Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pitanja za protestante

power_settings_newLogin to reply
+8
hrvoje hrki
No Nick
dominik
ziger
Mali princ
kainos
Spart
Izrail
12 posters

descriptionPitanja za protestante - Page 3 EmptyRe: Pitanja za protestante

more_horiz
Pa pitanje je bilo postavljeno na temi za pitanja.
I zanimljivo je da oni koji se busaju da doslovno primjenjuju bibliju sad nemaju što za napisati?

more_horiz
Biti pripadnik određene kršćanske denominacije ne znači nužno i biti istinski kršćanin u pravom smislu te riječi.Tako isto biti protestant,rimokatolik,pravoslavac ne daje sigurnost u spasenje nego jedino živa vjera u Isusa Krista.Ako je netko bogat,ne znači nužno da nije pravi kršćanin,a niti da je pravi kršćanin.Ako osoba koja posjeduje bogatstvo je rob bogatstvu,tada je bitno znati da čovjek ne može služiti Bogu i bogatstvu.

more_horiz
Starno odkud sada zakljucak kako su protestanti najbogatiji? Uvek sam mislio da od svih Crkava katolicka najbogatija. Kazu da Vatikan poseduje zlata u svojim riznicima da je to cudo jedno.

Naravno, ogradjujem se od ove tvrdnje, ali tako sam citao u knjizi Alberta Rivere bivseg katolika.

Sta je sada istina?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Pitanje je kako duh to dopušta?
Mislim ismijavanje.
On je pokazao da i protestanti glume kad na njega polažu ruke.

Zar rimokatolici ne razlikuju realnost od fikcije?

Borata za santo subito! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

Zadnja promjena: ; ned 11 vel 2007, 16:38; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Starno odkud sada zakljucak kako su protestanti najbogatiji? Uvek sam mislio da od svih Crkava katolicka najbogatija. Kazu da Vatikan poseduje zlata u svojim riznicima da je to cudo jedno.

Naravno, ogradjujem se od ove tvrdnje, ali tako sam citao u knjizi Alberta Rivere bivseg katolika.

Sta je sada istina?

Nekoliko ilustracija oko "skromnosti" rimskih biskupa:

Klik Arrow

Ovdje ima još više tiara. Klik Arrow

more_horiz
Ne kužim kako nisu ovi skužili Borata da ih ismijava?
Isto tako valjd je svima jasno da su protestanti najbogatiji vjernici. Mogu izbacit sutra dokaze pa ćete vidjet.

I zna li netko koliko ima protestantskih crkvi na svijetu.
Nemojte reći jedna lol!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mislim da protestanti nisu treći po bogatstvu nego prvi ili možda drugi.
Sad pusti ti to zašto su i kako no Pismo piše jasno, pa kako pomirujete te dvije suprotnosti?

Najbogatija je multinacionalka rimska crkva.

more_horiz
Ma moš mislit to bi vi htjeli ali zna se tko je nabogatiji.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Ma moš mislit to bi vi htjeli ali zna se tko je nabogatiji.

Onaj koji je prvi bio i najpismeniji. Vidi ti "katoličke" Španjolske. Još je jedan dio prošlog vijeka bila doboko u srednjovjekovlju.

more_horiz
Ma kada bi smo mi vama katolicima postavljali ovako znacajna pitanja, gde bi smo stigli?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ma kada bi smo mi vama katolicima postavljali ovako znacajna pitanja, gde bi smo stigli?

Sigurno ne do papskog siromaštva: Wink

Pitanja za protestante - Page 3 Tiara-PiusIX

more_horiz
Ne mogu da verujem....Pa bar 70% svetskog blaga je u rukama Vaticana a mi pricamo o bogatstvu????

Kad smo vec kod tijara, ni ovo nije lose pogledati:

http://www.vatican.va/news_services/press/documentazione/documents/sp_ss_scv/insigne/triregno_en.html

Vrlo zanimljivo.

more_horiz
U Sloveniji su se u denacionalizaciji dobro obogatili njivama, šumama, vinogradima; imaju već i svoju banku, poduzeća. Ako bude novi zakon o vjerskim slobodama prošao, dobiće i državnu novčanu pomoć. A oni samo kukaju kako su jadnici siromašni.
Ne znam kako je s time u Hrvatskoj ali vjerojatno je slično. obred

more_horiz
E decki pa kaj se cudite,crkva skuplja 1000 let,novce,protestantizam nema tradicije,ne moze biti bogat,a bas bih voljela Izrael,linkove o bogatstvu protestanata,pa ako nisam pojedinacno bogata daj bar da pripadam skupini bogatih.Pitanja za protestante - Page 3 030106YA48_prv

Pitanja za protestante - Page 3 P

more_horiz
Dakle svako imalo pametan zna da to muzejsko blago nema praktički vrijednost, to jest kad bi ga stavili na prodaju pala bi mu vrijednost milijardu puta.
Pa dok ga se gleda ima vrijednost a kad ga se treba pretvorit u blago propadne.
Bogatstvo poput Bila Gatesa je pravo bogatstvo danas a svi znamo da su najbogatiji ljudi na zemlji protestanti.
Sad recite da nisu pa ću se smijati.
Poslije idu šeici pa judaisti pa...

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Dakle svako imalo pametan zna da to muzejsko blago nema praktički vrijednost, to jest kad bi ga stavili na prodaju pala bi mu vrijednost milijardu puta.
Bogatstvo poput Bila Gatesa je pravo bogatstvo danas a svi znamo da su najbogatiji ljudi na zemlji protestanti.

Šume imaju praktičku vrijednost. A dionice vatikanske mafije u Fiatu isto. Jesi li čuo za onu aferu oko banke Ambrosiana, Wojtylove gorile nadbiskupa Marcinkusa i Roberta Calvija? lol!

Za g. Gatesa ne znam ni dali je neki vjernik. albino

more_horiz
Dakle mene zanima koliko vam pomaže odnosno koristi činjenica to što u protestantskim crkvama ima više stranaca nego domaćih ljudi.
Recimo budući je "kultura" i filmovi Američka da li vam koristi to što vam se recimo pastor tamo školovao ili došao od tamo možda?
Imate li uopće takvih problema?

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

Šume imaju praktičku vrijednost. A dionice vatikanske mafije u Fiatu isto. Jesi li čuo za onu aferu oko banke Ambrosiana, Wojtylove gorile nadbiskupa Marcinkusa i Roberta Calvija? lol!

Za g. Gatesa ne znam ni dali je neki vjernik. albino

boldao sam jednu tešku uvredu za KC i to u samom vaticanu
ne vidim da je ijednog moderatora to imalo zasmetalo
O.K. , ja sam i prije rekao ,da me nelicemjerno pisanje ne smeta, te nisam tražio zaključavanje ili baniranje, to i ne tražim

samo tražim da onda i nama se dopusti da o reformaciji, ideolozima isl. damo sličan komentar , također ovog tipa, a da nam se ne zaključava tema
eto, samo to tražim, niš više:!:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply