Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nedjeljni Zakon

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionNedjeljni Zakon - Page 2 EmptyRe: Nedjeljni Zakon

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Tri novozavjetna teksta i podrijetlo nedjelje...

[url=http://www.svetlostistine.com/Knjige/OdSuboteDoNedjeljeBacchiocchi/4.htm
http://www.svetlostistine.com/Knjige/OdSuboteDoNedjeljeBacchiocchi/4.htm[/quote[/url]]
Ima vjernika koji ne žele istinu o Nebeskom sudu - oni su antiparusijanci
- zaneseni sudjelovanjem u Babilonskim grijesima..

more_horiz
tri topica i hrpa stranica o suboti i nedjelji. ne mislite li da je to malo previse? hm?

a svijet oko nas ide u pakao?

Zamislite da ste vrijeme glozeci se oko subote/nedjelje proveli u molitvi? ili u evangelizaciji? ili s Bogom?

Ne bi li to bilo korisnije?

more_horiz
dominik je napisao/la:
tri topica i hrpa stranica o suboti i nedjelji. ne mislite li da je to malo previse? hm?

a svijet oko nas ide u pakao?

Zamislite da ste vrijeme glozeci se oko subote/nedjelje proveli u molitvi? ili u evangelizaciji? ili s Bogom?

Ne bi li to bilo korisnije?

U adventističkim evangelizacijama također se govori o suboti, u Troanđeoskoj vijesti subota ima važno mjesto koja ukazuje na autoritet Boga...
Svijet oko nas zaista strada zbog surove neodgovornosti kršćna koji u velikoj borbi protiv zla ne sudjeluju na Kristovoj strani..Biti sa Bogom ne isključuje zapovijesti Božje.Moliti se treba daleko više, češće i intenzivnije,
Duhom i istinom..

more_horiz
Ako si priznao Isusa za svoga gospodara i vjerujes da je On Sin Boziji ti si spasen i ti si njegovo djete.Niko nema prava da te okrivjljuje radi subota i nedjelja.Rim 14;5 Jedan dakako polaze vecu vrijednostr na jedan a drugi na drugi dan,a drugi polaze vrijednost na svaki dan.Samo neka bude svak uvijeren u svoje misljenje.
Dovoljno je da procitamo Galacane,Rimljanje,Kolosane i ostale poslanice i vidimo da zakon naknadno dosao da bi povecao prksaj.Znaci kada sam umrla u Kristu ja vise nisam vezana za zakon.Jer ne zivim vise ja nego Krist zivi u meni.Ko god zeli da me optuzi ne optuzuje mene nego Krista u meni.Zakon je ispunjen jednom jedinom zapovjesti a to je ljubi bliznjega svoga kao samog sebe.Sada Duh Sveti je preuzeo vodstvo i on me vodi i svaki je dan Boziji dan.Dan prvi kada je stvorena svjetlost je isto Boziji Dan,kao i drugi,treci i na kraju dan odmora kada je Bog zavrsio svoje djelo.Svaki je dan Bog blagoslovi i zato volim svaki dan.Posto vise nisam vezana za ovo prolazno jer je doslo u meni neprolazno,ja cemam na novo nebo i novu zemlju i na zavresetak od svega toga i tek tada ce nastati dan odmora.Boziji blagoslov svima.

more_horiz
amen, amen, amen...i prekrasno ime nosiš Ruta (ili Ruto ako ćemo vokativom)

more_horiz
"Što ćemo dakle reći? Da je Zakon grijeh? Daleko od toga! Ipak ja sam grijeh upoznao samo po zakonu, jer ne bih upoznao požudu da Zakon nije rekao "Ne poželi!" Rim 7,7

"Stoga: Zakon je bez sumnje svet, a zapovijed i sveta i pravedna i dobra"
Rim 7,12

Kao što kaže apostol Pavao, Zakon samo služi točnoj spoznaji grijeha...to ti je kao ogledalo, kad vidiš da si prljav treba ti neko sredstvo očišćenja, voda...tako i Zakon, on nas upućuje na Krista, jer njegova nas krv čisti od grijeha...ja iz ovih tekstova ne vidim da je Krist ukinuo moralni zakon...a znamo da je subota jedna od zapovijedi...

Da Isus je rekao ljubi Boga svim srcem i dušom a bližnjega kao samog sebe...

Prvih 4 zapovijedi uređuju naš odnos s Bogom, a to je ukratko zapovijed ljubi Boga svoga...
Drugih 6 zapovijedi uređuju naš odnos s bližnjima i ona je ukratko sadržana u ovoj zapovijedi "ljubi svoga bližnjega"

Zadnja promjena: ; pon 05 vel 2007, 22:00; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
prijatelju, subota nije moralni Zakon nego ceremonijalni...a i da je, Zakon je Novi (Kristov) upisan u srca ljudi...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
prijatelju, subota nije moralni Zakon nego ceremonijalni...a i da je, Zakon je Novi (Kristov) upisan u srca ljudi...

reci mi što je to bilo u kovčegu saveza, u koji su to neki htjeli proviriti i tako umrli...a što je bilo stavljeno pored kovčega...kad to pročitaš onda ćemo dalje pričati...nadam se onda da kad pročitaš shvatićeš je li subota moralni ili ceremonijalni zakon...

more_horiz
Ploče 10 Zapovjedi koliko ja znam, Aronov štap i posudica mane, a sastrane Knjiga Zakona...jel sam u pravu?

more_horiz
u kovčegu je su bile ploče saveza, 10 zapovijedi...i sam kad čitaš stari zavjet vidio si koliko je svet bio taj kovčeg, a zar nije subota jedna od tih zapovijedi...e to ti je moralni dekalog...a ono pored je ceremonijalni zakon koji je Krist ukinuo...

more_horiz
Pa sta smo zakljucili?Pogani koji nisu tezili za pravednoscu,postigli su pravednost i to pravednost koja dolazi od vjere;dok Krizostome ti koji ides za zakonom koji bi te cini pravednim,onda nisi stigao k ispunjenju Zakona.Zasto?Jer si htio postici pravednost ne po vjeri,vec-po djelima.
Jer ti tvrdis ja slavim subotu i ja sam spasen a ja tvrdim da te subota ne moze spasiti i subota nije zig zvjeri.

more_horiz
ali u Knjigama Zakona su bile napisane 10 Zapovjedi i to na 2 MJESTA (u Izlasku i Ponovljenom Zakonu)...reci mi ti Kriz, da li je Bog ikada opominjao i korio pogane da ne drže Njegov Sabat?

more_horiz
pa tko kaže da će me subota spasiti...ja sam kao i drugi evangelički kršćanin, ne da mi se više o tome pisati, koliko ću to puta ponavljati, čitaj sve postove na temi o suboti koje sam je pisao i vidjet ćeš da ja nigdje ne naglašavam spasenje djelima ni subotom ni zakonom...

more_horiz
mislim......ako je ukinuo tu Knjigu pokraj kovčega onda je ukinuo i 10 Zapovjedi...Smile

more_horiz
inače Bog je dao ubiti ljude koji su sagriješili i ceremonijlane zakone sjetimo se aronovih sinova) itd....

more_horiz
Justineeeeeeeeeeeee gdjeeeeee siiiiiiiii...meni se neda više raspravljati o ovoj temi...gdje mi je sad moj kolega s faksa Justin, on to voli sistematski obraditi...

more_horiz
i evo još jedno pitanje...ako je Sabat moralni Zakon, zašto onda nije dan recimo Abelu ili Kainu ili pak Noi ili Abrahamu...ili pak drugim narodima koji su živjeli na zemlji za koje Pavao govori u Rimljanima 2 da su imali Zakon upisan na srcima, e sada ako su imali Zakon (misli se na moralni) upisan na srcima, zašto nisu imali Sabat? 

more_horiz
Krizostome da li je slavljenje subote zakon?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply