Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 20 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Slušala sam nekoliko propovijedi apostola Šićka i dojmile su me se.Na ovo sam slučajno naletjela:

https://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE

Molim vas da sami prosudite,dobro slušajući svaku riječ.

more_horiz
Poslusajte ovo.

https://www.youtube.com/watch?v=ecYj8wpUCS0&NR=1

more_horiz
Po meni su njegove propovijedi o.k.
Neke riječi iz prijašnjeg mog posta(linka sa You tube)mogu se protumačiti na različite načine.Stvar je slušamo li to kao upozorenje ili kao napad.
Osobno ga smatram iskrenim govornikom kojem je Krist važniji od mišljenja ljudi koji svako upozorenje smatraju napadom.

Neka nam Gospod otvori srca,oči i uši da spoznamo i raspoznamo!

more_horiz
magdalena je napisao/la:
Slušala sam nekoliko propovijedi apostola Šićka i dojmile su me se.Na ovo sam slučajno naletjela:

Eto, ja vjerujem da sam i ja pozvan da donosim Istinu u ljudske živote- i zato sam se usprotivio Šićku, jer je ne govori, bilo svojom krivnjom, bilo svojim neznanjem.

Istina, koja će Vas osloboditi....

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
Istina je napisao/la:
Pa elementarna pristojsnot bi trebala nalagati toleranciju i s jedne i druge strane,ali je najlakse ako neso nije u redu s tobom napasti drugog i maknuti pogled sa sebe samoga...to rade i Katolici i Rijec Zivota.Mislim na denominaciju, ne ljude.

Imaš pravo. Ja nemam namjeru biti netolerantan- ali s pristojnošću i neupitnim žarom za dijalogom ukazujem na neke probleme u "Riječi Života."

Opet ja ,ali ako to dopustis da i drugi i drugaciji isto cine.Ili vidi sto ti je tolerancija....
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=145
a osim toga u pozadini zbiljam stoji tolerancija.Onda ces ipak morati mjenjati blog i dopustiti ljuima da sami o sebi nesto kazu....jer kao sto sam ti i prije citirala o elementarnoj pristojnosti....to bi i ti ljudi trebali traziti prava na elementarnu pristojnost ili?

Što su imali reći, rekli su svojom knjižicom.

Što se gornjeg foruma tiče, čini se da je problem slanje posta kojem je svrha reklama više nego diskusija. Ako su Katolici tamo i bili netolerantni, barem nisu širili neistine o drugim vjerskim zajednicama (kao što je to slučaj s Riječi Života).

Što se gornjeg foruma tiče, čini se da je problem slanje posta kojem je svrha reklama više nego diskusija.

Hoces reci da ti OVDJE ne reklamiras tvoj blog?
Pa lijepo,skrot krscanski??????

more_horiz

Dina, jedno je poslati link u svrhu dokaza svojih tvrdnji ( sudjelujući u diskusiji, rekao sam da Riječ Života sustavno širi neistine u svojoj literaturi i naveo izvor svojih tvrdnji ) a drugo je napisati tri reda da je nečija umjetnost sjajna i linkati svoj forum.

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Dina, jedno je poslati link u svrhu dokaza svojih tvrdnji ( sudjelujući u diskusiji, rekao sam da Riječ Života sustavno širi neistine u svojoj literaturi i naveo izvor svojih tvrdnji ) a drugo je napisati tri reda da je nečija umjetnost sjajna i linkati svoj forum.

Kako se uzme.A zar ne znas da na ovom forumu ima topic ...krscanske web site i da tamo stoji i ime tog foruma,i nitko se nista ne buni!

more_horiz
Dina je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Kako se uzme.A zar ne znas da na ovom forumu ima topic ...krscanske web site i da tamo stoji i ime tog foruma,i nitko se nista ne buni!

Taj web je i otvoren da se u njemu "reklamiraju" različite stranice. Ali ja nikog ovdje ne branim. Naveo sam zašto "Riječ Života" smatram potencijalnom prijetnjom ne samo Katoličkoj vjeri već i nastojanjima tolerancije koji su i unutar ovog foruma. Ovdje imaju priliku na "svojem" terenu, bez pritiska, objasniti svoje djelovanje i svoju literaturu.

more_horiz
Znas Magadalena covjek moze govoriti najlijepse rijeci na svijetu,ali ako iza toga stoji laz onda mu dabe sve te Rijeci...Kad netko govori iza toga trebaju stajati dijela.Isti taj apostol Sicko je jednom rekao NEGLEDAJ STO RADIM NEGO STO GOVORIM.Na ovu recenicu zaista neznam bili covjek plako ili se smijao....

more_horiz
Istina je napisao/la:
Znas Magadalena covjek moze govoriti najlijepse rijeci na svijetu,ali ako iza toga stoji laz onda mu dabe sve te Rijeci...Kad netko govori iza toga trebaju stajati dijela.Isti taj apostol Sicko je jednom rekao NEGLEDAJ STO RADIM NEGO STO GOVORIM.Na ovu recenicu zaista neznam bili covjek plako ili se smijao....

To da li iza Šićkovih riječi stoji laž ne znam,niti mi je važno,jer svatko će odgovarati za sebe.Moja izjava da su me se dojmile propovijedi koje sam slušala i dalje stojim.Nisam ga osobno ni srela,niti upoznala,pa ne mogu ništa ni tvrditi.Ono što izlazi iz usta onečisti čovjeka.Po meni to znači da su lijepe riječi bitne,no stoji i da su djela bitna.Ako to dvoje ne ide zajedno,to je licemjerje.
Na žalost,ja ne mogu gledati u srca ljudi da vidim što stoji iza riječi,da li je to slatkorječivost,nasilna pristojnost ili nešto drugo...???
Za sebe znam da kažem što mislim i da se trudim to reći lijepo,ali isto tako znam da sam srčana osoba i da mnogo puta reagiram impulsivno,a to stvarno ne želim.Bog ima toliko mnogo posla sa mnom da jednostavno ne mogu gledati na druge i razmišljati da li glumataju i glume uljudnost,......Ne mogu i ne želim gledati druge negativno,jer svi mi imamo negativnih osobina.Kad kod nekog koga poznajem vidim uočim nešto što smatram da nije u redu,kažem to toj osobi.Isto tako ne želim sebe gledati prepozitivno jer svjesna sam da sam svakakva.Bitno je biti svjestan sebe,svojih mana i predati se Gospodinu onakav kakav jesi.On je taj koji djeluje u nama i na nama.Po meni je svaka negativna riječ o nekome ogovaranje,ako osoba nije prisutna.Moram priznati da se to da raspravljam s nekim o nekome,a da taj nije prisutan događa i meni.Mrzim to kod sebe i molim se Gospodinu da to promjeni i iščupa iz mene u korijenu,zauvijek.

Na tvoje postove gledam kao na upozorenje,u dobroj namjeri.
Ne znam što si proživjela u Riječi života i ne znam što drugi proživljavaju.Žao mi je što su to loše,negativne stvari,ali smatram da se svatko mora uvjeriti za sebe uz Božju pomoć.Neka Bog svakom podari Duh mudrosti i raspoznavanja,ja ne mogu ništa negativno reći.Pozitivno sam rekla na osnovu Šićkovih propovijedi koje sam slušala i koje su mi mnogo toga rekle o meni samoj.Bog mi je stavio na srce neke stvari kroz te propovijedi.Naravno sve se treba provjeravati u Riječi.Inaće ja slušam mnoge propovijedi,mnogih propovjednika.Neke su u po meni u redu,neke nisu,no Bog je taj koji djeluje u nama i daje nam osobni sud.
Možda je Šićko svjestan da neke stvari kod njega ne valjaju,možda nije,no ja ne smatram da ne želi biti dobar pastir.Možda bi bilo dobro suočiti se sa njim i reči mu što ne valja kod njega,no ja nisam u mogučnosti za to,jer ga ne poznajem,niti mogu uvidjeti te stvari.Znam da molitva koja se moli iz srca za neku osobu uvijek ima rezultata ako je ustrajna,pa bi bilo mdobro moliti se za te stvari.Bog će dotaknuti njegovo srce,on će uvidjeti i promjeniti to uz Božju pomoć.Naravno ako nije tvrdoglav,egocentričan i egoističan.No,Bog uvijek slomi i najtvrđe. Šta kažeš Istino?

Naš Bog je moćan Bog!Mi u svojoj mudrosti i snazi nikog promjeniti ne možemo,ali On može!

Božji mir i blagoslov!

more_horiz
Draga Magdalena!
Zaista me se dojmilo to sto si napisala i smatram da ti pokusavas gledati i na ljude i na prilike pozitivno i otvorenog srca i to je jako lijepo i ja bi rekla zdravo u Gospodinu Isusu.Tocno je da imamo posla sami sa sobom i ako neznamo nesmijemo i nebi trebali uperiti prst u druge i s tim se slazem.Drago mi je sto si pravilno vidjela da moje rijeci zaista nisu bile napisane kao osuda nego kao upozorenje ostalima koji naravno moraju sami otkriti dali je ono sto govorim istinito ili ne.Ali postoji tu jedan problem, ponekad od sve te pompe,lijepih propovjedi,prorocanstava,uspjeha itd covjek nevidi sto je iza svega i uhvati se na udicu iz koje je tesko izici.Onda nastane osuda tipa ako ne napravis to i to Bog ce te kazniti...Neces vjerovati koliko to ljude unisti i natjera ih da godinam trpe i sute ili jednostavno zatvore oci...Zbog toga sam ja zeljela upozoriti ljude da neprolaze taj nepotreban proces kao ja i na kraju trebaju godine kako bi usvojili zdravo,normalno krscanstvo,ali u pravu si svatko mora sam svoja iskustva graditi, a ja mogu samo upozoriti.
Ja sam draga Magdalena pokusala tisuce puta razgovarati i govoriti i na kraju sam bila osudena i prijtilo mi se..., tako da jednostvno nema vise razloga da nesto govorim, jer nitko ne zeli cuti.Vjeruj mi 2 godine sam pokuvala od Pastora do ljudi u vodstvu,pa do brace i sestara,ali nista da bi sad ljudi upravo iz istih razloga kao ja izlazili iz te Crkve unisteni i psihicki i duhovno...Ali da se razumijemo postoje mnoge lose,kao i dobre Crkve ali moramo otvoriti oci i razlikovati ih.bas kao apostol Pavao kaze razlikovati Duhove,jer se davo pretvara da je andeo svijetla....I jos jednom rijecu su samo rijeci,a dijela govore vise od njih...

Boziji blagoslov i hvala na divnoj poruci.

Istina

more_horiz
Istina je napisao/la:
Draga Magdalena!
Zaista me se dojmilo to sto si napisala i smatram da ti pokusavas gledati i na ljude i na prilike pozitivno i otvorenog srca i to je jako lijepo i ja bi rekla zdravo u Gospodinu Isusu.Tocno je da imamo posla sami sa sobom i ako neznamo nesmijemo i nebi trebali uperiti prst u druge i s tim se slazem.Drago mi je sto si pravilno vidjela da moje rijeci zaista nisu bile napisane kao osuda nego kao upozorenje ostalima koji naravno moraju sami otkriti dali je ono sto govorim istinito ili ne.Ali postoji tu jedan problem, ponekad od sve te pompe,lijepih propovjedi,prorocanstava,uspjeha itd covjek nevidi sto je iza svega i uhvati se na udicu iz koje je tesko izici.Onda nastane osuda tipa ako ne napravis to i to Bog ce te kazniti...Neces vjerovati koliko to ljude unisti i natjera ih da godinam trpe i sute ili jednostavno zatvore oci...Zbog toga sam ja zeljela upozoriti ljude da neprolaze taj nepotreban proces kao ja i na kraju trebaju godine kako bi usvojili zdravo,normalno krscanstvo,ali u pravu si svatko mora sam svoja iskustva graditi, a ja mogu samo upozoriti.
Ja sam draga Magdalena pokusala tisuce puta razgovarati i govoriti i na kraju sam bila osudena i prijtilo mi se..., tako da jednostvno nema vise razloga da nesto govorim, jer nitko ne zeli cuti.Vjeruj mi 2 godine sam pokuvala od Pastora do ljudi u vodstvu,pa do brace i sestara,ali nista da bi sad ljudi upravo iz istih razloga kao ja izlazili iz te Crkve unisteni i psihicki i duhovno...Ali da se razumijemo postoje mnoge lose,kao i dobre Crkve ali moramo otvoriti oci i razlikovati ih.bas kao apostol Pavao kaze razlikovati Duhove,jer se davo pretvara da je andeo svijetla....I jos jednom rijecu su samo rijeci,a dijela govore vise od njih...

Boziji blagoslov i hvala na divnoj poruci.

Istina

U svladavanju zla koje nanese dušama fanatizam i strah od kazne ohrabruje savjet apsotola Pavla - potrebno je ohrabrivati vjernike da gledaju u zbiljskog Krista i u zbiljski vječni život i slušaju zbiljsku a ne patvorenu riječ..
Zbiljsko od nezbiljskoga se razlikuje po rodovima - ispitajmo je li u nama Krist - po savjetu Pavla..
Stvarni, zbiljski, živi Krist u nama daje mir i život - prepoznajemo da nam se na pr. gadi grijeh zaista - stvarno, i da uživamo u svetosti...jer smo u borbi protiv grijeha prošli iskustvo i do krvi..

more_horiz
Ja sam bio tri puta u riječ života i jako mi se svidja propovijed...

more_horiz
stjepan je napisao/la:
Ja sam bio tri puta u riječ života i jako mi se svidja propovijed...

Drago mi je čuti lijepe riječi o toj divnoj crkvi.

more_horiz
magdalena je napisao/la:

Po meni su njegove propovijedi o.k.
Neke
riječi iz prijašnjeg mog posta(linka sa You tube)mogu se protumačiti na
različite načine.Stvar je slušamo li to kao upozorenje ili kao napad.
Osobno ga smatram iskrenim govornikom kojem je Krist važniji od mišljenja ljudi koji svako upozorenje smatraju napadom.

Ubraja li se tu izjava iz naslova i tvrdnja da će svi koji mole zagovor svetaca i Majke Božje u pakao? Čovjek je bio posve odrješit i mislim da bi se ovoga trebao ograditi svaki kršćanin kojemu je ljubav prema istini ispred osobnih predrasuda. Naravno, to se prije svega odnosi na vjernike iz Riječi Života, jer ako na ovaj način njihov voditelj zajednice nastupa u javnosti, mogu opravdano pretpostaviti da interno još više iskrivljeno predstavlja nauk drugih kršćanskih Crkvi, i odvodi u neznanje svoje vjernike. Stoga nije ni čudno što se pamflet ''Katolička Biblija ima odgovore'' (koji je Sinke na vrstan način secirao i ukazao na njezinu vjerodostojnost) nalazi u ponudi Riječi života... prihvaćam i razumijem Šićkovu želju da obrati katolike na pravo kršćanstvo, ali neka to barem bude na fer i korektan način, jer širenje ovakvih neistina u mnogome diskreditira ugled i vjerodostojnost kako njegov osobno tako i čitave zajednice koja očito ne pokazuje nimalo sumnjičavnosti prema istinosnoj vrijednosti ovakvih sadržaja. Ne trebaju nam laži u evangelizaciji, jer budući da znamo tko stoji iza svake laži, to naposlijetku, osim nominalno, i prestaje imati kakve veze s Evanđeljem.

more_horiz
Mislim da je Sveto Pismo veoma jasno po pitanju kako mora izgledati i koje odlike mora imati crkva kojoj je glava Krist. Kao drugo sam Krist je rekao i u Svetom Pismu upozorio na kompromise koje će raditi crkva ,"tijelo njegovo" koje to zapravo i nije jer čini svakakve kompromise na samu Riječ, u posljednje vrijeme. U dane prije njegovog dolaska. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Mislim da je Sveto Pismo veoma jasno po pitanju kako mora izgledati i koje odlike mora imati crkva kojoj je glava Krist. Kao drugo sam Krist je rekao i u Svetom Pismu upozorio na kompromise koje će raditi crkva ,"tijelo njegovo" koje to zapravo i nije jer čini svakakve kompromise na samu Riječ, u posljednje vrijeme. U dane prije njegovog dolaska. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Tako je, sv. Pismo govori da je Kristova Crkva izgrađena na Petru kao vrhovnom pastiru zemaljskog stada kojemu je po ispovijesti vjere Isus osobno predao prvo mjesto među apostolima (Mt 16,18; Iv 21, 15-17; Lk 22,32), sv. Pismo govori o vlasti apostola da upravljaju Crkvom - da donose konačne odluke koje se tiču vjerskih i disciplinskih pitanja (Lk 10, 16; Mt 18,18; Mt 10,40; Iv 13,20) i govori da apostoli tu istu vlast koja se ima očuvati do kraja vremena (Mt 28, 18-20) predaju svojim nasljednicima - biskupima (1 Tim 4, 11-16; Tit 2,15; 1 Tim 1,3-4; Tit 3,10; Heb 13, 7-10.17). Sad iako apostola više nema, a Šićko si prisvaju istu titulu - možemo i to opravdano osporiti, no ipak je bitno znati da predstavnika legitimne crkvene vlasti - biskupa, u Riječi života nema i da to sigurno nije ona Crkva kakvu nalazimo na stranicama Biblije i u počecima kršćanstva.

Što se tiče kompromisa prema Riječi Božjoj, i tu vidimo znatna odstupanja jer primjerice prvi kršćani nisu vjerovali ''sola Scriptura'' - nisu uostalom ni mogli, jer Pisma kao kanonizirane zbirke svetih tekstova nije bilo sve do konca 4. st. Time pada u vodu i čitav teološki sustav koji ne može biti u potpunosti valjan jer odbacuje usmenu Predaju na temelju koje je Crkva bitno funkcionirala u prvim stoljećima, a i kasnije, tako da danas Riječ života odbacuje nauke koje su prema jednodušnim svjedočanstvima crkevnih otaca i ostalim relevantnim dokumentima ispovijedali prvi kršćani - primjerice Marijino trajno djevičanstvo, stvarna prisutnost, žrtveni karakter euharistije, sakramenti... te naposlijetku molitve za zagovor svecima, anđelima i Majci Božjoj, koje Šićko Alić osuđuje kao smrtni grijeh navedenom klipu.

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Tako je, sv. Pismo govori da je Kristova Crkva izgrađena na Petru kao vrhovnom pastiru zemaljskog stada kojemu je po ispovijesti vjere Isus osobno predao prvo mjesto među apostolima (Mt 16,18; Iv 21, 15-17; Lk 22,32), sv. Pismo govori o vlasti apostola da upravljaju Crkvom - da donose konačne odluke koje se tiču vjerskih i disciplinskih pitanja (Lk 10, 16; Mt 18,18; Mt 10,40; Iv 13,20) i govori da apostoli tu istu vlast koja se ima očuvati do kraja vremena (Mt 28, 18-20) predaju svojim nasljednicima - biskupima (1 Tim 4, 11-16; Tit 2,15; 1 Tim 1,3-4; Tit 3,10; Heb 13, 7-10.17). Sad iako apostola više nema, a Šićko si prisvaju istu titulu - možemo i to opravdano osporiti, no ipak je bitno znati da predstavnika legitimne crkvene vlasti - biskupa, u Riječi života nema i da to sigurno nije ona Crkva kakvu nalazimo na stranicama Biblije i u počecima kršćanstva.

Što se tiče kompromisa prema Riječi Božjoj, i tu vidimo znatna odstupanja jer primjerice prvi kršćani nisu vjerovali ''sola Scriptura'' - nisu uostalom ni mogli, jer Pisma kao kanonizirane zbirke svetih tekstova nije bilo sve do konca 4. st. Time pada u vodu i čitav teološki sustav koji ne može biti u potpunosti valjan jer odbacuje usmenu Predaju na temelju koje je Crkva bitno funkcionirala u prvim stoljećima, a i kasnije, tako da danas Riječ života odbacuje nauke koje su prema jednodušnim svjedočanstvima crkevnih otaca i ostalim relevantnim dokumentima ispovijedali prvi kršćani - primjerice Marijino trajno djevičanstvo, stvarna prisutnost, žrtveni karakter euharistije, sakramenti... te naposlijetku molitve za zagovor svecima, anđelima i Majci Božjoj, koje Šićko Alić osuđuje kao smrtni grijeh navedenom klipu.

Prvo i čisto kršćanstvo je ono kakvo su propovijedali i živjeli apostoli kao što nam i Pismo govori. A sve ovo što si ti napisao vezano uz marijino djevičanstvo i slično jest stupilo na snagu kada je Konstantin oženio kršćanstvo i paganizam. Jer su sve religije onog vremena imali božicu pa je tako i kršćanstvo moralo dobiti svoju. Sve tvoje riječi koje si izrekao govore protivno svemu onome što kaže Riječ . Tako da si malo razmisliš o tome što pišeš. A moju izjavu gore potvrđuje povijest tako da ako ne vjeruješ prostudiraj malo povijest. Čisto i temeljno kršćanstvo su imali apostoli i čisto i tmeljno kršćanstvo ima Sveto Pismo. A u njemu nema traga kompromisu i paganizmu koji danas vlada u kršćanstvu. Sve moje navode potvrđuje riječ jer stoji pisano da će se to sve desiti i povijest koja potvrđuje istinitost svega u Pismu napisanoga. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply