Noemi je napisao/la:
1. Imam pitanje: da li je točno to što se neki članovi žale da pastor stalno traži novce od vjernika, te desetak, te prilozi, svaka služba naglašava davanje novaca?
2. jedna žena mi je rekla da je pod djelovanjem vrlo emotivne propovijedi i euforične atmosfere zatraženo da se skinu lančići, prsteni, a ta žena je dala sve što je imala u novčaniku, i poslije toga nije imala za život, kad je zatražila pomoć, nije dobila?
3. I , zašto se na papir napišu problemi, i onda pod molitvom se skače po tom papiru, kao da se zgaze problemi?
Ovo je samo pitanje i molim objašenje da li toga ima, ili nema u toj crkvi Riječ života?
4. Da, još nešto. Bio je nedavno jedan iscjelitelj u crkvi. Moj poznanik je bio tamo, i postalo mu je loše, čim je došao kući popio je tabletu za smirenje. Rekao je da se forsiralo govorenje jezicima, polagali su ruke na njih i ajde...govorite...
5. Prilično sam zbunjena i molim tko zna da mi odgovori, ovo što pitam nije napad, nemoj da me netko krivo shvati.
Evo ja ću ti pokušati odgovoriti:
1. Da istina je. Govori se stalno o desetini i prinosu, no nikoga se ne sili da daje niti postoji kontrola tko i koliko daje. Koliko znam vjernicima se daje na raspolaganje da znaju s koliko novaca crkva raspolaže i na što troši, koliko pastor ima plaću itd. Uglavnom sve je transparentno. A ako tko eventualno vara - u što sumnjam- njemu na dušu, no varanje nije ''doktrina'' denominacije. Recimo zna se kolika je plaća pastora (ja je osobno ne znam) i ako se sakupi ne znam koliko novaca to ne ide na njegove hirove, već za rad crkve.
2. nisam čula za taj slučaj
3. Haha, ne bi me iznenadilo da se to jednom desilo, ali to nije običaj. Ako je to netko i učinio vjerujem da je na simboličan način htio pokazati da je đavo kao i naši problemi pod našim nogama ili nešto tako. Znate kao što su u SZ proroci npr znali nešto tako simbolično napraviti da prenesu poruku-stoga to ne smatram krivim. Mene osobno to ne bi sablaznilo, već bi mi se lakše urezalo u sjećanje kad bi netko nešto i tako vizualno dočarao, ali eto ima nas raznih, netko nekako reagira. Dakle, vjerujem da jednom netko se tako nečeg dosjetio, ali to se definitivno ne radi svaki put jer to bi onda bilo bedasto kao nekakav ritual.
4. Osobno vjerujem da ako mu je bilo loše pod pomazanjem da je pod utjecajem demona - to nema veze s crkvom, već s njim.
5. Vidi se da nije napad, već pitanje - nema frke
Jedno je pitati, a drugo je izjavljivati gluposti kao da su istina. Razlika se i te kako osjeti. Božji blagoslov!