Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 17 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Bog traži silovite ljude,Bog ne želi da smo siromašni u njemu,On želi izlititi snagu u nas .

more_horiz
Istina-meni se cini da si ti samo povrijedena i da upravo zbog toga imas takav stav, a nadalje konkretno na Apostola Šićka ako ga osobno nisi upoznala a mislim da i ne trebas da vidis kad i progovoris s njim da je covjek pun plodova Duha Svetoga, osobno sam imala to iskustvo tako da ....nemam bas previse za reci na tvoje grijeh, narkoman etc...

Dominik- cuj o nekim opcenitim temama unutar crkve i usporedba meni je besmislena jer svi znamo opcu sliku i kako to sve izgleda...da mozemo na kavu zasto ne, moze nam se i istina pridruziti, Smile

more_horiz
Nazalost ja znam gospodina Sicka (namjerno ga ne zovem Pastorom) jako dobro i bila sa s njim u samim pocetcima Crkve Rijeci Zivota davno kad je bilo mozda 5 ljudi u Crkvi...Tako da jako dobro znam Pastora i BAS ZATO GOVORIM sto govorim, JER ZNAM NACIN na koji je ta Crkva izgradena i na koliko lazi i koliko je pravih krscana i njegovih zivota unisteno zbog Sicka i njemu slicnih...Tako draga moja forestsilvy znam ja Sicka i one s kojim je on radio i vjeruj mi kad bi poceli opet razgovarati mislim da bi mu se boja koze naglo promjenila kad bi skuzio da ja znam ono sto je on prije govorio i radi i ovo sto sad govori i radi nije isto nego da je jako drugacije...I ne samo to nego da zna da ovo sto sad radi nije bas u skladu sa Rijecju Bozijom!
A sto se tice kave vrlo rado kad dodem U Zagreb! Very Happy

more_horiz
a cuj ljudi se mijenjaju, i vjerojatno je grijesio kao i mi svi,

i to je normalno, a da ti si imala nekih 13 godina kad je on poceo crkvu, osim ako su ti godine lazne...

Mozda ipak da se vratim na ono makni predrasude i slusaj sto se propovjeda i pritome gledaj u Bibliju pa ces brzo zakljuciti da se propovjeda drito u skladu s Rijeci.

Tvoje tvrdnje su neosnovane i nebazirane osim iskljucivo na povrijedenosti, ogorcenosti, ljutnji zbog necega...tko zna cega...

no point of discussing

Pozdrav Smile

more_horiz
Voljela bi da se radi o povrijedenosti i ljutnji,jer bi bilo lakse se suociti stim,ali na zalost nisam jedina sa takvim iskustvom sto se tice Rijeci Zivota, a i ni necu biti jedina, jer su stvari tamo sad jos gore i mnogo ljudi (hvala dragom Bogu) izlazi iz te Crkve zbog istih razloga, tako da se nista nije promjenilo...A sto se tice ovog prvog nakon toliko godina, vjeruj mi predes preko bola i ljutnje,a posebno ako su u poslu s kojim se ja bavim... Smile Ja sam sve oprostila,ali istina se mora reci da se druge ljude spasi od nekih losih stvari...
Ali naravno da nema smisla razglabati, kad se nema volje slusati niti argumente,niti rijeci, a niti Bibliju, nego se lupa po svome...A dijalog jest u prihvacanju i razumjevanju drugoga...Zar ne?Dijalog postiji samo onda kad prihvatis i pokusas razumjeti onog drugog.A to ljudima iz Rijeci zivota nikad bas nije islo, ili je onako kako oni kazu ili razgovor prestaje. Shocked Very Happy Zar ne?Ali nije sad bitno...
Boziji blagoslov!
Pozdrav i tebi!

more_horiz
Crkva je odlicna, ljudi ima obracenih i neobracenih, sto je i normlano i za ocekivati, a koliko vidim iz drugih postova ti brkas neke stvari u dogmi i tu dolazi do neslaganja, i nema potrebe ici dalje u diskusije jer nema ploda,
stoga molim te nemoj govoriti da su stvari tamo( u R.Ž) "gore" jer u biti nemas pojma. Nisi tamo, ne ides, ne vidis, ne slusas tako da nisi vjerodostojna.
to ti je kao da ja tvrdim nesto za neku osobu na temlju proslosti(koja moze biti upitna dal je istinita) nesto sto uopce danas ne vrijedi. Zasto? Jer se osoba promjenila. Sto u biti bi puno govorilo o meni.
Tako da nase sudove treba ne izricati.

more_horiz
Pa stvar i jest da se nista nije promjenilo jer ljudi prozivljaju iste stvari koje sam ja prozivljavala, tako da nema promjene, a posto nema promjene onda se moze govoriti o proslosti jer ona vrijedi i sad...A to da neidem ponekad u Rijec Zivota od onda, si se malo prevarila... :DTako da znam i iz prve ruke sto je i kako je...Ja cu uvijek ljude upozorvati sto se tice Rijeci Zivota i hvala Bogu uspjevam u tome sve dok se zaista stvari ne promjene i posebno vodstvo ili dok neki od Boga pomazani i odabrani ljudi ne dodu...To je moje pravo i moja zadaca... Nego to sad nije bitno ja znam sto znam ti znaj sto ti znas, pa se vidimo (li ne) na krajnjem sudu.... Smile
Pozdrav!

more_horiz
ponovno citiram sebe,

"...jer u biti nemas pojma..."

imas zivog svjedoka i pricas s njom,

smijesno, doista,kako mozes tvrditi nesto a istina te pika u oci,

tvoja zadaca da upozoravas ljude da ne idu u RŽ???
Prohujalo s vihorom....

nista, lijepi pozdrav i uzivaj u svome zivotu kojeg imas i neka te Bog Blagoslovi i otvori oci tvog srca

more_horiz
Umjesto što se prepucavate i govorite: ova denominacija je cool, ova nije bolje bi vam bilo da padnete pred Krista i počnete Ga tražiti- da vam oprosti i obnovi i da krenete u Njegovo ime propovjedati.
U koju će tko ići crkvu, svatko ima pravo izabrati.

more_horiz
Dragi Ziger!U potpunosti se slazem s tobom, zato sam i prekinula ovu glupu raspravu, ali po mom misljenju Rijec Zivota ne spada niti pod krscanske denominacije niti Crkve pa zato i mislim da mogu upozoravati da je se ljudi klone...Kad su u pitnaju denominacije i Crkve koje zaista slijede Isusu ali im je drugacija nauka, ja sam poslijednja koja bi nesto rekla i obicno kao sto i vidis iz mojih postova ni ne govorim nista protiv nikoga u niti jednoj denominaciji,ali Rijec Zivota je za mene nesto drugo i smatram svojom duznosti reci ono sto znam i upozoriti ljude...

more_horiz
obred U imenu ISUSA KRISTA Boga našega!
Braćo i sestre,
pozivam bratski u Kristovu imenu na poniznost, molitvu i traženje Božjega lica.
Umjesto što se osuđujemo, krenimo put poniznosti i nasljedovanja i propovjedajmo Riječ.
Točno je, ja se nikada nisam mogao niti ću se složiti sa ASD, ali crkve koje su utemeljene na Bibliji bez obzira na neke razlike u načinu slavljenja moraju krenuti služiti Bogu, a ne svojem EGU.
Mira nema gdje vlada ego, a s njim i sebičnost, osuda...
Pojedincem, lokalnom crkvom i crkvom u cjelosti treba vladati Krist koji je jedini poglavar Crkve.
Kao što nas Pismo uči da jedni druge smatramo većima od sebe, tako krenimo i mi.
Jednom, kada sam prvi put došao u crkvu, jedan brat je propovjedao o zavisti.
Često mi ljudi iz zavisti krenemo i napravimo raskole među nama.
Pogledajmo dublj crkvu u Korintu, njihov raskol. Ovaj Pavlov, oval Apolnov...
Dubina toga je zavist.
Stoga, ponizmo se svi, prestanim se osuđivati, već počnimo tražiti lice Božje.
moli
"O Bože naš,
ponizujemo se pred Tobom, Kralju.
Oprosti nam našu neposlušnost, oprosti nam našu sebičnost, našu zavist, našu tvdoglavost, nšu uznositost i oholost.
Pohodi naše život i sruši sve idole, sruši svaku mržnju, svaku zlobu, sve što te koči.
Ne daj da sudimo, daj da ljubimo.
Ja sam griješio, ali Ti promjeni mene i braću i sestre- očisti Tvoju crkvu Bože- Tvoj Sion.
O Božje, pogleda na ugasle crkve, pogledaj na crkve čija mladež ne moli već ide za zabavom- probudi bože, pohodi, ratuj, uništi i spali Vatrom Duha sve što je nečisto u nama i Crkvi Tvojoj koju čine svi koji se rodiše nanovo odozgor i krštenjem javno ime Tvoje priznaše. Da, Ti si Kralj, ljubavi pun i milosrđa.
Tebi pripada mjesto Crkvi, Ti dođi i vladaj nama i daj da budemo kristolici, na slavu imena ISUS, imena nad imenom svakim koje je ime.
AMEN"
amen cheers

more_horiz
<embed src="http://godtube.com/flvplayer.swf" FlashVars="viewkey=faf0159744aecaf5c732" wmode="transparent" quality="high" width="330" height="270" name="godtube" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="ap

more_horiz
Evo ovako!
Molim vas da pogledate ovo svi i da razmislite:
http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=faf0159744aecaf5c732

more_horiz
Meni najviše smeta to što onbi govore da vjeruju samo u Bibliju, a prakticiraju neke stvari koje nemaju veze sa Biblijom.

more_horiz
Mislim Ziger da nemogu biti jasnija nego kad kazem da se slazem s tobom kad su u pitanju ZAISTA KRSCANCKE DENOMINACIJE, ali Rijec Zivota po meni nije krscanska denominacija,kao sto mi je diskutabilan i cijeli Karizmatski pokret...Ali ja nezelim suditi, nego upozoriti...Sad bi bila preduga prica objasnjavati zasto (Od nacina na koji je taj pokret nastao, kakvu poziciju imaju Pastori itd...),ali ja smatram da Rijec Zivota i slicne nazvat cu ih Organizacije (jer sa Crkovom Bozijom po meni nemaju puno slicnosti)nemaju skoro vise nikakve veze sa Biblijom i krscanstvom...Od prosperiteta,uspjeha,oholosti,bahatosti,izdizanja pastora i njogovih naredbi na visnu bazanske zapovjedi, do desetka, kontrole, sluzenje organizaciji a ne Bogu i mnoge druge stvari..To je neki novi krscanski New Age,koji nema veza sa Bogom...Ne kazem da je po sebi los,ali nije ni dobar a ja znam doasta ljudi koje su takve organizacije unistile..To je moje misljenje i moje osobno uvjerenje, a na to imam pravo zar ne?
Da inliner malo je tih stvari u kojima Rijec Zivota zaista slusa Bibliju.Obicno se Biblija interpretira onako kako kaze Pastor sto u mnogo slucajeva nema veza s Bogom...

more_horiz
Desetak daje onaj tko može i finacira se njime lokalna crkv.
U mojoj crkvi ima se pravo znati gdje ide novac koji se daje i sve crno na bjelo. Desetak je nužan za održavanje crkve

U mojoj crkvi i malo dijete kada uoči pogrešku kod pasora ima pravo ustati i reći da nije upravu.

Ja sam u EPC i zna se red.
(www.epc.hr)

Možeš li objasniti detaljno o toj crkvi.
Koje ja upoznah, zbilja su pravi kršćani i služe i spremni su pomoći...
Ako ti ne smeta, pitao bih te samo koja je tvoja denominacija?
Gdje sada ideš u crkvu?
Ja sam rekao svoju crkvu i to ne krijem. Možda si ti negdje i rekla,a ja nisam našao pa molim te da mi oprostiš.
Slažem se i ja s tobom u puno čemu, ali mi nije jasno u svezi navedenih izjava.
Ja sam dio karizmatskog pokreta i uopće se ne zbivaju te stvari, osim ako netko dođe radi glazbe, radoznalosti, jer mu trenutačno odgovara, a kad ga netko ukori ide i govori netočne stvari.
Znam milijune takvih primjera sestro stoga sam obazriv.

more_horiz
Htjeo bih reci da nije uredu da samo kritiziramo rijec zivota, to je marginalna grupa ljudi. Mislim da kada govorimo o izvrtanju Božje riječi na prvom mjestu nalaze se katolički karizmatici, Šićko je u usporedbi sa njima "sitna riba".

more_horiz
Mogu se s tobom sloziti inliner,ali ja mislim da je puno gore znati rijec i krivo je interpretirati nego neznati pa je krivo interpretirati...A upravo ovo prvo ZNAM da Rijec Zivota radi.I ne samo to Rijec Zivota je uvijek spremna osuditi druge,ali kad se njima nesto kazes onda letis iz Crkve brzinom munje...Isus lijepo kaze; Pogledaj brvno u svom oko a onda pogledaj u oku brata svoga.To u Rijeci Zivota ne postoji..U koliko se ne slozis sa Pastorom dovidenja forever...
Ja u ovom trenutku neidem niti u jednu zajednicu jer kao sto si ti rekao jako sam oprezna nakon uzasnih iskustava bas u Rijeci Zivota i slicnim organizacijama..Odem u Pentekosnu Crkvu u Zagrebu i kod Baptista u Cakovec i tamo zaista osjecam ljubav, prihvacanje Bozanske rijeci...Istinu a ne pretvaranje. Ja dragi brate nebi rekla da je tvoja Crkva dio Karizmatskog pokreta.Tvoja Crkva je dio pentekostalnog pokreta i to je nesto sasvim drugo.Pravi karizmati su nesto sasvim drugo, po meni. Taj pokret je nastao malo drugacije nego tvoja denominacija,ali sad nebih o tome.
Normalno da i u Rijeci Zivota postoje dobri i pravi krscani, nemozemo sad generalizirati.
Pa ja mislim da nije bas u redu ucjenjivati ljude da ako nedaju desetak cekaju prokrestvo Bozije, a to ja cuh sa propovjedaonice u Rijeci Zivota...Ajde brate ja te izazivam da dodes do Sicka i pokusas mu reci da je nesto krivo napravio?Ajde probaj.Prvo neces uopce moci doci do njega a i ako dodes kad kazes svoje misljenje brzo ce te se poklopiti i vrlo vjerovatno izbaciti iz Crkve.To znam sigurno, nije se desilo meni ali mnogima jest.
Ja znam pocetke Rijeci Zivota i znam nacin na koja je ta Crkva napravljena, opremljena, funkcionira i opet ti kazem to nema veze s krscanstvom...Sicko je jako brzo osudio Pastora Darka zbog nekih stvari, a recimo ja znam da je prije par godina cinio isto...Tako dragi brate ne zelim osudivati,ali ja znam neke stvari bolje od tebe koji si naravno zato sto ne poznas situacuju, stvari sagledao povrsinski, a na tom nivou sve savrseno fuinkcionira u Rijeci zivota.Treba pogledati ispod povrsine...A tamo je vecina stvari kontra Biblijski.
Ja ne zelim sad ovdje pisati sve sto znam jer smatram da to nebi bilo u redu i nezelim osudivati, ali smatram da treba reci DA JA mislim da Rijec Zivota nije vise krscanska denominacija i da se odmakla od krscanstva i da na to treba upozoriti ljudi..Eto samo to.Svim ljudima tamo i Sicku zelim Bozije vodstvo i blagoslov i nemam osude u srcu...Oprostila sam,ali zaboravila nisam i sad na to upozoravam druge.Smatram da to moram.
Mene nikad neces cuti da govorim nesto o Pentekostalcima, Baptistima, Adventistima i mnogim drugima, zato sto su te zajednice vecinom zaista Kristove i ono malo sta nije u redu to ce Bog korektirati,ali za Rijec Zivota to nemislim.I sto je najgore ako slusas ljude iz Rijeci Zivota oni NIKAD AMA BAS NIKAD NISU U KRIVU I SVE JE SAVRSENO U NJIHOVOJ CRKVI.A ako im pokusas nesto recu.Uffff onda se pazi.To nema veze sa Kristom.To je moje iskustvo i iskustvo mnogih drugih.To nema veze se korekcijom od Pastora ili kritikom..To je komandiranje i upravljanje ljudima, ne zbog poslusnosti Bogu nego Pastoru.Po mom misljenju to nije krscanstvo,a po tvom neznam.Sam ocjeni.
Eto Boziji blagoslov! Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply