Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 19 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Hmmm.Dragi moji u kakvoj ste zabludi.Neznate vi sto stoji iza svega u Rijeci Zivota.I bolje zato zivite u ilizijama i lazima kad nezelit cuti istinu.
Ne radi se o povrijednim ljudima nego o ljudima koji su shvatili istinu...Znanimljivo je sto svi ti ljudi imaju isto iskustvo..I zanimljivo je sto svi najunisteniji krscani upravo izlaze ISLJUCIVO iz Rijeci Zivota.Zasto tako nije u drugim Crkvama?Stvar je tome sto se u Rijeci Zivota trazi pokornost Pastoru i Crkvi a ne Bogu...U svakom trenutku i uvijek...A gdje Bog u Bibliji govori o prosperitetu i uspjehu?Nadi mi molim te.To je ucenje New Age.Biblija govori da cemo imati dovoljno a ne da cemo u svemu biti uspjesni i bogati..Osim toga covjek i Bog nemaju isti pogled na uspjeh. Bogu je covjek koji ima malu Crkvu od 50 ljudi mozda puno drazi od Benni Hina i za njega je on uspjesan.A gdje govori Biblija o skromosti i poniznosti...???Na koliko mjesta?O darovim i plodovima?Koji su oni?Uspjeh i prosperitet ili ljubav i poniznost?Znate li da rijeci skromost i poniznost NEPOSTOJE u vokabularu Rijeci Zivota, nego se cak pokusavaju pobiti...Itd...U Rijeci Zivota Biblija je skroz izvrnuta...Tu je sve onako kako Sicko kaze...Ajde probajte otici tom covjeku i reci da nesto nije u redu ili da se s necim na slazete?Molim vas ucinite to...Izletit cete iz Crkve brzinom munje i ima ce vam se naci na listi nepodobnih pa necete vise moci ni uci u Crkvu (lista zaista postoji vidjela sam je)....A da ne govorim o tracanju i ogovoranju, cak i osudi Pastora Darka i njegove Crkve dok su se pod krovom Rijeci Zivota radile puno gore stvari sto se tice novaca i itd, na jos gori i ljigaviji nacin.Prvo pogledaj brvno u svom oko.Ima jos toga ali zaista ne zelim hranti tastinu Rijeci Zivota (koja je i onako prevelika) uopce govoreci o toj Crkvi,ako nekoga zanima sto se zaista tamo desava neka se javi na privatinu poruku...
I jos jednom neradi se o povrijedenosti nego o zelji da se svijetu kaze istina, bar sto se mene tice...I makne ljude iz Rijeci Zivota i posalje ih se u zdravije i bolje a prije svega zaista Bozije Crkve kojih u Hrvatskoj imam dosta, pa cak i medu karizmatskim Crkvama...
Boziji blagoslov.

more_horiz
Božji blagoslov svima koji iskrena srca ljube Isusa Krista!

Jednoga dana svi ćemo stati pred Gospodina, zato trebamo biti oprezni sa izjavama o nekim službenicima i crkvenim zajednicama koji tvrde da svoje učenje temelje na Bibliji. U Starom Zavjetu su mrmljali protiv Mojsija pa im je Gospodin rekao da oni što mrmljalju protiv Mojsija mrmljaju protiv Boga... Mojsijeva sestra kada je mrmljala na Mojsija što je oženio ženu koju nije smio, Bog ju je kaznio gubom. Zato ljudi, ne igrajte se i pazite što izjavljujete.

