Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 4 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Ako Riječ života zna nauku prosperiteta, super! Zašto bi bilo loše da čovjek napreduje?

ah, noemi. djelujes mi tako nevino.

Nauk prosperiteta naucava da je Krist svakome obecao bogatstvo i zdravlje. Tz. health & whealth prosperity.

A to je crna laz! Isus je rekao da cemo u svijetu imati samo patnju! Ali u Njemu mir. A ja vidim da vjernici danas u hrvatskoj u svijetu imaju radost a u dusi patnju. Pravedna razmjena!

Dodjite Isusu i obogatite se?! Kakva je po poruka.

Poruka izbjegavanja kriza, poruka samougode i samozivljenja. Poruka kako doci u pakao cijelo vrijeme misleci da si krscanin.

Isus je rekao da nasljedjujemo NJEGA. Isus je bio SIROMASAN, Isus je bio u bolovima, Isus je plakao i tugovao. RADI DRUGIH! Toga danas nema u krscanstvu.

Sve knjige su u stilu: Ti dobij ovo, Duha Svetoga, silu, srecu, uspjeh...

Biblija je knjiga u stilu: Daj drugima ovo, Duha, silu, srecu, uspjeh..

kakvo se to lazno evandjelje uvuklo medju nas?

Krscanstvo je nasljedovanje Isusa. A ne Simuna Maga. Exclamation

more_horiz
Dizma je napisao/la:
forestsilvy je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Jedno mi je tu čudno, gdje piše u Bibliji da kršćani moraju biti zdravi i bogati, ako ne to nije Božji plan...Riječ Života znači pretendira teologiju prospariteta...

Isus Krist je umro na križu da bi mi ne samo da plati naše grijehe već i kroz njegovi smrt nama pripadaju svi Njegovi blagoslovi. Na križu je bila razmjena, njegova pravednost nama, a naši grijesi Njemu.Ef. 1:3, Gal. 3:13

citiram: " Mnogi krscani su BOLESNI, SIROMASNI, I PORAZENI u mnogim ako ne i usvim podrucjima svojih Zivota, unatoc tome sto je Isus Krist na krizu Golgote otkupio CIJELO COVJECANSTVO. Isus Krist nas je otkupio od GRIJEHA, SIROMASTVA , BOLESTI I SMRTI! "
(Jim Kaseman ministeries, prva pomoc za tvoju vjeru)

Ja vjerujem, da Bog i danas djeluje i iscjeljuje. Ali mi se čini da neki kršćani danas usmjeravaju sav svoj interes u ovaj svijet u ovozemaljski život, u svoje zdravlje i bogatstvo. Kad je Isus govorio da se trebamo uzdati u bogatstvo?
I tko je neki Jim Kaseman? Jim Kaseman se ne spominje u Bibliji. On nije Isusov apostol, on nije napisao nijedno evanđelje ili apostolsko pismo. Zašto bi trebao kao kršćanin slušati nekog Jima Kasemana... ili Morrisa Cerulla... ili Kennetha Hagina? rendeer

citate ces naci u Bibliji

more_horiz
dominik je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Ako Riječ života zna nauku prosperiteta, super! Zašto bi bilo loše da čovjek napreduje?

ah, noemi. djelujes mi tako nevino.

Nauk prosperiteta naucava da je Krist svakome obecao bogatstvo i zdravlje. Tz. health & whealth prosperity.

A to je crna laz! Isus je rekao da cemo u svijetu imati samo patnju! Ali u Njemu mir. A ja vidim da vjernici danas u hrvatskoj u svijetu imaju radost a u dusi patnju. Pravedna razmjena!

Dodjite Isusu i obogatite se?! Kakva je po poruka.

Poruka izbjegavanja kriza, poruka samougode i samozivljenja. Poruka kako doci u pakao cijelo vrijeme misleci da si krscanin.

Isus je rekao da nasljedjujemo NJEGA. Isus je bio SIROMASAN, Isus je bio u bolovima, Isus je plakao i tugovao. RADI DRUGIH! Toga danas nema u krscanstvu.

Sve knjige su u stilu: Ti dobij ovo, Duha Svetoga, silu, srecu, uspjeh...

Biblija je knjiga u stilu: Daj drugima ovo, Duha, silu, srecu, uspjeh..

kakvo se to lazno evandjelje uvuklo medju nas?

Krscanstvo je nasljedovanje Isusa. A ne Simuna Maga. Exclamation

nije to nauka o prosperitetu vec ucenje o Bibliji, ocito ti fali znanja i to se vidi. "Moj narod gine jer nema znanja"
Tipican katolicki nauk je izlozen gore, covjek treba patiti i dubiti na trepavicama, podnositi boli da bi bio dostojan.
Upravo suprotno, Krist je dosao na zemlju da nas oslobodi od ropstva grijeha i njegovih posljedica kao sto su siromastvo, bolesti ..... a sada ako ti ne vjerujes eh to je druga prica.

more_horiz
1 Tim 6,17 Onima koji su u sadašnjem svijetu bogati zapovijedaj neka ne budu bahati i neka se ne uzdaju u nesigurno bogatstvo, nego u Boga koji nam sve bogato daje na uživanje;

Mt 6,19 "Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu.
Mt 6,20 Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu.

more_horiz
Znate šta, meni se sviđa to što je forestica napisala, ona jača vjeru i pouzdanje u Oca našega koji obdržava cijelu prirodu.

Slavim Gospoda koji može i hoće učiniti sve da bi svoju djecu zaštitio i pomogao im u svim potrebama. Piši sestro još, ti ne pričaš šuplje fraze nego svjedočiš o dubini Kristove žrtve. Ne moram biti bolesna i ne moram se patiti jer me on na Golgoti preuzeo i ja mu se darivam cijela.

more_horiz
Dominik, dragi revni brate, ja jesam naivna,nevina,plitka i bezazlena, možda čak nekad i glupa za ovaj svijet. Ali jedno znam, ljubim Boga i braću i sestre i u njima vidim samo ljubav božju.

ja izgleda nisam jela s adamom i evom s onog čudnog stabla.lol! ne znam razlikovati braću i sestre, sve ih ljubim u Gospodu...zajedništvo

more_horiz
shvatila si to negativno? zasto? nije lose biti nevin...samo dodje vrijeme da se neke stvari nauce i shvate. i tada gubis neke iluzije. Sad

more_horiz
ma šaliiiim se, ljubljeni moj braco, joj ne mogu 5 minuta bit ozbiljna...Razz

more_horiz
Daniel je napisao/la:
1 Tim 6,17 Onima koji su u sadašnjem svijetu bogati zapovijedaj neka ne budu bahati i neka se ne uzdaju u nesigurno bogatstvo, nego u Boga koji nam sve bogato daje na uživanje;

Mt 6,19 "Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu.
Mt 6,20 Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu.

Daniele da te odmah srezem vezanona Benny Hinna, mislim da razumijes,
a navedeno jeste da svoje pouzdanje ne stavlja na bogatstvo -materiju ovog svijeta, tj divna davolska zamka, ili drugim rijecima da budes rob novcima jelte, nego Kristu ispravno razumijete, ali to ne znaci da trebas biti siromasan i bolestan i jadan krscanin

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Dominik, dragi revni brate, ja jesam naivna,nevina,plitka i bezazlena, možda čak nekad i glupa za ovaj svijet. Ali jedno znam, ljubim Boga i braću i sestre i u njima vidim samo ljubav božju.

ja izgleda nisam jela s adamom i evom s onog čudnog stabla.lol! ne znam razlikovati braću i sestre, sve ih ljubim u Gospodu...zajedništvo

nemoj to tako govoriti jer Rijeci imaju snagu i utjecu, ako je Rijecima Bog stvarao i dao nama vlast -jezik-dobro/zlo-biraj!
Ti si pametna, inteligentna, lijepa i odlicna! (ne krivo shvatiti)

more_horiz
ja nikada to nisam ni rekao da kršćanin to treba da bude...ja samo kažem prvo Kraljevstvo Božje, poslije će biti nadodano sve...

more_horiz
Daniele parafraziranje pod krinkom ne prolazi kod mene!!!

more_horiz
Sestro Silvy, podržavam te kao i uvijek!
Cvjetić za tebe! flower

more_horiz
Like a Star @ heaven

more_horiz
Čuj je valentinovo ali vas dvoje ste baš smiješni.

Još uvijek mi nije jasno u koju granu protestantizma spada Riječ Života i koje je njihovo Apostolsko naslijeđe.

more_horiz
imas stranicu i nisi otkrio? Uostalom samo tvoje izlaganje podjele je besmisleno, zar se Krist dijeli? Ili kad Pavao kaze, da sto se prepiremo kad kazemo ja sam Ivanov, jakovljen, kristov etc...
zajednice se prepiru jedna s drugom umjesto da postignu jednistvo , ima toliko nespasenih u zagrebu

more_horiz
Odista na stranici nisam našao povijest nastanka crkve tvoje.
Ne vidim razlog za tajnost i Apostolsko naslijeđe je jakobitnoi protestantima.

more_horiz
nema tajne Izraile, jedna živa crkva, molitvena crkva, puno molitve, puno sile...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply