINACIJA KAZE DA JE U NJOJ I SAMO NJOJ SPASENJE, odnosno da je ona ta koja ima punu istinu.

Prema ostalim vernicima se odnose na nacin da cekaju da oni DOBIJU TO NJIHOVO OTKRIVENJE KAO KONACNO I NAJBOLJE.

Sada iskreno sta mislis je li SPASENJE ZAVISI OD PRIPADNISTVA ODREDJENOJ DENOMINACIJI?

Evo da budem iskren upotpunosti, ono sto meni smeta, je sledece. To napadno prihvatanje jedni drugih. Pogledaj samo forum, koliko sam shvatio neki od autora su adventisti neki pentakostalci i mi tu imamo jedno postovanje jednih za druge.

Sada kada pogledamo dubinu ucenja vidimo da adventisti PO PROROSTVU, U KOJE VERUJU, VERUJU DA SU PENTAKOSTALNE CRKVE NA KRIVNOM PUTU.. Mislim na stav Elen White da ce doci vreme kada ce se pojaviti sluge od djavola koje ce leciti bolesne i da je to nova forma spiritizma.

Koliko ja shvatam ovo se ispunjava po adventnom uceju u Pentakostalnoj denominaciji, i onda sta mi tu mozemo uciti jedni od drugih ako vec u srcu naseg uverenja jeste da je onaj drugi spiritista.

Ustvari ja kada sam poceo govoriti u drugim jezicima pre sada vise od jednu deceniju, u preteranoj revnosti sam govorio jednom bratu adventisti o tome i poceo govoriti u jezicima i on je bukvalno pobegao od mene.

Sa druge strane pentakostalci o adventistima misle da su pod zakonom, da imaju zenu proroka koju uzdizu da je to lazno prorostvo itd.

Dakle nisam ni za izlive ljubavi nego pre svega za iskren razgovor medju ljudima i zato sam ti rekao kada meni pises postove reci sve sto mislis bez uvijanja i ulepsavanja ja takve ljude sa takvim stavovima cenim!

Drago mi je da imam istomišljenika po ovom važnom pitanju!

E pa da znaš da ću ti uvijek sve govoriti otvoreno, bez uljepšavanja! A isto očekujem i od tebe.

Unaprijed ti moram reći, da nije Ellen White kriva što mi adventisti gledamo na današnje govorenje u jezicima kao na nešto što nema utemeljenje u Bibliji! Inače, Ellen White nije adventistima dala osnovu za teologiju, nego su to oduvijek činili naši vjerni i Bogu predani i vrlo obrazovani teolozi, istraživači Pisma! I na temelju njihovog istraživanja, imamo izgrađenu doktrinu i naučavanje, između ostaloga, i o govorenju u jezicima...

Što se tiče govorenja u jezicima, mogu ti dati neke razloge zašto se naši vjernici možda "boje", ili "klone" onih koji govore u jezicima...
Naime, neki naši vjernici su ranije prisustvovali nekim pentekostalnim bogoslužjima i tamo su doživjeli da je cijela atmosfera bila poprilično "čudna"...osjećao se nekakav neprijazni duh, itd... Ali povrh svega, neki adventistički vjernici su iznijeli svoja svjedočanstva, da su prisustvovali tim govorenjima jezika i da su vidjeli da se ti ljudi koji govore u jezicima ponašaju na "čudan" i "nekršćanski" način... Meni se osobno jedno iskustvo urezalo u pamćenje: Jedna osoba koja je poznavala hebrejski jezik (ne sjećam se više o kome je točno riječ, davno sam čuo to iskustvo) je prisustvovala pentekostalnom bogoslužju, kad je neki vjernik tamo počeo govoriti u jezicima...i slučajno je baš govorio na hebrejskom! I svi su "padali u transeve", svi vjernici su bili osvjedočeni da je taj vjernik koji govori u jezicima pun Duha Svetoga! A ovaj čovjek koji je znao hebrejski se ZGRAŽAVAO, nije mogao doći k sebi, čak se uplašio, stvarno! Zašto? Pa zato što je ovaj koji je bio "pun Duha", ustvari na hebrejskom psovao Boga! Kaže da je govorio grozne riječi hule na Boga!
E PA SAD TI JE VALJDA JASNO ZBOG ČEGA SE MI ADVENTISTI "KLONIMO" TIH, KOJI GOVORE U JEZICIMA... Ali naravno, mi nismo nekakvi glupaci, koji samo tako osuđujemo ljude, na temelju onoga "rekla, kazala"... Mi na temelju Biblije vidimo da to govorenje u jezicima koje danas postoji, nema nikakve biblijske osnove i da je to nešto sasvim drugo, nego ono o čemu je Pavao govorio u 1. Kor. 14. poglavlju...Ali o tome bi trebalo posebno raspravljati...

Zatim, što se tiče liječenja... Inače, u Bibliji imamo redke koji nam kažu da će u posljednje vrijeme i sam đavao činiti mnoge čudesne znakove... PROČITAJ Otkrivenje 13:13-14; Matej 24:24; 2. Korinćanima 11:13-14; 2. Solunjanima 2:8-10!! Pa znaš i sam da danas postoje razne metode liječenja, "bioenergija", i tome slično... Od koga to potječe? Pitaj obraćene ljude koji su se nekad time bavili (ja sam imao priliku o tome razgovarati s jednim vjernikom iz moje crkve...)! Sotona MOŽE liječiti! Čitaj Otkrivenje: zvijer će USKRSNUTI! Sotona će u posljednje vrijeme oponašati samo Trojstvo, knjiga Otkrivenje nam to jasno daje do znanja! Stoga, ako hoćeš da budemo potpuno iskreni, molim te da budeš JAKO OPREZAN, kad je u pitanju govorenje jezicima, liječenje, činjenje bilo kakvih čuda.... Sotona je jako sposoban da imitira Boga... Čak kaže da će činiti da i "oganj silazi s neba"! Ej, znaš li što to znači? Sjećaš li se Ilije na gori Karmelu? Baalovi proroci nisu to mogli izvesti, nego samo Bog Jahve! Ali Otkrivenje nam kaže da će u posljednje vrijeme đavo čak i to čudo činiti!!!

Zato, nemoj misliti da mi adventisti "mrzimo" pentekostalce ili da ih se "gadimo", ili bilo što slično... Ok, možda se neki "boje" pentekostalaca Smile , ali takvi sigurno imaju za to razloga, brate moj! Eto, nadam se da malo bolje sada razumiješ ove stvari... Inače, adventistička crkva nikad nije govorila da se ljudi koji nisu njeni članovi NE MOGU SPASITI! Ne, to nikad nije bio i nikad neće biti stav adventističke crkve! Najdublje smo uvjereni da će se spasiti čak i oni ljudi, za koje to nikada ne bismo pomislili... Na Nebu će nas sigurno dočekati mnoga iznenađenja...

more_horiz
Justine, potpisujem većinu tvog zadnjeg posta, iako si možda malo previše generaliziro.

more_horiz
bijah vrlo sumnjicav sto se tice govora u jezicima, ali avaj, Bog me iznenadio kako nisam nikada ocekivao...

more_horiz
dominik je napisao/la:
bijah vrlo sumnjicav sto se tice govora u jezicima, ali avaj, Bog me iznenadio kako nisam nikada ocekivao...

Što to ako se smije znati? Jel bi htio podijeliti s nama to kako te Bog iznenadio? kuca

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply