Izrail je napisao/la: Još od Luthera je poznato da se protestanti i međusobno ne trpe.
Tko s kim ne može.
oprostite na konkretnosti.
Hvala
Jedan mali osvrt. Po meni riječ protestant nije prihvatljiva za svakog kršćanina.
Tko su protestanti?
Samo malo. Zašto bih ja, ili netko poput mene bio protestant?
Bila sam ateista, moj susret sa Isusom nije bio kroz nekog čovjeka ili crkvu. Prvi Novi zavjet mi je dala jedna stara baba, živjela je u mom susjedstvu i njoj su cure išle na gledanje u šalicu. Pošla i ja, no baba mi rekla da meni ne može gledat u šalicu, da je veliki križ nada mnom i da ništa ne može da vidi. Ja je pitam jel zna tko je Isus, zbog tog križa što je spomenila. I ispričam što sam doživjela. Prvo njoj sam rekla. A ona ustade, i donese iz sobe mali Novi zavjet i kaže: uzmi i čitaj, tu ti piše o tome što pitaš, ja ne znam.
Ja uzela Novi zavjet, čitala i saznala tko je Isus.
E, sad moje pitanje. Jesam li protestant. Jer, koliko sam dosada shvatila učeći Povijest reformacije, iz jedne crkve kojoj je bila neophodna reforma na razini crkvene uprave, administracije, morala, nastala je potreba za reformom učenja. Iz toga se razvila reformacija koja je donijela nove duhovne struje, vraćanje naroda Bogu i Bibliji.
A ja, i ovakvi kao ja, koje je Bog sreo na ulici i radio na našim srcima, mi se zovemo drugčije, garant! Samo, kako?
Ha! Znam! Slobodni umjetnici!