Glavna služba onih koji iskreno ljube Isusa Krista nije takozvano "raskrinkavanje" nekih crkvenih zajednica, već je dovođenje ljudi u spasenje, dovođenje Isusu Kristu, tj. širenje Radosne vijesti, donošenje roda za Kraljevstvo nebesko

Stoji u Biblijij pisano:

Ivan 15:4-6
"4Ostanite u meni i ja ću ostati u vama! Jer mladica ne može donijeti rod sama od sebe, otkinuta od trsa. Tako ni vi ne možete biti plodonosni ako ste odvojeni od mene.
5Ja sam trs, a vi ste mladice. Tko ostane u meni i ja u njemu, donijet će velik rod. Jer bez mene ne možete ništa učiniti.
6Ne ostane li tko u meni, bit će izbačen kao beskorisna mladica i osušiti se. A takve se mladice bacaju u oganj da izgore."

Ovo su teške riječi koje nam Gospodin poručuje... Budite oprezni...

Ljudi, koji iskrena srca ljubite Gospodina Isusa Krista, tražite mudrost od Gospodina, pričajte ljudima o tome što je Isus učinio za vas i što može još učiniti za vas i odbacite svaku krivu nauku, i svako upiranje prstom u nekoga ili nešto jer Gospodina se trebamo bojati, njegovu volju tražiti.

Neka Gospodin obilno blagoslovi sve oni koji se zovu djeca njegova i sve oni koji nasljeduju Krista i koji šire njegovu Riječ.

Riječ Života je jedna zajednica vjernika u kojoj ima onih koji su tamo godinama i onih koji su tek došli i nije savršena jer se sastoji od nesavršenih ljudi, a jedino tko je savršen je Isus Krist. Oni koji iskrena srca traže Isusa Krista njih Gospodin dovodi u zajednicu u kojoj želi da budu. A Riječ života kao i dosta drugih sličnih zajednica u Hrvatskoj su djelo Gospodina Isusa Krista. U nekim je prisutnost Božja snažnija u drugima manje, ali to ovisi o vjernicima i njihovom predanju Bogu. U svakom žitu ima kukolja, pa tako i u svakoj zajednici ima kukolja koji se kad se žito vrši baca.... Nemojte biti kukolj i ne mrmljaljte protiv slugu Božjih, protiv onih koji svoje propovjedi temelje isključivo na Bibliji i koliko god vi mislili da ste u pravu, šutite radije i molite Gospodina da On promijeni stvari, a ne vi, ako su po vama neispravne...

Pazite u koga upirete prst i pazite što govorite, jer jednoga svi ćemo stati pred Gospodina, ali jedni na sud za kaznu, a drugi za nagradu. Nitko ne zna u dubinu Božjeg djela i ne može to pojmiti, zato preispitajte svoja srca i gdje stoje: Jesu li na putu ka istjerivanju pravdu jer mi mislimo tako ili sa na putu blagosti u ljubavi prema Isusu Kristu!!!!

I još jednom, pazite u koga upirete prst, da se ne bi našli na strani jaraca, kada će Gospodin odjeljivati ovce i jarce, a jarci idu u tamu, tamo gdje je plač i škrgut zuba.

Sva slava i čast pripada Isusu Kristu, jer njemu je sve podloženo, ON je Gospodar na svim! Zato slavimo iskrena srca Gospodina našega....Slava Isusu! Amen!

more_horiz
Amen!! Aleluja!! Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
Znas sto draga sestro i brate,problem danasnjeg krscanstva jest u tome sto svi sute i trpe. Nitko nista ne govori i svi smo u strahu od Bozije kazne ako kazemo istinu. Ja ne osudejm nego govorim istinu, a u Bibliji pise ISTINA CE TE OSLOBODITI. Suteci i prihvacajuci krive ucitelje i nauke na sebe nanosimmo gnjev Boziji, a Bog kaze da moramo ustati protiv krivih ucitelja i krivih nauka i ja to i cinim...Ne osudujem nego govorim istinu.Ako to nekog vrijeda neka ga vrijeda jer istina boli...Jako!Meni su trebale godine da izidem iz tog straha od kazne Bozije ako kazem istinu a sad kad me Bog oslobodi govorim i govorit cu istinu.
U Rijeci Zivota postaoje dobri i pravi krscani, ali ti jako brzo izlete iz te Crkve jer nisu podlozni ljudima i Pastoru nego Bogu i to je istina...
I da u pravu si i recimo ja protiv ni jeden krscnaske Bozije Crkve i Pastira istih nikad necu prozboriti niti jednu rijec ( a u Hrvatskoj ih ima mnogo),ali protiv ovakvih hocu jer smatram da su otisli od Boga i od krscanstva i smatram da ljude treba upozoriti na to.Ne osudivat nego upozoriti i reci istinu.Sluzeci krive ucitelje necemo uciniti nista, nego cemo upasti u grijeh.Ili vi smatrate da je svaka Crkva koja u svom nazivu ima Krscanstvo ili nesto drugo iz Biblije zaista i Bozija?Onda ste zaista u zabludi.Davo ce se pretvarati da je andeo...Ne zaboravite...
Pozdrav!

