Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nedjeljni Zakon

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionNedjeljni Zakon - Page 3 EmptyRe: Nedjeljni Zakon

more_horiz
Zakon = 10 riječi ljubavi

more_horiz
meni je Zakon Ljubi Boga svim umom svojim (tijelo), srcem svojim (duh) i dušom svojom(duša), i Ljubi bližnjega kao samoga sebe...mislim da jednostavnije od ovog ne može biti...

more_horiz
pa te dvije zapovijedi su sadržane u onih 10...prve četiri ljubi Boga, drugih šest ljubi bližnjega...

more_horiz
zašto onda Bog nije dao subotu poganima? 

more_horiz
Izrael je imao zadaću da propovijeda istinu o pravome Bogu, ali on je to slabo činio...što kaže Izaija 56, 5.7.8...ja uvijek imam Bibliju pri ruci, pa nađem što mi je potrebno...kad ćeš Danijele doći malo kod mene da proučavamo Bibliju...

more_horiz
Krizoztome ako ljubim Boga i ljubim bracu i sestre a slavim svaki dan kao Boziji dan i nemam izuzetka je li to OK?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Daniel je napisao/la:
zašto onda Bog nije dao subotu poganima?

Ali je dao apostola Pavla - da propovijeda poganima Evanđelje Isusa Krista u kojem se nalazi i zakon i milost i ljubav i pravda, i nada i vjera i milosrđe, i patnja i radost..
Bog nikoga nije oslobodio od svoga autoriteta..</BLOCKQUOTE>

more_horiz
to ne odgovora na moje pitanje...

2:12 Uistinu koji bez Zakona sagriješiše, bez Zakona će i propasti; i koji pod Zakonom sagriješiše, po Zakonu će biti suđeni.
2:13 Ne, pred Bogom nisu pravedni slušatelji Zakona, nego - izvršitelji će Zakona biti opravdani.
2:14 Ta kad se god pogani, koji nemaju Zakona, po naravi drže Zakona, i nemajući Zakona, oni su sami sebi Zakon:
2:15 pokazuju da je ono što Zakon nalaže upisano u srcima njihovim. O tom svjedoči i njihova savjest, a i prosuđivanja kojima se među sobom optužuju ili brane.

koji je ovo Zakon što Pavao spominje...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Krizoztome ako ljubim Boga i ljubim bracu i sestre a slavim svaki dan kao Boziji dan i nemam izuzetka je li to OK?

Isus ne izjednačuje sve dane, birao je dan pashe da proslavi Boga i omogući svima da se ljube ..da budemo spaseni..</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ja nisam sudac...ja sam osvjedočen da trebam držati subotu...kome je puno dano od njega će se puno tražiti...poznajem muslimana koji je našao veliku svotu novca u Goraždu, zove se Redžo...i vratio Srbima povratnicima...bilo je oko 210 000 maraka....i on po zakonu dobije desetinu...no on i tu desetinu da tim ljudima, za operaciju njihovog sina...jer je taj novac i bio za to namijenjen...i rekao je da ima još i to bi dao...a zarađivao je na parkiralištu oko 90 maraka...i u emisiji Latinica je rekao onako po bosanski zlatno pravilo...sve što želite da vama drugi čine, činite vi njima...i ako Redžo bude na nebu, ja ne vidim tu problem...ali kao što rekoh ja sam osvjedočen...

more_horiz
Abrahame Isus je mnogo sto sta uradio da ja ne bih radila,On je radi mene otisao na kriz (tako da ja nisam morala)Prema tome neka vas niko ne optuzuje radi jela pica ili godisnih blagdana ili mladjaka ili subota.To je samo sjena stvarnost ikoja je imala doci a svarnost je Krist.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Abrahame Isus je mnogo sto sta uradio da ja ne bih radila,On je radi mene otisao na kriz (tako da ja nisam morala)Prema tome neka vas niko ne optuzuje radi jela pica ili godisnih blagdana ili mladjaka ili subota.To je samo sjena stvarnost ikoja je imala doci a svarnost je Krist.

Mi smo s Njime surazapeti, umrli, suukopani, suuskrsli..
Ovo što pišeš iz Kološana , odnosi se na drugo o tome je već pisano na ovom forumu...Isus na snije oslobodio zakona, već kletve zakonske, postavši za nas kletva..U svetosti koju možemo dobiti kroz vjeru nalazi se i mržnja na zlo i prijestup zakona, dakle u samoj srži svetosti je punina ljubavi , pravde, zakona, poniznosti...............
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:

Mi smo s Njime surazapeti, umrli, suukopani, suuskrsli..
Ovo što pišeš iz Kološana , odnosi se na drugo o tome je već pisano na ovom forumu...Isus na snije oslobodio zakona, već kletve zakonske, postavši za nas kletva..U svetosti koju možemo dobiti kroz vjeru nalazi se i mržnja na zlo i prijestup zakona, dakle u samoj srži svetosti je punina ljubavi , pravde, zakona, poniznosti...............
</BLOCKQUOTE>

Svetost ne isključuje iz sebe zakon, no zakon nas ne može opravdati,
opravdanje koje dobijamo vjerom od Krista ne isključuje iz sebe zakon,
ako je Isus zadovoljio zakon tada to isto smo i mi ako smo primili pravdu Kristovu - ali, primljena pravda u sebi sadrži poštovanje prema zakonu,
ako smo pravedni , kako smo pravedni , po zakonu ili po nezakonu, po ljubavi ili neljubavi, po Kristu ili NeKristu...Svetkovanje subote je sastavni dio opravdanja vjerom..</BLOCKQUOTE>

more_horiz
svetkovanje subote je ceremonijalni Zakon, a ne moralni, pa prema tome onda bi i obrezanje bio sastavni dio opravdanja vjerom....

more_horiz
fulate temu...pišite o nedjeljnom zakonu, a subota ima svoju temu...

more_horiz
Danilele moj braco u kristu, ja ti moram reći da ja ne znam u koji zakon spada svetkovanje subote, ali znam što sam doživjela zadnjih 9 tjedana kako sa svojom družinom dočekujem subotnji blagoslov. Probaj, kao što sam i ja probala da to iskusim...jednostavno, u petak, sa zalaskom sunca, sjedi u svojoj tišini, i moli se Gospodinu i prepuštaj mu se cijeli. osjetićeš kako se događa predivni susret, pohođenje njegovo nježno, osjetićeš dodir ljubavi na jedan novi način, nekakv mir, duboki mir i sigurnost, pripadnost duhovnom izraelu, djeci po obećanju, opravdan krvlju prečistom, krista našega Spasitelja. Taj dodir i blagoslov je poseban, baš kao što piše u Bibliji da Jahve Bog posebno blagoslovi subotu. Ja nisam adventista, o tome jako malo znam, no znam da je pohođenje jahvino posebno nastupanjem subote, taj smiraj, taj susret, ta ljubav njegova iscjeljuje me u tim trenucima i želim da svaki dan bude subotnji blagoslov, koja je to radost, moraš istražiti osobno...nemoj misliti da te nagovaram, ako hoćeš probaj sam i uvjeri se....

tvoja seka noemi

more_horiz
pa Noemi ja znam za jedno iskustvo čovjeka u sibiru koji je tamo protjeran da radi. Nije htio raditi subotom i zbog toga je bio u samici 10 dana samo na vodi. Kada je izašao rekao je da je vjernik u Boga i da izražava poslušnost Njemu u neradu subotom. Te je rekao da će odraditi jedan dan dvostruko za tu subotu. Zato je morao donositi vodu za 1000 zatvorenika. Ali pomagao mu je jedan vol. Kada je taj čovjek pušten iz Sibira zbog njegovog nevjerojatnog rada, vol je ostao raditi. Ali svake subote vol je ostao nepomičan. Nije ga ništa moglo pomaknuti, ama baš ništa ga nije moglo pomaknuti i to svake subote. Čudni su Božji putevi Slave. Ali ja govorim da subota NIJE moralni Zakon i zato nije obvezan Zakon za kršćanina, kao doduše niti jedan, jer Duh Sveti kršćanina mjenja u onog da poštuje Zakon. Ja znam nakon nakon obraćenja, da sam prestao igrati igrice na kompu jer nisam mogao gledati kako ubijam druge ljude makar oni bili i nestvarni...

more_horiz
Ja nikako ne mogu da shvati tema je nedeljni zakon a ona se prebacuje u subotu.Ja vec posjecujem jedan adventisticki foruma ali nisam znala da je ovaj isti. Sve o cemu se diskutuje je subota.Onda sve ispocetka.Ja sam svetkujem subotu i nedelju i gdje je tu problem.Pa ovo vec gubi svaki smisao.Kazes dobam dan a on odgovori a subota.Mislim da to nije Ok.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply