UČENIK10 je napisao/la: kc je protiv istine, a Isus je istina, a Isus je rekao da je onaj koji je protiv njega antikrist
Hajdmo biti pravedni , zar zaista KC i PC nemaju ni malo ljubavi prema istini, zar zaista nemaju ništa istine?
Evo na primjer papa
Benedikt XVI. jasno je rekao: "Moj pravi program upravljanja nije vršiti svoju volju, provoditi svoje ideje, nego s cijelom Crkvom slušati riječ i volju Gospodnju i prepustiti se da me On vodi, tako da On sam vodi Crkvu u ovome povijesnome trenutku."
Riječ koju papa stavlja u središte nove enciklike uzeta je iz poslanice Rimljanima “u nadi smo spašeni“. Benedikt XVI. piše „s našim snagama ne možemo sagraditi kraljevstvo Božje... Kraljevstvo je dar... A ne možemo s našim djelima zaslužiti nebo. Ono je uvijek više od onoga što zaslužujemo, isto kao što nije naša zasluga da nas Bog ljubi, nego je uvijek dar. Ipak – dodaje – "naše djelovanje nije bezvrijedno pred Bogom... Sebe i svijet možemo otvoriti Božjem ulasku: istini, ljubavi i dobru. A to su upravo učinili sveci koji su kao Božji suradnici pridonijeli spasenju svijeta."
A ipak čovjek često nastoji sam sebe spasiti: Papa ne citira samo velike ideologije koje su apsolutizirale sad slobodu, sad pravdu, ili idolatriju tehničko-znanstvenoga napretka koji čovjeku obećava gospodstvo nad prirodom, nego ide još dublje. Čovjek u dubini svoje duše želi samo jednu stvar, a to je sreća: iako ne zna što je, ipak zna da mora postojati, i osjeća da ga ona nosi. U tome dakle znanju i neznanju, u tome „učenom neznanju“, čovjek ima brojne nade, a ponekad može izgledati da ga jedna od tih nada posve usrećuje. Ali kad ju dosegne, onda se jasno očituje da to u stvarnosti nije sve: pokazuje se očitim da ga samo nešto beskonačno može zadovoljiti. Čovjek je – piše Benedikt XVI. – stvoren za uzvišeniju stvarnost – za Boga, da ga Bog ispuni. Ta velika nada, dakle, može biti samo Bog, a mi je sami ne možemo doseći.
A čovjek katkada želi graditi „Božje kraljevstvo ostvareno bez Boga“, savršenu ljudsku zajednicu koja bi prevladala sve ovisnosti i dosegla savršenu slobodu, ali ta nada sve više izmiče pred krhkošću naše stvarnosti. I tako se pojavljuje strah. Strah da izgubimo ono što učvršćuje naše nade. Čovjek koji ima puno bogova, a nema Boga, nalazi se u „mračnome svijetu“ i pred „tajanstvenom budućnošću“.
Papa tvrdi: sami sebi ne možemo dati nadu. Prava velika nada, koja odolijeva unatoč svim razočaranjima, može biti samo Bog koji nas je ljubio i sada nas ljubi do kraja. Samo nas odnos s tom apsolutnom i sigurnom ljubavlju spašava, ma što se desilo. Jer nas ništa i nitko ne može odijeliti od Božje ljubavi, objavljene u Kristu.
Kako razumijete ovu izjavu pape Benedickta XVI o upravljanju i vođenju KC kroz slušanje riječi i volje Gospodnje:
"Moj pravi program upravljanja nije vršiti svoju volju, provoditi svoje ideje, nego s cijelom Crkvom slušati riječ i volju Gospodnju i prepustiti se da me On vodi, tako da On sam vodi Crkvu u ovome povijesnome trenutku."