more_horiz
Kao prvo i prvo nitko od nas ne čita misli i nezna kakvu tko ima zajednicu sa Bogom zato i ne možemo upirati prstom u nikoga jer neznamo kakvo je duhovno stanje osobe u koju upiremo prstom. Kao drugo i sami smo grešni i podložni svemu i svačemu i unatoč tome što se svi trudimo da živimo Krista puno puta padnemo i zastranimo tako da nemožemo nikoga prozivati kad i mi sami nismo mnogo puta kakvi bi trebali biti. Slažem se da istinu trebamo reći ali sa ljubavlju kako je i Krist radio i pokazao nam svojim životom. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
Pa Bog kaze da ce se pravi krscani i lazni vidjeti po njihovim plodovima.Pa sad pogleda plod i ocjeni.Tako ces vidjeti tko je pravi a tko krivi.Covjek moze povrsinski sve zagladiti,ali kad pogleda njegov zivot i plodove i jesu li oni u sklada sa Rijecu Bozijom sve ti je jasno.Tako je i u Crkvi.Po meni je tu Rijec Zivota ona koja ima izvrsnu povrsinu,ali unutra nije tako.Plodovi su sasvim suporotni od plodova duha a da i ne govorim skroz suprotna Rijeci Bozijoj.I to je to.Pravi primjer Crkve Bozije je po meni Pentekosna Crkva u zagrebu i Estera Ullen.To je prava Crkva sa pravim rodovima.Kad je usporedis sa Rijeci Zivota razlika je nebo i zemlje.Nekada radosni i kolicinski puno ljudi,snazna slava,veliki propvjednici,skupa zgrada i velike govorancije ne znace nista ispred poniznog i iskrenog srca...I to je razlika izmedu Bozanskog i ljudskog.
Boziji blagoslov.

more_horiz
Meni nije jasno zašto "Riječ Života" širi neistine o Katoličkoj Crkvi u svojim letcima. Shvaćam da nitko nije savršen, ali barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini takve stvari?

Detalje možete proučiti ovdje:
http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/index.html#dan18

more_horiz
[quote="Sinke"]Meni nije jasno zašto "Riječ Života" širi neistine o Katoličkoj Crkvi u svojim letcima. Shvaćam da nitko nije savršen, ali barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini takve stvari?

http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/index.html#dan18[/quote]

Iz tvog posta se moze zakljuciti da ti impliciras,Rijeci Zivota crkvi,da ona govori o Katolickoj Crkvi lazi.....medjutim kako sam ja dosla do zakljucka ovo je KATOLICKI blog.
I sad mene zbunjuju tvoje rijeci.....
Sinke
Shvaćam da nitko nije savršen, ali barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini takve stvari?

Evo ocitog dokaza da sto govorim je istina.

Dobro došli na blog Defensor Fidei , ili na hrvatskom „Branitelj vjere“. Zadaća ovog bloga je javnost upoznati s Katoličkim odgovorima na česte teološke napade raznoraznih vjerskih zajednica. Dok u duhu ekumenizma govorimo s mirom i ljubavlju za sve ljude svijeta, postojanje ovakvog bloga postalo je potrebno radi sve češćih napada na našu Crkvu u blogosferi. Zadaća ovog bloga nije raspirivanje mržnje, već istine- jer mnogi od napadača iskrivljuju učenja Katoličke Crkve i šire laži kako bi svoje vjernike držali u neznanju. Katolici koji posjećuju ovaj blog mogu ojačati svoju vjeru i upoznati se s istom, dok će ne-Katolici imati priliku iz Katoličkog izvora doznati što uistinu Katolici vjeruju i ispraviti po potrebi svoje religijsko vodstvo ako tvrde drukčije.

Broj posjetitelja Defensora Fidei:

Koliko je posteno i objektivno prikazivati tudju vjeru i sto ona govori o drugima ja se samo pitam?
Još uvijek smatram da elementarna pristojnost nalaže da o nekom pokretu informativno pišu oni koji tom pokretu ili pripadnici Crkve kojoj taj pokret (u ovom slučaju put) pripada.

https://izaija95.forumcroatian.com/arhiva-f21/neokatekumeni-opasna-sekta-t1076-60.htm
Da li ova elementarna pristojnost vrijedi samo kad je u pitanju KC ili i obrnuto?

more_horiz
Pa elementarna pristojsnot bi trebala nalagati toleranciju i s jedne i druge strane,ali je najlakse ako neso nije u redu s tobom napasti drugog i maknuti pogled sa sebe samoga...to rade i Katolici i Rijec Zivota.Mislim na denominaciju, ne ljude.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Meni nije jasno zašto "Riječ Života" širi neistine o
Katoličkoj Crkvi u svojim letcima. Shvaćam da nitko nije savršen, ali
barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj
lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini
takve stvari?

http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/index.html#dan18

Na dotičnom blogu piše da to nije letak već knjižica koju nije objavila Riječ Života već ju je preuzela od Ivanke i Antona Kapora iz Kristove Crkve "Noina Arka", podrijetlom iz Australije. Dakle knjižica nije autorsko djelo niti jedne osobe iz Riječi Života kako to ti Sinke pokušavaš insinuirati.

A meni nije jasno zašto se ti Sinke ne držiš tih svojih riječi kada ocjenjuješ "Riječ Života", nego se držiš neistina. A kažeš da se čovjek treba truditi biti savršen. I još pozivaš da sve "provjeravamo" i da "ne dajemo lažna svjedočanstva".

Evo ti primjer:

Sinke je napisao/la:
Kršćanski Centar "Riječ Života" djeluje u Zagrebačkoj Dubravi već dugi niz godina.........

Vjeruju da su prepuni Duha Svetoga koji im daje moći da ozdravljuju bolesnike i istjeruju zle duhove.

Karakteristični su prema tome što se znaju
bacati po podu ( ili slično ) tijekom svojih religijskih službi u
religijskom zanosu.

Članovi RŽ se ne bacaju po podu Sinke, jer nitko nije lud da se valja po podu. Zašto ne kažeš onda da se i katolici bacaju po podu za vrijeme seminara fra Zvjezdana Linića ili Tomislava Ivančića kada polažu ruke na katolike, a oni se bacaju po podu?
Je li se i katolici bacaju po podu u svojem "religijskom zanosu" ili je to djelovanje Duha Svetoga?

Zato da bi mogao govoriti o djelovanju Duha Svetog unutar RŽ moraš barem doći na službe ozdravljenja kada pastori polažu ruke na ljude da prenesu snagu Duha Svetoga na ljude. Mnogi bivaju ozdravljeni, neki trajno, a neki ne.
Ja govorim o RŽ na osnovu vlastitog iskustva i mogu reći da nema nikakvog bacanja na pod pod religijskim zanosom. Meni se desilo kao i mnogima da smo jednostavno bili oboreni snažnom silom na pod kada je pastor na nas polagao ruke.

Sinke je napisao/la:

Znaju se na Trgu Bana Jelačića popeti i pozivati na obraćenje
zajedno uz svoje kolege iz pentakostalne Crkve koje vodi pastor Židov.

Mogu biti agresivni, ali znaju se i pomirljivo zbuniti ako sretnu
konstruktivniji apologetski otpor za kojeg se uglavnom ne spreme
dovoljno.

Je li u pitanju pastor koji je Židov? Niti jedan pastor u RŽ nije Židov.

Ili je u pitanju pastor Ž.Židov sa kojim RŽ nema veze, jer RŽ evangelizaciju vrši samostalno.
Reci mi Sinke zašto si uopće pokušao dovesti u vezu članove iz RŽ sa Židovom? Da li zbog toga da omalovažiš te članove i prikažeš ih kao fanatike? Onako fanatične kao što je Ž.Židov koji dočekuje katolike ispred katedrale u Zagrebu i na silu im želi propovjedati?
Ako ti je to cilj Sinke onda ti je propala namjera da ovdje iznosiš laži o Riječi Života.

Zašto tvrdiš da su članovi RŽ agresivni u propovijedanju kada to nema veze sa istinom? Znaju doći na Glavni kolodvor sa gitarom, pjevati pjesme i dijeliti besplatno knjige. Da li je to agresivnost?
Očigledno si pomiješao članove RŽ i neke druge crkve.

Na kraju bih dodao da poznavajući "Riječ Života", a također i KC mogu samo reći da je najbolji opis dala Istina. I jedni i drugi žele maknuti pogled sa sebe i napasti drugoga.

pozdrav

Euro

more_horiz
[quote="Dina"]
Sinke je napisao/la:
Meni nije jasno zašto "Riječ Života" širi neistine o Katoličkoj Crkvi u svojim letcima. Shvaćam da nitko nije savršen, ali barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini takve stvari?

http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/index.html#dan18[/quote]

Iz tvog posta se moze zakljuciti da ti impliciras,Rijeci Zivota crkvi,da ona govori o Katolickoj Crkvi lazi.....medjutim kako sam ja dosla do zakljucka ovo je KATOLICKI blog.
I sad mene zbunjuju tvoje rijeci.....
Sinke
Shvaćam da nitko nije savršen, ali barem bi se trebali truditi biti savršeni. Sveto Pismo govori "Ne daj lažna svjedočanstva!" i "Sve provjeravajte!". Zašto vaša Crkva čini takve stvari?

Evo ocitog dokaza da sto govorim je istina.

Dobro došli na blog Defensor Fidei , ili na hrvatskom „Branitelj vjere“. Zadaća ovog bloga je javnost upoznati s Katoličkim odgovorima na česte teološke napade raznoraznih vjerskih zajednica. Dok u duhu ekumenizma govorimo s mirom i ljubavlju za sve ljude svijeta, postojanje ovakvog bloga postalo je potrebno radi sve češćih napada na našu Crkvu u blogosferi. Zadaća ovog bloga nije raspirivanje mržnje, već istine- jer mnogi od napadača iskrivljuju učenja Katoličke Crkve i šire laži kako bi svoje vjernike držali u neznanju. Katolici koji posjećuju ovaj blog mogu ojačati svoju vjeru i upoznati se s istom, dok će ne-Katolici imati priliku iz Katoličkog izvora doznati što uistinu Katolici vjeruju i ispraviti po potrebi svoje religijsko vodstvo ako tvrde drukčije.

Broj posjetitelja Defensora Fidei:

Koliko je posteno i objektivno prikazivati tudju vjeru i sto ona govori o drugima ja se samo pitam?
Još uvijek smatram da elementarna pristojnost nalaže da o nekom pokretu informativno pišu oni koji tom pokretu ili pripadnici Crkve kojoj taj pokret (u ovom slučaju put) pripada.

https://izaija95.forumcroatian.com/arhiva-f21/neokatekumeni-opasna-sekta-t1076-60.htm
Da li ova elementarna pristojnost vrijedi samo kad je u pitanju KC ili i obrnuto?

Defensor Fidei je moj blog kojeg sam počeo pisati upravo da bih branio Katolicizam od napada raznoraznih zajednica. Ako sam išta krivo napisao u vezi Riječi Života- ispričavam se i vrlo ću rado ispraviti netočan navod.

Dotad, činjenice govore da "Riječ Života" širi neistine o vjeri Katoličke Crkve, i ja samo iznosim iste. Nitko sretniji od mene ako prestanu, i nitko sretniji od njih ako daju dokaz da nemam pravo.

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa elementarna pristojsnot bi trebala nalagati toleranciju i s jedne i druge strane,ali je najlakse ako neso nije u redu s tobom napasti drugog i maknuti pogled sa sebe samoga...to rade i Katolici i Rijec Zivota.Mislim na denominaciju, ne ljude.

Imaš pravo. Ja nemam namjeru biti netolerantan- ali s pristojnošću i neupitnim žarom za dijalogom ukazujem na neke probleme u "Riječi Života."

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Istina je napisao/la:

Imaš pravo. Ja nemam namjeru biti netolerantan- ali s pristojnošću i neupitnim žarom za dijalogom ukazujem na neke probleme u "Riječi Života."

Opet ja ,ali ako to dopustis da i drugi i drugaciji isto cine.Ili vidi sto ti je tolerancija....
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=145
a osim toga u pozadini zbiljam stoji tolerancija.Onda ces ipak morati mjenjati blog i dopustiti ljuima da sami o sebi nesto kazu....jer kao sto sam ti i prije citirala o elementarnoj pristojnosti....to bi i ti ljudi trebali traziti prava na elementarnu pristojnost ili?

more_horiz

Na dotičnom blogu piše da to nije letak već knjižica koju nije objavila Riječ Života već ju je preuzela od Ivanke i Antona Kapora iz Kristove Crkve "Noina Arka", podrijetlom iz Australije. Dakle knjižica nije autorsko djelo niti jedne osobe iz Riječi Života kako to ti Sinke pokušavaš insinuirati.

Uopće takvo što nisam pokušao insinuirati. Autor sam i gornje analize letka ( Defensor Fidei je moj blog ) i jasno sam naznačio u tekstu da su Kaporovi napisali "Katolička Biblija ima odgovor" a da je "Riječ Života" samo dijeli, vjerujući da je 100% istinita.

A meni nije jasno zašto se ti Sinke ne držiš tih svojih riječi kada ocjenjuješ "Riječ Života", nego se držiš neistina. A kažeš da se čovjek treba truditi biti savršen. I još pozivaš da sve "provjeravamo" i da "ne dajemo lažna svjedočanstva".

Analiziram letak, ne "Riječ Života". Iako se preko analize može osjetiti moja kritika te zajednice, nikog nisam bacao pod osudu niti ocijenjivao.

Članovi RŽ se ne bacaju po podu Sinke, jer nitko nije lud da se valja po podu. Zašto ne kažeš onda da se i katolici bacaju po podu za vrijeme seminara fra Zvjezdana Linića ili Tomislava Ivančića kada polažu ruke na katolike, a oni se bacaju po podu?
Je li se i katolici bacaju po podu u svojem "religijskom zanosu" ili je to djelovanje Duha Svetoga?

Zato da bi mogao govoriti o djelovanju Duha Svetog unutar RŽ moraš barem doći na službe ozdravljenja kada pastori polažu ruke na ljude da prenesu snagu Duha Svetoga na ljude. Mnogi bivaju ozdravljeni, neki trajno, a neki ne.
Ja govorim o RŽ na osnovu vlastitog iskustva i mogu reći da nema nikakvog bacanja na pod pod religijskim zanosom. Meni se desilo kao i mnogima da smo jednostavno bili oboreni snažnom silom na pod kada je pastor na nas polagao ruke.

Eto- i Katolici i Protestanti završe na podu na takvim susretima. Ako ovo čini Sila Duha Svetoga, tko sam ja da takvo što sudim? Ali opet, objektivno sam opisao što se dešava na susretu. Bez ikakvih predrasuda.

Je li u pitanju pastor koji je Židov? Niti jedan pastor u RŽ nije Židov.
Ili je u pitanju pastor Ž.Židov sa kojim RŽ nema veze, jer RŽ evangelizaciju vrši samostalno.
Reci mi Sinke zašto si uopće pokušao dovesti u vezu članove iz RŽ sa Židovom? Da li zbog toga da omalovažiš te članove i prikažeš ih kao fanatike? Onako fanatične kao što je Ž.Židov koji dočekuje katolike ispred katedrale u Zagrebu i na silu im želi propovjedati?
Ako ti je to cilj Sinke onda ti je propala namjera da ovdje iznosiš laži o Riječi Života.

Napisao sam jedino da "Riječ Života" zna propovijedati na Trgu poput "kolega" iz pentakostalne Crkve pastora Židova. Mene su presreli i jedni i drugi u blizini Trga.

Zašto tvrdiš da su članovi RŽ agresivni u propovijedanju kada to nema veze sa istinom? Znaju doći na Glavni kolodvor sa gitarom, pjevati pjesme i dijeliti besplatno knjige. Da li je to agresivnost?
Očigledno si pomiješao članove RŽ i neke druge crkve.

Ako dijele "Katolička Biblija ima odgovor" Kaporovih, radi se o sasvim dovoljnom činu agresije protiv druge Crkve. Pastor Šićko Alić je tijekom svoje propovijedi na Preradovićevom Trgu vrištao da se "demon Marije trese pod njegovim nogama" sugerirajući da Katolici/Pravoslavci slave snage mraka.

Meni je ovo čin agresije protiv moje Crkve, i nemam namjeru uzvratiti kamenom, već Svetim Pismom.

Na kraju bih dodao da poznavajući "Riječ Života", a također i KC mogu samo reći da je najbolji opis dala Istina. I jedni i drugi žele maknuti pogled sa sebe i napasti drugoga.

Vrlo moguće.

Zadnja promjena: Sinke; pet 27 lip 2008, 00:38; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
Istina je napisao/la:

Opet ja ,ali ako to dopustis da i drugi i drugaciji isto cine.Ili vidi sto ti je tolerancija....
a osim toga u pozadini zbiljam stoji tolerancija.Onda ces ipak morati mjenjati blog i dopustiti ljuima da sami o sebi nesto kazu....jer kao sto sam ti i prije citirala o elementarnoj pristojnosti....to bi i ti ljudi trebali traziti prava na elementarnu pristojnost ili?

Što su imali reći, rekli su svojom knjižicom.

Što se gornjeg foruma tiče, čini se da je problem slanje posta kojem je svrha reklama više nego diskusija. Ako su Katolici tamo i bili netolerantni, barem nisu širili neistine o drugim vjerskim zajednicama (kao što je to slučaj s Riječi Života).

more_horiz
Sinke,

Ti tvrdiš čas da je "Katolička Biblija ima odgovor" letak, a onda da je knjižica. Ja sam je imao prilike vidjeti i vidio sam da je to knjižica i mislim da košta nekih 10-tak kuna u RŽ. Ne znam gdje se dijelila ta knjižica besplatno, ali je činjenica da svatko tko dođe u RŽ i želi tu knjižicu, mora ju kupiti.

Ja je osobno nisam ni kupio niti čitao. Jer me ne zanima.
Mislim da veliki broj ljudi koji dolaze u RŽ čak niti ne znaju za tu knjižicu, jer mogu kupiti druge vrlo interesantne knjige koje se tamo prodaju, a izgledaju vrlo atraktivno.

Tako da mislim Sinke da si dao toj knjižici previsoko mjesto važnosti u Šićkovoj crkvi. I dodijelio joj epitet "anti-katoličkog letka" sasvim bespotrebno.
Ta knjižica nije nikakav letak za ocrnjivanje KC. To je knjižica kakva se može naći i u drugim inozemnim protestantskim denominacijama i kao takva je podložna svakoj kritici.
Ako nepotrebno osuđuje KC onda to svakako treba iznijeti.

No, vjerujem da je u zadnje dvije godine tu knjižicu pročitalo jako malo ljudi. I to jako, jako malo ljudi u čitavoj Hrvatskoj.
Tako da je njena važnost precijenjena.

pozdrav

Euro

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
Istina je napisao/la:

Što su imali reći, rekli su svojom knjižicom.

Što se gornjeg foruma tiče, čini se da je problem slanje posta kojem je svrha reklama više nego diskusija. Ako su Katolici tamo i bili netolerantni, barem nisu širili neistine o drugim vjerskim zajednicama (kao što je to slučaj s Riječi Života).

Što se gornjeg foruma tiče, čini se da je problem slanje posta kojem je svrha reklama više nego diskusija.

To je bio subjektivni zakljucak moderatora,koji je inace na izaiji zastupao OBILJE TOLERANCIJE.I koliko je fer napraviti portal s tudjim vjerovanjima,pod izgovorom branjenja svoje denominacije,a vecinsko stanovnistvo pripada vecinskoj denominaciji.

Pa realnost je ipak malo drugacija,cini se da neki ljudi ipak znaju bolje tudja vjerovanja.O istini o pripadnicima druge denominacije mozda cemo na jednoj drugoj temi.
nisu širili neistine o drugim vjerskim zajednicama

trebam li ti donjti link s nekih foruma kako bi te demantirala?

more_horiz
Euro je napisao/la:
Sinke,

Ti tvrdiš čas da je "Katolička Biblija ima odgovor" letak, a onda da je knjižica. Ja sam je imao prilike vidjeti i vidio sam da je to knjižica i mislim da košta nekih 10-tak kuna u RŽ. Ne znam gdje se dijelila ta knjižica besplatno, ali je činjenica da svatko tko dođe u RŽ i želi tu knjižicu, mora ju kupiti.

Ja je osobno nisam ni kupio niti čitao. Jer me ne zanima.
Mislim da veliki broj ljudi koji dolaze u RŽ čak niti ne znaju za tu knjižicu, jer mogu kupiti druge vrlo interesantne knjige koje se tamo prodaju, a izgledaju vrlo atraktivno.

Tako da mislim Sinke da si dao toj knjižici previsoko mjesto važnosti u Šićkovoj crkvi. I dodijelio joj epitet "anti-katoličkog letka" sasvim bespotrebno.
Ta knjižica nije nikakav letak za ocrnjivanje KC. To je knjižica kakva se može naći i u drugim inozemnim protestantskim denominacijama i kao takva je podložna svakoj kritici.
Ako nepotrebno osuđuje KC onda to svakako treba iznijeti.

No, vjerujem da je u zadnje dvije godine tu knjižicu pročitalo jako malo ljudi. I to jako, jako malo ljudi u čitavoj Hrvatskoj.
Tako da je njena važnost precijenjena.

pozdrav

Euro

Nažalost, mislim da nisi upoznat s pravim stanjem stvari. Ovu knjižicu je jedan moj kolega dobio besplatno na Kolodvoru, a dijeli se i na Trgu bana Jelačića. Uz ovo, na webu Riječi Života u prvome se redu navode knjige s anti-Katoličkim predznakom poput "Daleko od Rima, bliže Bogu" te "Od Tradicije do istine."

Dijele se Subotom, jer tad Riječ Života ima dane za evangelizaciju.

Letak, knjižica- što već Smile.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply