Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 6 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ma daj pusti me na miru.

I ako je moguce zaobidji me.

To je baš kršćanski, nema što.study

more_horiz
Najbolje da jedan drugom više ne pišete...ja sam samo rekao da imam takav osjećaj, nisam ja pljuvao ni po kome...ja sam već jednom opomenuo Izraila što je rekao sotona za tebe, on zna, i opet koristi te riječi...prvo jevrejin kako sam ja razumio nije Srbin, niti je nacionalista, jer toga u adventizmu nema, npr. u crkvi u Njemačkoj imate i hrvata i srba i bivših muslimana...s druge strane ne koristite više takve riječi sotona otac laži, blesan, glupan, jer ćete onda dobiti opomene...tri opomene i onda gotovo...sve će vam sada biti oprošteno, a oprostite i vi jedan drugom što ste do sada ružno rekli...da, rekao sam kad pišete dajite argumente, neću sto puta govoriti...i izbrisat ću temu je li papa antikrist ako tako nastavite, kud ju je braslav i započinjao...nek se onda otvori tema je li Petar stijena ili tako nešto...

more_horiz
Mislim da ovo nece ici! Ovi ce izazvati novi rat Sad

Ljudi dragi, Braco pa svi smo mi od jednog Oca na nebesima
trebamo biti bar malo svesniji Bozanskih osobina koje trebamo slijediti! Ako se vec ovi u Politici i svijetu mlate zar mi kao djeca Bozja koja znaju sta je pravo i imamo otkrivenja i darova koja trebamo iskoristiti na dobrobit sviju a i nas samih, mozemo tako skakati jedni po drugaima dokazivajuci da onaj drugi nis ne vrijedi?
Umjesto da se ohrabrujemo i pokusamo uciniti svijet boljim mjestom za zivot!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Nevjernik je napisao/la:
Mislim da ovo nece ici! Ovi ce izazvati novi rat :(

Ljudi dragi, Braco pa svi smo mi od jednog Oca na nebesima
trebamo biti bar malo svesniji Bozanskih osobina koje trebamo slijediti! Ako se vec ovi u Politici i svijetu mlate zar mi kao djeca Bozja koja znaju sta je pravo i imamo otkrivenja i darova koja trebamo iskoristiti na dobrobit sviju a i nas samih, mozemo tako skakati jedni po drugaima dokazivajuci da onaj drugi nis ne vrijedi?
Umjesto da se ohrabrujemo i pokusamo uciniti svijet boljim mjestom za zivot!

Evo jedan dosta miroljubiv prijedlog, malo je autor skeptičan..
Učiniti svijet boljim je dosta teško..Jedini put u ponešto popravljanje svijeta jeste promijeniti sebe i pretrpiti zlo..Koje imate recepte za nevjernike?
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Krizostom je napisao/la:
Najbolje da jedan drugom više ne pišete...ja sam samo rekao da imam takav osjećaj, nisam ja pljuvao ni po kome...ja sam već jednom opomenuo Izraila što je rekao sotona za tebe, on zna, i opet koristi te riječi...prvo jevrejin kako sam ja razumio nije Srbin, niti je nacionalista, jer toga u adventizmu nema, npr. u crkvi u Njemačkoj imate i hrvata i srba i bivših muslimana...s druge strane ne koristite više takve riječi sotona otac laži, blesan, glupan, jer ćete onda dobiti opomene...tri opomene i onda gotovo...sve će vam sada biti oprošteno, a oprostite i vi jedan drugom što ste do sada ružno rekli...da, rekao sam kad pišete dajite argumente, neću sto puta govoriti...i izbrisat ću temu je li papa antikrist ako tako nastavite, kud ju je braslav i započinjao...nek se onda otvori tema je li Petar stijena ili tako nešto...

Ma neka si pišemo na bolji način.Temu o Antikristu je bolje ostaviti u formi na pr. Papstvo i Antikrist , ili - mali vjernici antikristi..a bolje je privremeno imati temu Kristovi učenici- učeništvo danas.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Samo me nemoj zaklati.

Izrael,ovo ipak ne pristaje tako reci,mi jesmo tolerantni,racunajuci na vase krscanstvo,ali ste ga pretjerali,ovim ne pokazujete niti malo k od krscanstva,da li bi Isusus to rekao-budi posten i kazi,i slike koje saljes da li bi Isusu to poslao,stop to ne ide dalje,ili cu se ja logirati na tvoj forum da vidim hoces li imati za mene toliko tolerancije,sto je s Kristom u vama ljudi.

more_horiz
kakve slike su u pitanju...hoću kopiju...ako su neprikladne, i uvredljive...zna se...ako neki dobiju ban na 10 dana, da znaju zašto nemaju pristup na forumu...valjda će to nekog opametiti...valjda...mislim...

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Ne govori neistinu.
Ekumenizam ima za cilj povezivanje svih svetskih religija.
I tacno je da ce biblijski hriscani platiti veliku cenu.

Ti si obični lažov a otac laži je sotona.
Čitavo vrijeme pričaš laži, bez ijednog dokaza, kako te nije sramota.

Da li bi ovo rekao bratu, pred oltarom Izrael,mozes li zbog ovoga mirne savjesti primiti hostiju.

more_horiz
Napokon malo mir i na ovoj temi.

more_horiz
Mislim da svrha ovog foruma nije da se medjusobno dokazujemo i pljujemo po drugim denominacijama. Sreca moja sto neznam ovdje tko je tko, niti gledam kroz naocale odredjenih predrasuda o pojedincu ili denominaciji a i smatram da ovaj forum moze biti blagoslov za sve koji ga ne zloupotrebljavaju.
Zasto ljudi nebi na jednom ovakvom forumu mogli istrazivati za sebe i utvrdjivati se u vjeri?
Ja sam na primjer puno korisinih savjeta i informacija saznao na ovom forumu, ali ujedno kao netko tko bas nije aktivan u temama i dijalogu vec vise u primjenjivanju vjere u praksi pomazuci ljudima da duhovno rastu a ne na stetu istih.
Ono na sto bih pozvao iz ovoga dvije sukobljene strane je da se pomole i razmisle o napisanom, jer Isus nikad nije vrijedjao i ponizavao ljude vec ih ohrabrivao i dao nadu.
Ako nemate nista lijepo i korisno za reci onda bolje da sutite!
Ovo vas molim U ime svih smrtnika koji posjecuju ovaj forum.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Nevjernik je napisao/la:
Mislim da svrha ovog foruma nije da se medjusobno dokazujemo i pljujemo po drugim denominacijama. Sreca moja sto neznam ovdje tko je tko, niti gledam kroz naocale odredjenih predrasuda o pojedincu ili denominaciji a i smatram da ovaj forum moze biti blagoslov za sve koji ga ne zloupotrebljavaju.
Zasto ljudi nebi na jednom ovakvom forumu mogli istrazivati za sebe i utvrdjivati se u vjeri?
Ja sam na primjer puno korisinih savjeta i informacija saznao na ovom forumu, ali ujedno kao netko tko bas nije aktivan u temama i dijalogu vec vise u primjenjivanju vjere u praksi pomazuci ljudima da duhovno rastu a ne na stetu istih.
Ono na sto bih pozvao iz ovoga dvije sukobljene strane je da se pomole i razmisle o napisanom, jer Isus nikad nije vrijedjao i ponizavao ljude vec ih ohrabrivao i dao nadu.
Ako nemate nista lijepo i korisno za reci onda bolje da sutite!
Ovo vas molim U ime svih smrtnika koji posjecuju ovaj forum.

Dragi nevjernice,hvala ti sto si doprinjeo miru na ovom forumu,radi se samo o maloj grupici ljudi,kojima je izgleda vise stalo do dokazivanja svoga ja, a ne Krista,ovo im je prilika ispitati sebe koliko jos moraju raditi na sebi da bi bili dostojni Kristovim imenom se nazvati,i ja imam posla sa sobom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Prije nekoliko sam minuta na netu pronašao zanimljivu izjavu rimokatoličkog nadbiskupa sydneyskog kardinala Georgea Pella, gdje između ostalog kaže:

"Chapter 17 of St John's Gospel makes clear that unity is the goal
for all Christians. But sociologically, competition is good, and the
wide range of Christian communities and styles attracts a vast spread
of personalities.
A hasty rush to unity would merely produce a
lowest-common-denominator form of cohesion, sacrificing the richness of
traditions along the way and weakening Christianity still further."

Moram da kažem, da se slažem sa uzoritim kardinalom.

> Link do izvora >

more_horiz
kakav ekumenizam, nema sto puteva do Boga nego jedan a to je Isus Krist.
npr. kako Allah, transendentalan Bog, visa sila etc mogu biti jedanki tj isto kao i Jahve?
Nikada.

Osoba koja ima znanja o povijesti, arheloskim otkricima i nastanku religija(religija je ljudsko nastojanje da definira Boga) nikada se nece sloziti.

more_horiz
npr. kako Allah, transendentalan Bog, visa sila etc mogu biti jedanki tj isto kao i Jahve?
Nikada.

Mogu biti 'jednaki', jer doslo je do promena u nacinu razmisljanja, pa ljudi sto je dobro zovu zlo, i obrnuto. Sve je relativno, svako moze imati istinu. Postmodernizam je uticao i na hriscansko razmisljanje. Danas se sve moze.

Samo, kuda to vodi-to je dobro pitanje. Mada, oni ce reci, svi putevi vode ka Bogu, pa prema tome i ka ujedinjenju. Katastrofa, mi bismo rekli, ali oni? Ne, ujedinjujemo se.

more_horiz
Ja sam definitivno za ekumenizam. Ako bi katolička crkva prihvatila Božje zapovijedi umjesto svoje nakaradne verzije, i ako bi prihvatila Sveto pismo kao jedini autoritet vezano uz doktrinalne stvari ja bi se tog trena vratio u nju:)

more_horiz
Nikako da shvatim cilj ekumenizma... Je li cilj da se svi volimo? Zar se ne možemo svi voljeti i bez da radimo kompromis po pitanju vjere? Pa ako smo svi vjernici, tada valjda imamo ljubavi i tolerancije u srcu?!
Doista, zašto nam treba nekakvo vidljivo ujedinjavanje i nekakvo "približavanje" po pitanju nauke, kad nam kompromis u teologiji može samo naškoditi? Na koncu, hoćemo li se doista svi početi više voljeti, ako napravimo te kompromise? Što je potrebno učiniti da ljudsko srce počne voljeti? Treba li prilagoditi doktrine i naučavanja? Ili treba prilagoditi srce??

Jer, s Bogom nema kompromisa.

more_horiz
inliner je napisao/la:
Ja sam definitivno za ekumenizam. Ako bi katolička crkva prihvatila Božje zapovijedi umjesto svoje nakaradne verzije, i ako bi prihvatila Sveto pismo kao jedini autoritet vezano uz doktrinalne stvari ja bi se tog trena vratio u nju:)

daj mi reci zašto bi se KC odrekla tradicije koja je npr. proistekla iz posebnih objava , djelovanja Duha svetoga- Boga i nakon 1. stoljeća

ili ti možda tvrdiš da nakon starozavjetnih proroštva , i poslije Isusovog kratkog života , te života apostola , VIŠE NE djeluje Duh sveti- a najvidljiviji vid tog djelovanja je kroz posebne ( privatne ) objave kojih je Bogu hvala katolička tradicija puna:heart:

more_horiz
Hej, Hrvoje, jesi li ti za taj ekumenizam? cheers

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply