Zakon = 10 riječi ljubavi
Daniel je napisao/la:zašto onda Bog nije dao subotu poganima?
Ruta je napisao/la:Krizoztome ako ljubim Boga i ljubim bracu i sestre a slavim svaki dan kao Boziji dan i nemam izuzetka je li to OK?
Ruta je napisao/la:Abrahame Isus je mnogo sto sta uradio da ja ne bih radila,On je radi mene otisao na kriz (tako da ja nisam morala)Prema tome neka vas niko ne optuzuje radi jela pica ili godisnih blagdana ili mladjaka ili subota.To je samo sjena stvarnost ikoja je imala doci a svarnost je Krist.
Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>Ruta je napisao/la:Abrahame Isus je mnogo sto sta uradio da ja ne bih radila,On je radi mene otisao na kriz (tako da ja nisam morala)Prema tome neka vas niko ne optuzuje radi jela pica ili godisnih blagdana ili mladjaka ili subota.To je samo sjena stvarnost ikoja je imala doci a svarnost je Krist.
Mi smo s Njime surazapeti, umrli, suukopani, suuskrsli..
Ovo što pišeš iz Kološana , odnosi se na drugo o tome je već pisano na ovom forumu...Isus na snije oslobodio zakona, već kletve zakonske, postavši za nas kletva..U svetosti koju možemo dobiti kroz vjeru nalazi se i mržnja na zlo i prijestup zakona, dakle u samoj srži svetosti je punina ljubavi , pravde, zakona, poniznosti...............
</BLOCKQUOTE>