Južnjak je napisao/la: Nema pojma tko je Jurčić, Račan je bio na odjelu kjoji je imao vrata koja je trebalo proći i onda tjelohranitelja, tako da se iz hodnika nije mogao vidjeti tjelohranitelj ni išta što bi ušućivalo da je račan tu.
Braćo moja ja prekidam ovu komunikaciju jer oni koji mi ne vjeruju i misle da lažem, nemam što više tražiti niti mi to pokazuje vjeru vašu u ljude koji slijede Isusa kada imate opciju da mogu svjesno lagati.
Eto, ljepo se javite na onu adresu i blagoslov od mene.
Ako su vrata bila zatvorena, to znači da nije bilo vrijeme posjeta- dakle niste mogli doći u to vrijeme Račanu. Ako su vrata bila otvorena, svi koji su posjećivali svoje voljene u bolnicama mogli su vidjeti Račanova tijelohranitelja i bez ikakva problema znati u kojoj se sobi nalazi.
Jesam li ja ikad rekao da lažeš? Ne- jednostavno sam te pitao kako je moguće da tijelohranitelj, iza zatvorenih vrata odijela, odluči bolesniku pustiti potpune neznance da se mole za njega. Nitko ne sumnja u vrijednost molitve, ali tijelohranitelj vas sigurno ne bi pustio, ako ni radi čega drugog , iz straha da ste novinari koji ga žele fotografirati.
Sutra ću nazvati SDP i raspitati se o ovim navodima. Jako me zanimaju, a lako ih je provjeriti. Mene zapravo zanima je li uopće imao tijelohranitelja, kad znamo da u to doba nije obnašao premijersku dužnost i nije imao službu sigurnosti na svojoj strani. Svoja ću saznanja prenjeti ovdje.
Odlaziš?
Naravno. Uvijek to radite. Kad vam velimo da slobodno provjerite vjeruju li Katolici da se Isus iznova žrtvuje za nas tijekom Mise, nitko od vas tako ne čini, već se okrene i nastavi dijeliti svoje knjižice u nadi da će se naći netko tko ne zna što njegova Crkva uistinu uči.
Pretpostavimo da govoriš istinu u vezi Račana. Nitko sretniji od mene- čovjek je pronašao Isusa Krista i uistinu je našao najdragocijeniji Biser na svijetu. Sjajno je što si doveo Evanđelje tom čovjeku. Ali ne zaboravi da nisi vrijedan spomena u svemu tome- Bog je taj koji je Račanu dao vjeru, dok si ti bio samo sredstvo. Znaj ovo!
Pretpostavimo da ne govoriš istinu. Što si tad? Imaš li savjest tada, kad isključivo za korist svoje Crkve, ne i Kristove vjere, širiš neistine o Račanu? Možeš li tad stajati pred Bogom danom savješću, kad držiš da za propovjedanje Evanđelja treba izmišljati neistine i glasine?
Biblija veli "Tvoje će te riječi spasiti, i tvoje će te riječi osuditi." Ako odeš s ovog topica, idi sa spoznajom o tome što si napravio svojem pozivu kao Kršćanin. Razmisli želiš li biti sluga istine, ili svojeg ponosa što si vjernik. Ako si ono prvo, zaboravi ovakve "taktike" i nastavi razgovarati bez straha od nas- ta istina raskrinkava laž. Ako si drugo, tad nije čudno što lažeš. Lagat ćeš i dalje, da bi se osjećao vjernikom.
Na nama je svima da biramo što smo, ali kad odaberemo istinu, moramo se riješiti laži, taman da nam sva blaga svijeta dala.
Hajde, vrati se i pričaj nam o svojoj Crkvi.