Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 24 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Nema pojma tko je Jurčić, Račan je bio na odjelu kjoji je imao vrata koja je trebalo proći i onda tjelohranitelja, tako da se iz hodnika nije mogao vidjeti tjelohranitelj ni išta što bi ušućivalo da je račan tu.

Braćo moja ja prekidam ovu komunikaciju jer oni koji mi ne vjeruju i misle da lažem, nemam što više tražiti niti mi to pokazuje vjeru vašu u ljude koji slijede Isusa kada imate opciju da mogu svjesno lagati.

Eto, ljepo se javite na onu adresu i blagoslov od mene.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Nema pojma tko je Jurčić, Račan je bio na odjelu kjoji je imao vrata koja je trebalo proći i onda tjelohranitelja, tako da se iz hodnika nije mogao vidjeti tjelohranitelj ni išta što bi ušućivalo da je račan tu.

Braćo moja ja prekidam ovu komunikaciju jer oni koji mi ne vjeruju i misle da lažem, nemam što više tražiti niti mi to pokazuje vjeru vašu u ljude koji slijede Isusa kada imate opciju da mogu svjesno lagati.

Ako su vrata bila zatvorena, to znači da nije bilo vrijeme posjeta- dakle niste mogli doći u to vrijeme Račanu. Ako su vrata bila otvorena, svi koji su posjećivali svoje voljene u bolnicama mogli su vidjeti Račanova tijelohranitelja i bez ikakva problema znati u kojoj se sobi nalazi.

Jesam li ja ikad rekao da lažeš? Ne- jednostavno sam te pitao kako je moguće da tijelohranitelj, iza zatvorenih vrata odijela, odluči bolesniku pustiti potpune neznance da se mole za njega. Nitko ne sumnja u vrijednost molitve, ali tijelohranitelj vas sigurno ne bi pustio, ako ni radi čega drugog , iz straha da ste novinari koji ga žele fotografirati.

Sutra ću nazvati SDP i raspitati se o ovim navodima. Jako me zanimaju, a lako ih je provjeriti. Mene zapravo zanima je li uopće imao tijelohranitelja, kad znamo da u to doba nije obnašao premijersku dužnost i nije imao službu sigurnosti na svojoj strani. Svoja ću saznanja prenjeti ovdje.

Odlaziš?

Naravno. Uvijek to radite. Kad vam velimo da slobodno provjerite vjeruju li Katolici da se Isus iznova žrtvuje za nas tijekom Mise, nitko od vas tako ne čini, već se okrene i nastavi dijeliti svoje knjižice u nadi da će se naći netko tko ne zna što njegova Crkva uistinu uči.

Pretpostavimo da govoriš istinu u vezi Račana. Nitko sretniji od mene- čovjek je pronašao Isusa Krista i uistinu je našao najdragocijeniji Biser na svijetu. Sjajno je što si doveo Evanđelje tom čovjeku. Ali ne zaboravi da nisi vrijedan spomena u svemu tome- Bog je taj koji je Račanu dao vjeru, dok si ti bio samo sredstvo. Znaj ovo!

Pretpostavimo da ne govoriš istinu. Što si tad? Imaš li savjest tada, kad isključivo za korist svoje Crkve, ne i Kristove vjere, širiš neistine o Račanu? Možeš li tad stajati pred Bogom danom savješću, kad držiš da za propovjedanje Evanđelja treba izmišljati neistine i glasine?
Biblija veli "Tvoje će te riječi spasiti, i tvoje će te riječi osuditi." Ako odeš s ovog topica, idi sa spoznajom o tome što si napravio svojem pozivu kao Kršćanin. Razmisli želiš li biti sluga istine, ili svojeg ponosa što si vjernik. Ako si ono prvo, zaboravi ovakve "taktike" i nastavi razgovarati bez straha od nas- ta istina raskrinkava laž. Ako si drugo, tad nije čudno što lažeš. Lagat ćeš i dalje, da bi se osjećao vjernikom.

Na nama je svima da biramo što smo, ali kad odaberemo istinu, moramo se riješiti laži, taman da nam sva blaga svijeta dala.

Hajde, vrati se i pričaj nam o svojoj Crkvi.

more_horiz
Ma čovječe kako bi se ti ponio da ispovijediš čudesa koja je Bog učinio služeći Mu, a onaj koji te sluša ti ne vjeruje a zna da slijediš Isusa i misli da lažeš i ide to sve provjeravati. Tu odnos prestaje jer nema povjerenja a gdje povjerenja nema, nema ni odnosa.
Stvarno nemam više šta reći, a sigurno nemam vremena se dokazivati niti mi sam na to pozvan. Onaj koji ne vjeruje, ne može mu se ni dokazati. Bacio sam svoje bisere radosno, a sad tužan odlazim dok me se nije rastrgalo ni kriva ni dužna.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Ma čovječe kako bi se ti ponio da ispovijediš čudesa koja je Bog učinio služeći Mu, a onaj koji te sluša ti ne vjeruje a zna da slijediš Isusa i misli da lažeš i ide to sve provjeravati. Tu odnos prestaje jer nema povjerenja a gdje povjerenja nema, nema ni odnosa.
Stvarno nemam više šta reći, a sigurno nemam vremena se dokazivati niti mi sam na to pozvan. Onaj koji ne vjeruje, ne može mu se ni dokazati. Bacio sam svoje bisere radosno, a sad tužan odlazim dok me se nije rastrgalo ni kriva ni dužna.

Ne znam, valjda je nekakav lapsus, gore si napisao da Bog nekog služi?

Što se mene tiče, Riječ Života nije zavrijedila povjerenje. Vi biste željeli nekakav "odnos" , ali taj odnos se prekida kad vam netko nešto ne vjeruje i želi provjeriti vaše navode? Čega se bojite? Ako se navodi dokažu, imat ćete još dokaza za svoju Crkvu!

Recimo da sam vam "vjerovao", uzeo sam vašu knjižicu "Katolička Biblija ima odgovor" i proučio vaše navode. Mogao sam ne provjeriti vaše navode, i izaći iz Katoličke Crkve, vjerujući vam na riječ. Ali budući da sam ih provjerio, i zaključio da se radi o netočnim navodima, što biste vi željeli, da se pravimo blesavi što vi držite da smatramo papu bezgrešnim?

Što se tiče Račana, ja sam svoje rekao- ako govoriš istinu, nitko sretniji od mene. Ako ne govoriš istinu, tad se uistinu moraš zapitati pred Bogom i vlastitom savješću što činiš, i u ime koga. Ne trebaju nam laži da širimo poruku istine. Ovo je nešto što ćeš morati uzeti u obzir i kad ćeš drugi put u rukama imati "Katolička Biblija ima odgovor".

Što se tiče bisera- nitko neće nikog rastrgati. Svi smo ovdje spremni slušati o biserima Božje Riječi- ali samo Tima i niti jednima drugima!

Ime knjige o kojoj smo razgovarali je..........

more_horiz
Južnjak je napisao/la:

Nemaš potrebe popuštati motivima svoje reakcije jer je i vanjski i unutrašnji događaj bitan u svezi Račanove pobožnosti o kojoj je govorio Jurčić što možeš i sam provjeriti i ne propustiti šansu da i dalje ideš tragom koji se širi i do drugih duša koje su bile u Račanovoj užoj blizini..
Poznajem Račana i nejgov relativni agnosticizam te to možeš provjeriti kod Jurčića..možeš ići putem Duha i nastaviti gdje su drugi stali ili bili ili će biti nakon Tebe..Račanu su i drugi svjedočili posebno prilikom potpisivanja ugovora sa nekim protestantskim crkvama..Savjetujem Te nastaviti svjedočenje..
Ne povači se ako Te Sinke logički pita jer ne znaš sve razloge takvim pitanjima koja nisu zlonamjerna kako se može iščitati...
Nazovi SDP ili odi i potraži Ljubu Jurčića te porazgovarajte o Račanu pa će i drugi biti zainteresirani..
Riječ Života - Page 24 Jur.wide

Ljubo Jurčić
Sječaš li se Račana?

more_horiz
Južnjak je napisao/la:

Ne Juznjak ti si nas krivo razumio,mislim da smo samo znatizeljni i zanima nas tvoje iskustvo,jer to je lijepo cuti kad se nekome odnese Bozja rijec.
Iako znam da je vec Ivica i znao dosta o Bogu.

more_horiz
Krist je centar.
Toliko se razlikujemo jedni od drugih i po karakterima i po razmišljanjima,ali vezani smo sponama Božje ljubavi.Ne možemo se slagati u svemu.
Osobno volim čitati različite stranice.Ne smatram da je i jedna denominacija u potpunom pravu ili krivu,ali slava Bogu što mi je podario raspoznavanje duhova.U svakom žitu ima kukolja,ali to ne znači da je cijela žetva propala.Jednog dana stat ćemo svi pred istog Suca i što mislite što će nas pitati? Njemu kličem i zahvaljujem što mi je u srce posadio ljubav i za one koji različito misle od mene,one koji me ne ljube,one koji mi se smiju i ne razumiju me...To nije moja ljubav,to je Kristova ljubav u meni.
Zamislite kako bi svijet bio lijep kada bi svi gledali u Krista,a ne u rase,denominacije,nacije,narodnosti......
Svi mi ponekad kažemo nešto što se krivo protumači,ili napišemo nešto što se pročita na drugačiji način nego smo to željeli izreči.Sve je u tome gledamo li to sa strane kritiziranja,ili iz želje za razumijevanjem...Mene je ovaj forum privukao zbog tolerancije,otvorene diskusije,iskrenosti mnogih članova.Ne težim za odobravanjem,uvažavanjem,težim za zajedništvom sa iskrenim kršćanima koji mi mogu biti pomoć u koračanju,u znanju,....
Južnjaka molim ovim putem da podijeli svoja iskustva sa nama.Nemoj misliti da te se izruguje ili išta takvog.
Znaš i ja sam po koji put pročitavši nečiji post upućen meni osobno, pomislila negativno,ali kad pročitam ponovno i u srcu se nasmijem,znam da sve što sam napisala,napisala sam čistog srca,bez da ikog vrijeđam,sudim ili omalovažavam.Podijeli sa nama svoja iskustva,to će mnogima biti na ohrabrenje.
Ljubim vas u Kristu! zajedništvo

Ove tekstove i svjedočanstva volim pročitati:
http://www.rijeczivota.hr/mladi/

more_horiz
magdalena je napisao/la:
Krist je centar.
Toliko se razlikujemo jedni od drugih i po karakterima i po razmišljanjima,ali vezani smo sponama Božje ljubavi.Ne možemo se slagati u svemu.
Osobno volim čitati različite stranice.Ne smatram da je i jedna denominacija u potpunom pravu ili krivu,ali slava Bogu što mi je podario raspoznavanje duhova.U svakom žitu ima kukolja,ali to ne znači da je cijela žetva propala.Jednog dana stat ćemo svi pred istog Suca i što mislite što će nas pitati? Njemu kličem i zahvaljujem što mi je u srce posadio ljubav i za one koji različito misle od mene,one koji me ne ljube,one koji mi se smiju i ne razumiju me...To nije moja ljubav,to je Kristova ljubav u meni.
Zamislite kako bi svijet bio lijep kada bi svi gledali u Krista,a ne u rase,denominacije,nacije,narodnosti......
Svi mi ponekad kažemo nešto što se krivo protumači,ili napišemo nešto što se pročita na drugačiji način nego smo to željeli izreči.Sve je u tome gledamo li to sa strane kritiziranja,ili iz želje za razumijevanjem...Mene je ovaj forum privukao zbog tolerancije,otvorene diskusije,iskrenosti mnogih članova.Ne težim za odobravanjem,uvažavanjem,težim za zajedništvom sa iskrenim kršćanima koji mi mogu biti pomoć u koračanju,u znanju,....
Južnjaka molim ovim putem da podijeli svoja iskustva sa nama.Nemoj misliti da te se izruguje ili išta takvog.
Znaš i ja sam po koji put pročitavši nečiji post upućen meni osobno, pomislila negativno,ali kad pročitam ponovno i u srcu se nasmijem,znam da sve što sam napisala,napisala sam čistog srca,bez da ikog vrijeđam,sudim ili omalovažavam.Podijeli sa nama svoja iskustva,to će mnogima biti na ohrabrenje.
Ljubim vas u Kristu! zajedništvo

Ove tekstove i svjedočanstva volim pročitati:
http://www.rijeczivota.hr/mladi/

Kao Katolik, ne mogu se više složiti s time.

more_horiz
Kao Katolik, ne mogu se više složiti s time.

Sa čim se točno od mojih riječi ne slažeš?Možda sa linkom Riječi života ili sam ja napisala nešto krivo?
Ne možemo se svi u svemu slagati i predpostavljam da ti smetaju neke stvari što se tiče Riječi života,(i meni poneke)ali ima i dobrih stvari.
Tako su i meni nekada smetale neke stvari kod Katolika,no nadišla sam to uz Božju pomoć.Ne odobravam omalovažavanje ničije denominacije,niti njihovih članova.Stvar je u tome da mi jedni druge previše gledamo kao pripadnike denominacija,a premalo kao one koji žele slijediti Krista.
Po ne znam koji put tvrdim da me ni jedna Crkva,denominacija,pastor,svećenik,nitko osim Gospodina ne može spasiti.Osoban odnos,vjera i sama Božja milost su jedino spasenje.
Ja se u mnogo čemu ne slažem sa pripadnicima svoje denominacije,a znaš zbog čega?Zbog toga jer Božja Riječ kaže drugačije.No,Bog svakom od nas govori,treba ga samo slušati tj.potruditi se čuti.
Ja ne tvrdim da je Riječ života u pravu ili da ti nisi.Niti tvrdim da katolici nemaju pravo u nekim stvarima.No,čitajuči Božju Riječ otvorenog srca i uma prihvaćam ono što mi Bog govori.To mi opet ne daje za pravo da omalovažavam bilo koga drugog.
Promjene u ljudskim srcima,načinu života,samom življenju su najveći dokaz Božje prisutnosti.Bio ti katolik,protestant,...Mi imamo istog Gospodina,a On je glava.
Sa malim zakašnjenjem želim ti SRETAN ROĐENDAN i obilje Božjih blagoslova!flower

more_horiz
Eh. Krivo si shvatila.

Ne mogu se kao Katolik složiti više ( nego najviše ) s time.

Pozdrav, i hvala!

Very Happy

more_horiz
Eh,oprosti što sam krivo shvatila!
A,baš sam se lijepo raspisala.... Wink

more_horiz
cv

more_horiz
Amen Magdalena. Mene i jest zabolilo što me se prosudilo kao pripadnika denominaciji, a ne čovjeka koji je otvorio svoje srce i htio podijeliti što je doživio s Gospodinom. Zar bi se čovjek koji hoće proslaviti Krista služio lažima? Ako je rekao laž, onda je krivo informiran, a u mom sučaju o kojem sada govorim, to nije iz druge ruke da bi se dobila informacija nego ono što sam doživio i jedino tako bi trebalo to i gledati bez sumnje ako znamo da imamo posla s čovjekom koji odgovara Isusu za svoje postupke.

Ja tebi Sinke opraštam i molim te ne prepiri se sa mnom i nemoj se na meni iskaljivati te svoju gorčinu koju si primio. Rekao sam ti već nekoliko puta, iskaži to na kontakt adresi koju sam ti dao i dobit ćeš info iz prve ruke.

Možda sam na krivoj stranici gdje bi očekivao da se ljubimo u Kristu ne kao pripadnici denominacije i uopće ne želim rasprave niti dokazivati nešto jer mi priroda nije takva i loše se osjećam kada to trebam raditi. Ipak, sjećam se stiha gdje je Pavao rekao da mi nismo od tih koji se raspravljaju pa mislim da ne činim loše.

Mislim da većina rasprava vodi u gorčinu koja vodi u ne oprost, a onda ponašanje koje nije ugodno Bogu. treba reći svoje stajalište koje je temeljeno na Bibliji, a ako i dalje nema razumjevanja, moje je iskustvo da treba ići dalje, pomoliti se za tu osubu i naše zajedništvo jer đavao baš to hoće da gfubimo vrijeme u raspravama u kojim se ne slažemo, atamo negdje stoji žedan čovjek Istine koji jedva čeka da dođe neko tko će ga dovesti do spasenja.

Ne razumijem što bi trebao sa Jurčićem. Svoje sam tada napravio, odnosno ono što mi je Gospodin govorio, a daljne ostvarenje Njegova plana je sproveo preko drugih ljudi.

Što se tiče evangelizacije, kada idem svjedočiti Krista nosim male Nove Zavjete sa sobom. Pomolim se prije nego odem i primim od Gospodina mjesto gdje da idem, svežem svaku sotonsku silu u Isusovo ime koja bi se htjela nametnuti da se Božji plan ne ostvari tu i za tu svrhu i odvažno krenem tamo. Sa tim stavom vjere sva se vrata otvaraju i doživljavate Njegovu naklonost preko ljudi da je to predivan užitak jer vidite ponekad da ljudi rade stvari koje ni sami ne znaju zašto, ali vi znate zašto i uživate u tome jer ne rade ništa loše. Primjer toga je kada sam pitao jednog od doktora s jednog odjela gdje leži Račan, a on je odgovorio na način kao da ga je sam Mesić to pitao, a da ne govorim sam Bog. Molim vas shvatite ovo ispravno.

Nema većeg duhovnog iskustva od svjedočenja Ljubavi koju je Bog pokazao preko Isusa propovjedajući pokajanje i pomirenje s Bogom koji ih ne osuđuje zbog toga što je Isus odnio sve njihove grijehe na Križu.
Nema veće radosti koju čovjek osjeća čineći to i kada ide kući poslije toga. Zašto! Zato što se sva Njegova Radost prelije u naš duh jer smo mu ugodni. Haleluja. Blagoslov vam svima šaljem.

more_horiz
Ali čemu takve drame Smile Nikakva gorčina nije u pitanju, niti se itko prepire da bi se sad trebalo "razopraštati". Kao što sam rekao, ako govoriš istinu- nitko sretniji od mene. Ako ne- razmisli čemu takvo što. Da-da, ne-ne.

Na ovoj stranici raspravljamo o "Riječi Života", koja je prilično kontroverzna Crkva ako mene pitaš. Uvjerite me da sam u krivu tako što ćete mi objasniti svoju vjeru i nadu koja je u vama. Recite mi što imate od toga da pričate da Katolici papu smatraju bezgrešnim i da "osuđuje državne škole" kao što to piše u vašoj cijenjenoj literaturi- ako ste u pravu, tko ne bi bio lud izaći iz Katolicizma i pridržuiti se vama?

Reci, gdje je ta knjiga koja govori te stvari o kojoj si pričao?

Pozdrav u Kristu (idem na more, možda neću moći postati neko vrijeme).

more_horiz
Neću komentirati ono lažeš ili ne jer sam to već gore naveo. Ne čini mi se da s razumjevanjem čitaš što pišem, ali nema veze. Dat ću ti ime knjige i mislim da će to biti brzo, a ostalo ti nisam dužan objašnjavati i ponovo po ne znam koji put ti kažem gdje da se obratiš, a ako hoćeš dat ću ti i adresu gdje možeš osobno sa Damirom Alićem - Šićkom raspraviti o svemu i on će te rado poslušati, a mene pusti na miru u vezi tih pitanja.

more_horiz
Sinke evo knjige. Zove se "Eureka" a autor je O. James Manjackal

Uzmi je pa je pročitaj na odmoru. Znam samo da je unutra poziv da se Mariju pozove za spasenje, ostalo ti vidi a meni je to dosta.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Neću komentirati ono lažeš ili ne jer sam to već gore naveo. Ne čini mi se da s razumjevanjem čitaš što pišem, ali nema veze. Dat ću ti ime knjige i mislim da će to biti brzo, a ostalo ti nisam dužan objašnjavati i ponovo po ne znam koji put ti kažem gdje da se obratiš, a ako hoćeš dat ću ti i adresu gdje možeš osobno sa Damirom Alićem - Šićkom raspraviti o svemu i on će te rado poslušati, a mene pusti na miru u vezi tih pitanja.

Ne trebaš komentirati- ako lažeš, jao si ga tebi što lažima širiš Božju Vijest. Ako govoriš istinu, ja ništa ne gubim time. U ovom je trenu svejedno jeli se Račan obratio ili ne na tvoju molitvu. Pitanje je samo u tebi, jesi li svjedok tome što govoriš.

Obraćen sam u Katoličkoj Crkvi, a ako ti misliš da u tome ima nešto loše, onda ćeš ipak morati tolerirati moje "nepuštanje" na miru jer ne može se samo okolo pozivati na obraćenje bez obrazloženja nade koja je u nama.

Rado ću raspravljati na Riječi Života, ali iskustva govore da na forumu vašeg weba moderatori brišu svaku poruku koja se kritički osvrće na vašu vjeru, kao da se nečeg boje da ćete pročitati.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Sinke evo knjige. Zove se "Eureka" a autor je O. James Manjackal

Uzmi je pa je pročitaj na odmoru. Znam samo da je unutra poziv da se Mariju pozove za spasenje, ostalo ti vidi a meni je to dosta.

Sama činjenica da je nisi pročitao već je sasvim dovoljna da ne zamaram svoje vrijeme još jednom glasinom da je jedan svećenik napisao da Marija spašava mimo Isusa.

Stari, daj ti meni rastumači, kad bismo mi vjerovali da Marija spašava uz Isusa, na koji bismo način takvo što Biblijski mogli opravdati? Katolička Crkva uči da postoji samo jedan posrednik Boga i čovjeka- Isus Krist. Ostali su posrednici u svakodnevnom životu Crkve, molitvi i nadi u oproštenje i život vječni.

Marija se za spasenje zove u kontekstu njene uloge kao zagovornika. Budući da Marija nije imala Božju prirodu u sebi poput Isusa, dapače nije se niti raspela- ne bismo mogli računati na nju da nas spasi. Marija nas svojom molitvom i ljubavlju može pomaknuti bliže spasenju Isusa Krista.

Ništa više, ništa manje.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply